Ponedeljak, 15.01.2018.

08:00

Englezi opet napali Novaka: Zaradio 100m, a traži više para

Ni dani u kojima ne igra mečeve na Australijan openu ne mogu da prođu bez Novaka Đokovića, a engleski mediji opet su našli način da ga potkače.

Izvor: B92

Englezi opet napali Novaka: Zaradio 100m, a traži više para IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

246 Komentari

Sortiraj po:

draganO

pre 6 godina

@draganO 
Ne razumes se u poreze! Porez na dobit od sponzora se placa tamo gde prijavis boravak. Da je onako kako ti kazes, ni Marej i Nadal ga ne bi placali! Bezi bre
(Beobrad, 16. januar 2018 04:20)

Ni ti nemas pojma, porez na dobit placaju pravna lica/firme, a porez na dohodak po odbitku placaju fizicka lica, zato knjigu u sake i nauci nesto...

Slavica

pre 6 godina

@Nbgdeki ~ Možeš ti Novaka zvati Nolo, ali tebi najbolje i jedino odgovara ime Nula. Jadno, bedno, neostvareno i nevoljeno stvorenje.

Beobrad

pre 6 godina

@draganO
Ne razumes se u poreze! Porez na dobit od sponzora se placa tamo gde prijavis boravak. Da je onako kako ti kazes, ni Marej i Nadal ga ne bi placali! Bezi bre

Beobrad

pre 6 godina

@Aleksandar
Uf, suza mi krenu! Neka onda nadju normalan posao i rade za 300 evra, da se ne muce vise i ne putuju po svetu da prebacuju lopticu.

Goran

pre 6 godina

Isto to pisu sve ostale novine samo sto vi razumete samo Engleski. Novine pisu sve sto prodaje tiraz. Kao da Englezi nemaju o cemu da razmisljaju nego o Novaku. Vise nego smesno, to je objavljeno negde na kraju sportske strane, koga vise zanima Novak u Engleskoj. Jave po neku vest tek da podignu atmosferu pred turnir. Danas o Novaku, sutra ce im biti vaznija poslednje rangirana Engleskinja nego Novak.

draganO

pre 6 godina

(Mita od Vranje, 15. januar 2018 11:22)

Ne nego ti nemas pojma, prihodi od sporta su oporezivi po odbitku u zemlji izvora. Buduci da ti to ne razumes moj savet ti je da se latis onoga sto znas a verujem da je malo toga.
A kada govoris o drzavljanstvu, postoji nesto sto se zove i domicili, ali i to je ScFi sa tebe, pa tako oporezivanje svetskog dohotka ima i neka svoja pravila koja opet tebi su spansko selo, ajde bezi bre...

draganO

pre 6 godina

(kmekme, 15. januar 2018 17:46)

Dulo ti li si?

luzeru, sto ti ne igras tenis i lepo zivis od tog hleba, ali avaj, ti nisi sposoban ni za pola radnog vremena a pricas o necijem uspehu.
Toplo ti preporucujem da potrazis pomoc u strucnim institucijama, ali ne onima koje vi nazivate istim, vec pravim koje pomazu ljudima koji su krenuli stramputicom.

kmekme

pre 6 godina

@Gazda Dojkan
Jos ti fali violina za tu tuznu srceparajucu pricicu. Ko je tebe slagao da je njihov zivot takav!? Setkaju se sirom sveta, dobijaju pare za UCESCE, na manjim turnirima obavezno placen put i smestaj, uzivancija. Nema ucenja, nema posla svakog dana po minimum 8 sati, nema otkaza, zarade neciju godisnju platu za nekoliko meceva... Uostalom, Laslo Djer koji nikada nista nije osvojio ima zaradu preko 300 000 dolara. A najbolji plasman mu 80 i neko mesto. Krvav je to leb, vidim propadose svi oni od te muke. Narocito licemer kojem je malo i 110 miliona od nagrada. Ne placa porez, a hoce jos vise. Covek koji je tuzio turnir u Riju zbog 50 000, eto koliko su njemu pare “beznacajne”.

Danka

pre 6 godina

Dragan
On se i odrekao, u Monaku je, dolazi u Bg da se malo šepuri medju sirotinjom i uzme pazar iz kase restorana (gde ne plaća porez niti radnike)..
Što neko reče, da je Federer tražio povećanje nagrade, razapeli bi ga ovde i nazvali licemerom i ostalim poznatim pogrdnim imenima..ovako pošto je Novak odlučio da izigrava Robin Huda, e on je jeli u pravu.

Baxuz

pre 6 godina

The point is, ladies and gentleman, that greed -- for lack of a better word -- is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms -- greed for life, for money, for love, knowledge -- has marked the upward surge of mankind. And greed -- you mark my words --will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA.

Darko

pre 6 godina

moj mali je opasan
Pa je odlučio da traži opšte povećanje za SVE ne komsultujući se i ne razgovarajući sa ostalima. Svi su iznenadjeni ovim potezom. Zar ti ne liči da traži povećanje i za sebe, imajući u vidu da je u istoj poziciji sa slabije rangiranim teniserime?
Uostalom, da li si ti njegov advokat?

Ceca

pre 6 godina

Tacno je, Englezi napadaju Novaka. Isto je tacno da je jedan od najboljih tenisera svih vremena umislio da treba da deli srca, energiju i pravdu citavom svetu.

NbgDeki

pre 6 godina

NBG Deki je u pravu. Isti taj, "orlovski nos" imaju i Kralj Aleksandar, Nikola Tesla i još otrpilike svaki 10 u našoj populaciji ali i u njihovoj severnoj populaciji iz prostog razloga što je kod njih veliki broj alimilovanih Srba koji su vremenom izgubili svoj kulturni identiet. A vaše burne re
kcije su samo odraz podsvesti...
(Sava Drugi, 15. januar 2018 10:48)
Samo mu fali keče, pa da bude original pripadnik te nacije

kmekme

pre 6 godina

Ne placa porez i opet mu malo para! Covek koji u svojoj drzavi nije hteo da plati struju koju je potrosio dok je BESPLATNO koristio terene na Dorcolu i naplacivao koriscenje istih, nasao da izigrava postenjacinu i humanitarca. Sramota!

Gazda Dojkan

pre 6 godina

Da vidim koji bi od dezurnih pljuvaca pristao da samo godinu dana zivi kao profesionalni teniser? Trenizi, turniri, putovanja s kraja na kraj sveta, raspored kao u vojsci. Nema nocnog zivota, brze hrane, alkohola, cigareta, duvke i ostalog. A nagrada moze da bude od desetak hiljada do desetak miliona. Ali moras da pobedjujes slicne sebi. Dan za danom. Nema lera ni minute. A znas da ce samo najboljih 5 pokupiti kajmak. A?
Lako je tudjim fenderom got'ku svirat'.

bolest bira

pre 6 godina

Da Đoković danas izjavi da je siromah i da nema leba da jede, odmah bi se u Srbiji (a i na ovom sajtu) našle hiljade onih koji bi skupljali humanitarnu pomoć za njega. To bi sve bili siromasi, ali pravi, koji bi izdvojili i crkavicu dali i poslednju ponosni što mogu da se identifikuju sa njim.

esi mi nola?

pre 6 godina

Hahahhaha, a pazi sirotinju sto radi za 200€ MESECNO ga brani! On zaradjuje oko 3 MILIONA € MESECNO(da sirotinjo, dobro ste procitali) i to mu malo! I pored svega toga ga opet brane! Ako neko ne veruje da je covek nastao od majmuna, komentari na ovu vest su dokaz za to.Siroma' nas Nolo, dajte da se organizujemo pa da mu pomognemo, kol'ko ko moze!

šetač

pre 6 godina

"The Daily Mail is a British daily middle-market tabloid newspaper owned by the Daily Mail and General Trust and published in London". Informer je za ovde institucija.

Sistem te laze

pre 6 godina

Ljudi prvo se malo informisite pre nego sto lupate svakakve komentare i napadate nekoga.... A vecina ovde Novaka ne moze da smisli....sto najbolje pokazuje kakvi ste ljudi.... i verujete lazljivim englezima koji opet Novaka ne mogu da smisle.....

xesperado

pre 6 godina

E sad, što ne zatraži da se njima u vrhu smanji a da se poveća drugima, nee jer ako se poveća celokupno, automatski se i njemu..to znači da traži i za sebe..(Darko, 15. januar 2018 11:48)Ne nego će onaj,koji ispadne u prvom krugu dobiti upola manje od finalista?

Pera

pre 6 godina

U pravu je novak pare sa atp a preraspodeliti i na slabije rangirane igrace a to moze samo povecanjem zarada ,a nadal i feder gledaju samo sebe a danas se to nazalost vise ceni .

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

budući menadžer u sportu

pre 6 godina

Mislim da ovi organizatori sportskih događaja najbolje žive, žestoko muzu i sponzore i sportiste i publiku na stadionima i TV emitere i novinare i razne prodavce. Treba učiti školu za to.

barka

pre 6 godina

Djokovic je u pravu,treba povecati nagradne fondove! A sad ima i drugo dete.treba to hraniti i oblaciti! A drugo,malo je jedan Bernandinac Tomic da se smeje obicnim smrtnicima,obavestavajuci ih da ide da broji milione-treba nam jos takvih!

Hip Hop

pre 6 godina

Ne bi bio prvi umetnik na rang listi koji je uspeo da smaže 100miliona za par godina,igranje sa lopticama mu nije više jača strana pa da ugrabi još što se ugrabit može.Sramno,potezati uopšte priču o parama pored 100 miliona dobijenih,a obični narod u Srbiji živi sa 250evra mesečno.

Maja

pre 6 godina

Slabije rangirani igrači jedva pokriju trokove igranja n aturnirima.
Novak ima fond za pomoć mladim igračim aupravo iz tog razloga.
Sada je krenuo da se bori za bolji položaj upravo tih igrača.
Ovo je plemenit i lep gest našeg šampiona.

shox

pre 6 godina

Tako je B92, članak po sistemu: ko tebe klikbejtom ti njega klikbejtom.
Pritom je originalni klikbejt od Dejli Mejla, engleskog Informera.
Tužno koliko je novinarstvo postalo besmisleno. Čitaoci pretvoreni u kliktače i gledale reklama, a najgori među nama ostavljaju i komentare.

Moj mali je opasan

pre 6 godina

@Darko

Novak je samo predstavnik igraca. Ne moze on nista da trazi sam za sebe. Ako bi trazio da se njima u vrhu smanje zarade da bi se drugima povecale, onda svi iz vrha moraju da se sloze s tim. To ti je onako hipoteticki. Kapiras?

Goran

pre 6 godina

Ne bi Nole rekao ništa a da tako ne misle ostali profesionalni teniseri, osim ako su po principu „niti smrdi niti miriše“, pa čekaju da vide reakciju na Noletov nastup i da se onda izjasne, kako se ne bi provalili unapred. Ogroman novac se pere kroz turnire, mnogi koji su u to uključeni zarađuju velike svote a da se nisu ni preznojili, a na drugoj strani je napravljen kalendar takmičenja koji prosto nameće što više turnira i više angažovanja novca. Kako to izgleda u stvarnosti, vidi se na igračima koji izlaze na teren u zavojima, sve češće imaju operacije i pauziraju bez igre, a nije svako od njih kao Đoković pa da osvaja turnire i ima veliku zaradu od sponzora i proizvođača opreme. Nole je zastupnik stava da fond nagrada bude veći, a to je radi svih igrača, a sigurno je upoznat sa time koliki je promet novca u profesionalnom tenisu, pogotovo na velikim turnirima. Ovaj novinar bi trebalo da zna da Nole petnaest godina zarađuje novac u profesionalnom tenisu, a najveći deo njegove zarade dolazi od strane sponzora i ugovora sa proizvođačima opreme a niko ne može da mu ospori pravo da odabere i gde će da živi. To što je novinar na takav način pomenuo Federera, samo govori o njemu kao novinaru. To što Nole ima sto miliona, to je njegova briga, a engleski novinar neka se zapita odakle nekima iz Premijer lige sto i više milona, a da nisu ni blizu toga da su u svojoj karijeri bili bar na trenutak uspešni kao Nole. Pogotovo da su nekad bili sportisti broj jedan na planeti.

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

Predrag

pre 6 godina

Ne znam da li će globalni igrači kapitalizma ovo oprostiti Novaku. Bojim se za njega... Naravno da Federer i gomila njih ovo ne bi nikada učinili jer razmišljaju najpre o sebi i svojim dilovima. Kao što ne bi ni hektare zemlje otkupili i poklonili manastirima na Kosovu i Metohiji.

Mikii

pre 6 godina

"Patrijarh Pavle je moj uzor. Dao je svima primer skromnim zivotom"

-via- Nolo Djokovic 26.08.2013


Cisto da se zna za koga se u ovoj zemlji histericno navija.

sanytz

pre 6 godina

sve je to u redu, samo ih sve treba natjerati da placaju porez svojoj drzavi, a ne da se pojavljuju tamo negdje kao offshore kompanije

kiza

pre 6 godina

Vlasnici teniskog biznisa zaradjuju na radu tenisera.
Tu su:
Proizvodjaci opreme
Organizatori turnira
Sponzorski ugovori
Menadzeri
Treneri
...
E sada da bi taj biznis opstao I donosio pare oni zbog koji h biznis postoji moraju da imaju dobar razlog da to rade. Takodje raspodela profita I prihoda bi trebalo da bude koliko toliko postena I srazmerna riziku.

Na taj nacin ce se obezbediti da taj sport I dalje bude popularan.
Ako organizatori turnira zarade 100 miliona a na nagrade daju 30 miliona, ja ne znam da li je to u redu ili nije u odnosu na rizik. Ali bi svakako trebalo razmisliti I naci dobru meru da I igraci koji nikad nece osvojiti turnir ali ipak ucestvuju u pravljenju atmosphere I dolasku navijaca I realiyaciji turnira, dobiju veci deo kolaca.
Inace bi mogli samo polufinala I finala da se igraju... Ovako ispada da su ostali igraci samo statisti I da su isto toliko I placeni...

milos

pre 6 godina

Masa komentatora izgleda ne kapira da je on trazio veci nagradni fond za SVE tenisere, a ne za sebe. Mozda ce njemu i najmanje toga ostati jer je na kraju karijere, ali dzaba objasnjavati...

Darko

pre 6 godina

tebi je i citanje problem
Viktor je rekao da je sastanak postojao a da on nije prisustvovao jer je igrao u Sidneju, ali da zna o cemu se radi (jer je razgovarao sa Novakom) i da jeste trazio vise para, tj...jer eto Viktor i slabije rangirani zaradjuju mnogo manje itd.
Šta je sporno?
E sad, što ne zatraži da se njima u vrhu smanji a da se poveća drugima, nee jer ako se poveća celokupno, automatski se i njemu..to znači da traži i za sebe..

NA

pre 6 godina

Ja mislim da je sve previše... ne zna se ko više zarađuje...sprotisti, sponzori, mediji, organizotori....
Svaka godina mora da bude skuplja i "bolja" od prošle...što? Da li to napredak ili samo tako....WOW.."gledaj sada nagradni fond koji imamo?"
Koliko je jednom čoveku dovoljno za život, lep, normalna, luskuzan...kakav god... 100.000...milion...10 miliona... ????
Sve je to previše?
Pogledajte snooker.... tamo su nagrade totalno realne. Vrh igrači imaju zarade od turnira do milion funti za godinu dana...Da li je to malo za više nego normalan život? 95% ljudi na planeti bi se složilo sa mnom... a oni koje se ne slažu su bahati koji bi preko mrtvih hteli JOŠ i JOŠ i JOŠ ...

Iz ugla

pre 6 godina

У праву је. Два играча држе пажњу на ТВ-у два сата, а са друге стране 22 играча држе пажњу на ТВ-у два сата. Фудбал јесте најпопуларнији, али није 100 пута колико тих 22 зараде у поређењу са два у тенису. Да ли су и колико рекламе на финалу Грем слема јефтиније од финала Лиге Шампиона.

Back in Black

pre 6 godina

U pravu je Novak . Koliko zaradjuju fudbaleri mnogo više nego teniseri , rukometaši , odbojkaši pa i mi penzioneri :)
(BG, 15. januar 2018 10:59)
Uporedjujes Ficu sa Ferarijem,fudbal je najpopularniji sport na svetu bio i bice dok je sveta i veka.

Dobrica

pre 6 godina

Ako bi se založio da se deo nagradnog fonda za osvajače i finaliste turnira prenese u fond za igrače koji ispadaju u prvim kolima, to bi bilo u redu ...

4Q

pre 6 godina

100 miliona malo. Pa covece neko taj novac nece videti u zivotu. Tebi je sasvim dovoljan do kraja zivota da ne radis nista. Meni kada bi neko dao taj novac ne da bih cutao. Ljudi u Srbiji rade za 35 hiljada u proseku tebi je malo i tih 100mil. Svaka tebi cast na uspehu za to ti skidam kapu. Ali drzi se tenisa a ne ravnopravnoscu sa fudbalerima itd.

kiza

pre 6 godina

Fora I jeste u tome sto je tenis sport elite I bogatih. Uvek bio ali mozda se nesto promeni.
Mladi I perspektivni igraci iz siromasnih zemalja imaju veoma malo sanse da naprave veci uspeh. Niko se nije zapitao zasto je proporcionalno vrhunskih tenisera u prethodnih 40tak godina doslo iz bogatih zemalja. Takodje je zanimljivo da je svaki igrac koji je dosao iz neke autsajderske zemlje bio nipodastavan I medijski I sponzorski.
Neko dobro resenje bi bilo da se sa mastersa I grand slemova deo novca prebaci na trunire 250 I da se igracima koji dodju do polufinala, finala, a mladji su od npr 21 godine duplira nagrada.
Tako ce mladi igraci imati mogucnost da ulazu u sebe I svoju igru, a tenis ce dobiti vecu bazu dobrih mladih igraca. Na taj nacin bi svi profitirali. Mladi igraci vise para za razvoj, a tenis bi dobio vise dobrih mladih igraca...

šumadinac

pre 6 godina

Ja sam potpuno na strani Đokovića i skroz ga razumem. Uopšte nije u redu da ne igranjem ne zaradjujete. On je to osetio na svojoj koži i sad kad nije u stanju više da osvaja GS on bi da to nadoknadi nekakvom novčanom stimulacijom na kontu stare slave. Druškane moj ima da zapneš pa dok pobedjuješ zaradjivaćeš. Malo li je što si dobio one terene na Dorćolu u koje je država uložila preko 800.000 evrića pre nego si ih preuzeo !! Vodio se spor jer je prodao licencu a terene zadržao haha. Uopšte mi nije patriotski to što na primer Nadal živi u Španiji i tamo plaća porez kao i Federer što živi u Švici pa tamo puni kasu. Pa tek taj Marej uff !! Kad zapušiš usta Nolobotovcima i to argumentovano, oni jedino znaju da se obruše na svoje neistomišljenike uvek istom otrcanom frazom !!

Maks

pre 6 godina

Misljenja sam da Noletova namjera nije bila obezbijediti sebi i ostalim najboljim tenisacima danasnjice vece nagrade vec mu je cilj da i ostali tenisaci mogu isfinancirati godinu i pritom jos zaraditi(100-250 na ATP listi),ali citajuci komentare dojma sam da puno ljudi brka loncice.Naime,kad izadje u javnost velicina transfera nogometasa od 100,160,222 miliona eura to ne znaci da je igrac dobio te pare vec klub kao obestecenje,a nogometas se kasnije dogovara sa novim klubom o visini godisnjih primanja.

padre

pre 6 godina

Koliko zluradih komentara na rekla kazala!A engleski tabloidi su poznati po tome, da uvek sto puta provere, dali je sve taćno, pa onda slažu!

Само да нападнемо

pre 6 godina

Није баш да стоти са АТП листе не може да се прехрани, али и не плива у парама. А, веровали или не, има и лошије рангираних! Закључак је да Ђоковић, као представник тенисера, брине и о оним тенисерима који се нису обезбедили. Док зарадите "озбиљне паре" прође доста времена, неки не успеју до краја каријере. А тенис је скуп спорт. Мислим да је овај потез показао колико је, уствари, Ђоковић велики човек. Ти што ће он добити пар десетина милиона долара годишње мање или више, уопште није битно. Сећате ли се приче да су његови позајмљивали новац од зеленаша? Шта би се десило да није успео? Колико је у свету таквих околности? Нису сви Ернест Гулбис, коју је врхунски тенисер, слабо мотивисан, а може себи да приушти одласке на турнире, макар туристички!
Имам и ја доста замерки на Ђоковићево понашање, нарочито на терену, али мислим да овај потез не заслужује критику. Макар не од добронамерних људи.

milorad

pre 6 godina

Sta i koliko bilo ko od nas zna o uslovima placsnja tenisera sem onoga sto n serviraju novinari, posebno britanski. Sta god da je predlozio Novak verujem da bolje zna od svih nas koji komentarisemo.Pre nego bilo ko od nas prokomentarise Djokovica, posebno pljujuci ga, neka odgovori sebi na sledeca pitanja: Na koliko turnira sam ucestvovao, osetio nepravdu zreba, sudjenja, igranja na sporadicnom terenima; zatim koliko jezika govorim; potom koliko smisla za sou imam. Djokovic sve to ima. Ima i slavu i pare koje je zaradio(ne ukrao). Nista mu od svega toga nije « udarilo u glavu » da bi zaboravio Srbiju i svoju pripadnost njoj. Srbiju mnogi u svetu prepoznaju bas po njemu. Ne razumem, sta bi mi jos hteli od ovog coveka. Ne zalazem se za identifikaciju sa njim vec za malo vise postovanja prema njemu.

krhko je znanje

pre 6 godina

 Michael van Gerwen je 2014 bacajuci pikado zaradio 650.000, dok je iste godine u tenisu 30eseti ranging igrac zaradio 750.000.. Nakon malo istrazivanja ipak je djokovic u pravu I svaka mu cast..

Oliver

pre 6 godina

Na stranu sto mislim da je Novak pohlepan (Gordon Geko je rekao da je pohlepa dobra),on je ovde potpuno u pravu.Teniseri zaradjuju malo u poredjenju sa nekim drugim vrhunskim sportistima poput fudbalera i kosarkasa.Primerice,danas fudbaleri ne najviseg nivoa u Kini imaju plate od 30-40 miliona po sezoni,tako da za samo 3-4 sezone zarade koliko Novak za celu karijeru. A pri tome je tenis mnogo tezi,jer je individualni sport.U fudbalu mozes da budes van forme,ali da pobedjujes zahvaljujuci saigracima plus ti plata ide nezavisno od rezultata.U tenisu si prepusten samom sebi,ako igras dobro zaradjujes,ako ne igras dobro nema para.Samo prvih 200 na ATP listi realno moze da zivi od tenisa,tako da se ne bori Novak samo za sebe,nego i za svoje kolege.Njegov predlog ima smisao.

Transfer Blama

pre 6 godina

Mislim da je čak i Englezima jasno da ne traži pare za sebe već za one tenisere koji su nižeg ranga i muče se da finansiraju svoju karijeru. Ali ovakvim napadom na Novaka, tako "alavog", skreću pažnju sa te glavne teme. Siguran sam da je Novaka nateralo da pokrene ovu temu (moje je mišljenje - sa punim pravom) dešavanja oko Filipa Krajinovića. Kao što je sam trener Krajinovića pričao, Novak je plaćao troškove Krajinovića (čak i stan mu kupio) kada je ovaj razmišljao da odustane, što zbog povreda što zbog troškova koje više nije mogao da izdrži.
Ali, kao što znamo iz istorije, čim se pokrene pitanje pravičnije raspodele bogatstva, to je kao prst u oko vlasnicima (pre)krupnog kapitala.

Mita od Vranje

pre 6 godina

""Gospodo", Novak Djokovic zaradjuje novac u inostranstvu, tj. uzima deo nagradnog fonda na osnovu razultata. Tu gde je zaradio, u toj drzavi je i placen porez. Isto i veoma slicno je i sa reklamama. "
Burazeru, neinformisan si. Porez se placa tamo gde imas prijavljen boravak. Znaci, on zivi u Monaku i NE PLACA porez. Ta fora da se porez placa tamo gde se novac zaradi je cista izmisljotina da bi se odbranio Djokovic. Uostalom, gde zive Nadal, Federer, Marej? U svojim zemljama i placaju poprilicno velike poreze. Jedino SAD i Francuska imaju zakon da se porez placa zemlji cije drzavljanstvo imas, a ne gde zivis. Pa zbog toga je recimo, Depardje pobegao u Rusiju i odrekao se francuskog drzavljanstva, da ne bi placao porez.

šumadinac

pre 6 godina

Ja sam potpuno na strani Đokovića i skroz ga razumem. Uopšte nije u redu da ne igranjem ne zaradjujete. On je to osetio na svojoj koži i sad kad nije u stanju više da osvaja GS on bi da to nadoknadi nekakvom novčanom stimulacijom na kontu stare slave. Druškane moj ima da zapneš pa dok pobedjuješ zaradjivaćeš. Malo li je što si dobio one terene na Dorćolu u koje je država uložila preko 800.000 evrića pre nego si ih preuzeo !! Vodio se spor jer je prodao licencu a terene zadržao haha. Uopšte mi nije patriotski to što na primer Nadal živi u Španiji i tamo plaća porez kao i Federer što živi u Švici pa tamo puni kasu. Pa tek taj Marej uff !! Kad zapušiš usta Nolobotovcima i to argumentovano, oni jedino znaju da se obruše na svoje neistomišljenike uvek istom otrcanom frazom !!

