Četvrtak, 11.01.2018.

12:00

Put kroz Melburn – žreb nije presudan, pita se Novak

Imajući u vidu sve okolnosti, može se reći da je Novak Đoković dobio povoljan žreb na prvom Grend Slemu sezone.

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Put kroz Melburn – žreb nije presudan, pita se Novak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

djoko

pre 6 godina

ne vidim ko moze zaustaviti Novaka,mozda Zverev al ne moze on s njim u 5 setova pogotovo ne na AO,ljudi morate shvatit da Novak nije zaboravio igrat tenis vec prosle godine nije dovoljno trenirao,al ove godine ima da pokaze svima ko je broj 1 i jedva cekam susret sa Federerom u polufinalu,da po ko zna koji put pokaze ko je ko...zgazi ih sve!!!

oljickaja

pre 6 godina

Neka pogleda zreb koji je imao Federer prosle god. kao 17 i kako je igrao ako hoce stvarno do pobede. Federer je 2017 imao tezi zreb nego sada.
(Bojana,
Neka pogleda kako je Federer u prva dva kola imao za protivnike No300 veterana i No 200 decaka koji je jedva visok 170cm. Takodje neka pogleda u organizatore da mu srede da igra iskljucivo u vecernjim satima kada vrucina nije tako strasna. Onda vec moze da igra meceve u po 5 setova i osvaja ih u nizu.

nikol dž. femija

pre 6 godina

TUŽNO, PRETUŽNO. ALI TO JE ZAPAD.

NARAVNO, DA JE U 85% SLUČAJEVA A MOGUĆE I U 95% Novak, nezavisno koji je na listi, da li prvi ili treći ili 14., na AO u grupi sa Federerom a na Garosu sa Nadalom.

PRVI RIBAL MU JE TEŽNI NEGO ŠTO SU TO RIVALI KOJE SU DOBILI recimo Krajinović, Troicki...koji su daleko od prvih 10 !

ALI TO JE PERFIDNI ZAPAD, uvek igra i navija samo i samo i samo ZA SEBE.

dado

pre 6 godina

upravo tako, pita se novak...a to je, koliko i hoce li uopce biti sposoban igrati bez bolova, a onda koliko je pauza ostavila traga na njegovoj igri....
ja, amater i to teski, koji igra samo open eru, imam svake godine na pocetku sezone oko maja, junija, velike poteskoce sa osjecajem za lopticu.....
e sad, ja ne igram profi tenis, ali novak, ako je loptica kraca za 5 cm i ide u sredinu 5 sm vise nego prije, nije vise onaj novak.....servis isto, kao i trka po terenu....
dakle, ne ocekivati previse i ne zamarati se zdrijebom...neka nole igra, bude zdrav, neka ide iz kola u kolo....
sve ostalo je samo napucavanje....

Jim Courier

pre 6 godina

Od kada Bedene igra ponovo za Sloveniju? Na zvanicnom sajtu AO pise pored njegovog imena SLO. Ja koliko znam, covek je uzeo britanski pasos..

sasa jokic

pre 6 godina

Dobronamerni@ Ti si sve samo nisi dobronameran. Koji je tvoj problem da ako te bas toliko nervira, jednostavno ne preskocis tu vest?

bole bgd

pre 6 godina

Ma žreb je nebitan, jer kako ono ide "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti"( Alan Ford)! Po meni je prvi favorit Nik Kirgios! Titulu mogu osvojiti još samo Nadal, Đoković ili Gofan. Federer sigurno ne osvaja turnir!
Kod žena prvi favorit je za mene Svitolina, a mogu je ugroziti jedino Halep, Voznijacki, Pliškova i Šarapova!

Bojana

pre 6 godina

Neka pogleda zreb koji je imao Federer prosle god. kao 17 i kako je igrao ako hoce stvarno do pobede. Federer je 2017 imao tezi zreb nego sada.

NN

pre 6 godina

Zreb uopste nije naivan. Vec u drugom kolu Monfis. Ako to nekako prođe, racunam da ce do duela sa Zverevim/Timom uspeti da digne formu na potrebni nivo.