Aleksandar

pre 6 godina

Ne gotivim preterano Novaka, iz ličnih razloga, ali u ovom slučaju smatram da je, apsolutno u pravu!
Reći ću vam podatak, da skoro svi srpski teniseri koji su trenutno ispod 200. mesta na ATP, jedva krpe kraj s krajem, a dali su dušu tom sportu, prolili su krv i znoj na teniskom terenu, odrekli se druženja i detinjstva, a neki su ostali bez kuća, stanova, roditelja. Đavoljski sport.
Ja se nadam da se Đoković bori i za njih, i njima sličnim.

Profesor istorije

pre 6 godina

@student
Mozes da posmatras tako, a mozes i ovako. Koliko ces ti ili koliko cu ja zaraditi tokom celog zivota? Alavost i bezobrazluk.

licemerni zabavljači

pre 6 godina

Baš sam se potresao što 100-1000ti teniseri sveta nemaju dovoljno za luksuzni hotel. I oni najgori će za 10-15 godina karijere zaraditi više nego bilo koji drugi zaposleni radnik njihovog nivoa obrazovanja za ceo život. Svi sportisti u popularnim sportovima su preplaćeni, a lično bih uveo poseban porez na sponzorske, marketinške ugovore.

Dule

pre 6 godina

What happends n the mountines stays in the mountines kazu

anglosaksonci.

Nole treba da pauzira nedelju dana da vidi ko to peva I koja je

pesma u pitanju.

Zastitnici multimijardera koji beru milijarde na grbaci tenisera

krenuli su u ofanzivu, let them talk.

Drzi se sokole I samo lagano nek se ispovede prvo

hajde!

pre 6 godina

Bas bi mu valjalo da osnuje uniju igraca odmah posle povlacenja, on vodi, lova kaplje, i dalje po medijima, a naci ce se i neki HR poslic za amore, posle vec moze da namiguje domacoj politickoj sceni gladnoj takvih, i eto radosti!

Grobx

pre 6 godina

Gosha

Ali nije dosla jer ljude zanima samo reket i teniski teren umesto gramzivosti za novcem. Tako da sad svim silama treba braniti svog heroja pred narodom koji radi za 100 do 200 evra.

Darko

pre 6 godina

Da je Federer tražio veće nagrade osuli bi drvlje i kamenje na njega, a ovog branite...njemu nikad dosta para, Srbislav ostaje Srbislav..malo ima pa dajte mu jos. Da organizujemo sms prikupljanje para, nema mu žena za semeke.

Predrag

pre 6 godina

Novak još jednom pokazuje svu svoju veličinu, ozbiljno prihvatajući odgovornost koja mu je poverena i boreći se za sve svoje kolege. A sigurno potpuno svestan mogućeg negativnog marketinga koji meže da privuče. Engleze više i ne treba komentarisati...

kolonijalisti glume poštenje

pre 6 godina

Priča ovog novinara koji nije slušao svojim ušima se svodi na "pričao mi jedan poznanik koji je čuo od jednog kojem je ispričao neki što je gledao kroz prozor"...

Englezi, pare i poštenje nikad ne ide u jednoj rečenici, niti će.....

Brica

pre 6 godina

Koliko je meni poznato nagradni fond turnira pripada svim igracima i povecanje fonda znaci i veci novac onima koji igraju kvalifikacije,ispadnu u pocetnim rundama.Svedoci smo povecanja prihoda svih sportista pa zasto vise ne bi dobijali i teniseri.

Janko

pre 6 godina

Naravno da će Federer biti protiv nikad nije objektivan , Podrazumeva se da Djoković nije ovo uradio misleći na sebe ( svaka čast na smelosti) , nadam se da većina tako gleda na potez Novaka !

Hairlija

pre 6 godina

Nole je,naravno, u pravu! Teniser koji je broj 100 na ATP listi zaradi godišnje, najviše, 200 hiljada dolara! U svijetu trenutno ima bar 100 fudbalera koji taj novac zarade za 7 dana!!!

zzz

pre 6 godina

Englez nam prica o parama,a koliko ste kolonija imali u svetu i pljackali ih???Djokovic je sve posteno zaradio,vrhunski sport iziskuje i veliko odricanje od svega.Najsmesnije je kad oni sto nisu nista postigli u zivotu kritikuju Djokovica.Novace samo napred!!!

Raymond

pre 6 godina

Glup, ishitren potez. Nacin kako je ovo uradio je jednostavno katastrofalan. Pri svemu tome ni sa jednim jedinim od igraca nije razgovarao o tome sta nemerava, da ih bar pita sta misle o njegovoj ideji. Da je Federer prvi bio protiv ne cudi me. P***a oportunisticka koja se dodvorava ATP sefovima.

hehe

pre 6 godina

"A baš mi ga je žao. Ima 110 miliona eura, pa bi još, a ovamo narod nema šta da jede."
att (Goran, 15. januar 2018 10:26)

Kakve veze ima gladni narod sa Novakovih 100 miliona EUR sto je posteno zaradio ?
Da objsanis ti to nama Gorane, bili bi zahvalni da nam otvoris zatvorene oci.

Sava Drugi

pre 6 godina

NBG Deki je u pravu. Isti taj, "orlovski nos" imaju i Kralj Aleksandar, Nikola Tesla i još otrpilike svaki 10 u našoj populaciji ali i u njihovoj severnoj populaciji iz prostog razloga što je kod njih veliki broj alimilovanih Srba koji su vremenom izgubili svoj kulturni identiet. A vaše burne rekcije su samo odraz podsvesti...

Dalibor

pre 6 godina

Englezima boli jos srce i dusa sto ji Novak odbio da igra za Reprezentaciju Velike Britanije. Hvala ti Novace do neba da si veran ostao svome narodu i majci Srbiji !

Zile

pre 6 godina

Ne znam samo kakve izvore ima ovaj novinar, obzirom da nije licno prisustvovao, a koliko kapiram sve se svodi na ”navodno”, ”verovatno” itd.

ja

pre 6 godina

Ne znam zašto se ovaj uopšte hvali da je Srbin, ja bih njemu oduzeo državljanstvo. Pa zar pored legije, arkana, Miloševića i ovog žgoljavog da zovemo Srbin? Imamo mi već te naše heroje, zadrugare, farmere, ne treba nama neka seka persa sto samo ćuška neku belu lopticu preko mreže. I da, da plati ovde porez, sta me briga sto ovde nije ni dinar zaradio, podići će onda kevi penziju, pa cu moci više da žickam za pivo ispred prodavnice. Podrška svim Nolo - mrziteljima i ostalim neostvarenim dušama, aj napravimo grupu na fejsu: nemam razlog, al' sam zao i mrzim uspešne i ostvarene.

student

pre 6 godina

I da je ovo istina (a verovatno nije), u odnosu na nba i fudbal, teniseri i ne zarađuju na tom nivou. Naravno, ne računam tu sponzore. Novak je u toku karijere zaradio 110 miliona $, dok će Griffin na primer iskeširati 220 za 5 godina,pa vi vidite.,

Džoni

pre 6 godina

Pročitajte Viktotovu izjavu povodom ovoga i biće vam jasno o čemu se radi. Ima rezona, treba stići u prvih 50 igrača da bi se dobro zarađivalo! Koliko zarađuju stoti ili hiljaditi fudbaler ili košarkaš po kvalitetu na svetu? Naravno ima puno sportova gde se jako malo zarađuje ali za razliku od tih sportova koji su manje atraktivni i isplativi, tenis je u vrhu popularnosti i ogromne pare se tu vrte!

MilutinS.

pre 6 godina

Hajde da ostavimo po strani nagradni fond na teniskim turnirima, ali pitam ove "komentatore" sto uporno, godinama ponavljaju da Novak plati porez. Gde i kome da plati porez? Gde je Novak zaradio svoj novac?
"Gospodo", Novak Djokovic zaradjuje novac u inostranstvu, tj. uzima deo nagradnog fonda na osnovu razultata. Tu gde je zaradio, u toj drzavi je i placen porez. Isto i veoma slicno je i sa reklamama.
Novak Djokovic, po vasoj logici, treba da zaradjeni novac drzi u srpskim bankama i da, Republici Srbiji za to plati porez?
Da li svaki gastarbajter saljuci novac u Srbiju, placa i porez Srbiji?
Ako nemate nekakav sportski argument, ljubomora i zavist uticu na vase zdravlje. I nece popraviti vase licne neuspehe, promasene ambicije, neostvarene zelje... A da, Novak Djokovic ima ionako mnogooo ljudi koji ga vole, od Tajvana pa do Surinama. Upadljivo je da ima Srba vecih Engleza i od samih Engleza. Znate li kako Englezi kazu za takve "moralne autoritete"?

Darko

pre 6 godina

Nisu ga napali, evo Viktor je potvrdio da je sastanak bio i da jeste tražio veće nagrade...valjda da nadoknadi šta je izgubio neigranjem pola godine. Čuj napali...ccc..sram ih bilo

draganO

pre 6 godina

Imperijalisticka retorika, Novak je poreklom iz regiona tzv "trecih zemalja" kako to Britanija i ostale zemlje sa kolonozatorskom istorijom. Takve zemlje imaju pristup da novac zaradjuju samo ono a zemlje treceg sveta su tu da se na njima zaradjuje, zato Novak nikada nije bio miljenik britanaca za razliku od spanaca, svajcaraca, australijanaca i dr.

Novak gresi sto ispravlja istorijske propuste, tenis ce uvek biti beli sport namenjen bogatima a Novakova pojava je za njih prolazan problem, samo sto ih ta prolaznost mnogo boli.

Taj bol ne bi bio problematicn sam po sebi, medjutim bol mozda jos jaci dolazi i sa ovih prostora iz zemalje koja je dobro osetila svu toplinu britanskih odluka kada je Srbija u pitanju, ali sa ovim problemo nisu mogli da se nose.

ninepi

pre 6 godina

Englezi su zivi dokaz da je covek nastao od majmuna. I u ovoj tvrdnji ima vise fakta, nego u nagadjanjima ovog nazovi majmunolikog novinara!!!

Igor Obrenovac

pre 6 godina

Alav ovaj na pare i sto vise ima to je alaviji. Jel zna koliko zaradi jedan vrhunski automehanicar, bravar, moler, profesor, hirurg......? Kacket i patike odvojio od sortca i majice da uzme duple pare, pa jos sponzor na rukav. O reklamama raznoraznim i egzibicijama da ne pricamo. Sramota.

Znalac

pre 6 godina

Djoković je tražio drugačiju podelu kolača, u smislu da određen procenat fonda bude za igrače koji su slabije rengirani, a da ostatak fonda bude za raspodelu među igračima koji uđu u završnicu turnira. Naravno, to Englezima ne odgovara, jer se takav stav smatra komunističim. Kao što znamo, ideja o ravnopravnijoj podeli dobiti ili resursa nije prihvatljiva Anglosaksoncima.
Setite se da je početkom sedemdesetih godina XX.veka Henri Kisindžer rekao u Ujedinjenim nacijama da rezreve nafte na tlu Amerike pripadaju Amerikancima, a rezere na teritoriji Sovjetskog saveza, pripadaju čovečanstvu.

mali radojica

pre 6 godina

Od one bljutavo kontraverzne rezolucije u pokusaju koju je gurala jedna problematicna i bedna Bosanska starleta gde je na mala vrata u UN trebali provuci da su Srbi genocidan narod ovi ostrvljani ne prestaju sa iskazivanhem prezira prema svemu sto je Srpsko. Kada covek pogleda unazad u istoriju pa sve do Berlinskog kongresa ispostavlja se da su nam bas oni bili najveci neprijatelji sve do danas. Od toga da nisu htelu da nam dozvole formiranje drzave 1878 pa preko pritisaka na Grke 1914 da ni pod razno ne prime nasu vojsku na Krf kao i puc izveden 27.03.41 i priklanjanje partizanima i rusenje Yuge evo cak i do banalnih stvari kao sto je sport. Ne mogu da prezale sto ih je Djole otkacio i nije hteo njihov pasos. Setite se samo onih bizarnih gluposti o rasizmu na nasim reprezentativnim utakmicama. Stvarno ga preterase.

Savo

pre 6 godina

E to je pravi borac i sindikat...
A ne kao sindikati u firmama poput Freseniusa, Swissliona, prosvetara, .... svi samo plaćaju članarinu zbog paketića za NG, a cele godine ne smeju ni da zucnu....

Mile

pre 6 godina

Da , ta prica o malim zaradama van top 10 ili 20 pije vodu narocito odkada je objavljeno pred prvo finale Krajinovica da je zaradio 650 hiljada dolara u karijeri pre tog finala. Krajinovic ?

Slavisa Vukosavljevic

pre 6 godina

"Ja verujem da je Novak tražio više para za malo slabije rangirane igrače, za prve runde turnira, o tome je već više puta govorio. Ne verujem da je mislio na sebe i ostale iz samog vrha."

Ovaj komentar je dobio najvise pluseva?! Sto rece pre par dana jedan moj kolega, u vezi neceg drugog-"J...m te, planeto, kad ja moram da zivim u ovom vremenu". Pa, objasni mi, molim te, zasto nije trazio pravedniju raspodelu, a ne povecanje nagrada.

Slovenac

pre 6 godina

Engleski Informer. Novak je trazio bolju ipravedniju raspodelu novca, a ne vise para a sebe i ove na vrhu. Ko god je izpod Top 100, jedva konac s koncem povezuje. Za njih trazi najvise da se popravi stanje. I on je bio tamo i zna veoma dobro, kakva odricanja su bila sve, da je mogao da ide dalje i na vrh. Ne osudjujte bez da znate pozadinu. A pozadina ima uvek, u svemu. Nikad se ne pojave u vestima stvari kako jesu, nego jih iznesu oni koji imaju neke interese za nekoga.

ATP

pre 6 godina

Zarada na turniru od sponzora i prodatih karata je sigurno preko 100 miliona a igračima, zbog kojih se i uzimaju te pare, dobiju svi zajedno jedva pola. Pa valjda igrači treba da dobiju 80-90% a organiuatori ostalo, i to su ogromne pare

senad

pre 6 godina

Federer dog je bio presednik saveza tenisera je uticao da se poveca nagradni fond na turnirima ali sad kad vidi sta radi Tomic i ostali samo cuti.

aršini

pre 6 godina

Novak se nikada nije zalagao da se nižerangiranim igračima poveća nagrada i zato njegovi navijači neka ne izmišljaju.Prije par godina Federer je predložio da se baš tim teiserima povećaju iznosi i to je prihvaćeno.Da je kojim slučajem Federer predložio povećanje nagrada ovdje bi bilo više stotina ostrašćenih komentara ,a kad je Novak to predložio,sada su stali u njegovu odbranu.

kajverson

pre 6 godina

sad svi ovi koji kritiziraju novaka i ostale su jednom rijecju -licmjeri......svakom od nas je u prirodi da tezimo boljem i visem pa tako i materijalnom sto je apsolutno pozitivno ....netko je napomenuo kako gates i bezos imaju milijarde a budale jos rade,monstruozna glupost.....ljudi zive svoju viziju iz dana u dan za razliku od onih koji je nemaju ....zapravo imaju ,otvaranja kafica ....govorimo o nekom placanju poreza drzavi ,,,sto je ta ista dala novaku da bi on placao porez onima koji vas pljackaju iz dana u dan ,,,opet monstruozna glupost....u najboljem slucaju novac ide u ruke onima koji su ponajvise iskazivali socijalnu osjetljivost bar je tako slucaj u hrvatskoj a vjerujem i u srbiji......dizite nagradni fond ,malo je !

Bojana

pre 6 godina

I da se ovo desilo, nije bez razloga. Ja lično mislim da teniseri u odnosu na ostale vrhunske sportiste malo zarađuju. Koliko ima fudbalera, NBA ili NLF igrača koji zarađuju više a na terenu provedu po dvadeset minuta. Za jedan Australian open i nagradu od 10 miliona (možda je više, ispravite me) treba da jedan da odigra X mečeva a od svih sportista i učesnika samo jedan godišnje osvoji tu nagradu. Ne računam sponzorstva, već čist dobitak. Ko zna koliko drugi dobijaju, a oni koji ostave dušu na terenu mnogo manje.
U jednom Realu ima igrača koji su zaradili više nego Đoković, a većina im ni imena ne zna, sede na rezervnoj klupi

mup

pre 6 godina

Novak je u pravu, tenis je jedan od najprisutnijih sportova na sportskim kanalima, a neke ozbiljnije pare zarađuje prvih 100-150 tenisera. U fudbalu pare uzimaju i u seoskim ligama zemalja trećeg sveta. Ovaj naš SMS nije tri puta loptu šutnuo, a već se priča o visini transfera koji bi bio kao celokupna Novakova zarada u čitavoj karijeri. On ovo radi da bi se izborio za one niže plasirane, ali mora da zna da se ne treba boriti za ljude, ne zaslužuju.

zvezdarac

pre 6 godina

@niki
Kako to samo prvih deset je solidno plaćeno kad eno ga Tomić svako malo pa se oglasi kako je on milioner a mi svi ostali smo klošari?

brm

pre 6 godina

Koliko se sećam njegovih ranijih komentara, uvek je isticao da treba povećati nagradni fond ali da se većina tog povećanog dela više rasporedi u koriste kolega koji ranije ispadaju na turnirima, jer najbolji već zarađuju dovoljno novca, dok neko ko igra prvo kolo GS turnira jedva može da se izbori sa plaćanjem putovanja a većina nema novca za trenere i sve potrebno osoblje.

Novac koji zaradi 100. teniser za godinu dana, zaradi i malo bolji fudbaler Jelen Superlige. S tim što ovaj teniser mora sam da plaća avionske karte i prenoćišta gde god da igra na svetu, i sam da finansira svoje trenere i plaća terene na kojima trenira.

NbgMeki

pre 6 godina

Oooo, doblo jutlo, ko mi se to plobudio, moj mali NbgDeki. Lutka mala, mekana... moj Deki. Popij malo mleka.
Deki, Deki, uvek ti je ....

Dylan Dog

pre 6 godina

Nije se borio samo za sebe nego za sve tenisere. Ne razumem ovakvo novinarsto. Kao zaradio si toliko i toliko a hoces jos. Takvo novinarstvo moze bilo ko da radi ali verovatno to su neke zute novine.
Valjda je trebao da izracuna novinar koliko se zaradi od nekog turnira i koliki deo od te zarade pripada igracima. Da argumentuje svoje tvrdnje brojakama. Verovatno su teniseri izracunali na odnosu na zaradu tornira fond igracima bi treabao biti veci.

mikin

pre 6 godina

Ocita zla namera engleskog novinara. Kakve veze ima to koliko je Novak zaradio? Zaradio je jer je bio najbolji 3-4 godine. Sto ga ne pitaju koliko je zaradio u poslednjih 6 meseci? Tu istu sansu-priliku imao je svaki drugi teniser pod uslovom da osvoji sve ono sto je Novak osvojio. Sasvim je druga stvar kolika je zarada onih izvan 20. Za njih bi povecanje zarada zasigurno bila velika stvar. Ako zastupa igrace, onda se za njihove interese mora i boriti ... a ne kao sindikalne vodje u Srbiji - sebi obezbede dobre polozaje i plate a ostale ... ko shisha.

Kir Stefan Srbin

pre 6 godina

Djokovic nije mislio na sebe. Samo prvih 20 tenisera zaradjuje dobrom Svi teniseri rangirani ispod prvih 100 nemaju hleba da jedu jer sve to mnogo kosta - karte, hoteli, treneri, oprema. Pa i Djokoviceva porodica je gladovala i mucila se sve dok se on nije probio u vrh svetskog tenisa. Citao sam blog irskog teniskog reprezentativca u tenisu koji spava u najjeftinijim hotelima, nekad i gladuje jer bonusi koje dobija od turnira ne moflgu da mu pokriju ni elementarne troskove. Za njihova prava se bori Djokovic.

ludinovinar

pre 6 godina

Гази Ноле! Само их нервирај.. На терену покажи шта умеш, то ће бити сасвим довољно.. Да их још мало изнервираш.. :) Уздравље царе и све најбоље на АО!

Djordje NS

pre 6 godina

Da a Federer kao nije podrzao, a cim mu istekne ugovor sa Gillette-om odma pusti bradu ne bi li obnovili ugovor
(jov, 15. januar 2018 08:23)

Tačno tako... Pa, on neće ni u rodnom Bazelu da učestvuje ako mu organizatori ne uplate učešće na turniru. O tome se već uveliko pisalo o problemima organizatora da obezbede sredstva za učešće Federera u rodnom mestu. Sramota!

Dušan Ninković

pre 6 godina

Kada je ušao u profesionalne vode u grupi Lamara Hanta Nikola Pilić je u prvoj sezoni zaradio oko 30.000 dolara. Danas, kad se u tenisu okreću milijarde mnogim profesionalcima je i taj iznos nedostižan i jedva preživljavaju. Đoković se bori za pravu stvar – za pravednu raspodelu bogatstva za sve koji učestvuju u njegovom sticanju. Svaka mu čast na tome.

znanje-imanje

pre 6 godina

U većini ljudi postoji ne samo ovaj ili onaj disbalans nego baš i pozamašna pred-nadraženost. Mediji većinu svoje zarade onda i ostvaruju ovakvom simbiozom.
S jedne strane oni su bukači interesnih grupa. Osnovni metod je ignorisanje, a kad nije (više) moguće onda ovako - spinovanje.
Sa druge su nabacivači, oni što trigeruju asocijacije - tako da ovi pred-nadraženi skoče na nabacane asocijacije ko gladni pas na kosku. Uobičajena fora je nekakav "pravednički bes" a zaista maksimum perverzije dostiže kada englezi popuju - boljševičkim fazonima.
Ni u jednom sportu na svetu igrači ne dobijaju tako mali procenat ukupne zarade - ni 20%. To se prikriva sa nekoliko trikova. Pre svega tu je to "in your face" objavljivanje nagrada. A onda je tu to (prividno) preplaćivanje top zvezde - ali on je samo jedan! Neko treba da igra tenis od pete godine, potroši tonu para - ako iza 30e izađe i sa milion džaba je krečio! A takvih nije godišnje ni 10!
Na sve to uvališe im već odavno foru ravnopravnosti; dok Holivud plaća zvezde prema zaradi, pa redovno muške više nego ženske ovde su LGBT nametnule da žene moraju da dobiju isto - iako se tu zarađuje 3 do 6 puta manje!
I ovde eto odma buljuk primača. Srećni da se isprazne i srećni da ih upotrebe kao eho napravu. Teniseri sada igraju 1 apsurdno dugu sezonu 2 obaveznog non-stop igranja 3 sa pogubnim pravilom 25 sekundi a 4 za manji % para nego ijedni drugi i to 5 u sportu gde je obavezno ulazno plaćanje najveće.
A vi lajte i dalje...

jo

pre 6 godina

Pogledajte dobro Novakovu fizionomiju lica. Nagradno pitanje: Na koje nase juzne susede vas podseca?
(NbgDeki, 15. januar 2018 08:57

Ovo je zaista najodvratniji komentar koji se moze zamisliti. Ne razumem moderatora koji dozvoljava ovakvu vrstu komentara. Ovom liku treba zabraniti pristup ovom forumu.

Jo

pre 6 godina

Malo je "tanak" clanak jer se ne zna tacno sta je ko trazio. Sve mutno, ali je cinjenica da sve sto je ispod recimo 20,30 mesta - nije neko veliko bogastvo, a i oni imaju sezonu 11 meseci i oni treiraju i rade isto sto i prvih 5. Ok, talenat, sreca, iskustvo, upornost... ali ako neko na je Vimbldonu, recimo, nagradni fond 5 miliona, a oni zarade 205 - ima negde problem i verovatno je novinar placen da sprevcava ovakve stvari (zivimo ipak u kaptalizmu) jer se organizatorima ne isplati. Najgore je sto danas za sve sto mrdnes moras da se nekom opravdavas, pa se pitam zasto sve to treba Novaku?

PS: De Niro dobije 30 miliona za jedan film - pa nije on ulozio toliko rada, ali nisu ni oni sitni menadzeri i agenti koji pokupe svaki po par miliona, a samo su se muvali okolo...

zlatiborac

pre 6 godina

Dobro, to je sve rekla-kazala. Novinar zeljan ekskluzive nije bio prisutan kao ni predstavnici AO. Informaciju je mogao dobiti iz usta nekog od tenisera koji se mozda neslaze sa idejom. Ne bi me cudilo da Federer nije uz ostale igrace ali opet moze i to biti novinarska patka. Verujem da organizatori gren slemova samo od prava prenosa i reklama zarade stotine miliona godisnje. Teniseri su tu najveci radnici i ako pobednik dobije 3-4 miliona dolara to onda i nije neka cifra prema obrtu i zaradi organizatora. Vrhunski teniseri moraju da plate trenere, PR sluzbe, vozaca, kuvara, masazera, privatni avion, sekretaricu, finansijskog savetnika, advokata... To je citava masinerija I logistika i sve to kosta da bi se teniser samo posvetio tenisu i osvajanju GS-a. Mislite da Federera ili bilo kog drugog vrhunskog igraca bas toliko obozavaju a da nije bogatstvo ulozio u licnu promociju i reklamu . Sve danas kosta i naivno je verovati da se bilo sta desava spontano vec je samo privid spontanosti i velika opsena.

Pele

pre 6 godina

Mozda je shvatio da ce mu u buducnosti domet biti 1. ili 2. kolo GS, pa pokusava da poveca nagrade za taj nivo.

Osim toga, prepostavljam da koristi, mozda, poslednju priliku da bude na celu udruzenja igracaa. 20-30-rangiranom da funkcija ne pripada.

Pametnjaković

pre 6 godina

Izvučeno iz konteksta, razlozi zbog kojih je on to tražio izostavljeni. Klasična satanizacija koju sprovode satanistički zapadni elitni krugovi, setite se samo kakvu propagandu laži i obmana su protiv naše zemlje vršili pre bombardovanja. Ja da sam na njegovom mestu bi ih tužio i tražio milione odštete posle ovoga.

NorthRemembers

pre 6 godina

Ja više to sa porezom ne razumem, zaista. Odeš negde u inostranstvo, radiš i zaradiš (dobiješ turnir) i platiš porez u zemlji u kojoj si radio. To što ne želi da drži pare ovde u banci, i to je ok. Ne znam ko od vas bi čuvao milione u bilo kojoj banci u Srbiji. Svi vi koji ga pljujete za Monako ste u prvim redovima za odlazak iz Srbije, samo što njemu to ne praštate. Što se mene tiče, ljubav se ne dokazuje novcem/porezom, ali ako tako mislite - iskreno mi vas je žao. Za ćaleta i strika, razumem, puklo ih sve to sa lovom, ali za Novaka, zaista ne.

mup

pre 6 godina

Novak je u pravu, tenis je jedan od najprisutnijih sportova na sportskim kanalima, a neke ozbiljnije pare zarađuje prvih 100-150 tenisera. U fudbalu pare uzimaju i u seoskim ligama zemalja trećeg sveta. Ovaj naš SMS nije tri puta loptu šutnuo, a već se priča o visini transfera koji bi bio kao celokupna Novakova zarada u čitavoj karijeri. On ovo radi da bi se izborio za one niže plasirane, ali mora da zna da se ne treba boriti za ljude, ne zaslužuju.

Mirko

pre 6 godina

Najbolji košarkaš je duplo i troduplo plaćeniji, a najbolji fudbaler još toliko više od najboljeg tenisera - ne vidim ni jedan razlog, osim ekonomskog za to. Dakle ako može i ima pokriće što da se ne pokuša da izbori. Lično mislim da ne može ali ne može mu se uskratiti da pokuša.

Englezi jedu bs ko i uvek kad smo mi Srbi u pitanju.

Petar

pre 6 godina

jasni su komentatori koji rade za 200 eura, ali umesto da se bore za svoje plate, oni bi da smanje Đokovićevu. Njegovo je da traži, a pravo organizatora da ne da, i šta je tu nefer. Da organizatori ne zarađuju na turnirima, ne bi ih održavali. Siguran sam da Federer neće primiti veći novac ako mu ponude.

Lazar

pre 6 godina

Proklete pare samo pare...Vecina sportista zaradjuje previse. Svi bi hteli resiti egzistenciju dok su aktivni sportasi. A posebno tenis je previse placen. Kad jedan Tomic koji nista dobro ni je doneo sportu se hvali da broji milione ne treba veci dokaz za moju tvrdnju. Toliko pozdrav svim ljudima dobre volje.

mihajlo

pre 6 godina

@Pele i slicni
Covek je izabran da predstavlja tenisere, sta se njega tice, onih u prvih deset, za njih nema zime. I sta licno tice isto tako nije problem. Problem je za igrace na turu koji su medju prvih sto i zbog njih se trazi povecanje fondova. E sad sto neki hoce i jedva su cekali da mogu da opale drvje i kamenje to je njihovo.

lajavi krelac

pre 6 godina

Po tome se vidi da je pravi srbenda.
Možeš srbina oterati iz države ali srbendu iz njega nikad.
Uvek su srbi bili i biće alavi na pare

Aleksa

pre 6 godina

Mozda je shvatio da ce mu u buducnosti domet biti 1. ili 2. kolo GS, pa pokusava da poveca nagrade za taj nivo.

Osim toga, prepostavljam da koristi, mozda, poslednju priliku da bude na celu udruzenja igracaa. 20-30-rangiranom da funkcija ne pripada.
(Pele, 15. januar 2018 09:21) # Link komentara

Да би ти претпоставка била основана, мораш нешто да знаш о материји о којој причаш. Дакле не претпостављаш него си злонамеран, тј. трујеш или тролујеш...
Ђоковићу паре не требају, нарочито ако узмеш у обзир уговоре које је потписао прошле године или ко му је тренер (и колико његов тренер зарађује након краја каријере - Агаси је пре три године потписао спонзорски уговор са Најки да им до краја живота буде спортски амбасадор за не мале паре). Момци који су 100-1000 на свету зарађују више за свој тим и за АТП него за себе. А улагања су огромна. И на крају, кад се исповређују, прсну, одустану, оду да раде као тренери за хиљаду две три евра. А уложили су стотине хиљада до тад...Ако Ђоковић тражи веће паре, не тражи их за себе или за Федерера (а он је зато и био непријатно изненађен), него их сигурно тражи за Ђереа и Крајиновића, за Жила Симона на крају крајева....Иначе, упркос томе што си научио у тој твојој државној служби где ништа не радиш, синдикат не служи само за полутке, треба мало и за нека права радника да се бори...
Зато боље немој да си злонамеран, изједа те то, 'оће човек да се разболи од толике злобе...

Djenka

pre 6 godina

Englezi. Oni koji su pobili preko 10 miliona Indijaca da bi ugusili pobune dok su ih pljackali. Oni koji su tri rata sa Kinom vodili oko prava da im prodaju opijum. Nikada nisu voleli ljude koji se bore za prava svih.

Cinjenica

pre 6 godina

Nagradni fondovi na Grand Slam-ovima i par najbogatijih Mastersa su na nivou fedalnih tvorevina, narocito za nize rangirane igrace.

novica

pre 6 godina

Srpska posla, malo štrajk, malo ne radiš, malo ne plaćaš porez u svojoj zemlji... Razočarao me potpuno srpski sindikalac!
Ljudi, koji finansiraju ovo mlaćenje reketom, su ludi, jer bacaju pare u rupu bez dna.

aršini

pre 6 godina

Novak se nikada nije zalagao da se nižerangiranim igračima poveća nagrada i zato njegovi navijači neka ne izmišljaju.Prije par godina Federer je predložio da se baš tim teiserima povećaju iznosi i to je prihvaćeno.Da je kojim slučajem Federer predložio povećanje nagrada ovdje bi bilo više stotina ostrašćenih komentara ,a kad je Novak to predložio,sada su stali u njegovu odbranu.

simke

pre 6 godina

Onomad, neke godine, u BanjaLuci je bila dobrotvorna večera, bio je prisutan i Noletov tata, njegova donacija je bila 1 reket. Hvala i prijatno.

milan

pre 6 godina

Pošto vi mene pritiskate za "ono" zbog čega mene mora da boli lakat, ja ću vas ucenjivati nagradnim fondovima, što vama nanosi bol, pa ćemo se nekako nagoditi! Tako će sve opet u ovom sportskom cirkusu biti belo.

Gosha

pre 6 godina

Bravo Novače! Da je ista inicijativa došla od pomenutih Rafaela Nadala ili miljenika zapada Rogera Federera bila bi prihvaćena sa oduševljenjem ali pošto dolazi od VELIKOG SRBINA dočakana je sa gađenjem anti-srpskih novinara koji naravno uživaju veliki ugled i lako zatruju čitaoce da se radi o gramzivosti. Pogledajte koje stotine miliona zarađuju gudbaleri po sezoni i to niko ne osuđuje, a jednom vrhunskom teniseru kakav je Novak treba više od 10 godina da zaradi 100mil$. A tenis je gladijatorski sport u kome se čovek istroši daleko više nego u fudbalu. Novače, svaka ti čast, vidi se da si rođen za lidera!!!

Kinez

pre 6 godina

I sta su ga to novinari "napali"? Samo su preneli sta se deilo i sta je trazio. Tacna je cinjenica koliko je novca zaradio od turnira i da ne placa porez u Monaku. Sta su slagali?

N.

pre 6 godina

Ja verujem da je Novak tražio više para za malo slabije rangirane igrače, za prve runde turnira, o tome je već više puta govorio. Ne verujem da je mislio na sebe i ostale iz samog vrha.

menjam nick

pre 6 godina

Novak je i pre pričao da se nagrade moraju povećati za niže rangove, jer trenutno, ako si 50-i igrač na svetu(ogroman uspeh), a iz Srbije si npr, kad sabereš troškove i primanja, uštediš manje od čistačice Real Madrida..

esi mi dobar ?

pre 6 godina

Tipican nas zemljak, sto manje da radi (manje da igra) a vise para da uzme.
Samo to sto to na zapadu ne prolazi zato gacamo u kaljuzi zajedno sa ovim.

Usroš Djurdjevic NeKaki #32

pre 6 godina

Posle sastanka je Federer, koji je najpošteniji teniser na svetu jer je tu nagradu dobio 12 puta uzastopno, izjavio da će bojkotovati turnir ako povećaju nagradni fond. Takođe je izjavio da jedan lekar u Srbiji ili naučnik radi za 500 do 1000 evra mesečno i da nije poštenu prema običnim ljudima da on kao jedan od prebacivača loptice dobije milione.

Nadal je rekao da on ne može da bude tako radikalan, on je pre svega teniser i dužan je da igra zbog svoje publike, ali da će deo nagrade u visini tog povećanja, sa čime se inače ne slaže, dati u humanitarne svrhe.

I drugi teniseri su rekli slično. Neko će bojkotovati, a neko će vratiti pare. Jedino se ne zna šta je rekao britanski teniser Endi Mari. Zna se šta je rekla njegova mama, ali dok to ne postane zvanično mišljenje ovog poznatog tenisera, nekada no. 1 na ATP, mediji ne žele da objave.

Rodžere Federeru-Nikad ne otpisuj Kralja

pre 6 godina

Svako se bori za svoje plate i zarade, ugovore, nagrade, dnevnice. Ama svako na ovom svetu. Tako i teniseri.

Ako se neko nije slagao sa Novakom, već je mislio da nagradne fondove ne treba povećavati, već ih ostaviti iste ili smanjiti, trebalo je to da kaže. U tekstu ne piše da je iko, uključujući i Federera i Nadala, to rekao na sastanku. Prema tome, oladite!

NbgMeki

pre 6 godina

Sram ga bilo! I onog Bila Gejtsa, i onog direktora Amazona, imaju preko 100 milijardi dolara i još rade. Neka se stidi i Federer, i on je kao i Novak zaradio predo 100 miliona dolara, a još igra i neće u penziju.

Bilja

pre 6 godina

Ко би него Енглези....питање је колико је све тачно, али иако јесте НОЛЕ их је чачнуо тамо где су најосетљивији......МАНИ, МАНИ......ха ха ха. Гарант да није њему до пара, него их мало провоцира.

ded

pre 6 godina

Koliko je zaradio Ronaldo ili Mesi? Koliko ima takvih kao što su njih dvojica? A koliko zarađuje ona poslednja izmena u vrhunskom fudbalu? Većina fudbalera koji igraju u najjačim ligama zaradi bar milion evra za celu karijeru. Koliko tenisera zaradi taj novac? Srazmerno drugim sportovima - malo. A tenis je jedan od najpopularnijih sportova koji donosi ogroman profit. Naravno, svi oni zajedno ne zaslužaju toliki novac, ali kapitalizam ne poznaje tu logiku.

kele

pre 6 godina

Iskreno ne vjerujem da je to uradio zbog sebe, već upravo zbog igrača koji su slabije rangirani i koji žive od mrvica sa stola. Bilo je priče na tu temu.

miodrag

pre 6 godina

Iskreno ne znam sta se sve tamo dogodilo, ali generalno mislim da bi Novak trebalo da batali sve aktivnosti osim igranja tenisa. Sve ostalo mu samo odvlaci paznju I pruza priliku njegovim velikim prijateljima Federeru, Nadalu, Varvrinki, Mareju ...I ne znem sve kome jos, koga samo Novak vidi kao prijatelja, da ga napadnu i jos vise uticu na njegov Ego , koji je toliko opsednut zeljom da ga svi vole. Batali to Novace I igraj igru! Ionako ti je mentalni sklop u poslednje vreme popustio!

Лека

pre 6 godina

Ако мисли да није довољно плаћен, не мора да игра. Ни ја на пијаци не могу да продам лук ако је сувише скуп.

dbau

pre 6 godina

Novak ima obavezu kao predsj da se bori za prava igrača... Kako je to alav na pare, ako neko može da objasni? Ko može da garantuje da Novak neće ispadati ranije sa turnira?! Da li u tom slučaju on dobija glavnu nagradu? Zamislite da imate predsednika sindikata u vašem preduzeću koji se bori za vaša prava. Nemoguće u Srbiji. Sada što Englezi ne mirišu Novaka to je dr.

NbgDeki

pre 6 godina

Verujem da je Novakova namera časna i da se bori za bolji položaj slabije rangiranih tenisera. Opšte je poznato da teniseri koji su plasirani van prvih možda 50 na svetu uopšte ne prolaze finansijski sjajno. Da ne poredim popularnost muškog i ženskog tenisa i plaćenost istih.
(Milan, 15. januar 2018 08:23)

Hhahahahaha, jako se potresao zbog njih, sigurno. Nolo, borac za prava tenisera sljakera

john

pre 6 godina

Niko ovde nije napao Djokovica. U tekstu su preneli dogadjaj gde se Novak jos jednom ponasao na nacin na koji smo svi koji ga pratimo dugo vec navikli. Elem, meni druga stvar upada u oci: plan organizatora australijan opena da nagradni fond za 5 godina bude povecan umesto sadasnjih 55 miliona na 100 miliona dolara. To bi znacilo da ako ove godina pobednik uzme 4 miliona tamo 2023. ce uzeti skoro 8! Drugi GS turniri bi trebalo to da isprate.. Onda, nakon sto su organizatori AO predstavili taj ambiciozni plan ( zbog kojeg bi svi igraci trebalo da napuste prostoriju skacuci ) Djokovic je je trazio da svi osim igraca napuste prostoriju ( izbacio novinare i organizatore australijan opena sa australijan opena! ) a onda je odrzao govor u smislu "e necete da nas prevarite". O tome se radi u tekstu. A nase novinare ako zanima da li je sve ovo istina eto im divne prilike da ga priupitaju to posle meca sa Jangom.

NIKI

pre 6 godina

u pravu je Novak, ovi sto komentarisu ovde samo da bi pljuvalji to je druga stvar, U tenisu samo prvih 10 imaju vrhunska primanja prakticno, teniseri posle 30 mesta koji su takodje vrhunski zaradjuju mizerno u odnosu na recimo jedno stablo u premijer ligi koje sedi na klupi celu sezonu i zaradjuje vise od recimo 20og najboljeg tenisera na svetu!! da ne pominjem ove nase splavare, ali nije to slucaj samo u tenisu!! zato svako mora da se bori za svoj sport, kosarkasi isto su mizerno placeni u Evropi, odbojkasi, rukometasi, da ne pominjem vaterpolo, ali to u principu sve zavisi o poluparnosti sporta na kladionicama, one dikttiraju sve!!!

Milan

pre 6 godina

Verujem da je Novakova namera časna i da se bori za bolji položaj slabije rangiranih tenisera. Opšte je poznato da teniseri koji su plasirani van prvih možda 50 na svetu uopšte ne prolaze finansijski sjajno. Da ne poredim popularnost muškog i ženskog tenisa i plaćenost istih.

Boki

pre 6 godina

Tako je Đokara, samo udri. Traži maksimalno, traži koliko god može! I na kraju im uzmi im sve pare!
Kao i svuda gde leži kinta, masa lele*uda se nakačilo na ATP tour i od njega živi i dobro zarađuje. Od novinara, preko ovih što na stadionima prodaju sokove i haburgere. Na Vimbldonu je onaj prstohvat jagoda basnoslovno skup."Proizvođači" (igrači) imaju svo pravo da traže više. Veliku kintu od turnira uzima samo desetak prvoplasiranih, najveći broj igrača zaradjuje tek koliko može da se pokrije. E, Novak je na njih mislio i tražio da se nagrade za igrače koji ispadaju u ranijim kolima povećaju.

ricka

pre 6 godina

Treba da traze vise narocito za igrace koji ispadnu u ranim fazama takmicenja. Fond za nagrade igracima je oko 18,19% od ukupnog peihoda turnira i to treba popraviti.
Ne zaboravite da Beker ima oba vestacka kuka, a nije krwtao ni priblizno brzo kao danasnja ekipa. Profesionalni sport ostavlja posledice na telo i treba se na neki nacin osigurati, opet govorim o slabije ramgiranim igracima, za ove na vrhu nema zime

autocorrect off

pre 6 godina

naravno da se uvredio englez kad mu je đoković uvredio vimbldon. bilo bi fer da se nagradni fondovi poštenije rasporede, a ne da se osvajači još više nagrađuju

Nikla

pre 6 godina

A kad fudbaler odbije klub zbog malih primanja pa umesto 100hiljada evra nedeljno trazi 200, to je ok. Neka i treba da traze, to popravlja onda finansije i onih koji nisu u prvih 10.

N.

pre 6 godina

Ja verujem da je Novak tražio više para za malo slabije rangirane igrače, za prve runde turnira, o tome je već više puta govorio. Ne verujem da je mislio na sebe i ostale iz samog vrha.

kele

pre 6 godina

Iskreno ne vjerujem da je to uradio zbog sebe, već upravo zbog igrača koji su slabije rangirani i koji žive od mrvica sa stola. Bilo je priče na tu temu.

menjam nick

pre 6 godina

Novak je i pre pričao da se nagrade moraju povećati za niže rangove, jer trenutno, ako si 50-i igrač na svetu(ogroman uspeh), a iz Srbije si npr, kad sabereš troškove i primanja, uštediš manje od čistačice Real Madrida..

Gosha

pre 6 godina

Bravo Novače! Da je ista inicijativa došla od pomenutih Rafaela Nadala ili miljenika zapada Rogera Federera bila bi prihvaćena sa oduševljenjem ali pošto dolazi od VELIKOG SRBINA dočakana je sa gađenjem anti-srpskih novinara koji naravno uživaju veliki ugled i lako zatruju čitaoce da se radi o gramzivosti. Pogledajte koje stotine miliona zarađuju gudbaleri po sezoni i to niko ne osuđuje, a jednom vrhunskom teniseru kakav je Novak treba više od 10 godina da zaradi 100mil$. A tenis je gladijatorski sport u kome se čovek istroši daleko više nego u fudbalu. Novače, svaka ti čast, vidi se da si rođen za lidera!!!

mikin

pre 6 godina

Ocita zla namera engleskog novinara. Kakve veze ima to koliko je Novak zaradio? Zaradio je jer je bio najbolji 3-4 godine. Sto ga ne pitaju koliko je zaradio u poslednjih 6 meseci? Tu istu sansu-priliku imao je svaki drugi teniser pod uslovom da osvoji sve ono sto je Novak osvojio. Sasvim je druga stvar kolika je zarada onih izvan 20. Za njih bi povecanje zarada zasigurno bila velika stvar. Ako zastupa igrace, onda se za njihove interese mora i boriti ... a ne kao sindikalne vodje u Srbiji - sebi obezbede dobre polozaje i plate a ostale ... ko shisha.

Milan

pre 6 godina

Verujem da je Novakova namera časna i da se bori za bolji položaj slabije rangiranih tenisera. Opšte je poznato da teniseri koji su plasirani van prvih možda 50 na svetu uopšte ne prolaze finansijski sjajno. Da ne poredim popularnost muškog i ženskog tenisa i plaćenost istih.

Djenka

pre 6 godina

Englezi. Oni koji su pobili preko 10 miliona Indijaca da bi ugusili pobune dok su ih pljackali. Oni koji su tri rata sa Kinom vodili oko prava da im prodaju opijum. Nikada nisu voleli ljude koji se bore za prava svih.

dbau

pre 6 godina

Novak ima obavezu kao predsj da se bori za prava igrača... Kako je to alav na pare, ako neko može da objasni? Ko može da garantuje da Novak neće ispadati ranije sa turnira?! Da li u tom slučaju on dobija glavnu nagradu? Zamislite da imate predsednika sindikata u vašem preduzeću koji se bori za vaša prava. Nemoguće u Srbiji. Sada što Englezi ne mirišu Novaka to je dr.

Usroš Djurdjevic NeKaki #32

pre 6 godina

Posle sastanka je Federer, koji je najpošteniji teniser na svetu jer je tu nagradu dobio 12 puta uzastopno, izjavio da će bojkotovati turnir ako povećaju nagradni fond. Takođe je izjavio da jedan lekar u Srbiji ili naučnik radi za 500 do 1000 evra mesečno i da nije poštenu prema običnim ljudima da on kao jedan od prebacivača loptice dobije milione.

Nadal je rekao da on ne može da bude tako radikalan, on je pre svega teniser i dužan je da igra zbog svoje publike, ali da će deo nagrade u visini tog povećanja, sa čime se inače ne slaže, dati u humanitarne svrhe.

I drugi teniseri su rekli slično. Neko će bojkotovati, a neko će vratiti pare. Jedino se ne zna šta je rekao britanski teniser Endi Mari. Zna se šta je rekla njegova mama, ali dok to ne postane zvanično mišljenje ovog poznatog tenisera, nekada no. 1 na ATP, mediji ne žele da objave.

NorthRemembers

pre 6 godina

Ja više to sa porezom ne razumem, zaista. Odeš negde u inostranstvo, radiš i zaradiš (dobiješ turnir) i platiš porez u zemlji u kojoj si radio. To što ne želi da drži pare ovde u banci, i to je ok. Ne znam ko od vas bi čuvao milione u bilo kojoj banci u Srbiji. Svi vi koji ga pljujete za Monako ste u prvim redovima za odlazak iz Srbije, samo što njemu to ne praštate. Što se mene tiče, ljubav se ne dokazuje novcem/porezom, ali ako tako mislite - iskreno mi vas je žao. Za ćaleta i strika, razumem, puklo ih sve to sa lovom, ali za Novaka, zaista ne.

Rodžere Federeru-Nikad ne otpisuj Kralja

pre 6 godina

Svako se bori za svoje plate i zarade, ugovore, nagrade, dnevnice. Ama svako na ovom svetu. Tako i teniseri.

Ako se neko nije slagao sa Novakom, već je mislio da nagradne fondove ne treba povećavati, već ih ostaviti iste ili smanjiti, trebalo je to da kaže. U tekstu ne piše da je iko, uključujući i Federera i Nadala, to rekao na sastanku. Prema tome, oladite!

Kir Stefan Srbin

pre 6 godina

Djokovic nije mislio na sebe. Samo prvih 20 tenisera zaradjuje dobrom Svi teniseri rangirani ispod prvih 100 nemaju hleba da jedu jer sve to mnogo kosta - karte, hoteli, treneri, oprema. Pa i Djokoviceva porodica je gladovala i mucila se sve dok se on nije probio u vrh svetskog tenisa. Citao sam blog irskog teniskog reprezentativca u tenisu koji spava u najjeftinijim hotelima, nekad i gladuje jer bonusi koje dobija od turnira ne moflgu da mu pokriju ni elementarne troskove. Za njihova prava se bori Djokovic.

autocorrect off

pre 6 godina

naravno da se uvredio englez kad mu je đoković uvredio vimbldon. bilo bi fer da se nagradni fondovi poštenije rasporede, a ne da se osvajači još više nagrađuju

Lazar

pre 6 godina

Proklete pare samo pare...Vecina sportista zaradjuje previse. Svi bi hteli resiti egzistenciju dok su aktivni sportasi. A posebno tenis je previse placen. Kad jedan Tomic koji nista dobro ni je doneo sportu se hvali da broji milione ne treba veci dokaz za moju tvrdnju. Toliko pozdrav svim ljudima dobre volje.

MilutinS.

pre 6 godina

Hajde da ostavimo po strani nagradni fond na teniskim turnirima, ali pitam ove "komentatore" sto uporno, godinama ponavljaju da Novak plati porez. Gde i kome da plati porez? Gde je Novak zaradio svoj novac?
"Gospodo", Novak Djokovic zaradjuje novac u inostranstvu, tj. uzima deo nagradnog fonda na osnovu razultata. Tu gde je zaradio, u toj drzavi je i placen porez. Isto i veoma slicno je i sa reklamama.
Novak Djokovic, po vasoj logici, treba da zaradjeni novac drzi u srpskim bankama i da, Republici Srbiji za to plati porez?
Da li svaki gastarbajter saljuci novac u Srbiju, placa i porez Srbiji?
Ako nemate nekakav sportski argument, ljubomora i zavist uticu na vase zdravlje. I nece popraviti vase licne neuspehe, promasene ambicije, neostvarene zelje... A da, Novak Djokovic ima ionako mnogooo ljudi koji ga vole, od Tajvana pa do Surinama. Upadljivo je da ima Srba vecih Engleza i od samih Engleza. Znate li kako Englezi kazu za takve "moralne autoritete"?

NbgMeki

pre 6 godina

Sram ga bilo! I onog Bila Gejtsa, i onog direktora Amazona, imaju preko 100 milijardi dolara i još rade. Neka se stidi i Federer, i on je kao i Novak zaradio predo 100 miliona dolara, a još igra i neće u penziju.