Dobronamerni

pre 6 godina

Redakcijo, molim vas, ma preklinjem vas, svedite u neku normalu izvestavanje o Novaku Djokovicu! Eto barem na jednu vest dnevno umesto deset. Sto je mnogo, mnogo je, jos malo pa odustajem i od vas kao izbora obavestavanja o zbivanjima. Nemojte me vise razocaravati. Volimo mi Noleta ali nas zanima i mnogo sto sta jos u zivotu. Pozz!

Simeone

pre 6 godina

14ti je nosilac, nije ni za ocekivati da ima lak zreb. Kako je moglo biti, dobro je i prosao. No, njegova igra ce pokazati. Kad je bila prica o povratku, svi ste rekli kako ce Nolo da pokida sve pred sobom, a sad kad je dobio malo tezi zreb, sto je opet ok jer nije prvi nosilac, odmah se prica o namestanju zreba za druge tenisere, kako ce Nolo tesko protiv Monfilsa, premotivisan je Francuz, nece uspeti, bla bla. Cutite i gledajte tenis, ako ste ga vec tako nakitili, videcemo da li ce se pokazati i protiv njih, to je test!

Boris Banović

pre 6 godina

Ljudi, pa jeli ovo moguće ? Kakav ždrijeb, joj, joj, jooooj !? Predlažem da se malo opustimo, da vidimo hoće li Novak uopšte nastupiti na AO, pa kako će podneti eventualno 5 setova u prvom kolu, u dnevnim terminima na temperaturi preko 30 stepeni C°, pa kako će lakat reagovati na nekoliko stotina riterna loptica pri brzini preko 200 km/h, pa na servise, pa na duge poene sa preko 20 prebacivanja mreže, pa na još mnogo toga ! Lično mislim da manje odgovara favoritima za osvajanje GS da igraju sa Novakom u prvim kolima jer oni dižu formu postepeno kroz močeve ! Na primer, pre bih tipovao da će Novak dobiti Federera u prvom kolu nego u polufinalu !

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

Pauza duza od pola godine,ne igranje meceva I bojazan od vracanja povrede uz sve to prvi mecevi na gren slemu....tesko da Novak moze dalje od kraja prve nedelje...
Ali neka me razuveri

Garo

pre 6 godina

Sten Nadal Nole i Roger vjeruju da mogu do trofeja , dok Dimitrov Kirgjos Zverev imaju igru ali ne vjeruju u sebe i titulu . Uz respekt niko drugi više ne posjeduje kvalitet za takvo nešto , volio bi finale Djokovic Nadal

Ivan

pre 6 godina

Nije Djokovic tako lose prosao kao sto pricate, Federer ima tez i zreb od Novaka. U prvoj nedjelji (prva tri kola) jedini da kazem tezi protivnik mu je Gaske, a Novaku Monfis. U osmini i cetvrtfinalu smatram da Federer ima tezi posao jer ce igrati protiv Raonica i Del Potra, dok ce Nole igrati protiv Zvereva i Tima.

Lektira

pre 6 godina

Mnogo težak žreb, čak i za Novaka u punoj formi. Monfis, nezgodni Vinjolas, pa Zverev i Tim, pa možda Federer i onda Nadal. U svakom slučaju, šta god da uradi, lepo je da se vratio.

Dragor

pre 6 godina

Novak je imao povoljan zreb i dosta srece sobzirom da treba imati u vidu da je ipak 14 nosilac i da je mogao da dobije Nadala ili Federera vec u osmini finala.Ovako je do osmine finala i eventualnog duela sa Waevrinkom dobio igrace sa kojima ima ubedljiv skor bez poraza.Pitanje je i da li ce Wawrinka i doci do cetvrtfinala.Po meni je Federer dobio tezi zreb od Nadala posto u osmini moze da ide ili na Raonica ili Kverija obojica odlicni serveri a u cetvrtfinalu na Del Potra od kog je izgubio na Us openu prosle godine.Nadal je imao puno srece posto mu je otvoren put fakticki do finala

Sasha

pre 6 godina

Ljudi, vi se salite, zar ne? Vi ovo nazivate povoljnim zrijebom? Zverev u osmini, Federer u istoj polovini, Monfils u drugom kolu. Pa, jeste li vi vidjeli kako Monflis igra u Dohi, Zverev i Federer u Hopman Cupu? Ovo samo teniski nepismen covjek moze da nazove povoljnim zrijebom za Novaka, pogotovo kada se vraca nakon sestomjesecne pauze zbog povrede. Jedino je povoljno sto je Federera izbjegao u osmini finala, recimo. Sve ostalo je katastrofa.

Boki

pre 6 godina

Ovakav žreb ne bi bio lak čak ni za "onog" Djokovića, tako da stvarno ne znam kakav će biti epilog. Nikad veća nepoznanica što se tiće pobednika na jednom GS turniru u poslednjih makar 15 godina. Niko ovde zapravo i nema pravi uvid u trenutno stanje forme bilo kog od potencijalnih favorita. Sve se sad svodi na spekulacije, pretpostavke. Možda je to i dobro, bilo je postalo malo monontono poslednjih 10 godina jer se znalo : Rodžer, Rafa ili Novak, sa par blistavih momenata Vavrinke i Čilića.
Ja nešto nemam vere u Dimitrova, mada mi je simpatičan i vrlo dobar je teniser. Vavrinka? Izašao iz povrede, teško da može daleko. Kirjos bi mogao do same završnice, ako se malo uozbiljio. Uostalom, kad ako ne sad, na svom bunjištu. Mlađi Zverev takođe ima štofa za GS šampiona, ali mislim da još nije zreo. Tim mi je razočaranje, a najviše sam od njega očekivao poslednjih 2 godine.
Prosto, ne zna se. O smeni generacije se priča već 2 godine, pa nikako da se desi, čak i prošle godine bez Djokovića, Nadala, Marija, Vavrinke. Tim bolje, da gledamo malo ozbiljnog tenisa, objektivno je druga polovina 2017. bila teniski smor.

Danilo

pre 6 godina

Novak gubi od Monfilsa, Francuz će bit vrlo motivisan jer ga nikad nije pobedio, dočekat će ga nespremnog tek posle povrede, a Monfils je u formi.

printerMB

pre 6 godina

kako nekome za koga kazu da je najbolji,moze zreb da bude nezgodan?valjda je nezgodan onima sa kojima se sastaje?
ako mislis da pobedis,ne smes izgubiti-no1(alan ford)

ali

pre 6 godina

Na vidiku nema mladjih koji bi u buducnosti dominirali kao ova trojica,a prvi pik za proveru mladjih je Marej,on ako je zdrav,niko od mladjih nema sansi protiv njega,mladji ce biti u rangu Safina,Hjuita,Ivaniševića itd

muki blejlok

pre 6 godina

Novakov žreb je manje više realan, za četrnaestog nosioca.Ako pobedi Janga, Monfils u drugom kolu će biti pravi test.Gael je već osvojio Dohu ove godine, odigrao nekoliko mečeva i stekao samopouzdanje. Sigurno će da grize maksimalno ne bi li po prvi put pobedio Novaka. Ipak, prvo Jang!

Mastermind

pre 6 godina

Čini se ono, na prvu loptu da je RN ubjedljivo najbolje prošao. Put mu je do druge nedelje gotovo prokrčen, a ni do SF ne treba očekivati nešto mnogo teže mečeve. Federer je takodje dobro prošao, a Novak.. On kada igra, žrijeb je nebitan, ali u ovakvoj situaciji pred duel sa svakim protivnikom treba biti na oprezu.. Po mom skromnom mišljenju, od Grigora i Nika očekujem velike stvari, šteta što su spojeni u QF već.. Super zanimiljiva Australija kao i uvijek je pred nama, ne mogu dočekati!

zoran

pre 6 godina

Federer naravno 2017 nakon pauze dobije veterana kvalifikanta 300 na rang listi i kvalifikanta 200-og u prva dva kola,noćne termine

Djokovic Janga i Monfilsa (osvajača prve titule sa početka sezone 2018) a do eventualnog plufinala (SF domen) naravno neće videti noćni termin.
Toliko da se ne namešta Federeru

Djordje NS

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Ovo se može svakako nazvati ali sigurno ne kao lak žreb.
- Donald Young
- Gael Monfils
- Albert Ramos Vinolas
- Alexandar Zverev
- Dominic Thiem
- Roger Federer

Ako su ovo stepenice do titule a vi ih nazivate povoljnim ili lakim žrebom onda se ja ne razumem baš nimalo u tenis. Kako bi onda nazvali Rođin ili Rafin žreb?