NIKI

pre 6 godina

u pravu je Novak, ovi sto komentarisu ovde samo da bi pljuvalji to je druga stvar, U tenisu samo prvih 10 imaju vrhunska primanja prakticno, teniseri posle 30 mesta koji su takodje vrhunski zaradjuju mizerno u odnosu na recimo jedno stablo u premijer ligi koje sedi na klupi celu sezonu i zaradjuje vise od recimo 20og najboljeg tenisera na svetu!! da ne pominjem ove nase splavare, ali nije to slucaj samo u tenisu!! zato svako mora da se bori za svoj sport, kosarkasi isto su mizerno placeni u Evropi, odbojkasi, rukometasi, da ne pominjem vaterpolo, ali to u principu sve zavisi o poluparnosti sporta na kladionicama, one dikttiraju sve!!!

brm

pre 6 godina

Koliko se sećam njegovih ranijih komentara, uvek je isticao da treba povećati nagradni fond ali da se većina tog povećanog dela više rasporedi u koriste kolega koji ranije ispadaju na turnirima, jer najbolji već zarađuju dovoljno novca, dok neko ko igra prvo kolo GS turnira jedva može da se izbori sa plaćanjem putovanja a većina nema novca za trenere i sve potrebno osoblje.

Novac koji zaradi 100. teniser za godinu dana, zaradi i malo bolji fudbaler Jelen Superlige. S tim što ovaj teniser mora sam da plaća avionske karte i prenoćišta gde god da igra na svetu, i sam da finansira svoje trenere i plaća terene na kojima trenira.

Bilja

pre 6 godina

Ко би него Енглези....питање је колико је све тачно, али иако јесте НОЛЕ их је чачнуо тамо где су најосетљивији......МАНИ, МАНИ......ха ха ха. Гарант да није њему до пара, него их мало провоцира.

Savo

pre 6 godina

E to je pravi borac i sindikat...
A ne kao sindikati u firmama poput Freseniusa, Swissliona, prosvetara, .... svi samo plaćaju članarinu zbog paketića za NG, a cele godine ne smeju ni da zucnu....

Pele

pre 6 godina

Mozda je shvatio da ce mu u buducnosti domet biti 1. ili 2. kolo GS, pa pokusava da poveca nagrade za taj nivo.

Osim toga, prepostavljam da koristi, mozda, poslednju priliku da bude na celu udruzenja igracaa. 20-30-rangiranom da funkcija ne pripada.

Dylan Dog

pre 6 godina

Nije se borio samo za sebe nego za sve tenisere. Ne razumem ovakvo novinarsto. Kao zaradio si toliko i toliko a hoces jos. Takvo novinarstvo moze bilo ko da radi ali verovatno to su neke zute novine.
Valjda je trebao da izracuna novinar koliko se zaradi od nekog turnira i koliki deo od te zarade pripada igracima. Da argumentuje svoje tvrdnje brojakama. Verovatno su teniseri izracunali na odnosu na zaradu tornira fond igracima bi treabao biti veci.

Nikla

pre 6 godina

A kad fudbaler odbije klub zbog malih primanja pa umesto 100hiljada evra nedeljno trazi 200, to je ok. Neka i treba da traze, to popravlja onda finansije i onih koji nisu u prvih 10.

Boki

pre 6 godina

Tako je Đokara, samo udri. Traži maksimalno, traži koliko god može! I na kraju im uzmi im sve pare!
Kao i svuda gde leži kinta, masa lele*uda se nakačilo na ATP tour i od njega živi i dobro zarađuje. Od novinara, preko ovih što na stadionima prodaju sokove i haburgere. Na Vimbldonu je onaj prstohvat jagoda basnoslovno skup."Proizvođači" (igrači) imaju svo pravo da traže više. Veliku kintu od turnira uzima samo desetak prvoplasiranih, najveći broj igrača zaradjuje tek koliko može da se pokrije. E, Novak je na njih mislio i tražio da se nagrade za igrače koji ispadaju u ranijim kolima povećaju.

student

pre 6 godina

I da je ovo istina (a verovatno nije), u odnosu na nba i fudbal, teniseri i ne zarađuju na tom nivou. Naravno, ne računam tu sponzore. Novak je u toku karijere zaradio 110 miliona $, dok će Griffin na primer iskeširati 220 za 5 godina,pa vi vidite.,

NbgDeki

pre 6 godina

Verujem da je Novakova namera časna i da se bori za bolji položaj slabije rangiranih tenisera. Opšte je poznato da teniseri koji su plasirani van prvih možda 50 na svetu uopšte ne prolaze finansijski sjajno. Da ne poredim popularnost muškog i ženskog tenisa i plaćenost istih.
(Milan, 15. januar 2018 08:23)

Hhahahahaha, jako se potresao zbog njih, sigurno. Nolo, borac za prava tenisera sljakera

Aleksandar

pre 6 godina

Ne gotivim preterano Novaka, iz ličnih razloga, ali u ovom slučaju smatram da je, apsolutno u pravu!
Reći ću vam podatak, da skoro svi srpski teniseri koji su trenutno ispod 200. mesta na ATP, jedva krpe kraj s krajem, a dali su dušu tom sportu, prolili su krv i znoj na teniskom terenu, odrekli se druženja i detinjstva, a neki su ostali bez kuća, stanova, roditelja. Đavoljski sport.
Ja se nadam da se Đoković bori i za njih, i njima sličnim.

ded

pre 6 godina

Koliko je zaradio Ronaldo ili Mesi? Koliko ima takvih kao što su njih dvojica? A koliko zarađuje ona poslednja izmena u vrhunskom fudbalu? Većina fudbalera koji igraju u najjačim ligama zaradi bar milion evra za celu karijeru. Koliko tenisera zaradi taj novac? Srazmerno drugim sportovima - malo. A tenis je jedan od najpopularnijih sportova koji donosi ogroman profit. Naravno, svi oni zajedno ne zaslužaju toliki novac, ali kapitalizam ne poznaje tu logiku.

Mirko

pre 6 godina

Najbolji košarkaš je duplo i troduplo plaćeniji, a najbolji fudbaler još toliko više od najboljeg tenisera - ne vidim ni jedan razlog, osim ekonomskog za to. Dakle ako može i ima pokriće što da se ne pokuša da izbori. Lično mislim da ne može ali ne može mu se uskratiti da pokuša.

Englezi jedu bs ko i uvek kad smo mi Srbi u pitanju.

ricka

pre 6 godina

Treba da traze vise narocito za igrace koji ispadnu u ranim fazama takmicenja. Fond za nagrade igracima je oko 18,19% od ukupnog peihoda turnira i to treba popraviti.
Ne zaboravite da Beker ima oba vestacka kuka, a nije krwtao ni priblizno brzo kao danasnja ekipa. Profesionalni sport ostavlja posledice na telo i treba se na neki nacin osigurati, opet govorim o slabije ramgiranim igracima, za ove na vrhu nema zime

mali radojica

pre 6 godina

Od one bljutavo kontraverzne rezolucije u pokusaju koju je gurala jedna problematicna i bedna Bosanska starleta gde je na mala vrata u UN trebali provuci da su Srbi genocidan narod ovi ostrvljani ne prestaju sa iskazivanhem prezira prema svemu sto je Srpsko. Kada covek pogleda unazad u istoriju pa sve do Berlinskog kongresa ispostavlja se da su nam bas oni bili najveci neprijatelji sve do danas. Od toga da nisu htelu da nam dozvole formiranje drzave 1878 pa preko pritisaka na Grke 1914 da ni pod razno ne prime nasu vojsku na Krf kao i puc izveden 27.03.41 i priklanjanje partizanima i rusenje Yuge evo cak i do banalnih stvari kao sto je sport. Ne mogu da prezale sto ih je Djole otkacio i nije hteo njihov pasos. Setite se samo onih bizarnih gluposti o rasizmu na nasim reprezentativnim utakmicama. Stvarno ga preterase.

Лека

pre 6 godina

Ако мисли да није довољно плаћен, не мора да игра. Ни ја на пијаци не могу да продам лук ако је сувише скуп.

Kinez

pre 6 godina

I sta su ga to novinari "napali"? Samo su preneli sta se deilo i sta je trazio. Tacna je cinjenica koliko je novca zaradio od turnira i da ne placa porez u Monaku. Sta su slagali?

milan

pre 6 godina

Pošto vi mene pritiskate za "ono" zbog čega mene mora da boli lakat, ja ću vas ucenjivati nagradnim fondovima, što vama nanosi bol, pa ćemo se nekako nagoditi! Tako će sve opet u ovom sportskom cirkusu biti belo.

zzz

pre 6 godina

Englez nam prica o parama,a koliko ste kolonija imali u svetu i pljackali ih???Djokovic je sve posteno zaradio,vrhunski sport iziskuje i veliko odricanje od svega.Najsmesnije je kad oni sto nisu nista postigli u zivotu kritikuju Djokovica.Novace samo napred!!!

Само да нападнемо

pre 6 godina

Није баш да стоти са АТП листе не може да се прехрани, али и не плива у парама. А, веровали или не, има и лошије рангираних! Закључак је да Ђоковић, као представник тенисера, брине и о оним тенисерима који се нису обезбедили. Док зарадите "озбиљне паре" прође доста времена, неки не успеју до краја каријере. А тенис је скуп спорт. Мислим да је овај потез показао колико је, уствари, Ђоковић велики човек. Ти што ће он добити пар десетина милиона долара годишње мање или више, уопште није битно. Сећате ли се приче да су његови позајмљивали новац од зеленаша? Шта би се десило да није успео? Колико је у свету таквих околности? Нису сви Ернест Гулбис, коју је врхунски тенисер, слабо мотивисан, а може себи да приушти одласке на турнире, макар туристички!
Имам и ја доста замерки на Ђоковићево понашање, нарочито на терену, али мислим да овај потез не заслужује критику. Макар не од добронамерних људи.

Predrag

pre 6 godina

Novak još jednom pokazuje svu svoju veličinu, ozbiljno prihvatajući odgovornost koja mu je poverena i boreći se za sve svoje kolege. A sigurno potpuno svestan mogućeg negativnog marketinga koji meže da privuče. Engleze više i ne treba komentarisati...

Djordje NS

pre 6 godina

Da a Federer kao nije podrzao, a cim mu istekne ugovor sa Gillette-om odma pusti bradu ne bi li obnovili ugovor
(jov, 15. januar 2018 08:23)

Tačno tako... Pa, on neće ni u rodnom Bazelu da učestvuje ako mu organizatori ne uplate učešće na turniru. O tome se već uveliko pisalo o problemima organizatora da obezbede sredstva za učešće Federera u rodnom mestu. Sramota!

Znalac

pre 6 godina

Djoković je tražio drugačiju podelu kolača, u smislu da određen procenat fonda bude za igrače koji su slabije rengirani, a da ostatak fonda bude za raspodelu među igračima koji uđu u završnicu turnira. Naravno, to Englezima ne odgovara, jer se takav stav smatra komunističim. Kao što znamo, ideja o ravnopravnijoj podeli dobiti ili resursa nije prihvatljiva Anglosaksoncima.
Setite se da je početkom sedemdesetih godina XX.veka Henri Kisindžer rekao u Ujedinjenim nacijama da rezreve nafte na tlu Amerike pripadaju Amerikancima, a rezere na teritoriji Sovjetskog saveza, pripadaju čovečanstvu.

krhko je znanje

pre 6 godina

 Michael van Gerwen je 2014 bacajuci pikado zaradio 650.000, dok je iste godine u tenisu 30eseti ranging igrac zaradio 750.000.. Nakon malo istrazivanja ipak je djokovic u pravu I svaka mu cast..

Janko

pre 6 godina

Naravno da će Federer biti protiv nikad nije objektivan , Podrazumeva se da Djoković nije ovo uradio misleći na sebe ( svaka čast na smelosti) , nadam se da većina tako gleda na potez Novaka !

Mile

pre 6 godina

Da , ta prica o malim zaradama van top 10 ili 20 pije vodu narocito odkada je objavljeno pred prvo finale Krajinovica da je zaradio 650 hiljada dolara u karijeri pre tog finala. Krajinovic ?

Petar

pre 6 godina

jasni su komentatori koji rade za 200 eura, ali umesto da se bore za svoje plate, oni bi da smanje Đokovićevu. Njegovo je da traži, a pravo organizatora da ne da, i šta je tu nefer. Da organizatori ne zarađuju na turnirima, ne bi ih održavali. Siguran sam da Federer neće primiti veći novac ako mu ponude.

esi mi dobar ?

pre 6 godina

Tipican nas zemljak, sto manje da radi (manje da igra) a vise para da uzme.
Samo to sto to na zapadu ne prolazi zato gacamo u kaljuzi zajedno sa ovim.

Dobrica

pre 6 godina

Ako bi se založio da se deo nagradnog fonda za osvajače i finaliste turnira prenese u fond za igrače koji ispadaju u prvim kolima, to bi bilo u redu ...

lajavi krelac

pre 6 godina

Po tome se vidi da je pravi srbenda.
Možeš srbina oterati iz države ali srbendu iz njega nikad.
Uvek su srbi bili i biće alavi na pare

Maks

pre 6 godina

Misljenja sam da Noletova namjera nije bila obezbijediti sebi i ostalim najboljim tenisacima danasnjice vece nagrade vec mu je cilj da i ostali tenisaci mogu isfinancirati godinu i pritom jos zaraditi(100-250 na ATP listi),ali citajuci komentare dojma sam da puno ljudi brka loncice.Naime,kad izadje u javnost velicina transfera nogometasa od 100,160,222 miliona eura to ne znaci da je igrac dobio te pare vec klub kao obestecenje,a nogometas se kasnije dogovara sa novim klubom o visini godisnjih primanja.

jo

pre 6 godina

Pogledajte dobro Novakovu fizionomiju lica. Nagradno pitanje: Na koje nase juzne susede vas podseca?
(NbgDeki, 15. januar 2018 08:57

Ovo je zaista najodvratniji komentar koji se moze zamisliti. Ne razumem moderatora koji dozvoljava ovakvu vrstu komentara. Ovom liku treba zabraniti pristup ovom forumu.

hehe

pre 6 godina

"A baš mi ga je žao. Ima 110 miliona eura, pa bi još, a ovamo narod nema šta da jede."
att (Goran, 15. januar 2018 10:26)

Kakve veze ima gladni narod sa Novakovih 100 miliona EUR sto je posteno zaradio ?
Da objsanis ti to nama Gorane, bili bi zahvalni da nam otvoris zatvorene oci.

milorad

pre 6 godina

Sta i koliko bilo ko od nas zna o uslovima placsnja tenisera sem onoga sto n serviraju novinari, posebno britanski. Sta god da je predlozio Novak verujem da bolje zna od svih nas koji komentarisemo.Pre nego bilo ko od nas prokomentarise Djokovica, posebno pljujuci ga, neka odgovori sebi na sledeca pitanja: Na koliko turnira sam ucestvovao, osetio nepravdu zreba, sudjenja, igranja na sporadicnom terenima; zatim koliko jezika govorim; potom koliko smisla za sou imam. Djokovic sve to ima. Ima i slavu i pare koje je zaradio(ne ukrao). Nista mu od svega toga nije « udarilo u glavu » da bi zaboravio Srbiju i svoju pripadnost njoj. Srbiju mnogi u svetu prepoznaju bas po njemu. Ne razumem, sta bi mi jos hteli od ovog coveka. Ne zalazem se za identifikaciju sa njim vec za malo vise postovanja prema njemu.

draganO

pre 6 godina

Imperijalisticka retorika, Novak je poreklom iz regiona tzv "trecih zemalja" kako to Britanija i ostale zemlje sa kolonozatorskom istorijom. Takve zemlje imaju pristup da novac zaradjuju samo ono a zemlje treceg sveta su tu da se na njima zaradjuje, zato Novak nikada nije bio miljenik britanaca za razliku od spanaca, svajcaraca, australijanaca i dr.

Novak gresi sto ispravlja istorijske propuste, tenis ce uvek biti beli sport namenjen bogatima a Novakova pojava je za njih prolazan problem, samo sto ih ta prolaznost mnogo boli.

Taj bol ne bi bio problematicn sam po sebi, medjutim bol mozda jos jaci dolazi i sa ovih prostora iz zemalje koja je dobro osetila svu toplinu britanskih odluka kada je Srbija u pitanju, ali sa ovim problemo nisu mogli da se nose.

Darko

pre 6 godina

Nisu ga napali, evo Viktor je potvrdio da je sastanak bio i da jeste tražio veće nagrade...valjda da nadoknadi šta je izgubio neigranjem pola godine. Čuj napali...ccc..sram ih bilo

NA

pre 6 godina

Ja mislim da je sve previše... ne zna se ko više zarađuje...sprotisti, sponzori, mediji, organizotori....
Svaka godina mora da bude skuplja i "bolja" od prošle...što? Da li to napredak ili samo tako....WOW.."gledaj sada nagradni fond koji imamo?"
Koliko je jednom čoveku dovoljno za život, lep, normalna, luskuzan...kakav god... 100.000...milion...10 miliona... ????
Sve je to previše?
Pogledajte snooker.... tamo su nagrade totalno realne. Vrh igrači imaju zarade od turnira do milion funti za godinu dana...Da li je to malo za više nego normalan život? 95% ljudi na planeti bi se složilo sa mnom... a oni koje se ne slažu su bahati koji bi preko mrtvih hteli JOŠ i JOŠ i JOŠ ...

milos

pre 6 godina

Masa komentatora izgleda ne kapira da je on trazio veci nagradni fond za SVE tenisere, a ne za sebe. Mozda ce njemu i najmanje toga ostati jer je na kraju karijere, ali dzaba objasnjavati...

john

pre 6 godina

Niko ovde nije napao Djokovica. U tekstu su preneli dogadjaj gde se Novak jos jednom ponasao na nacin na koji smo svi koji ga pratimo dugo vec navikli. Elem, meni druga stvar upada u oci: plan organizatora australijan opena da nagradni fond za 5 godina bude povecan umesto sadasnjih 55 miliona na 100 miliona dolara. To bi znacilo da ako ove godina pobednik uzme 4 miliona tamo 2023. ce uzeti skoro 8! Drugi GS turniri bi trebalo to da isprate.. Onda, nakon sto su organizatori AO predstavili taj ambiciozni plan ( zbog kojeg bi svi igraci trebalo da napuste prostoriju skacuci ) Djokovic je je trazio da svi osim igraca napuste prostoriju ( izbacio novinare i organizatore australijan opena sa australijan opena! ) a onda je odrzao govor u smislu "e necete da nas prevarite". O tome se radi u tekstu. A nase novinare ako zanima da li je sve ovo istina eto im divne prilike da ga priupitaju to posle meca sa Jangom.

zlatiborac

pre 6 godina

Dobro, to je sve rekla-kazala. Novinar zeljan ekskluzive nije bio prisutan kao ni predstavnici AO. Informaciju je mogao dobiti iz usta nekog od tenisera koji se mozda neslaze sa idejom. Ne bi me cudilo da Federer nije uz ostale igrace ali opet moze i to biti novinarska patka. Verujem da organizatori gren slemova samo od prava prenosa i reklama zarade stotine miliona godisnje. Teniseri su tu najveci radnici i ako pobednik dobije 3-4 miliona dolara to onda i nije neka cifra prema obrtu i zaradi organizatora. Vrhunski teniseri moraju da plate trenere, PR sluzbe, vozaca, kuvara, masazera, privatni avion, sekretaricu, finansijskog savetnika, advokata... To je citava masinerija I logistika i sve to kosta da bi se teniser samo posvetio tenisu i osvajanju GS-a. Mislite da Federera ili bilo kog drugog vrhunskog igraca bas toliko obozavaju a da nije bogatstvo ulozio u licnu promociju i reklamu . Sve danas kosta i naivno je verovati da se bilo sta desava spontano vec je samo privid spontanosti i velika opsena.

Jo

pre 6 godina

Malo je "tanak" clanak jer se ne zna tacno sta je ko trazio. Sve mutno, ali je cinjenica da sve sto je ispod recimo 20,30 mesta - nije neko veliko bogastvo, a i oni imaju sezonu 11 meseci i oni treiraju i rade isto sto i prvih 5. Ok, talenat, sreca, iskustvo, upornost... ali ako neko na je Vimbldonu, recimo, nagradni fond 5 miliona, a oni zarade 205 - ima negde problem i verovatno je novinar placen da sprevcava ovakve stvari (zivimo ipak u kaptalizmu) jer se organizatorima ne isplati. Najgore je sto danas za sve sto mrdnes moras da se nekom opravdavas, pa se pitam zasto sve to treba Novaku?

PS: De Niro dobije 30 miliona za jedan film - pa nije on ulozio toliko rada, ali nisu ni oni sitni menadzeri i agenti koji pokupe svaki po par miliona, a samo su se muvali okolo...

ja

pre 6 godina

Ne znam zašto se ovaj uopšte hvali da je Srbin, ja bih njemu oduzeo državljanstvo. Pa zar pored legije, arkana, Miloševića i ovog žgoljavog da zovemo Srbin? Imamo mi već te naše heroje, zadrugare, farmere, ne treba nama neka seka persa sto samo ćuška neku belu lopticu preko mreže. I da, da plati ovde porez, sta me briga sto ovde nije ni dinar zaradio, podići će onda kevi penziju, pa cu moci više da žickam za pivo ispred prodavnice. Podrška svim Nolo - mrziteljima i ostalim neostvarenim dušama, aj napravimo grupu na fejsu: nemam razlog, al' sam zao i mrzim uspešne i ostvarene.

ninepi

pre 6 godina

Englezi su zivi dokaz da je covek nastao od majmuna. I u ovoj tvrdnji ima vise fakta, nego u nagadjanjima ovog nazovi majmunolikog novinara!!!

Hairlija

pre 6 godina

Nole je,naravno, u pravu! Teniser koji je broj 100 na ATP listi zaradi godišnje, najviše, 200 hiljada dolara! U svijetu trenutno ima bar 100 fudbalera koji taj novac zarade za 7 dana!!!

Maja

pre 6 godina

Slabije rangirani igrači jedva pokriju trokove igranja n aturnirima.
Novak ima fond za pomoć mladim igračim aupravo iz tog razloga.
Sada je krenuo da se bori za bolji položaj upravo tih igrača.
Ovo je plemenit i lep gest našeg šampiona.

kiza

pre 6 godina

Fora I jeste u tome sto je tenis sport elite I bogatih. Uvek bio ali mozda se nesto promeni.
Mladi I perspektivni igraci iz siromasnih zemalja imaju veoma malo sanse da naprave veci uspeh. Niko se nije zapitao zasto je proporcionalno vrhunskih tenisera u prethodnih 40tak godina doslo iz bogatih zemalja. Takodje je zanimljivo da je svaki igrac koji je dosao iz neke autsajderske zemlje bio nipodastavan I medijski I sponzorski.
Neko dobro resenje bi bilo da se sa mastersa I grand slemova deo novca prebaci na trunire 250 I da se igracima koji dodju do polufinala, finala, a mladji su od npr 21 godine duplira nagrada.
Tako ce mladi igraci imati mogucnost da ulazu u sebe I svoju igru, a tenis ce dobiti vecu bazu dobrih mladih igraca. Na taj nacin bi svi profitirali. Mladi igraci vise para za razvoj, a tenis bi dobio vise dobrih mladih igraca...

miodrag

pre 6 godina

Iskreno ne znam sta se sve tamo dogodilo, ali generalno mislim da bi Novak trebalo da batali sve aktivnosti osim igranja tenisa. Sve ostalo mu samo odvlaci paznju I pruza priliku njegovim velikim prijateljima Federeru, Nadalu, Varvrinki, Mareju ...I ne znem sve kome jos, koga samo Novak vidi kao prijatelja, da ga napadnu i jos vise uticu na njegov Ego , koji je toliko opsednut zeljom da ga svi vole. Batali to Novace I igraj igru! Ionako ti je mentalni sklop u poslednje vreme popustio!

ludinovinar

pre 6 godina

Гази Ноле! Само их нервирај.. На терену покажи шта умеш, то ће бити сасвим довољно.. Да их још мало изнервираш.. :) Уздравље царе и све најбоље на АО!

Darko

pre 6 godina

Da je Federer tražio veće nagrade osuli bi drvlje i kamenje na njega, a ovog branite...njemu nikad dosta para, Srbislav ostaje Srbislav..malo ima pa dajte mu jos. Da organizujemo sms prikupljanje para, nema mu žena za semeke.

Brica

pre 6 godina

Koliko je meni poznato nagradni fond turnira pripada svim igracima i povecanje fonda znaci i veci novac onima koji igraju kvalifikacije,ispadnu u pocetnim rundama.Svedoci smo povecanja prihoda svih sportista pa zasto vise ne bi dobijali i teniseri.

hajde!

pre 6 godina

Bas bi mu valjalo da osnuje uniju igraca odmah posle povlacenja, on vodi, lova kaplje, i dalje po medijima, a naci ce se i neki HR poslic za amore, posle vec moze da namiguje domacoj politickoj sceni gladnoj takvih, i eto radosti!

esi mi nola?

pre 6 godina

Hahahhaha, a pazi sirotinju sto radi za 200€ MESECNO ga brani! On zaradjuje oko 3 MILIONA € MESECNO(da sirotinjo, dobro ste procitali) i to mu malo! I pored svega toga ga opet brane! Ako neko ne veruje da je covek nastao od majmuna, komentari na ovu vest su dokaz za to.Siroma' nas Nolo, dajte da se organizujemo pa da mu pomognemo, kol'ko ko moze!