011/2

pre 6 godina

@Neće taj dalje od drugog kola. Vući će se po turnirima još 5-6 godina sa 50. pozicije.
(veljac, 11. januar 2018 12:08)

Doceka covek minut slave da ispadne NEpametan pred malo sirim auditorijumom! :-)

Samo čovek

pre 6 godina

Mene brine samo lakat, da se ne obnovi povreda, smatram da je operacija bila bolje resenje, ali ajde da verujemo Novaku, valjda on zna najbolje.

Torrente

pre 6 godina

Teško će Novak do 4. kola, iz prostog razloga što ga protiv Monfisa čega težak meč u 4 ili 5 setova, i čak i ako prođe ostaće skroz bez snage za dalje.

Ne možeš da se bude profesionalni sportista ako imaš 50 kg sa sve krevetom i teniskom opremom.

Ali ti probaj tako, pa dokle stigneš.

Nebojša

pre 6 godina

Ovo uopšte nije povoljan žreb ali šta je tu barem će nam pokazati ukoliko je Novak zdrav gde se nalazi njegova igra trenutno sa onom igrom sa Australian opena 2016 kladio bih se da osvaja trofej ali dali je sposoban da tako igra videćemo uskoro.

Mikii

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto uporno ponavljaju da zreb nije bitan kad Nolo igra. Pa neko bi pomislio da je on zaista Supermen, te da je dominirao 10 godina bez poraza. A njega izuv'o jedan Wawrinka, blamirao ga na terenu u vreme njegove najvece "dominacije". Pa ono sto su radili Nadal i Federer na sljaci, odnosno travi u svojim najboljim danima se zove dominacija, al' hajde ti to objasni botu zatucanom. Zamislite da Nolo napravi rekord od 81 pobede zaredom (!) na jednoj podlozi kao sto je to uradio Rafa?! Pa oni su od onih cestrdeset i nesto hteli da naprave svetsko cudno. Pa kad bi Nadal i Federer na ovom turniru ponovili igru sa istog turnira 2009. Djokovic kako god igrao, ne bi seta video protiv njih. Ali, dzabe pricati kad 97% komentatora ovde tenis tada nije gledalo.

Djordje NS

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Ovo se može svakako nazvati ali sigurno ne kao lak žreb.
- Donald Young
- Gael Monfils
- Albert Ramos Vinolas
- Alexandar Zverev
- Dominic Thiem
- Roger Federer

Ako su ovo stepenice do titule a vi ih nazivate povoljnim ili lakim žrebom onda se ja ne razumem baš nimalo u tenis. Kako bi onda nazvali Rođin ili Rafin žreb?

Mastermind

pre 6 godina

Čini se ono, na prvu loptu da je RN ubjedljivo najbolje prošao. Put mu je do druge nedelje gotovo prokrčen, a ni do SF ne treba očekivati nešto mnogo teže mečeve. Federer je takodje dobro prošao, a Novak.. On kada igra, žrijeb je nebitan, ali u ovakvoj situaciji pred duel sa svakim protivnikom treba biti na oprezu.. Po mom skromnom mišljenju, od Grigora i Nika očekujem velike stvari, šteta što su spojeni u QF već.. Super zanimiljiva Australija kao i uvijek je pred nama, ne mogu dočekati!

muki blejlok

pre 6 godina

Novakov žreb je manje više realan, za četrnaestog nosioca.Ako pobedi Janga, Monfils u drugom kolu će biti pravi test.Gael je već osvojio Dohu ove godine, odigrao nekoliko mečeva i stekao samopouzdanje. Sigurno će da grize maksimalno ne bi li po prvi put pobedio Novaka. Ipak, prvo Jang!

Nebojša

pre 6 godina

Ovo uopšte nije povoljan žreb ali šta je tu barem će nam pokazati ukoliko je Novak zdrav gde se nalazi njegova igra trenutno sa onom igrom sa Australian opena 2016 kladio bih se da osvaja trofej ali dali je sposoban da tako igra videćemo uskoro.

011/2

pre 6 godina

@Neće taj dalje od drugog kola. Vući će se po turnirima još 5-6 godina sa 50. pozicije.
(veljac, 11. januar 2018 12:08)

Doceka covek minut slave da ispadne NEpametan pred malo sirim auditorijumom! :-)

Sasha

pre 6 godina

Ljudi, vi se salite, zar ne? Vi ovo nazivate povoljnim zrijebom? Zverev u osmini, Federer u istoj polovini, Monfils u drugom kolu. Pa, jeste li vi vidjeli kako Monflis igra u Dohi, Zverev i Federer u Hopman Cupu? Ovo samo teniski nepismen covjek moze da nazove povoljnim zrijebom za Novaka, pogotovo kada se vraca nakon sestomjesecne pauze zbog povrede. Jedino je povoljno sto je Federera izbjegao u osmini finala, recimo. Sve ostalo je katastrofa.

Boki

pre 6 godina

Ovakav žreb ne bi bio lak čak ni za "onog" Djokovića, tako da stvarno ne znam kakav će biti epilog. Nikad veća nepoznanica što se tiće pobednika na jednom GS turniru u poslednjih makar 15 godina. Niko ovde zapravo i nema pravi uvid u trenutno stanje forme bilo kog od potencijalnih favorita. Sve se sad svodi na spekulacije, pretpostavke. Možda je to i dobro, bilo je postalo malo monontono poslednjih 10 godina jer se znalo : Rodžer, Rafa ili Novak, sa par blistavih momenata Vavrinke i Čilića.
Ja nešto nemam vere u Dimitrova, mada mi je simpatičan i vrlo dobar je teniser. Vavrinka? Izašao iz povrede, teško da može daleko. Kirjos bi mogao do same završnice, ako se malo uozbiljio. Uostalom, kad ako ne sad, na svom bunjištu. Mlađi Zverev takođe ima štofa za GS šampiona, ali mislim da još nije zreo. Tim mi je razočaranje, a najviše sam od njega očekivao poslednjih 2 godine.
Prosto, ne zna se. O smeni generacije se priča već 2 godine, pa nikako da se desi, čak i prošle godine bez Djokovića, Nadala, Marija, Vavrinke. Tim bolje, da gledamo malo ozbiljnog tenisa, objektivno je druga polovina 2017. bila teniski smor.

zoran

pre 6 godina

Federer naravno 2017 nakon pauze dobije veterana kvalifikanta 300 na rang listi i kvalifikanta 200-og u prva dva kola,noćne termine

Djokovic Janga i Monfilsa (osvajača prve titule sa početka sezone 2018) a do eventualnog plufinala (SF domen) naravno neće videti noćni termin.
Toliko da se ne namešta Federeru

printerMB

pre 6 godina

kako nekome za koga kazu da je najbolji,moze zreb da bude nezgodan?valjda je nezgodan onima sa kojima se sastaje?
ako mislis da pobedis,ne smes izgubiti-no1(alan ford)

Lektira

pre 6 godina

Mnogo težak žreb, čak i za Novaka u punoj formi. Monfis, nezgodni Vinjolas, pa Zverev i Tim, pa možda Federer i onda Nadal. U svakom slučaju, šta god da uradi, lepo je da se vratio.

Torrente

pre 6 godina

Teško će Novak do 4. kola, iz prostog razloga što ga protiv Monfisa čega težak meč u 4 ili 5 setova, i čak i ako prođe ostaće skroz bez snage za dalje.

Ne možeš da se bude profesionalni sportista ako imaš 50 kg sa sve krevetom i teniskom opremom.

Ali ti probaj tako, pa dokle stigneš.