Aleksa

pre 6 godina

Mozda je shvatio da ce mu u buducnosti domet biti 1. ili 2. kolo GS, pa pokusava da poveca nagrade za taj nivo.

Osim toga, prepostavljam da koristi, mozda, poslednju priliku da bude na celu udruzenja igracaa. 20-30-rangiranom da funkcija ne pripada.
(Pele, 15. januar 2018 09:21) # Link komentara

Да би ти претпоставка била основана, мораш нешто да знаш о материји о којој причаш. Дакле не претпостављаш него си злонамеран, тј. трујеш или тролујеш...
Ђоковићу паре не требају, нарочито ако узмеш у обзир уговоре које је потписао прошле године или ко му је тренер (и колико његов тренер зарађује након краја каријере - Агаси је пре три године потписао спонзорски уговор са Најки да им до краја живота буде спортски амбасадор за не мале паре). Момци који су 100-1000 на свету зарађују више за свој тим и за АТП него за себе. А улагања су огромна. И на крају, кад се исповређују, прсну, одустану, оду да раде као тренери за хиљаду две три евра. А уложили су стотине хиљада до тад...Ако Ђоковић тражи веће паре, не тражи их за себе или за Федерера (а он је зато и био непријатно изненађен), него их сигурно тражи за Ђереа и Крајиновића, за Жила Симона на крају крајева....Иначе, упркос томе што си научио у тој твојој државној служби где ништа не радиш, синдикат не служи само за полутке, треба мало и за нека права радника да се бори...
Зато боље немој да си злонамеран, изједа те то, 'оће човек да се разболи од толике злобе...

Bojana

pre 6 godina

I da se ovo desilo, nije bez razloga. Ja lično mislim da teniseri u odnosu na ostale vrhunske sportiste malo zarađuju. Koliko ima fudbalera, NBA ili NLF igrača koji zarađuju više a na terenu provedu po dvadeset minuta. Za jedan Australian open i nagradu od 10 miliona (možda je više, ispravite me) treba da jedan da odigra X mečeva a od svih sportista i učesnika samo jedan godišnje osvoji tu nagradu. Ne računam sponzorstva, već čist dobitak. Ko zna koliko drugi dobijaju, a oni koji ostave dušu na terenu mnogo manje.
U jednom Realu ima igrača koji su zaradili više nego Đoković, a većina im ni imena ne zna, sede na rezervnoj klupi

Slovenac

pre 6 godina

Engleski Informer. Novak je trazio bolju ipravedniju raspodelu novca, a ne vise para a sebe i ove na vrhu. Ko god je izpod Top 100, jedva konac s koncem povezuje. Za njih trazi najvise da se popravi stanje. I on je bio tamo i zna veoma dobro, kakva odricanja su bila sve, da je mogao da ide dalje i na vrh. Ne osudjujte bez da znate pozadinu. A pozadina ima uvek, u svemu. Nikad se ne pojave u vestima stvari kako jesu, nego jih iznesu oni koji imaju neke interese za nekoga.

Dušan Ninković

pre 6 godina

Kada je ušao u profesionalne vode u grupi Lamara Hanta Nikola Pilić je u prvoj sezoni zaradio oko 30.000 dolara. Danas, kad se u tenisu okreću milijarde mnogim profesionalcima je i taj iznos nedostižan i jedva preživljavaju. Đoković se bori za pravu stvar – za pravednu raspodelu bogatstva za sve koji učestvuju u njegovom sticanju. Svaka mu čast na tome.

znanje-imanje

pre 6 godina

U većini ljudi postoji ne samo ovaj ili onaj disbalans nego baš i pozamašna pred-nadraženost. Mediji većinu svoje zarade onda i ostvaruju ovakvom simbiozom.
S jedne strane oni su bukači interesnih grupa. Osnovni metod je ignorisanje, a kad nije (više) moguće onda ovako - spinovanje.
Sa druge su nabacivači, oni što trigeruju asocijacije - tako da ovi pred-nadraženi skoče na nabacane asocijacije ko gladni pas na kosku. Uobičajena fora je nekakav "pravednički bes" a zaista maksimum perverzije dostiže kada englezi popuju - boljševičkim fazonima.
Ni u jednom sportu na svetu igrači ne dobijaju tako mali procenat ukupne zarade - ni 20%. To se prikriva sa nekoliko trikova. Pre svega tu je to "in your face" objavljivanje nagrada. A onda je tu to (prividno) preplaćivanje top zvezde - ali on je samo jedan! Neko treba da igra tenis od pete godine, potroši tonu para - ako iza 30e izađe i sa milion džaba je krečio! A takvih nije godišnje ni 10!
Na sve to uvališe im već odavno foru ravnopravnosti; dok Holivud plaća zvezde prema zaradi, pa redovno muške više nego ženske ovde su LGBT nametnule da žene moraju da dobiju isto - iako se tu zarađuje 3 do 6 puta manje!
I ovde eto odma buljuk primača. Srećni da se isprazne i srećni da ih upotrebe kao eho napravu. Teniseri sada igraju 1 apsurdno dugu sezonu 2 obaveznog non-stop igranja 3 sa pogubnim pravilom 25 sekundi a 4 za manji % para nego ijedni drugi i to 5 u sportu gde je obavezno ulazno plaćanje najveće.
A vi lajte i dalje...

Zile

pre 6 godina

Ne znam samo kakve izvore ima ovaj novinar, obzirom da nije licno prisustvovao, a koliko kapiram sve se svodi na ”navodno”, ”verovatno” itd.

Profesor istorije

pre 6 godina

@student
Mozes da posmatras tako, a mozes i ovako. Koliko ces ti ili koliko cu ja zaraditi tokom celog zivota? Alavost i bezobrazluk.

Goran

pre 6 godina

Ne bi Nole rekao ništa a da tako ne misle ostali profesionalni teniseri, osim ako su po principu „niti smrdi niti miriše“, pa čekaju da vide reakciju na Noletov nastup i da se onda izjasne, kako se ne bi provalili unapred. Ogroman novac se pere kroz turnire, mnogi koji su u to uključeni zarađuju velike svote a da se nisu ni preznojili, a na drugoj strani je napravljen kalendar takmičenja koji prosto nameće što više turnira i više angažovanja novca. Kako to izgleda u stvarnosti, vidi se na igračima koji izlaze na teren u zavojima, sve češće imaju operacije i pauziraju bez igre, a nije svako od njih kao Đoković pa da osvaja turnire i ima veliku zaradu od sponzora i proizvođača opreme. Nole je zastupnik stava da fond nagrada bude veći, a to je radi svih igrača, a sigurno je upoznat sa time koliki je promet novca u profesionalnom tenisu, pogotovo na velikim turnirima. Ovaj novinar bi trebalo da zna da Nole petnaest godina zarađuje novac u profesionalnom tenisu, a najveći deo njegove zarade dolazi od strane sponzora i ugovora sa proizvođačima opreme a niko ne može da mu ospori pravo da odabere i gde će da živi. To što je novinar na takav način pomenuo Federera, samo govori o njemu kao novinaru. To što Nole ima sto miliona, to je njegova briga, a engleski novinar neka se zapita odakle nekima iz Premijer lige sto i više milona, a da nisu ni blizu toga da su u svojoj karijeri bili bar na trenutak uspešni kao Nole. Pogotovo da su nekad bili sportisti broj jedan na planeti.

Darko

pre 6 godina

tebi je i citanje problem
Viktor je rekao da je sastanak postojao a da on nije prisustvovao jer je igrao u Sidneju, ali da zna o cemu se radi (jer je razgovarao sa Novakom) i da jeste trazio vise para, tj...jer eto Viktor i slabije rangirani zaradjuju mnogo manje itd.
Šta je sporno?
E sad, što ne zatraži da se njima u vrhu smanji a da se poveća drugima, nee jer ako se poveća celokupno, automatski se i njemu..to znači da traži i za sebe..

Mikii

pre 6 godina

"Patrijarh Pavle je moj uzor. Dao je svima primer skromnim zivotom"

-via- Nolo Djokovic 26.08.2013


Cisto da se zna za koga se u ovoj zemlji histericno navija.

licemerni zabavljači

pre 6 godina

Baš sam se potresao što 100-1000ti teniseri sveta nemaju dovoljno za luksuzni hotel. I oni najgori će za 10-15 godina karijere zaraditi više nego bilo koji drugi zaposleni radnik njihovog nivoa obrazovanja za ceo život. Svi sportisti u popularnim sportovima su preplaćeni, a lično bih uveo poseban porez na sponzorske, marketinške ugovore.

4Q

pre 6 godina

100 miliona malo. Pa covece neko taj novac nece videti u zivotu. Tebi je sasvim dovoljan do kraja zivota da ne radis nista. Meni kada bi neko dao taj novac ne da bih cutao. Ljudi u Srbiji rade za 35 hiljada u proseku tebi je malo i tih 100mil. Svaka tebi cast na uspehu za to ti skidam kapu. Ali drzi se tenisa a ne ravnopravnoscu sa fudbalerima itd.

kolonijalisti glume poštenje

pre 6 godina

Priča ovog novinara koji nije slušao svojim ušima se svodi na "pričao mi jedan poznanik koji je čuo od jednog kojem je ispričao neki što je gledao kroz prozor"...

Englezi, pare i poštenje nikad ne ide u jednoj rečenici, niti će.....

zvezdarac

pre 6 godina

@niki
Kako to samo prvih deset je solidno plaćeno kad eno ga Tomić svako malo pa se oglasi kako je on milioner a mi svi ostali smo klošari?

NbgMeki

pre 6 godina

Oooo, doblo jutlo, ko mi se to plobudio, moj mali NbgDeki. Lutka mala, mekana... moj Deki. Popij malo mleka.
Deki, Deki, uvek ti je ....

Dule

pre 6 godina

What happends n the mountines stays in the mountines kazu

anglosaksonci.

Nole treba da pauzira nedelju dana da vidi ko to peva I koja je

pesma u pitanju.

Zastitnici multimijardera koji beru milijarde na grbaci tenisera

krenuli su u ofanzivu, let them talk.

Drzi se sokole I samo lagano nek se ispovede prvo

Sistem te laze

pre 6 godina

Ljudi prvo se malo informisite pre nego sto lupate svakakve komentare i napadate nekoga.... A vecina ovde Novaka ne moze da smisli....sto najbolje pokazuje kakvi ste ljudi.... i verujete lazljivim englezima koji opet Novaka ne mogu da smisle.....

kmekme

pre 6 godina

Ne placa porez i opet mu malo para! Covek koji u svojoj drzavi nije hteo da plati struju koju je potrosio dok je BESPLATNO koristio terene na Dorcolu i naplacivao koriscenje istih, nasao da izigrava postenjacinu i humanitarca. Sramota!

Dalibor

pre 6 godina

Englezima boli jos srce i dusa sto ji Novak odbio da igra za Reprezentaciju Velike Britanije. Hvala ti Novace do neba da si veran ostao svome narodu i majci Srbiji !

Igor Obrenovac

pre 6 godina

Alav ovaj na pare i sto vise ima to je alaviji. Jel zna koliko zaradi jedan vrhunski automehanicar, bravar, moler, profesor, hirurg......? Kacket i patike odvojio od sortca i majice da uzme duple pare, pa jos sponzor na rukav. O reklamama raznoraznim i egzibicijama da ne pricamo. Sramota.

aršini

pre 6 godina

Novak se nikada nije zalagao da se nižerangiranim igračima poveća nagrada i zato njegovi navijači neka ne izmišljaju.Prije par godina Federer je predložio da se baš tim teiserima povećaju iznosi i to je prihvaćeno.Da je kojim slučajem Federer predložio povećanje nagrada ovdje bi bilo više stotina ostrašćenih komentara ,a kad je Novak to predložio,sada su stali u njegovu odbranu.

Back in Black

pre 6 godina

U pravu je Novak . Koliko zaradjuju fudbaleri mnogo više nego teniseri , rukometaši , odbojkaši pa i mi penzioneri :)
(BG, 15. januar 2018 10:59)
Uporedjujes Ficu sa Ferarijem,fudbal je najpopularniji sport na svetu bio i bice dok je sveta i veka.

simke

pre 6 godina

Onomad, neke godine, u BanjaLuci je bila dobrotvorna večera, bio je prisutan i Noletov tata, njegova donacija je bila 1 reket. Hvala i prijatno.

Džoni

pre 6 godina

Pročitajte Viktotovu izjavu povodom ovoga i biće vam jasno o čemu se radi. Ima rezona, treba stići u prvih 50 igrača da bi se dobro zarađivalo! Koliko zarađuju stoti ili hiljaditi fudbaler ili košarkaš po kvalitetu na svetu? Naravno ima puno sportova gde se jako malo zarađuje ali za razliku od tih sportova koji su manje atraktivni i isplativi, tenis je u vrhu popularnosti i ogromne pare se tu vrte!

Grobx

pre 6 godina

Gosha

Ali nije dosla jer ljude zanima samo reket i teniski teren umesto gramzivosti za novcem. Tako da sad svim silama treba braniti svog heroja pred narodom koji radi za 100 do 200 evra.

šumadinac

pre 6 godina

Ja sam potpuno na strani Đokovića i skroz ga razumem. Uopšte nije u redu da ne igranjem ne zaradjujete. On je to osetio na svojoj koži i sad kad nije u stanju više da osvaja GS on bi da to nadoknadi nekakvom novčanom stimulacijom na kontu stare slave. Druškane moj ima da zapneš pa dok pobedjuješ zaradjivaćeš. Malo li je što si dobio one terene na Dorćolu u koje je država uložila preko 800.000 evrića pre nego si ih preuzeo !! Vodio se spor jer je prodao licencu a terene zadržao haha. Uopšte mi nije patriotski to što na primer Nadal živi u Španiji i tamo plaća porez kao i Federer što živi u Švici pa tamo puni kasu. Pa tek taj Marej uff !! Kad zapušiš usta Nolobotovcima i to argumentovano, oni jedino znaju da se obruše na svoje neistomišljenike uvek istom otrcanom frazom !!

Sava Drugi

pre 6 godina

NBG Deki je u pravu. Isti taj, "orlovski nos" imaju i Kralj Aleksandar, Nikola Tesla i još otrpilike svaki 10 u našoj populaciji ali i u njihovoj severnoj populaciji iz prostog razloga što je kod njih veliki broj alimilovanih Srba koji su vremenom izgubili svoj kulturni identiet. A vaše burne rekcije su samo odraz podsvesti...

Mita od Vranje

pre 6 godina

""Gospodo", Novak Djokovic zaradjuje novac u inostranstvu, tj. uzima deo nagradnog fonda na osnovu razultata. Tu gde je zaradio, u toj drzavi je i placen porez. Isto i veoma slicno je i sa reklamama. "
Burazeru, neinformisan si. Porez se placa tamo gde imas prijavljen boravak. Znaci, on zivi u Monaku i NE PLACA porez. Ta fora da se porez placa tamo gde se novac zaradi je cista izmisljotina da bi se odbranio Djokovic. Uostalom, gde zive Nadal, Federer, Marej? U svojim zemljama i placaju poprilicno velike poreze. Jedino SAD i Francuska imaju zakon da se porez placa zemlji cije drzavljanstvo imas, a ne gde zivis. Pa zbog toga je recimo, Depardje pobegao u Rusiju i odrekao se francuskog drzavljanstva, da ne bi placao porez.

Slavisa Vukosavljevic

pre 6 godina

"Ja verujem da je Novak tražio više para za malo slabije rangirane igrače, za prve runde turnira, o tome je već više puta govorio. Ne verujem da je mislio na sebe i ostale iz samog vrha."

Ovaj komentar je dobio najvise pluseva?! Sto rece pre par dana jedan moj kolega, u vezi neceg drugog-"J...m te, planeto, kad ja moram da zivim u ovom vremenu". Pa, objasni mi, molim te, zasto nije trazio pravedniju raspodelu, a ne povecanje nagrada.

Transfer Blama

pre 6 godina

Mislim da je čak i Englezima jasno da ne traži pare za sebe već za one tenisere koji su nižeg ranga i muče se da finansiraju svoju karijeru. Ali ovakvim napadom na Novaka, tako "alavog", skreću pažnju sa te glavne teme. Siguran sam da je Novaka nateralo da pokrene ovu temu (moje je mišljenje - sa punim pravom) dešavanja oko Filipa Krajinovića. Kao što je sam trener Krajinovića pričao, Novak je plaćao troškove Krajinovića (čak i stan mu kupio) kada je ovaj razmišljao da odustane, što zbog povreda što zbog troškova koje više nije mogao da izdrži.
Ali, kao što znamo iz istorije, čim se pokrene pitanje pravičnije raspodele bogatstva, to je kao prst u oko vlasnicima (pre)krupnog kapitala.

mup

pre 6 godina

Novak je u pravu, tenis je jedan od najprisutnijih sportova na sportskim kanalima, a neke ozbiljnije pare zarađuje prvih 100-150 tenisera. U fudbalu pare uzimaju i u seoskim ligama zemalja trećeg sveta. Ovaj naš SMS nije tri puta loptu šutnuo, a već se priča o visini transfera koji bi bio kao celokupna Novakova zarada u čitavoj karijeri. On ovo radi da bi se izborio za one niže plasirane, ali mora da zna da se ne treba boriti za ljude, ne zaslužuju.

aršini

pre 6 godina

Novak se nikada nije zalagao da se nižerangiranim igračima poveća nagrada i zato njegovi navijači neka ne izmišljaju.Prije par godina Federer je predložio da se baš tim teiserima povećaju iznosi i to je prihvaćeno.Da je kojim slučajem Federer predložio povećanje nagrada ovdje bi bilo više stotina ostrašćenih komentara ,a kad je Novak to predložio,sada su stali u njegovu odbranu.

Raymond

pre 6 godina

Glup, ishitren potez. Nacin kako je ovo uradio je jednostavno katastrofalan. Pri svemu tome ni sa jednim jedinim od igraca nije razgovarao o tome sta nemerava, da ih bar pita sta misle o njegovoj ideji. Da je Federer prvi bio protiv ne cudi me. P***a oportunisticka koja se dodvorava ATP sefovima.

padre

pre 6 godina

Koliko zluradih komentara na rekla kazala!A engleski tabloidi su poznati po tome, da uvek sto puta provere, dali je sve taćno, pa onda slažu!

Pera

pre 6 godina

U pravu je novak pare sa atp a preraspodeliti i na slabije rangirane igrace a to moze samo povecanjem zarada ,a nadal i feder gledaju samo sebe a danas se to nazalost vise ceni .

ATP

pre 6 godina

Zarada na turniru od sponzora i prodatih karata je sigurno preko 100 miliona a igračima, zbog kojih se i uzimaju te pare, dobiju svi zajedno jedva pola. Pa valjda igrači treba da dobiju 80-90% a organiuatori ostalo, i to su ogromne pare

mihajlo

pre 6 godina

@Pele i slicni
Covek je izabran da predstavlja tenisere, sta se njega tice, onih u prvih deset, za njih nema zime. I sta licno tice isto tako nije problem. Problem je za igrace na turu koji su medju prvih sto i zbog njih se trazi povecanje fondova. E sad sto neki hoce i jedva su cekali da mogu da opale drvje i kamenje to je njihovo.

mup

pre 6 godina

Novak je u pravu, tenis je jedan od najprisutnijih sportova na sportskim kanalima, a neke ozbiljnije pare zarađuje prvih 100-150 tenisera. U fudbalu pare uzimaju i u seoskim ligama zemalja trećeg sveta. Ovaj naš SMS nije tri puta loptu šutnuo, a već se priča o visini transfera koji bi bio kao celokupna Novakova zarada u čitavoj karijeri. On ovo radi da bi se izborio za one niže plasirane, ali mora da zna da se ne treba boriti za ljude, ne zaslužuju.

kiza

pre 6 godina

Vlasnici teniskog biznisa zaradjuju na radu tenisera.
Tu su:
Proizvodjaci opreme
Organizatori turnira
Sponzorski ugovori
Menadzeri
Treneri
...
E sada da bi taj biznis opstao I donosio pare oni zbog koji h biznis postoji moraju da imaju dobar razlog da to rade. Takodje raspodela profita I prihoda bi trebalo da bude koliko toliko postena I srazmerna riziku.

Na taj nacin ce se obezbediti da taj sport I dalje bude popularan.
Ako organizatori turnira zarade 100 miliona a na nagrade daju 30 miliona, ja ne znam da li je to u redu ili nije u odnosu na rizik. Ali bi svakako trebalo razmisliti I naci dobru meru da I igraci koji nikad nece osvojiti turnir ali ipak ucestvuju u pravljenju atmosphere I dolasku navijaca I realiyaciji turnira, dobiju veci deo kolaca.
Inace bi mogli samo polufinala I finala da se igraju... Ovako ispada da su ostali igraci samo statisti I da su isto toliko I placeni...

Danka

pre 6 godina

Dragan
On se i odrekao, u Monaku je, dolazi u Bg da se malo šepuri medju sirotinjom i uzme pazar iz kase restorana (gde ne plaća porez niti radnike)..
Što neko reče, da je Federer tražio povećanje nagrade, razapeli bi ga ovde i nazvali licemerom i ostalim poznatim pogrdnim imenima..ovako pošto je Novak odlučio da izigrava Robin Huda, e on je jeli u pravu.

bolest bira

pre 6 godina

Da Đoković danas izjavi da je siromah i da nema leba da jede, odmah bi se u Srbiji (a i na ovom sajtu) našle hiljade onih koji bi skupljali humanitarnu pomoć za njega. To bi sve bili siromasi, ali pravi, koji bi izdvojili i crkavicu dali i poslednju ponosni što mogu da se identifikuju sa njim.

Pametnjaković

pre 6 godina

Izvučeno iz konteksta, razlozi zbog kojih je on to tražio izostavljeni. Klasična satanizacija koju sprovode satanistički zapadni elitni krugovi, setite se samo kakvu propagandu laži i obmana su protiv naše zemlje vršili pre bombardovanja. Ja da sam na njegovom mestu bi ih tužio i tražio milione odštete posle ovoga.

Gazda Dojkan

pre 6 godina

Da vidim koji bi od dezurnih pljuvaca pristao da samo godinu dana zivi kao profesionalni teniser? Trenizi, turniri, putovanja s kraja na kraj sveta, raspored kao u vojsci. Nema nocnog zivota, brze hrane, alkohola, cigareta, duvke i ostalog. A nagrada moze da bude od desetak hiljada do desetak miliona. Ali moras da pobedjujes slicne sebi. Dan za danom. Nema lera ni minute. A znas da ce samo najboljih 5 pokupiti kajmak. A?
Lako je tudjim fenderom got'ku svirat'.

novica

pre 6 godina

Srpska posla, malo štrajk, malo ne radiš, malo ne plaćaš porez u svojoj zemlji... Razočarao me potpuno srpski sindikalac!
Ljudi, koji finansiraju ovo mlaćenje reketom, su ludi, jer bacaju pare u rupu bez dna.

šumadinac

pre 6 godina

Ja sam potpuno na strani Đokovića i skroz ga razumem. Uopšte nije u redu da ne igranjem ne zaradjujete. On je to osetio na svojoj koži i sad kad nije u stanju više da osvaja GS on bi da to nadoknadi nekakvom novčanom stimulacijom na kontu stare slave. Druškane moj ima da zapneš pa dok pobedjuješ zaradjivaćeš. Malo li je što si dobio one terene na Dorćolu u koje je država uložila preko 800.000 evrića pre nego si ih preuzeo !! Vodio se spor jer je prodao licencu a terene zadržao haha. Uopšte mi nije patriotski to što na primer Nadal živi u Španiji i tamo plaća porez kao i Federer što živi u Švici pa tamo puni kasu. Pa tek taj Marej uff !! Kad zapušiš usta Nolobotovcima i to argumentovano, oni jedino znaju da se obruše na svoje neistomišljenike uvek istom otrcanom frazom !!

shox

pre 6 godina

Tako je B92, članak po sistemu: ko tebe klikbejtom ti njega klikbejtom.
Pritom je originalni klikbejt od Dejli Mejla, engleskog Informera.
Tužno koliko je novinarstvo postalo besmisleno. Čitaoci pretvoreni u kliktače i gledale reklama, a najgori među nama ostavljaju i komentare.

Hip Hop

pre 6 godina

Ne bi bio prvi umetnik na rang listi koji je uspeo da smaže 100miliona za par godina,igranje sa lopticama mu nije više jača strana pa da ugrabi još što se ugrabit može.Sramno,potezati uopšte priču o parama pored 100 miliona dobijenih,a obični narod u Srbiji živi sa 250evra mesečno.

Predrag

pre 6 godina

Ne znam da li će globalni igrači kapitalizma ovo oprostiti Novaku. Bojim se za njega... Naravno da Federer i gomila njih ovo ne bi nikada učinili jer razmišljaju najpre o sebi i svojim dilovima. Kao što ne bi ni hektare zemlje otkupili i poklonili manastirima na Kosovu i Metohiji.

Oliver

pre 6 godina

Na stranu sto mislim da je Novak pohlepan (Gordon Geko je rekao da je pohlepa dobra),on je ovde potpuno u pravu.Teniseri zaradjuju malo u poredjenju sa nekim drugim vrhunskim sportistima poput fudbalera i kosarkasa.Primerice,danas fudbaleri ne najviseg nivoa u Kini imaju plate od 30-40 miliona po sezoni,tako da za samo 3-4 sezone zarade koliko Novak za celu karijeru. A pri tome je tenis mnogo tezi,jer je individualni sport.U fudbalu mozes da budes van forme,ali da pobedjujes zahvaljujuci saigracima plus ti plata ide nezavisno od rezultata.U tenisu si prepusten samom sebi,ako igras dobro zaradjujes,ako ne igras dobro nema para.Samo prvih 200 na ATP listi realno moze da zivi od tenisa,tako da se ne bori Novak samo za sebe,nego i za svoje kolege.Njegov predlog ima smisao.