Garo

pre 6 godina

Sten Nadal Nole i Roger vjeruju da mogu do trofeja , dok Dimitrov Kirgjos Zverev imaju igru ali ne vjeruju u sebe i titulu . Uz respekt niko drugi više ne posjeduje kvalitet za takvo nešto , volio bi finale Djokovic Nadal

Samo čovek

pre 6 godina

Mene brine samo lakat, da se ne obnovi povreda, smatram da je operacija bila bolje resenje, ali ajde da verujemo Novaku, valjda on zna najbolje.

Mikii

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto uporno ponavljaju da zreb nije bitan kad Nolo igra. Pa neko bi pomislio da je on zaista Supermen, te da je dominirao 10 godina bez poraza. A njega izuv'o jedan Wawrinka, blamirao ga na terenu u vreme njegove najvece "dominacije". Pa ono sto su radili Nadal i Federer na sljaci, odnosno travi u svojim najboljim danima se zove dominacija, al' hajde ti to objasni botu zatucanom. Zamislite da Nolo napravi rekord od 81 pobede zaredom (!) na jednoj podlozi kao sto je to uradio Rafa?! Pa oni su od onih cestrdeset i nesto hteli da naprave svetsko cudno. Pa kad bi Nadal i Federer na ovom turniru ponovili igru sa istog turnira 2009. Djokovic kako god igrao, ne bi seta video protiv njih. Ali, dzabe pricati kad 97% komentatora ovde tenis tada nije gledalo.

Dragor

pre 6 godina

Novak je imao povoljan zreb i dosta srece sobzirom da treba imati u vidu da je ipak 14 nosilac i da je mogao da dobije Nadala ili Federera vec u osmini finala.Ovako je do osmine finala i eventualnog duela sa Waevrinkom dobio igrace sa kojima ima ubedljiv skor bez poraza.Pitanje je i da li ce Wawrinka i doci do cetvrtfinala.Po meni je Federer dobio tezi zreb od Nadala posto u osmini moze da ide ili na Raonica ili Kverija obojica odlicni serveri a u cetvrtfinalu na Del Potra od kog je izgubio na Us openu prosle godine.Nadal je imao puno srece posto mu je otvoren put fakticki do finala

Bojana

pre 6 godina

Neka pogleda zreb koji je imao Federer prosle god. kao 17 i kako je igrao ako hoce stvarno do pobede. Federer je 2017 imao tezi zreb nego sada.

Ivan

pre 6 godina

Nije Djokovic tako lose prosao kao sto pricate, Federer ima tez i zreb od Novaka. U prvoj nedjelji (prva tri kola) jedini da kazem tezi protivnik mu je Gaske, a Novaku Monfis. U osmini i cetvrtfinalu smatram da Federer ima tezi posao jer ce igrati protiv Raonica i Del Potra, dok ce Nole igrati protiv Zvereva i Tima.

Danilo

pre 6 godina

Novak gubi od Monfilsa, Francuz će bit vrlo motivisan jer ga nikad nije pobedio, dočekat će ga nespremnog tek posle povrede, a Monfils je u formi.

bole bgd

pre 6 godina

Ma žreb je nebitan, jer kako ono ide "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti"( Alan Ford)! Po meni je prvi favorit Nik Kirgios! Titulu mogu osvojiti još samo Nadal, Đoković ili Gofan. Federer sigurno ne osvaja turnir!
Kod žena prvi favorit je za mene Svitolina, a mogu je ugroziti jedino Halep, Voznijacki, Pliškova i Šarapova!

Simeone

pre 6 godina

14ti je nosilac, nije ni za ocekivati da ima lak zreb. Kako je moglo biti, dobro je i prosao. No, njegova igra ce pokazati. Kad je bila prica o povratku, svi ste rekli kako ce Nolo da pokida sve pred sobom, a sad kad je dobio malo tezi zreb, sto je opet ok jer nije prvi nosilac, odmah se prica o namestanju zreba za druge tenisere, kako ce Nolo tesko protiv Monfilsa, premotivisan je Francuz, nece uspeti, bla bla. Cutite i gledajte tenis, ako ste ga vec tako nakitili, videcemo da li ce se pokazati i protiv njih, to je test!