šetač

pre 6 godina

"The Daily Mail is a British daily middle-market tabloid newspaper owned by the Daily Mail and General Trust and published in London". Informer je za ovde institucija.

Moj mali je opasan

pre 6 godina

@Darko

Novak je samo predstavnik igraca. Ne moze on nista da trazi sam za sebe. Ako bi trazio da se njima u vrhu smanje zarade da bi se drugima povecale, onda svi iz vrha moraju da se sloze s tim. To ti je onako hipoteticki. Kapiras?

budući menadžer u sportu

pre 6 godina

Mislim da ovi organizatori sportskih događaja najbolje žive, žestoko muzu i sponzore i sportiste i publiku na stadionima i TV emitere i novinare i razne prodavce. Treba učiti školu za to.

kmekme

pre 6 godina

@Gazda Dojkan
Jos ti fali violina za tu tuznu srceparajucu pricicu. Ko je tebe slagao da je njihov zivot takav!? Setkaju se sirom sveta, dobijaju pare za UCESCE, na manjim turnirima obavezno placen put i smestaj, uzivancija. Nema ucenja, nema posla svakog dana po minimum 8 sati, nema otkaza, zarade neciju godisnju platu za nekoliko meceva... Uostalom, Laslo Djer koji nikada nista nije osvojio ima zaradu preko 300 000 dolara. A najbolji plasman mu 80 i neko mesto. Krvav je to leb, vidim propadose svi oni od te muke. Narocito licemer kojem je malo i 110 miliona od nagrada. Ne placa porez, a hoce jos vise. Covek koji je tuzio turnir u Riju zbog 50 000, eto koliko su njemu pare “beznacajne”.

sanytz

pre 6 godina

sve je to u redu, samo ih sve treba natjerati da placaju porez svojoj drzavi, a ne da se pojavljuju tamo negdje kao offshore kompanije

Ceca

pre 6 godina

Tacno je, Englezi napadaju Novaka. Isto je tacno da je jedan od najboljih tenisera svih vremena umislio da treba da deli srca, energiju i pravdu citavom svetu.

barka

pre 6 godina

Djokovic je u pravu,treba povecati nagradne fondove! A sad ima i drugo dete.treba to hraniti i oblaciti! A drugo,malo je jedan Bernandinac Tomic da se smeje obicnim smrtnicima,obavestavajuci ih da ide da broji milione-treba nam jos takvih!

xesperado

pre 6 godina

E sad, što ne zatraži da se njima u vrhu smanji a da se poveća drugima, nee jer ako se poveća celokupno, automatski se i njemu..to znači da traži i za sebe..(Darko, 15. januar 2018 11:48)Ne nego će onaj,koji ispadne u prvom krugu dobiti upola manje od finalista?

senad

pre 6 godina

Federer dog je bio presednik saveza tenisera je uticao da se poveca nagradni fond na turnirima ali sad kad vidi sta radi Tomic i ostali samo cuti.

Darko

pre 6 godina

moj mali je opasan
Pa je odlučio da traži opšte povećanje za SVE ne komsultujući se i ne razgovarajući sa ostalima. Svi su iznenadjeni ovim potezom. Zar ti ne liči da traži povećanje i za sebe, imajući u vidu da je u istoj poziciji sa slabije rangiranim teniserime?
Uostalom, da li si ti njegov advokat?

kajverson

pre 6 godina

sad svi ovi koji kritiziraju novaka i ostale su jednom rijecju -licmjeri......svakom od nas je u prirodi da tezimo boljem i visem pa tako i materijalnom sto je apsolutno pozitivno ....netko je napomenuo kako gates i bezos imaju milijarde a budale jos rade,monstruozna glupost.....ljudi zive svoju viziju iz dana u dan za razliku od onih koji je nemaju ....zapravo imaju ,otvaranja kafica ....govorimo o nekom placanju poreza drzavi ,,,sto je ta ista dala novaku da bi on placao porez onima koji vas pljackaju iz dana u dan ,,,opet monstruozna glupost....u najboljem slucaju novac ide u ruke onima koji su ponajvise iskazivali socijalnu osjetljivost bar je tako slucaj u hrvatskoj a vjerujem i u srbiji......dizite nagradni fond ,malo je !

Iz ugla

pre 6 godina

У праву је. Два играча држе пажњу на ТВ-у два сата, а са друге стране 22 играча држе пажњу на ТВ-у два сата. Фудбал јесте најпопуларнији, али није 100 пута колико тих 22 зараде у поређењу са два у тенису. Да ли су и колико рекламе на финалу Грем слема јефтиније од финала Лиге Шампиона.

Cinjenica

pre 6 godina

Nagradni fondovi na Grand Slam-ovima i par najbogatijih Mastersa su na nivou fedalnih tvorevina, narocito za nize rangirane igrace.

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

NbgDeki

pre 6 godina

NBG Deki je u pravu. Isti taj, "orlovski nos" imaju i Kralj Aleksandar, Nikola Tesla i još otrpilike svaki 10 u našoj populaciji ali i u njihovoj severnoj populaciji iz prostog razloga što je kod njih veliki broj alimilovanih Srba koji su vremenom izgubili svoj kulturni identiet. A vaše burne re
kcije su samo odraz podsvesti...
(Sava Drugi, 15. januar 2018 10:48)
Samo mu fali keče, pa da bude original pripadnik te nacije

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

Baxuz

pre 6 godina

The point is, ladies and gentleman, that greed -- for lack of a better word -- is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms -- greed for life, for money, for love, knowledge -- has marked the upward surge of mankind. And greed -- you mark my words --will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA.

Slavica

pre 6 godina

@Nbgdeki ~ Možeš ti Novaka zvati Nolo, ali tebi najbolje i jedino odgovara ime Nula. Jadno, bedno, neostvareno i nevoljeno stvorenje.

Goran

pre 6 godina

Isto to pisu sve ostale novine samo sto vi razumete samo Engleski. Novine pisu sve sto prodaje tiraz. Kao da Englezi nemaju o cemu da razmisljaju nego o Novaku. Vise nego smesno, to je objavljeno negde na kraju sportske strane, koga vise zanima Novak u Engleskoj. Jave po neku vest tek da podignu atmosferu pred turnir. Danas o Novaku, sutra ce im biti vaznija poslednje rangirana Engleskinja nego Novak.

draganO

pre 6 godina

(kmekme, 15. januar 2018 17:46)

Dulo ti li si?

luzeru, sto ti ne igras tenis i lepo zivis od tog hleba, ali avaj, ti nisi sposoban ni za pola radnog vremena a pricas o necijem uspehu.
Toplo ti preporucujem da potrazis pomoc u strucnim institucijama, ali ne onima koje vi nazivate istim, vec pravim koje pomazu ljudima koji su krenuli stramputicom.

Beobrad

pre 6 godina

@Aleksandar
Uf, suza mi krenu! Neka onda nadju normalan posao i rade za 300 evra, da se ne muce vise i ne putuju po svetu da prebacuju lopticu.

draganO

pre 6 godina

@draganO 
Ne razumes se u poreze! Porez na dobit od sponzora se placa tamo gde prijavis boravak. Da je onako kako ti kazes, ni Marej i Nadal ga ne bi placali! Bezi bre
(Beobrad, 16. januar 2018 04:20)

Ni ti nemas pojma, porez na dobit placaju pravna lica/firme, a porez na dohodak po odbitku placaju fizicka lica, zato knjigu u sake i nauci nesto...

draganO

pre 6 godina

(Mita od Vranje, 15. januar 2018 11:22)

Ne nego ti nemas pojma, prihodi od sporta su oporezivi po odbitku u zemlji izvora. Buduci da ti to ne razumes moj savet ti je da se latis onoga sto znas a verujem da je malo toga.
A kada govoris o drzavljanstvu, postoji nesto sto se zove i domicili, ali i to je ScFi sa tebe, pa tako oporezivanje svetskog dohotka ima i neka svoja pravila koja opet tebi su spansko selo, ajde bezi bre...

Beobrad

pre 6 godina

@draganO
Ne razumes se u poreze! Porez na dobit od sponzora se placa tamo gde prijavis boravak. Da je onako kako ti kazes, ni Marej i Nadal ga ne bi placali! Bezi bre

esi mi dobar ?

pre 6 godina

Tipican nas zemljak, sto manje da radi (manje da igra) a vise para da uzme.
Samo to sto to na zapadu ne prolazi zato gacamo u kaljuzi zajedno sa ovim.

Pele

pre 6 godina

Mozda je shvatio da ce mu u buducnosti domet biti 1. ili 2. kolo GS, pa pokusava da poveca nagrade za taj nivo.

Osim toga, prepostavljam da koristi, mozda, poslednju priliku da bude na celu udruzenja igracaa. 20-30-rangiranom da funkcija ne pripada.

NbgDeki

pre 6 godina

Verujem da je Novakova namera časna i da se bori za bolji položaj slabije rangiranih tenisera. Opšte je poznato da teniseri koji su plasirani van prvih možda 50 na svetu uopšte ne prolaze finansijski sjajno. Da ne poredim popularnost muškog i ženskog tenisa i plaćenost istih.
(Milan, 15. januar 2018 08:23)

Hhahahahaha, jako se potresao zbog njih, sigurno. Nolo, borac za prava tenisera sljakera

Лека

pre 6 godina

Ако мисли да није довољно плаћен, не мора да игра. Ни ја на пијаци не могу да продам лук ако је сувише скуп.

lajavi krelac

pre 6 godina

Po tome se vidi da je pravi srbenda.
Možeš srbina oterati iz države ali srbendu iz njega nikad.
Uvek su srbi bili i biće alavi na pare

Kinez

pre 6 godina

I sta su ga to novinari "napali"? Samo su preneli sta se deilo i sta je trazio. Tacna je cinjenica koliko je novca zaradio od turnira i da ne placa porez u Monaku. Sta su slagali?

4Q

pre 6 godina

100 miliona malo. Pa covece neko taj novac nece videti u zivotu. Tebi je sasvim dovoljan do kraja zivota da ne radis nista. Meni kada bi neko dao taj novac ne da bih cutao. Ljudi u Srbiji rade za 35 hiljada u proseku tebi je malo i tih 100mil. Svaka tebi cast na uspehu za to ti skidam kapu. Ali drzi se tenisa a ne ravnopravnoscu sa fudbalerima itd.

Gosha

pre 6 godina

Bravo Novače! Da je ista inicijativa došla od pomenutih Rafaela Nadala ili miljenika zapada Rogera Federera bila bi prihvaćena sa oduševljenjem ali pošto dolazi od VELIKOG SRBINA dočakana je sa gađenjem anti-srpskih novinara koji naravno uživaju veliki ugled i lako zatruju čitaoce da se radi o gramzivosti. Pogledajte koje stotine miliona zarađuju gudbaleri po sezoni i to niko ne osuđuje, a jednom vrhunskom teniseru kakav je Novak treba više od 10 godina da zaradi 100mil$. A tenis je gladijatorski sport u kome se čovek istroši daleko više nego u fudbalu. Novače, svaka ti čast, vidi se da si rođen za lidera!!!

john

pre 6 godina

Niko ovde nije napao Djokovica. U tekstu su preneli dogadjaj gde se Novak jos jednom ponasao na nacin na koji smo svi koji ga pratimo dugo vec navikli. Elem, meni druga stvar upada u oci: plan organizatora australijan opena da nagradni fond za 5 godina bude povecan umesto sadasnjih 55 miliona na 100 miliona dolara. To bi znacilo da ako ove godina pobednik uzme 4 miliona tamo 2023. ce uzeti skoro 8! Drugi GS turniri bi trebalo to da isprate.. Onda, nakon sto su organizatori AO predstavili taj ambiciozni plan ( zbog kojeg bi svi igraci trebalo da napuste prostoriju skacuci ) Djokovic je je trazio da svi osim igraca napuste prostoriju ( izbacio novinare i organizatore australijan opena sa australijan opena! ) a onda je odrzao govor u smislu "e necete da nas prevarite". O tome se radi u tekstu. A nase novinare ako zanima da li je sve ovo istina eto im divne prilike da ga priupitaju to posle meca sa Jangom.

Darko

pre 6 godina

Nisu ga napali, evo Viktor je potvrdio da je sastanak bio i da jeste tražio veće nagrade...valjda da nadoknadi šta je izgubio neigranjem pola godine. Čuj napali...ccc..sram ih bilo

NbgMeki

pre 6 godina

Sram ga bilo! I onog Bila Gejtsa, i onog direktora Amazona, imaju preko 100 milijardi dolara i još rade. Neka se stidi i Federer, i on je kao i Novak zaradio predo 100 miliona dolara, a još igra i neće u penziju.

Djenka

pre 6 godina

Englezi. Oni koji su pobili preko 10 miliona Indijaca da bi ugusili pobune dok su ih pljackali. Oni koji su tri rata sa Kinom vodili oko prava da im prodaju opijum. Nikada nisu voleli ljude koji se bore za prava svih.

Grobx

pre 6 godina

Gosha

Ali nije dosla jer ljude zanima samo reket i teniski teren umesto gramzivosti za novcem. Tako da sad svim silama treba braniti svog heroja pred narodom koji radi za 100 do 200 evra.

kele

pre 6 godina

Iskreno ne vjerujem da je to uradio zbog sebe, već upravo zbog igrača koji su slabije rangirani i koji žive od mrvica sa stola. Bilo je priče na tu temu.

mikin

pre 6 godina

Ocita zla namera engleskog novinara. Kakve veze ima to koliko je Novak zaradio? Zaradio je jer je bio najbolji 3-4 godine. Sto ga ne pitaju koliko je zaradio u poslednjih 6 meseci? Tu istu sansu-priliku imao je svaki drugi teniser pod uslovom da osvoji sve ono sto je Novak osvojio. Sasvim je druga stvar kolika je zarada onih izvan 20. Za njih bi povecanje zarada zasigurno bila velika stvar. Ako zastupa igrace, onda se za njihove interese mora i boriti ... a ne kao sindikalne vodje u Srbiji - sebi obezbede dobre polozaje i plate a ostale ... ko shisha.

N.

pre 6 godina

Ja verujem da je Novak tražio više para za malo slabije rangirane igrače, za prve runde turnira, o tome je već više puta govorio. Ne verujem da je mislio na sebe i ostale iz samog vrha.

Profesor istorije

pre 6 godina

@student
Mozes da posmatras tako, a mozes i ovako. Koliko ces ti ili koliko cu ja zaraditi tokom celog zivota? Alavost i bezobrazluk.

NbgMeki

pre 6 godina

Oooo, doblo jutlo, ko mi se to plobudio, moj mali NbgDeki. Lutka mala, mekana... moj Deki. Popij malo mleka.
Deki, Deki, uvek ti je ....

mali radojica

pre 6 godina

Od one bljutavo kontraverzne rezolucije u pokusaju koju je gurala jedna problematicna i bedna Bosanska starleta gde je na mala vrata u UN trebali provuci da su Srbi genocidan narod ovi ostrvljani ne prestaju sa iskazivanhem prezira prema svemu sto je Srpsko. Kada covek pogleda unazad u istoriju pa sve do Berlinskog kongresa ispostavlja se da su nam bas oni bili najveci neprijatelji sve do danas. Od toga da nisu htelu da nam dozvole formiranje drzave 1878 pa preko pritisaka na Grke 1914 da ni pod razno ne prime nasu vojsku na Krf kao i puc izveden 27.03.41 i priklanjanje partizanima i rusenje Yuge evo cak i do banalnih stvari kao sto je sport. Ne mogu da prezale sto ih je Djole otkacio i nije hteo njihov pasos. Setite se samo onih bizarnih gluposti o rasizmu na nasim reprezentativnim utakmicama. Stvarno ga preterase.

aršini

pre 6 godina

Novak se nikada nije zalagao da se nižerangiranim igračima poveća nagrada i zato njegovi navijači neka ne izmišljaju.Prije par godina Federer je predložio da se baš tim teiserima povećaju iznosi i to je prihvaćeno.Da je kojim slučajem Federer predložio povećanje nagrada ovdje bi bilo više stotina ostrašćenih komentara ,a kad je Novak to predložio,sada su stali u njegovu odbranu.

Dylan Dog

pre 6 godina

Nije se borio samo za sebe nego za sve tenisere. Ne razumem ovakvo novinarsto. Kao zaradio si toliko i toliko a hoces jos. Takvo novinarstvo moze bilo ko da radi ali verovatno to su neke zute novine.
Valjda je trebao da izracuna novinar koliko se zaradi od nekog turnira i koliki deo od te zarade pripada igracima. Da argumentuje svoje tvrdnje brojakama. Verovatno su teniseri izracunali na odnosu na zaradu tornira fond igracima bi treabao biti veci.

Lazar

pre 6 godina

Proklete pare samo pare...Vecina sportista zaradjuje previse. Svi bi hteli resiti egzistenciju dok su aktivni sportasi. A posebno tenis je previse placen. Kad jedan Tomic koji nista dobro ni je doneo sportu se hvali da broji milione ne treba veci dokaz za moju tvrdnju. Toliko pozdrav svim ljudima dobre volje.

student

pre 6 godina

I da je ovo istina (a verovatno nije), u odnosu na nba i fudbal, teniseri i ne zarađuju na tom nivou. Naravno, ne računam tu sponzore. Novak je u toku karijere zaradio 110 miliona $, dok će Griffin na primer iskeširati 220 za 5 godina,pa vi vidite.,

menjam nick

pre 6 godina

Novak je i pre pričao da se nagrade moraju povećati za niže rangove, jer trenutno, ako si 50-i igrač na svetu(ogroman uspeh), a iz Srbije si npr, kad sabereš troškove i primanja, uštediš manje od čistačice Real Madrida..

aršini

pre 6 godina

Novak se nikada nije zalagao da se nižerangiranim igračima poveća nagrada i zato njegovi navijači neka ne izmišljaju.Prije par godina Federer je predložio da se baš tim teiserima povećaju iznosi i to je prihvaćeno.Da je kojim slučajem Federer predložio povećanje nagrada ovdje bi bilo više stotina ostrašćenih komentara ,a kad je Novak to predložio,sada su stali u njegovu odbranu.

esi mi nola?

pre 6 godina

Hahahhaha, a pazi sirotinju sto radi za 200€ MESECNO ga brani! On zaradjuje oko 3 MILIONA € MESECNO(da sirotinjo, dobro ste procitali) i to mu malo! I pored svega toga ga opet brane! Ako neko ne veruje da je covek nastao od majmuna, komentari na ovu vest su dokaz za to.Siroma' nas Nolo, dajte da se organizujemo pa da mu pomognemo, kol'ko ko moze!

zzz

pre 6 godina

Englez nam prica o parama,a koliko ste kolonija imali u svetu i pljackali ih???Djokovic je sve posteno zaradio,vrhunski sport iziskuje i veliko odricanje od svega.Najsmesnije je kad oni sto nisu nista postigli u zivotu kritikuju Djokovica.Novace samo napred!!!

Rodžere Federeru-Nikad ne otpisuj Kralja

pre 6 godina

Svako se bori za svoje plate i zarade, ugovore, nagrade, dnevnice. Ama svako na ovom svetu. Tako i teniseri.

Ako se neko nije slagao sa Novakom, već je mislio da nagradne fondove ne treba povećavati, već ih ostaviti iste ili smanjiti, trebalo je to da kaže. U tekstu ne piše da je iko, uključujući i Federera i Nadala, to rekao na sastanku. Prema tome, oladite!

Bilja

pre 6 godina

Ко би него Енглези....питање је колико је све тачно, али иако јесте НОЛЕ их је чачнуо тамо где су најосетљивији......МАНИ, МАНИ......ха ха ха. Гарант да није њему до пара, него их мало провоцира.

Mirko

pre 6 godina

Najbolji košarkaš je duplo i troduplo plaćeniji, a najbolji fudbaler još toliko više od najboljeg tenisera - ne vidim ni jedan razlog, osim ekonomskog za to. Dakle ako može i ima pokriće što da se ne pokuša da izbori. Lično mislim da ne može ali ne može mu se uskratiti da pokuša.

Englezi jedu bs ko i uvek kad smo mi Srbi u pitanju.

Milan

pre 6 godina

Verujem da je Novakova namera časna i da se bori za bolji položaj slabije rangiranih tenisera. Opšte je poznato da teniseri koji su plasirani van prvih možda 50 na svetu uopšte ne prolaze finansijski sjajno. Da ne poredim popularnost muškog i ženskog tenisa i plaćenost istih.

krhko je znanje

pre 6 godina

 Michael van Gerwen je 2014 bacajuci pikado zaradio 650.000, dok je iste godine u tenisu 30eseti ranging igrac zaradio 750.000.. Nakon malo istrazivanja ipak je djokovic u pravu I svaka mu cast..

Darko

pre 6 godina

Da je Federer tražio veće nagrade osuli bi drvlje i kamenje na njega, a ovog branite...njemu nikad dosta para, Srbislav ostaje Srbislav..malo ima pa dajte mu jos. Da organizujemo sms prikupljanje para, nema mu žena za semeke.

Boki

pre 6 godina

Tako je Đokara, samo udri. Traži maksimalno, traži koliko god može! I na kraju im uzmi im sve pare!
Kao i svuda gde leži kinta, masa lele*uda se nakačilo na ATP tour i od njega živi i dobro zarađuje. Od novinara, preko ovih što na stadionima prodaju sokove i haburgere. Na Vimbldonu je onaj prstohvat jagoda basnoslovno skup."Proizvođači" (igrači) imaju svo pravo da traže više. Veliku kintu od turnira uzima samo desetak prvoplasiranih, najveći broj igrača zaradjuje tek koliko može da se pokrije. E, Novak je na njih mislio i tražio da se nagrade za igrače koji ispadaju u ranijim kolima povećaju.

Usroš Djurdjevic NeKaki #32

pre 6 godina

Posle sastanka je Federer, koji je najpošteniji teniser na svetu jer je tu nagradu dobio 12 puta uzastopno, izjavio da će bojkotovati turnir ako povećaju nagradni fond. Takođe je izjavio da jedan lekar u Srbiji ili naučnik radi za 500 do 1000 evra mesečno i da nije poštenu prema običnim ljudima da on kao jedan od prebacivača loptice dobije milione.

Nadal je rekao da on ne može da bude tako radikalan, on je pre svega teniser i dužan je da igra zbog svoje publike, ali da će deo nagrade u visini tog povećanja, sa čime se inače ne slaže, dati u humanitarne svrhe.

I drugi teniseri su rekli slično. Neko će bojkotovati, a neko će vratiti pare. Jedino se ne zna šta je rekao britanski teniser Endi Mari. Zna se šta je rekla njegova mama, ali dok to ne postane zvanično mišljenje ovog poznatog tenisera, nekada no. 1 na ATP, mediji ne žele da objave.

ja

pre 6 godina

Ne znam zašto se ovaj uopšte hvali da je Srbin, ja bih njemu oduzeo državljanstvo. Pa zar pored legije, arkana, Miloševića i ovog žgoljavog da zovemo Srbin? Imamo mi već te naše heroje, zadrugare, farmere, ne treba nama neka seka persa sto samo ćuška neku belu lopticu preko mreže. I da, da plati ovde porez, sta me briga sto ovde nije ni dinar zaradio, podići će onda kevi penziju, pa cu moci više da žickam za pivo ispred prodavnice. Podrška svim Nolo - mrziteljima i ostalim neostvarenim dušama, aj napravimo grupu na fejsu: nemam razlog, al' sam zao i mrzim uspešne i ostvarene.

Igor Obrenovac

pre 6 godina

Alav ovaj na pare i sto vise ima to je alaviji. Jel zna koliko zaradi jedan vrhunski automehanicar, bravar, moler, profesor, hirurg......? Kacket i patike odvojio od sortca i majice da uzme duple pare, pa jos sponzor na rukav. O reklamama raznoraznim i egzibicijama da ne pricamo. Sramota.

kmekme

pre 6 godina

Ne placa porez i opet mu malo para! Covek koji u svojoj drzavi nije hteo da plati struju koju je potrosio dok je BESPLATNO koristio terene na Dorcolu i naplacivao koriscenje istih, nasao da izigrava postenjacinu i humanitarca. Sramota!

NorthRemembers

pre 6 godina

Ja više to sa porezom ne razumem, zaista. Odeš negde u inostranstvo, radiš i zaradiš (dobiješ turnir) i platiš porez u zemlji u kojoj si radio. To što ne želi da drži pare ovde u banci, i to je ok. Ne znam ko od vas bi čuvao milione u bilo kojoj banci u Srbiji. Svi vi koji ga pljujete za Monako ste u prvim redovima za odlazak iz Srbije, samo što njemu to ne praštate. Što se mene tiče, ljubav se ne dokazuje novcem/porezom, ali ako tako mislite - iskreno mi vas je žao. Za ćaleta i strika, razumem, puklo ih sve to sa lovom, ali za Novaka, zaista ne.

ninepi

pre 6 godina

Englezi su zivi dokaz da je covek nastao od majmuna. I u ovoj tvrdnji ima vise fakta, nego u nagadjanjima ovog nazovi majmunolikog novinara!!!