Dobronamerni

pre 6 godina

Redakcijo, molim vas, ma preklinjem vas, svedite u neku normalu izvestavanje o Novaku Djokovicu! Eto barem na jednu vest dnevno umesto deset. Sto je mnogo, mnogo je, jos malo pa odustajem i od vas kao izbora obavestavanja o zbivanjima. Nemojte me vise razocaravati. Volimo mi Noleta ali nas zanima i mnogo sto sta jos u zivotu. Pozz!

NN

pre 6 godina

Zreb uopste nije naivan. Vec u drugom kolu Monfis. Ako to nekako prođe, racunam da ce do duela sa Zverevim/Timom uspeti da digne formu na potrebni nivo.

ali

pre 6 godina

Na vidiku nema mladjih koji bi u buducnosti dominirali kao ova trojica,a prvi pik za proveru mladjih je Marej,on ako je zdrav,niko od mladjih nema sansi protiv njega,mladji ce biti u rangu Safina,Hjuita,Ivaniševića itd

sasa jokic

pre 6 godina

Dobronamerni@ Ti si sve samo nisi dobronameran. Koji je tvoj problem da ako te bas toliko nervira, jednostavno ne preskocis tu vest?

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

Pauza duza od pola godine,ne igranje meceva I bojazan od vracanja povrede uz sve to prvi mecevi na gren slemu....tesko da Novak moze dalje od kraja prve nedelje...
Ali neka me razuveri

nikol dž. femija

pre 6 godina

TUŽNO, PRETUŽNO. ALI TO JE ZAPAD.

NARAVNO, DA JE U 85% SLUČAJEVA A MOGUĆE I U 95% Novak, nezavisno koji je na listi, da li prvi ili treći ili 14., na AO u grupi sa Federerom a na Garosu sa Nadalom.

PRVI RIBAL MU JE TEŽNI NEGO ŠTO SU TO RIVALI KOJE SU DOBILI recimo Krajinović, Troicki...koji su daleko od prvih 10 !

ALI TO JE PERFIDNI ZAPAD, uvek igra i navija samo i samo i samo ZA SEBE.

Boris Banović

pre 6 godina

Ljudi, pa jeli ovo moguće ? Kakav ždrijeb, joj, joj, jooooj !? Predlažem da se malo opustimo, da vidimo hoće li Novak uopšte nastupiti na AO, pa kako će podneti eventualno 5 setova u prvom kolu, u dnevnim terminima na temperaturi preko 30 stepeni C°, pa kako će lakat reagovati na nekoliko stotina riterna loptica pri brzini preko 200 km/h, pa na servise, pa na duge poene sa preko 20 prebacivanja mreže, pa na još mnogo toga ! Lično mislim da manje odgovara favoritima za osvajanje GS da igraju sa Novakom u prvim kolima jer oni dižu formu postepeno kroz močeve ! Na primer, pre bih tipovao da će Novak dobiti Federera u prvom kolu nego u polufinalu !

oljickaja

pre 6 godina

Neka pogleda zreb koji je imao Federer prosle god. kao 17 i kako je igrao ako hoce stvarno do pobede. Federer je 2017 imao tezi zreb nego sada.
(Bojana,
Neka pogleda kako je Federer u prva dva kola imao za protivnike No300 veterana i No 200 decaka koji je jedva visok 170cm. Takodje neka pogleda u organizatore da mu srede da igra iskljucivo u vecernjim satima kada vrucina nije tako strasna. Onda vec moze da igra meceve u po 5 setova i osvaja ih u nizu.

dado

pre 6 godina

upravo tako, pita se novak...a to je, koliko i hoce li uopce biti sposoban igrati bez bolova, a onda koliko je pauza ostavila traga na njegovoj igri....
ja, amater i to teski, koji igra samo open eru, imam svake godine na pocetku sezone oko maja, junija, velike poteskoce sa osjecajem za lopticu.....
e sad, ja ne igram profi tenis, ali novak, ako je loptica kraca za 5 cm i ide u sredinu 5 sm vise nego prije, nije vise onaj novak.....servis isto, kao i trka po terenu....
dakle, ne ocekivati previse i ne zamarati se zdrijebom...neka nole igra, bude zdrav, neka ide iz kola u kolo....
sve ostalo je samo napucavanje....