Mikii

pre 6 godina

"Patrijarh Pavle je moj uzor. Dao je svima primer skromnim zivotom"

-via- Nolo Djokovic 26.08.2013


Cisto da se zna za koga se u ovoj zemlji histericno navija.

Danka

pre 6 godina

Dragan
On se i odrekao, u Monaku je, dolazi u Bg da se malo šepuri medju sirotinjom i uzme pazar iz kase restorana (gde ne plaća porez niti radnike)..
Što neko reče, da je Federer tražio povećanje nagrade, razapeli bi ga ovde i nazvali licemerom i ostalim poznatim pogrdnim imenima..ovako pošto je Novak odlučio da izigrava Robin Huda, e on je jeli u pravu.

dbau

pre 6 godina

Novak ima obavezu kao predsj da se bori za prava igrača... Kako je to alav na pare, ako neko može da objasni? Ko može da garantuje da Novak neće ispadati ranije sa turnira?! Da li u tom slučaju on dobija glavnu nagradu? Zamislite da imate predsednika sindikata u vašem preduzeću koji se bori za vaša prava. Nemoguće u Srbiji. Sada što Englezi ne mirišu Novaka to je dr.

Kir Stefan Srbin

pre 6 godina

Djokovic nije mislio na sebe. Samo prvih 20 tenisera zaradjuje dobrom Svi teniseri rangirani ispod prvih 100 nemaju hleba da jedu jer sve to mnogo kosta - karte, hoteli, treneri, oprema. Pa i Djokoviceva porodica je gladovala i mucila se sve dok se on nije probio u vrh svetskog tenisa. Citao sam blog irskog teniskog reprezentativca u tenisu koji spava u najjeftinijim hotelima, nekad i gladuje jer bonusi koje dobija od turnira ne moflgu da mu pokriju ni elementarne troskove. Za njihova prava se bori Djokovic.

Hip Hop

pre 6 godina

Ne bi bio prvi umetnik na rang listi koji je uspeo da smaže 100miliona za par godina,igranje sa lopticama mu nije više jača strana pa da ugrabi još što se ugrabit može.Sramno,potezati uopšte priču o parama pored 100 miliona dobijenih,a obični narod u Srbiji živi sa 250evra mesečno.

Gazda Dojkan

pre 6 godina

Da vidim koji bi od dezurnih pljuvaca pristao da samo godinu dana zivi kao profesionalni teniser? Trenizi, turniri, putovanja s kraja na kraj sveta, raspored kao u vojsci. Nema nocnog zivota, brze hrane, alkohola, cigareta, duvke i ostalog. A nagrada moze da bude od desetak hiljada do desetak miliona. Ali moras da pobedjujes slicne sebi. Dan za danom. Nema lera ni minute. A znas da ce samo najboljih 5 pokupiti kajmak. A?
Lako je tudjim fenderom got'ku svirat'.

šumadinac

pre 6 godina

Ja sam potpuno na strani Đokovića i skroz ga razumem. Uopšte nije u redu da ne igranjem ne zaradjujete. On je to osetio na svojoj koži i sad kad nije u stanju više da osvaja GS on bi da to nadoknadi nekakvom novčanom stimulacijom na kontu stare slave. Druškane moj ima da zapneš pa dok pobedjuješ zaradjivaćeš. Malo li je što si dobio one terene na Dorćolu u koje je država uložila preko 800.000 evrića pre nego si ih preuzeo !! Vodio se spor jer je prodao licencu a terene zadržao haha. Uopšte mi nije patriotski to što na primer Nadal živi u Španiji i tamo plaća porez kao i Federer što živi u Švici pa tamo puni kasu. Pa tek taj Marej uff !! Kad zapušiš usta Nolobotovcima i to argumentovano, oni jedino znaju da se obruše na svoje neistomišljenike uvek istom otrcanom frazom !!

Predrag

pre 6 godina

Novak još jednom pokazuje svu svoju veličinu, ozbiljno prihvatajući odgovornost koja mu je poverena i boreći se za sve svoje kolege. A sigurno potpuno svestan mogućeg negativnog marketinga koji meže da privuče. Engleze više i ne treba komentarisati...

Darko

pre 6 godina

tebi je i citanje problem
Viktor je rekao da je sastanak postojao a da on nije prisustvovao jer je igrao u Sidneju, ali da zna o cemu se radi (jer je razgovarao sa Novakom) i da jeste trazio vise para, tj...jer eto Viktor i slabije rangirani zaradjuju mnogo manje itd.
Šta je sporno?
E sad, što ne zatraži da se njima u vrhu smanji a da se poveća drugima, nee jer ako se poveća celokupno, automatski se i njemu..to znači da traži i za sebe..

Janko

pre 6 godina

Naravno da će Federer biti protiv nikad nije objektivan , Podrazumeva se da Djoković nije ovo uradio misleći na sebe ( svaka čast na smelosti) , nadam se da većina tako gleda na potez Novaka !

MilutinS.

pre 6 godina

Hajde da ostavimo po strani nagradni fond na teniskim turnirima, ali pitam ove "komentatore" sto uporno, godinama ponavljaju da Novak plati porez. Gde i kome da plati porez? Gde je Novak zaradio svoj novac?
"Gospodo", Novak Djokovic zaradjuje novac u inostranstvu, tj. uzima deo nagradnog fonda na osnovu razultata. Tu gde je zaradio, u toj drzavi je i placen porez. Isto i veoma slicno je i sa reklamama.
Novak Djokovic, po vasoj logici, treba da zaradjeni novac drzi u srpskim bankama i da, Republici Srbiji za to plati porez?
Da li svaki gastarbajter saljuci novac u Srbiju, placa i porez Srbiji?
Ako nemate nekakav sportski argument, ljubomora i zavist uticu na vase zdravlje. I nece popraviti vase licne neuspehe, promasene ambicije, neostvarene zelje... A da, Novak Djokovic ima ionako mnogooo ljudi koji ga vole, od Tajvana pa do Surinama. Upadljivo je da ima Srba vecih Engleza i od samih Engleza. Znate li kako Englezi kazu za takve "moralne autoritete"?

milan

pre 6 godina

Pošto vi mene pritiskate za "ono" zbog čega mene mora da boli lakat, ja ću vas ucenjivati nagradnim fondovima, što vama nanosi bol, pa ćemo se nekako nagoditi! Tako će sve opet u ovom sportskom cirkusu biti belo.

jo

pre 6 godina

Pogledajte dobro Novakovu fizionomiju lica. Nagradno pitanje: Na koje nase juzne susede vas podseca?
(NbgDeki, 15. januar 2018 08:57

Ovo je zaista najodvratniji komentar koji se moze zamisliti. Ne razumem moderatora koji dozvoljava ovakvu vrstu komentara. Ovom liku treba zabraniti pristup ovom forumu.

ludinovinar

pre 6 godina

Гази Ноле! Само их нервирај.. На терену покажи шта умеш, то ће бити сасвим довољно.. Да их још мало изнервираш.. :) Уздравље царе и све најбоље на АО!

šumadinac

pre 6 godina

Ja sam potpuno na strani Đokovića i skroz ga razumem. Uopšte nije u redu da ne igranjem ne zaradjujete. On je to osetio na svojoj koži i sad kad nije u stanju više da osvaja GS on bi da to nadoknadi nekakvom novčanom stimulacijom na kontu stare slave. Druškane moj ima da zapneš pa dok pobedjuješ zaradjivaćeš. Malo li je što si dobio one terene na Dorćolu u koje je država uložila preko 800.000 evrića pre nego si ih preuzeo !! Vodio se spor jer je prodao licencu a terene zadržao haha. Uopšte mi nije patriotski to što na primer Nadal živi u Španiji i tamo plaća porez kao i Federer što živi u Švici pa tamo puni kasu. Pa tek taj Marej uff !! Kad zapušiš usta Nolobotovcima i to argumentovano, oni jedino znaju da se obruše na svoje neistomišljenike uvek istom otrcanom frazom !!

draganO

pre 6 godina

Imperijalisticka retorika, Novak je poreklom iz regiona tzv "trecih zemalja" kako to Britanija i ostale zemlje sa kolonozatorskom istorijom. Takve zemlje imaju pristup da novac zaradjuju samo ono a zemlje treceg sveta su tu da se na njima zaradjuje, zato Novak nikada nije bio miljenik britanaca za razliku od spanaca, svajcaraca, australijanaca i dr.

Novak gresi sto ispravlja istorijske propuste, tenis ce uvek biti beli sport namenjen bogatima a Novakova pojava je za njih prolazan problem, samo sto ih ta prolaznost mnogo boli.

Taj bol ne bi bio problematicn sam po sebi, medjutim bol mozda jos jaci dolazi i sa ovih prostora iz zemalje koja je dobro osetila svu toplinu britanskih odluka kada je Srbija u pitanju, ali sa ovim problemo nisu mogli da se nose.

Dalibor

pre 6 godina

Englezima boli jos srce i dusa sto ji Novak odbio da igra za Reprezentaciju Velike Britanije. Hvala ti Novace do neba da si veran ostao svome narodu i majci Srbiji !

Back in Black

pre 6 godina

U pravu je Novak . Koliko zaradjuju fudbaleri mnogo više nego teniseri , rukometaši , odbojkaši pa i mi penzioneri :)
(BG, 15. januar 2018 10:59)
Uporedjujes Ficu sa Ferarijem,fudbal je najpopularniji sport na svetu bio i bice dok je sveta i veka.

Dule

pre 6 godina

What happends n the mountines stays in the mountines kazu

anglosaksonci.

Nole treba da pauzira nedelju dana da vidi ko to peva I koja je

pesma u pitanju.

Zastitnici multimijardera koji beru milijarde na grbaci tenisera

krenuli su u ofanzivu, let them talk.

Drzi se sokole I samo lagano nek se ispovede prvo

autocorrect off

pre 6 godina

naravno da se uvredio englez kad mu je đoković uvredio vimbldon. bilo bi fer da se nagradni fondovi poštenije rasporede, a ne da se osvajači još više nagrađuju

ded

pre 6 godina

Koliko je zaradio Ronaldo ili Mesi? Koliko ima takvih kao što su njih dvojica? A koliko zarađuje ona poslednja izmena u vrhunskom fudbalu? Većina fudbalera koji igraju u najjačim ligama zaradi bar milion evra za celu karijeru. Koliko tenisera zaradi taj novac? Srazmerno drugim sportovima - malo. A tenis je jedan od najpopularnijih sportova koji donosi ogroman profit. Naravno, svi oni zajedno ne zaslužaju toliki novac, ali kapitalizam ne poznaje tu logiku.

NIKI

pre 6 godina

u pravu je Novak, ovi sto komentarisu ovde samo da bi pljuvalji to je druga stvar, U tenisu samo prvih 10 imaju vrhunska primanja prakticno, teniseri posle 30 mesta koji su takodje vrhunski zaradjuju mizerno u odnosu na recimo jedno stablo u premijer ligi koje sedi na klupi celu sezonu i zaradjuje vise od recimo 20og najboljeg tenisera na svetu!! da ne pominjem ove nase splavare, ali nije to slucaj samo u tenisu!! zato svako mora da se bori za svoj sport, kosarkasi isto su mizerno placeni u Evropi, odbojkasi, rukometasi, da ne pominjem vaterpolo, ali to u principu sve zavisi o poluparnosti sporta na kladionicama, one dikttiraju sve!!!

Znalac

pre 6 godina

Djoković je tražio drugačiju podelu kolača, u smislu da određen procenat fonda bude za igrače koji su slabije rengirani, a da ostatak fonda bude za raspodelu među igračima koji uđu u završnicu turnira. Naravno, to Englezima ne odgovara, jer se takav stav smatra komunističim. Kao što znamo, ideja o ravnopravnijoj podeli dobiti ili resursa nije prihvatljiva Anglosaksoncima.
Setite se da je početkom sedemdesetih godina XX.veka Henri Kisindžer rekao u Ujedinjenim nacijama da rezreve nafte na tlu Amerike pripadaju Amerikancima, a rezere na teritoriji Sovjetskog saveza, pripadaju čovečanstvu.

Petar

pre 6 godina

jasni su komentatori koji rade za 200 eura, ali umesto da se bore za svoje plate, oni bi da smanje Đokovićevu. Njegovo je da traži, a pravo organizatora da ne da, i šta je tu nefer. Da organizatori ne zarađuju na turnirima, ne bi ih održavali. Siguran sam da Federer neće primiti veći novac ako mu ponude.

brm

pre 6 godina

Koliko se sećam njegovih ranijih komentara, uvek je isticao da treba povećati nagradni fond ali da se većina tog povećanog dela više rasporedi u koriste kolega koji ranije ispadaju na turnirima, jer najbolji već zarađuju dovoljno novca, dok neko ko igra prvo kolo GS turnira jedva može da se izbori sa plaćanjem putovanja a većina nema novca za trenere i sve potrebno osoblje.

Novac koji zaradi 100. teniser za godinu dana, zaradi i malo bolji fudbaler Jelen Superlige. S tim što ovaj teniser mora sam da plaća avionske karte i prenoćišta gde god da igra na svetu, i sam da finansira svoje trenere i plaća terene na kojima trenira.

novica

pre 6 godina

Srpska posla, malo štrajk, malo ne radiš, malo ne plaćaš porez u svojoj zemlji... Razočarao me potpuno srpski sindikalac!
Ljudi, koji finansiraju ovo mlaćenje reketom, su ludi, jer bacaju pare u rupu bez dna.

Slavisa Vukosavljevic

pre 6 godina

"Ja verujem da je Novak tražio više para za malo slabije rangirane igrače, za prve runde turnira, o tome je već više puta govorio. Ne verujem da je mislio na sebe i ostale iz samog vrha."

Ovaj komentar je dobio najvise pluseva?! Sto rece pre par dana jedan moj kolega, u vezi neceg drugog-"J...m te, planeto, kad ja moram da zivim u ovom vremenu". Pa, objasni mi, molim te, zasto nije trazio pravedniju raspodelu, a ne povecanje nagrada.

Raymond

pre 6 godina

Glup, ishitren potez. Nacin kako je ovo uradio je jednostavno katastrofalan. Pri svemu tome ni sa jednim jedinim od igraca nije razgovarao o tome sta nemerava, da ih bar pita sta misle o njegovoj ideji. Da je Federer prvi bio protiv ne cudi me. P***a oportunisticka koja se dodvorava ATP sefovima.

Hairlija

pre 6 godina

Nole je,naravno, u pravu! Teniser koji je broj 100 na ATP listi zaradi godišnje, najviše, 200 hiljada dolara! U svijetu trenutno ima bar 100 fudbalera koji taj novac zarade za 7 dana!!!

hajde!

pre 6 godina

Bas bi mu valjalo da osnuje uniju igraca odmah posle povlacenja, on vodi, lova kaplje, i dalje po medijima, a naci ce se i neki HR poslic za amore, posle vec moze da namiguje domacoj politickoj sceni gladnoj takvih, i eto radosti!

Savo

pre 6 godina

E to je pravi borac i sindikat...
A ne kao sindikati u firmama poput Freseniusa, Swissliona, prosvetara, .... svi samo plaćaju članarinu zbog paketića za NG, a cele godine ne smeju ni da zucnu....

Mile

pre 6 godina

Da , ta prica o malim zaradama van top 10 ili 20 pije vodu narocito odkada je objavljeno pred prvo finale Krajinovica da je zaradio 650 hiljada dolara u karijeri pre tog finala. Krajinovic ?

hehe

pre 6 godina

"A baš mi ga je žao. Ima 110 miliona eura, pa bi još, a ovamo narod nema šta da jede."
att (Goran, 15. januar 2018 10:26)

Kakve veze ima gladni narod sa Novakovih 100 miliona EUR sto je posteno zaradio ?
Da objsanis ti to nama Gorane, bili bi zahvalni da nam otvoris zatvorene oci.

licemerni zabavljači

pre 6 godina

Baš sam se potresao što 100-1000ti teniseri sveta nemaju dovoljno za luksuzni hotel. I oni najgori će za 10-15 godina karijere zaraditi više nego bilo koji drugi zaposleni radnik njihovog nivoa obrazovanja za ceo život. Svi sportisti u popularnim sportovima su preplaćeni, a lično bih uveo poseban porez na sponzorske, marketinške ugovore.

Aleksandar

pre 6 godina

Ne gotivim preterano Novaka, iz ličnih razloga, ali u ovom slučaju smatram da je, apsolutno u pravu!
Reći ću vam podatak, da skoro svi srpski teniseri koji su trenutno ispod 200. mesta na ATP, jedva krpe kraj s krajem, a dali su dušu tom sportu, prolili su krv i znoj na teniskom terenu, odrekli se druženja i detinjstva, a neki su ostali bez kuća, stanova, roditelja. Đavoljski sport.
Ja se nadam da se Đoković bori i za njih, i njima sličnim.

Sistem te laze

pre 6 godina

Ljudi prvo se malo informisite pre nego sto lupate svakakve komentare i napadate nekoga.... A vecina ovde Novaka ne moze da smisli....sto najbolje pokazuje kakvi ste ljudi.... i verujete lazljivim englezima koji opet Novaka ne mogu da smisle.....

Pera

pre 6 godina

U pravu je novak pare sa atp a preraspodeliti i na slabije rangirane igrace a to moze samo povecanjem zarada ,a nadal i feder gledaju samo sebe a danas se to nazalost vise ceni .

miodrag

pre 6 godina

Iskreno ne znam sta se sve tamo dogodilo, ali generalno mislim da bi Novak trebalo da batali sve aktivnosti osim igranja tenisa. Sve ostalo mu samo odvlaci paznju I pruza priliku njegovim velikim prijateljima Federeru, Nadalu, Varvrinki, Mareju ...I ne znem sve kome jos, koga samo Novak vidi kao prijatelja, da ga napadnu i jos vise uticu na njegov Ego , koji je toliko opsednut zeljom da ga svi vole. Batali to Novace I igraj igru! Ionako ti je mentalni sklop u poslednje vreme popustio!

Djordje NS

pre 6 godina

Da a Federer kao nije podrzao, a cim mu istekne ugovor sa Gillette-om odma pusti bradu ne bi li obnovili ugovor
(jov, 15. januar 2018 08:23)

Tačno tako... Pa, on neće ni u rodnom Bazelu da učestvuje ako mu organizatori ne uplate učešće na turniru. O tome se već uveliko pisalo o problemima organizatora da obezbede sredstva za učešće Federera u rodnom mestu. Sramota!

Slovenac

pre 6 godina

Engleski Informer. Novak je trazio bolju ipravedniju raspodelu novca, a ne vise para a sebe i ove na vrhu. Ko god je izpod Top 100, jedva konac s koncem povezuje. Za njih trazi najvise da se popravi stanje. I on je bio tamo i zna veoma dobro, kakva odricanja su bila sve, da je mogao da ide dalje i na vrh. Ne osudjujte bez da znate pozadinu. A pozadina ima uvek, u svemu. Nikad se ne pojave u vestima stvari kako jesu, nego jih iznesu oni koji imaju neke interese za nekoga.

Mita od Vranje

pre 6 godina

""Gospodo", Novak Djokovic zaradjuje novac u inostranstvu, tj. uzima deo nagradnog fonda na osnovu razultata. Tu gde je zaradio, u toj drzavi je i placen porez. Isto i veoma slicno je i sa reklamama. "
Burazeru, neinformisan si. Porez se placa tamo gde imas prijavljen boravak. Znaci, on zivi u Monaku i NE PLACA porez. Ta fora da se porez placa tamo gde se novac zaradi je cista izmisljotina da bi se odbranio Djokovic. Uostalom, gde zive Nadal, Federer, Marej? U svojim zemljama i placaju poprilicno velike poreze. Jedino SAD i Francuska imaju zakon da se porez placa zemlji cije drzavljanstvo imas, a ne gde zivis. Pa zbog toga je recimo, Depardje pobegao u Rusiju i odrekao se francuskog drzavljanstva, da ne bi placao porez.

Oliver

pre 6 godina

Na stranu sto mislim da je Novak pohlepan (Gordon Geko je rekao da je pohlepa dobra),on je ovde potpuno u pravu.Teniseri zaradjuju malo u poredjenju sa nekim drugim vrhunskim sportistima poput fudbalera i kosarkasa.Primerice,danas fudbaleri ne najviseg nivoa u Kini imaju plate od 30-40 miliona po sezoni,tako da za samo 3-4 sezone zarade koliko Novak za celu karijeru. A pri tome je tenis mnogo tezi,jer je individualni sport.U fudbalu mozes da budes van forme,ali da pobedjujes zahvaljujuci saigracima plus ti plata ide nezavisno od rezultata.U tenisu si prepusten samom sebi,ako igras dobro zaradjujes,ako ne igras dobro nema para.Samo prvih 200 na ATP listi realno moze da zivi od tenisa,tako da se ne bori Novak samo za sebe,nego i za svoje kolege.Njegov predlog ima smisao.

Само да нападнемо

pre 6 godina

Није баш да стоти са АТП листе не може да се прехрани, али и не плива у парама. А, веровали или не, има и лошије рангираних! Закључак је да Ђоковић, као представник тенисера, брине и о оним тенисерима који се нису обезбедили. Док зарадите "озбиљне паре" прође доста времена, неки не успеју до краја каријере. А тенис је скуп спорт. Мислим да је овај потез показао колико је, уствари, Ђоковић велики човек. Ти што ће он добити пар десетина милиона долара годишње мање или више, уопште није битно. Сећате ли се приче да су његови позајмљивали новац од зеленаша? Шта би се десило да није успео? Колико је у свету таквих околности? Нису сви Ернест Гулбис, коју је врхунски тенисер, слабо мотивисан, а може себи да приушти одласке на турнире, макар туристички!
Имам и ја доста замерки на Ђоковићево понашање, нарочито на терену, али мислим да овај потез не заслужује критику. Макар не од добронамерних људи.

milos

pre 6 godina

Masa komentatora izgleda ne kapira da je on trazio veci nagradni fond za SVE tenisere, a ne za sebe. Mozda ce njemu i najmanje toga ostati jer je na kraju karijere, ali dzaba objasnjavati...

Maja

pre 6 godina

Slabije rangirani igrači jedva pokriju trokove igranja n aturnirima.
Novak ima fond za pomoć mladim igračim aupravo iz tog razloga.
Sada je krenuo da se bori za bolji položaj upravo tih igrača.
Ovo je plemenit i lep gest našeg šampiona.

Pametnjaković

pre 6 godina

Izvučeno iz konteksta, razlozi zbog kojih je on to tražio izostavljeni. Klasična satanizacija koju sprovode satanistički zapadni elitni krugovi, setite se samo kakvu propagandu laži i obmana su protiv naše zemlje vršili pre bombardovanja. Ja da sam na njegovom mestu bi ih tužio i tražio milione odštete posle ovoga.

Darko

pre 6 godina

moj mali je opasan
Pa je odlučio da traži opšte povećanje za SVE ne komsultujući se i ne razgovarajući sa ostalima. Svi su iznenadjeni ovim potezom. Zar ti ne liči da traži povećanje i za sebe, imajući u vidu da je u istoj poziciji sa slabije rangiranim teniserime?
Uostalom, da li si ti njegov advokat?

Nikla

pre 6 godina

A kad fudbaler odbije klub zbog malih primanja pa umesto 100hiljada evra nedeljno trazi 200, to je ok. Neka i treba da traze, to popravlja onda finansije i onih koji nisu u prvih 10.

ricka

pre 6 godina

Treba da traze vise narocito za igrace koji ispadnu u ranim fazama takmicenja. Fond za nagrade igracima je oko 18,19% od ukupnog peihoda turnira i to treba popraviti.
Ne zaboravite da Beker ima oba vestacka kuka, a nije krwtao ni priblizno brzo kao danasnja ekipa. Profesionalni sport ostavlja posledice na telo i treba se na neki nacin osigurati, opet govorim o slabije ramgiranim igracima, za ove na vrhu nema zime

zlatiborac

pre 6 godina

Dobro, to je sve rekla-kazala. Novinar zeljan ekskluzive nije bio prisutan kao ni predstavnici AO. Informaciju je mogao dobiti iz usta nekog od tenisera koji se mozda neslaze sa idejom. Ne bi me cudilo da Federer nije uz ostale igrace ali opet moze i to biti novinarska patka. Verujem da organizatori gren slemova samo od prava prenosa i reklama zarade stotine miliona godisnje. Teniseri su tu najveci radnici i ako pobednik dobije 3-4 miliona dolara to onda i nije neka cifra prema obrtu i zaradi organizatora. Vrhunski teniseri moraju da plate trenere, PR sluzbe, vozaca, kuvara, masazera, privatni avion, sekretaricu, finansijskog savetnika, advokata... To je citava masinerija I logistika i sve to kosta da bi se teniser samo posvetio tenisu i osvajanju GS-a. Mislite da Federera ili bilo kog drugog vrhunskog igraca bas toliko obozavaju a da nije bogatstvo ulozio u licnu promociju i reklamu . Sve danas kosta i naivno je verovati da se bilo sta desava spontano vec je samo privid spontanosti i velika opsena.

Aleksa

pre 6 godina

Mozda je shvatio da ce mu u buducnosti domet biti 1. ili 2. kolo GS, pa pokusava da poveca nagrade za taj nivo.

Osim toga, prepostavljam da koristi, mozda, poslednju priliku da bude na celu udruzenja igracaa. 20-30-rangiranom da funkcija ne pripada.
(Pele, 15. januar 2018 09:21) # Link komentara

Да би ти претпоставка била основана, мораш нешто да знаш о материји о којој причаш. Дакле не претпостављаш него си злонамеран, тј. трујеш или тролујеш...
Ђоковићу паре не требају, нарочито ако узмеш у обзир уговоре које је потписао прошле године или ко му је тренер (и колико његов тренер зарађује након краја каријере - Агаси је пре три године потписао спонзорски уговор са Најки да им до краја живота буде спортски амбасадор за не мале паре). Момци који су 100-1000 на свету зарађују више за свој тим и за АТП него за себе. А улагања су огромна. И на крају, кад се исповређују, прсну, одустану, оду да раде као тренери за хиљаду две три евра. А уложили су стотине хиљада до тад...Ако Ђоковић тражи веће паре, не тражи их за себе или за Федерера (а он је зато и био непријатно изненађен), него их сигурно тражи за Ђереа и Крајиновића, за Жила Симона на крају крајева....Иначе, упркос томе што си научио у тој твојој државној служби где ништа не радиш, синдикат не служи само за полутке, треба мало и за нека права радника да се бори...
Зато боље немој да си злонамеран, изједа те то, 'оће човек да се разболи од толике злобе...

Dušan Ninković

pre 6 godina

Kada je ušao u profesionalne vode u grupi Lamara Hanta Nikola Pilić je u prvoj sezoni zaradio oko 30.000 dolara. Danas, kad se u tenisu okreću milijarde mnogim profesionalcima je i taj iznos nedostižan i jedva preživljavaju. Đoković se bori za pravu stvar – za pravednu raspodelu bogatstva za sve koji učestvuju u njegovom sticanju. Svaka mu čast na tome.

Zile

pre 6 godina

Ne znam samo kakve izvore ima ovaj novinar, obzirom da nije licno prisustvovao, a koliko kapiram sve se svodi na ”navodno”, ”verovatno” itd.

Sava Drugi

pre 6 godina

NBG Deki je u pravu. Isti taj, "orlovski nos" imaju i Kralj Aleksandar, Nikola Tesla i još otrpilike svaki 10 u našoj populaciji ali i u njihovoj severnoj populaciji iz prostog razloga što je kod njih veliki broj alimilovanih Srba koji su vremenom izgubili svoj kulturni identiet. A vaše burne rekcije su samo odraz podsvesti...

padre

pre 6 godina

Koliko zluradih komentara na rekla kazala!A engleski tabloidi su poznati po tome, da uvek sto puta provere, dali je sve taćno, pa onda slažu!

Predrag

pre 6 godina

Ne znam da li će globalni igrači kapitalizma ovo oprostiti Novaku. Bojim se za njega... Naravno da Federer i gomila njih ovo ne bi nikada učinili jer razmišljaju najpre o sebi i svojim dilovima. Kao što ne bi ni hektare zemlje otkupili i poklonili manastirima na Kosovu i Metohiji.

Bojana

pre 6 godina

I da se ovo desilo, nije bez razloga. Ja lično mislim da teniseri u odnosu na ostale vrhunske sportiste malo zarađuju. Koliko ima fudbalera, NBA ili NLF igrača koji zarađuju više a na terenu provedu po dvadeset minuta. Za jedan Australian open i nagradu od 10 miliona (možda je više, ispravite me) treba da jedan da odigra X mečeva a od svih sportista i učesnika samo jedan godišnje osvoji tu nagradu. Ne računam sponzorstva, već čist dobitak. Ko zna koliko drugi dobijaju, a oni koji ostave dušu na terenu mnogo manje.
U jednom Realu ima igrača koji su zaradili više nego Đoković, a većina im ni imena ne zna, sede na rezervnoj klupi

NA

pre 6 godina

Ja mislim da je sve previše... ne zna se ko više zarađuje...sprotisti, sponzori, mediji, organizotori....
Svaka godina mora da bude skuplja i "bolja" od prošle...što? Da li to napredak ili samo tako....WOW.."gledaj sada nagradni fond koji imamo?"
Koliko je jednom čoveku dovoljno za život, lep, normalna, luskuzan...kakav god... 100.000...milion...10 miliona... ????
Sve je to previše?
Pogledajte snooker.... tamo su nagrade totalno realne. Vrh igrači imaju zarade od turnira do milion funti za godinu dana...Da li je to malo za više nego normalan život? 95% ljudi na planeti bi se složilo sa mnom... a oni koje se ne slažu su bahati koji bi preko mrtvih hteli JOŠ i JOŠ i JOŠ ...

zvezdarac

pre 6 godina

@niki
Kako to samo prvih deset je solidno plaćeno kad eno ga Tomić svako malo pa se oglasi kako je on milioner a mi svi ostali smo klošari?

kajverson

pre 6 godina

sad svi ovi koji kritiziraju novaka i ostale su jednom rijecju -licmjeri......svakom od nas je u prirodi da tezimo boljem i visem pa tako i materijalnom sto je apsolutno pozitivno ....netko je napomenuo kako gates i bezos imaju milijarde a budale jos rade,monstruozna glupost.....ljudi zive svoju viziju iz dana u dan za razliku od onih koji je nemaju ....zapravo imaju ,otvaranja kafica ....govorimo o nekom placanju poreza drzavi ,,,sto je ta ista dala novaku da bi on placao porez onima koji vas pljackaju iz dana u dan ,,,opet monstruozna glupost....u najboljem slucaju novac ide u ruke onima koji su ponajvise iskazivali socijalnu osjetljivost bar je tako slucaj u hrvatskoj a vjerujem i u srbiji......dizite nagradni fond ,malo je !

mup

pre 6 godina

Novak je u pravu, tenis je jedan od najprisutnijih sportova na sportskim kanalima, a neke ozbiljnije pare zarađuje prvih 100-150 tenisera. U fudbalu pare uzimaju i u seoskim ligama zemalja trećeg sveta. Ovaj naš SMS nije tri puta loptu šutnuo, a već se priča o visini transfera koji bi bio kao celokupna Novakova zarada u čitavoj karijeri. On ovo radi da bi se izborio za one niže plasirane, ali mora da zna da se ne treba boriti za ljude, ne zaslužuju.

Maks

pre 6 godina

Misljenja sam da Noletova namjera nije bila obezbijediti sebi i ostalim najboljim tenisacima danasnjice vece nagrade vec mu je cilj da i ostali tenisaci mogu isfinancirati godinu i pritom jos zaraditi(100-250 na ATP listi),ali citajuci komentare dojma sam da puno ljudi brka loncice.Naime,kad izadje u javnost velicina transfera nogometasa od 100,160,222 miliona eura to ne znaci da je igrac dobio te pare vec klub kao obestecenje,a nogometas se kasnije dogovara sa novim klubom o visini godisnjih primanja.

kmekme

pre 6 godina

@Gazda Dojkan
Jos ti fali violina za tu tuznu srceparajucu pricicu. Ko je tebe slagao da je njihov zivot takav!? Setkaju se sirom sveta, dobijaju pare za UCESCE, na manjim turnirima obavezno placen put i smestaj, uzivancija. Nema ucenja, nema posla svakog dana po minimum 8 sati, nema otkaza, zarade neciju godisnju platu za nekoliko meceva... Uostalom, Laslo Djer koji nikada nista nije osvojio ima zaradu preko 300 000 dolara. A najbolji plasman mu 80 i neko mesto. Krvav je to leb, vidim propadose svi oni od te muke. Narocito licemer kojem je malo i 110 miliona od nagrada. Ne placa porez, a hoce jos vise. Covek koji je tuzio turnir u Riju zbog 50 000, eto koliko su njemu pare “beznacajne”.

mup

pre 6 godina

Novak je u pravu, tenis je jedan od najprisutnijih sportova na sportskim kanalima, a neke ozbiljnije pare zarađuje prvih 100-150 tenisera. U fudbalu pare uzimaju i u seoskim ligama zemalja trećeg sveta. Ovaj naš SMS nije tri puta loptu šutnuo, a već se priča o visini transfera koji bi bio kao celokupna Novakova zarada u čitavoj karijeri. On ovo radi da bi se izborio za one niže plasirane, ali mora da zna da se ne treba boriti za ljude, ne zaslužuju.

Jo

pre 6 godina

Malo je "tanak" clanak jer se ne zna tacno sta je ko trazio. Sve mutno, ali je cinjenica da sve sto je ispod recimo 20,30 mesta - nije neko veliko bogastvo, a i oni imaju sezonu 11 meseci i oni treiraju i rade isto sto i prvih 5. Ok, talenat, sreca, iskustvo, upornost... ali ako neko na je Vimbldonu, recimo, nagradni fond 5 miliona, a oni zarade 205 - ima negde problem i verovatno je novinar placen da sprevcava ovakve stvari (zivimo ipak u kaptalizmu) jer se organizatorima ne isplati. Najgore je sto danas za sve sto mrdnes moras da se nekom opravdavas, pa se pitam zasto sve to treba Novaku?

PS: De Niro dobije 30 miliona za jedan film - pa nije on ulozio toliko rada, ali nisu ni oni sitni menadzeri i agenti koji pokupe svaki po par miliona, a samo su se muvali okolo...

Transfer Blama

pre 6 godina

Mislim da je čak i Englezima jasno da ne traži pare za sebe već za one tenisere koji su nižeg ranga i muče se da finansiraju svoju karijeru. Ali ovakvim napadom na Novaka, tako "alavog", skreću pažnju sa te glavne teme. Siguran sam da je Novaka nateralo da pokrene ovu temu (moje je mišljenje - sa punim pravom) dešavanja oko Filipa Krajinovića. Kao što je sam trener Krajinovića pričao, Novak je plaćao troškove Krajinovića (čak i stan mu kupio) kada je ovaj razmišljao da odustane, što zbog povreda što zbog troškova koje više nije mogao da izdrži.
Ali, kao što znamo iz istorije, čim se pokrene pitanje pravičnije raspodele bogatstva, to je kao prst u oko vlasnicima (pre)krupnog kapitala.

milorad

pre 6 godina

Sta i koliko bilo ko od nas zna o uslovima placsnja tenisera sem onoga sto n serviraju novinari, posebno britanski. Sta god da je predlozio Novak verujem da bolje zna od svih nas koji komentarisemo.Pre nego bilo ko od nas prokomentarise Djokovica, posebno pljujuci ga, neka odgovori sebi na sledeca pitanja: Na koliko turnira sam ucestvovao, osetio nepravdu zreba, sudjenja, igranja na sporadicnom terenima; zatim koliko jezika govorim; potom koliko smisla za sou imam. Djokovic sve to ima. Ima i slavu i pare koje je zaradio(ne ukrao). Nista mu od svega toga nije « udarilo u glavu » da bi zaboravio Srbiju i svoju pripadnost njoj. Srbiju mnogi u svetu prepoznaju bas po njemu. Ne razumem, sta bi mi jos hteli od ovog coveka. Ne zalazem se za identifikaciju sa njim vec za malo vise postovanja prema njemu.

Baxuz

pre 6 godina

The point is, ladies and gentleman, that greed -- for lack of a better word -- is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms -- greed for life, for money, for love, knowledge -- has marked the upward surge of mankind. And greed -- you mark my words --will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA.

simke

pre 6 godina

Onomad, neke godine, u BanjaLuci je bila dobrotvorna večera, bio je prisutan i Noletov tata, njegova donacija je bila 1 reket. Hvala i prijatno.

mihajlo

pre 6 godina

@Pele i slicni
Covek je izabran da predstavlja tenisere, sta se njega tice, onih u prvih deset, za njih nema zime. I sta licno tice isto tako nije problem. Problem je za igrace na turu koji su medju prvih sto i zbog njih se trazi povecanje fondova. E sad sto neki hoce i jedva su cekali da mogu da opale drvje i kamenje to je njihovo.

Brica

pre 6 godina

Koliko je meni poznato nagradni fond turnira pripada svim igracima i povecanje fonda znaci i veci novac onima koji igraju kvalifikacije,ispadnu u pocetnim rundama.Svedoci smo povecanja prihoda svih sportista pa zasto vise ne bi dobijali i teniseri.

Iz ugla

pre 6 godina

У праву је. Два играча држе пажњу на ТВ-у два сата, а са друге стране 22 играча држе пажњу на ТВ-у два сата. Фудбал јесте најпопуларнији, али није 100 пута колико тих 22 зараде у поређењу са два у тенису. Да ли су и колико рекламе на финалу Грем слема јефтиније од финала Лиге Шампиона.

xesperado

pre 6 godina

E sad, što ne zatraži da se njima u vrhu smanji a da se poveća drugima, nee jer ako se poveća celokupno, automatski se i njemu..to znači da traži i za sebe..(Darko, 15. januar 2018 11:48)Ne nego će onaj,koji ispadne u prvom krugu dobiti upola manje od finalista?

Džoni

pre 6 godina

Pročitajte Viktotovu izjavu povodom ovoga i biće vam jasno o čemu se radi. Ima rezona, treba stići u prvih 50 igrača da bi se dobro zarađivalo! Koliko zarađuju stoti ili hiljaditi fudbaler ili košarkaš po kvalitetu na svetu? Naravno ima puno sportova gde se jako malo zarađuje ali za razliku od tih sportova koji su manje atraktivni i isplativi, tenis je u vrhu popularnosti i ogromne pare se tu vrte!

Moj mali je opasan

pre 6 godina

@Darko

Novak je samo predstavnik igraca. Ne moze on nista da trazi sam za sebe. Ako bi trazio da se njima u vrhu smanje zarade da bi se drugima povecale, onda svi iz vrha moraju da se sloze s tim. To ti je onako hipoteticki. Kapiras?

znanje-imanje

pre 6 godina

U većini ljudi postoji ne samo ovaj ili onaj disbalans nego baš i pozamašna pred-nadraženost. Mediji većinu svoje zarade onda i ostvaruju ovakvom simbiozom.
S jedne strane oni su bukači interesnih grupa. Osnovni metod je ignorisanje, a kad nije (više) moguće onda ovako - spinovanje.
Sa druge su nabacivači, oni što trigeruju asocijacije - tako da ovi pred-nadraženi skoče na nabacane asocijacije ko gladni pas na kosku. Uobičajena fora je nekakav "pravednički bes" a zaista maksimum perverzije dostiže kada englezi popuju - boljševičkim fazonima.
Ni u jednom sportu na svetu igrači ne dobijaju tako mali procenat ukupne zarade - ni 20%. To se prikriva sa nekoliko trikova. Pre svega tu je to "in your face" objavljivanje nagrada. A onda je tu to (prividno) preplaćivanje top zvezde - ali on je samo jedan! Neko treba da igra tenis od pete godine, potroši tonu para - ako iza 30e izađe i sa milion džaba je krečio! A takvih nije godišnje ni 10!
Na sve to uvališe im već odavno foru ravnopravnosti; dok Holivud plaća zvezde prema zaradi, pa redovno muške više nego ženske ovde su LGBT nametnule da žene moraju da dobiju isto - iako se tu zarađuje 3 do 6 puta manje!
I ovde eto odma buljuk primača. Srećni da se isprazne i srećni da ih upotrebe kao eho napravu. Teniseri sada igraju 1 apsurdno dugu sezonu 2 obaveznog non-stop igranja 3 sa pogubnim pravilom 25 sekundi a 4 za manji % para nego ijedni drugi i to 5 u sportu gde je obavezno ulazno plaćanje najveće.
A vi lajte i dalje...

kolonijalisti glume poštenje

pre 6 godina

Priča ovog novinara koji nije slušao svojim ušima se svodi na "pričao mi jedan poznanik koji je čuo od jednog kojem je ispričao neki što je gledao kroz prozor"...

Englezi, pare i poštenje nikad ne ide u jednoj rečenici, niti će.....

ATP

pre 6 godina

Zarada na turniru od sponzora i prodatih karata je sigurno preko 100 miliona a igračima, zbog kojih se i uzimaju te pare, dobiju svi zajedno jedva pola. Pa valjda igrači treba da dobiju 80-90% a organiuatori ostalo, i to su ogromne pare

NbgDeki

pre 6 godina

NBG Deki je u pravu. Isti taj, "orlovski nos" imaju i Kralj Aleksandar, Nikola Tesla i još otrpilike svaki 10 u našoj populaciji ali i u njihovoj severnoj populaciji iz prostog razloga što je kod njih veliki broj alimilovanih Srba koji su vremenom izgubili svoj kulturni identiet. A vaše burne re
kcije su samo odraz podsvesti...
(Sava Drugi, 15. januar 2018 10:48)
Samo mu fali keče, pa da bude original pripadnik te nacije

kiza

pre 6 godina

Fora I jeste u tome sto je tenis sport elite I bogatih. Uvek bio ali mozda se nesto promeni.
Mladi I perspektivni igraci iz siromasnih zemalja imaju veoma malo sanse da naprave veci uspeh. Niko se nije zapitao zasto je proporcionalno vrhunskih tenisera u prethodnih 40tak godina doslo iz bogatih zemalja. Takodje je zanimljivo da je svaki igrac koji je dosao iz neke autsajderske zemlje bio nipodastavan I medijski I sponzorski.
Neko dobro resenje bi bilo da se sa mastersa I grand slemova deo novca prebaci na trunire 250 I da se igracima koji dodju do polufinala, finala, a mladji su od npr 21 godine duplira nagrada.
Tako ce mladi igraci imati mogucnost da ulazu u sebe I svoju igru, a tenis ce dobiti vecu bazu dobrih mladih igraca. Na taj nacin bi svi profitirali. Mladi igraci vise para za razvoj, a tenis bi dobio vise dobrih mladih igraca...

barka

pre 6 godina

Djokovic je u pravu,treba povecati nagradne fondove! A sad ima i drugo dete.treba to hraniti i oblaciti! A drugo,malo je jedan Bernandinac Tomic da se smeje obicnim smrtnicima,obavestavajuci ih da ide da broji milione-treba nam jos takvih!

budući menadžer u sportu

pre 6 godina

Mislim da ovi organizatori sportskih događaja najbolje žive, žestoko muzu i sponzore i sportiste i publiku na stadionima i TV emitere i novinare i razne prodavce. Treba učiti školu za to.

Goran

pre 6 godina

Ne bi Nole rekao ništa a da tako ne misle ostali profesionalni teniseri, osim ako su po principu „niti smrdi niti miriše“, pa čekaju da vide reakciju na Noletov nastup i da se onda izjasne, kako se ne bi provalili unapred. Ogroman novac se pere kroz turnire, mnogi koji su u to uključeni zarađuju velike svote a da se nisu ni preznojili, a na drugoj strani je napravljen kalendar takmičenja koji prosto nameće što više turnira i više angažovanja novca. Kako to izgleda u stvarnosti, vidi se na igračima koji izlaze na teren u zavojima, sve češće imaju operacije i pauziraju bez igre, a nije svako od njih kao Đoković pa da osvaja turnire i ima veliku zaradu od sponzora i proizvođača opreme. Nole je zastupnik stava da fond nagrada bude veći, a to je radi svih igrača, a sigurno je upoznat sa time koliki je promet novca u profesionalnom tenisu, pogotovo na velikim turnirima. Ovaj novinar bi trebalo da zna da Nole petnaest godina zarađuje novac u profesionalnom tenisu, a najveći deo njegove zarade dolazi od strane sponzora i ugovora sa proizvođačima opreme a niko ne može da mu ospori pravo da odabere i gde će da živi. To što je novinar na takav način pomenuo Federera, samo govori o njemu kao novinaru. To što Nole ima sto miliona, to je njegova briga, a engleski novinar neka se zapita odakle nekima iz Premijer lige sto i više milona, a da nisu ni blizu toga da su u svojoj karijeri bili bar na trenutak uspešni kao Nole. Pogotovo da su nekad bili sportisti broj jedan na planeti.

Cinjenica

pre 6 godina

Nagradni fondovi na Grand Slam-ovima i par najbogatijih Mastersa su na nivou fedalnih tvorevina, narocito za nize rangirane igrace.

šetač

pre 6 godina

"The Daily Mail is a British daily middle-market tabloid newspaper owned by the Daily Mail and General Trust and published in London". Informer je za ovde institucija.

bolest bira

pre 6 godina

Da Đoković danas izjavi da je siromah i da nema leba da jede, odmah bi se u Srbiji (a i na ovom sajtu) našle hiljade onih koji bi skupljali humanitarnu pomoć za njega. To bi sve bili siromasi, ali pravi, koji bi izdvojili i crkavicu dali i poslednju ponosni što mogu da se identifikuju sa njim.

Dobrica

pre 6 godina

Ako bi se založio da se deo nagradnog fonda za osvajače i finaliste turnira prenese u fond za igrače koji ispadaju u prvim kolima, to bi bilo u redu ...

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

senad

pre 6 godina

Federer dog je bio presednik saveza tenisera je uticao da se poveca nagradni fond na turnirima ali sad kad vidi sta radi Tomic i ostali samo cuti.

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

znate li...

pre 6 godina

...da će ove godine će osvajači trofeja na AO u muškoj i ženskoj konkurenciji biti nagrađeni sa po 4 miliona dolara.Malo li je?

sanytz

pre 6 godina

sve je to u redu, samo ih sve treba natjerati da placaju porez svojoj drzavi, a ne da se pojavljuju tamo negdje kao offshore kompanije

Ceca

pre 6 godina

Tacno je, Englezi napadaju Novaka. Isto je tacno da je jedan od najboljih tenisera svih vremena umislio da treba da deli srca, energiju i pravdu citavom svetu.

draganO

pre 6 godina

(kmekme, 15. januar 2018 17:46)

Dulo ti li si?

luzeru, sto ti ne igras tenis i lepo zivis od tog hleba, ali avaj, ti nisi sposoban ni za pola radnog vremena a pricas o necijem uspehu.
Toplo ti preporucujem da potrazis pomoc u strucnim institucijama, ali ne onima koje vi nazivate istim, vec pravim koje pomazu ljudima koji su krenuli stramputicom.

shox

pre 6 godina

Tako je B92, članak po sistemu: ko tebe klikbejtom ti njega klikbejtom.
Pritom je originalni klikbejt od Dejli Mejla, engleskog Informera.
Tužno koliko je novinarstvo postalo besmisleno. Čitaoci pretvoreni u kliktače i gledale reklama, a najgori među nama ostavljaju i komentare.

kiza

pre 6 godina

Vlasnici teniskog biznisa zaradjuju na radu tenisera.
Tu su:
Proizvodjaci opreme
Organizatori turnira
Sponzorski ugovori
Menadzeri
Treneri
...
E sada da bi taj biznis opstao I donosio pare oni zbog koji h biznis postoji moraju da imaju dobar razlog da to rade. Takodje raspodela profita I prihoda bi trebalo da bude koliko toliko postena I srazmerna riziku.

Na taj nacin ce se obezbediti da taj sport I dalje bude popularan.
Ako organizatori turnira zarade 100 miliona a na nagrade daju 30 miliona, ja ne znam da li je to u redu ili nije u odnosu na rizik. Ali bi svakako trebalo razmisliti I naci dobru meru da I igraci koji nikad nece osvojiti turnir ali ipak ucestvuju u pravljenju atmosphere I dolasku navijaca I realiyaciji turnira, dobiju veci deo kolaca.
Inace bi mogli samo polufinala I finala da se igraju... Ovako ispada da su ostali igraci samo statisti I da su isto toliko I placeni...

draganO

pre 6 godina

(Mita od Vranje, 15. januar 2018 11:22)

Ne nego ti nemas pojma, prihodi od sporta su oporezivi po odbitku u zemlji izvora. Buduci da ti to ne razumes moj savet ti je da se latis onoga sto znas a verujem da je malo toga.
A kada govoris o drzavljanstvu, postoji nesto sto se zove i domicili, ali i to je ScFi sa tebe, pa tako oporezivanje svetskog dohotka ima i neka svoja pravila koja opet tebi su spansko selo, ajde bezi bre...

Goran

pre 6 godina

Isto to pisu sve ostale novine samo sto vi razumete samo Engleski. Novine pisu sve sto prodaje tiraz. Kao da Englezi nemaju o cemu da razmisljaju nego o Novaku. Vise nego smesno, to je objavljeno negde na kraju sportske strane, koga vise zanima Novak u Engleskoj. Jave po neku vest tek da podignu atmosferu pred turnir. Danas o Novaku, sutra ce im biti vaznija poslednje rangirana Engleskinja nego Novak.

Beobrad

pre 6 godina

@Aleksandar
Uf, suza mi krenu! Neka onda nadju normalan posao i rade za 300 evra, da se ne muce vise i ne putuju po svetu da prebacuju lopticu.

Slavica

pre 6 godina

@Nbgdeki ~ Možeš ti Novaka zvati Nolo, ali tebi najbolje i jedino odgovara ime Nula. Jadno, bedno, neostvareno i nevoljeno stvorenje.

Beobrad

pre 6 godina

@draganO
Ne razumes se u poreze! Porez na dobit od sponzora se placa tamo gde prijavis boravak. Da je onako kako ti kazes, ni Marej i Nadal ga ne bi placali! Bezi bre

draganO

pre 6 godina

@draganO 
Ne razumes se u poreze! Porez na dobit od sponzora se placa tamo gde prijavis boravak. Da je onako kako ti kazes, ni Marej i Nadal ga ne bi placali! Bezi bre
(Beobrad, 16. januar 2018 04:20)

Ni ti nemas pojma, porez na dobit placaju pravna lica/firme, a porez na dohodak po odbitku placaju fizicka lica, zato knjigu u sake i nauci nesto...