Jim Courier

pre 6 godina

Od kada Bedene igra ponovo za Sloveniju? Na zvanicnom sajtu AO pise pored njegovog imena SLO. Ja koliko znam, covek je uzeo britanski pasos..

djoko

pre 6 godina

ne vidim ko moze zaustaviti Novaka,mozda Zverev al ne moze on s njim u 5 setova pogotovo ne na AO,ljudi morate shvatit da Novak nije zaboravio igrat tenis vec prosle godine nije dovoljno trenirao,al ove godine ima da pokaze svima ko je broj 1 i jedva cekam susret sa Federerom u polufinalu,da po ko zna koji put pokaze ko je ko...zgazi ih sve!!!

Mikii

pre 6 godina

Najjaci su mi ovi sto uporno ponavljaju da zreb nije bitan kad Nolo igra. Pa neko bi pomislio da je on zaista Supermen, te da je dominirao 10 godina bez poraza. A njega izuv'o jedan Wawrinka, blamirao ga na terenu u vreme njegove najvece "dominacije". Pa ono sto su radili Nadal i Federer na sljaci, odnosno travi u svojim najboljim danima se zove dominacija, al' hajde ti to objasni botu zatucanom. Zamislite da Nolo napravi rekord od 81 pobede zaredom (!) na jednoj podlozi kao sto je to uradio Rafa?! Pa oni su od onih cestrdeset i nesto hteli da naprave svetsko cudno. Pa kad bi Nadal i Federer na ovom turniru ponovili igru sa istog turnira 2009. Djokovic kako god igrao, ne bi seta video protiv njih. Ali, dzabe pricati kad 97% komentatora ovde tenis tada nije gledalo.

Danilo

pre 6 godina

Novak gubi od Monfilsa, Francuz će bit vrlo motivisan jer ga nikad nije pobedio, dočekat će ga nespremnog tek posle povrede, a Monfils je u formi.

Torrente

pre 6 godina

Teško će Novak do 4. kola, iz prostog razloga što ga protiv Monfisa čega težak meč u 4 ili 5 setova, i čak i ako prođe ostaće skroz bez snage za dalje.

Ne možeš da se bude profesionalni sportista ako imaš 50 kg sa sve krevetom i teniskom opremom.

Ali ti probaj tako, pa dokle stigneš.

Dobronamerni

pre 6 godina

Redakcijo, molim vas, ma preklinjem vas, svedite u neku normalu izvestavanje o Novaku Djokovicu! Eto barem na jednu vest dnevno umesto deset. Sto je mnogo, mnogo je, jos malo pa odustajem i od vas kao izbora obavestavanja o zbivanjima. Nemojte me vise razocaravati. Volimo mi Noleta ali nas zanima i mnogo sto sta jos u zivotu. Pozz!

011/2

pre 6 godina

@Neće taj dalje od drugog kola. Vući će se po turnirima još 5-6 godina sa 50. pozicije.
(veljac, 11. januar 2018 12:08)

Doceka covek minut slave da ispadne NEpametan pred malo sirim auditorijumom! :-)

nikol dž. femija

pre 6 godina

TUŽNO, PRETUŽNO. ALI TO JE ZAPAD.

NARAVNO, DA JE U 85% SLUČAJEVA A MOGUĆE I U 95% Novak, nezavisno koji je na listi, da li prvi ili treći ili 14., na AO u grupi sa Federerom a na Garosu sa Nadalom.

PRVI RIBAL MU JE TEŽNI NEGO ŠTO SU TO RIVALI KOJE SU DOBILI recimo Krajinović, Troicki...koji su daleko od prvih 10 !

ALI TO JE PERFIDNI ZAPAD, uvek igra i navija samo i samo i samo ZA SEBE.

ali

pre 6 godina

Na vidiku nema mladjih koji bi u buducnosti dominirali kao ova trojica,a prvi pik za proveru mladjih je Marej,on ako je zdrav,niko od mladjih nema sansi protiv njega,mladji ce biti u rangu Safina,Hjuita,Ivaniševića itd

Ivan

pre 6 godina

Nije Djokovic tako lose prosao kao sto pricate, Federer ima tez i zreb od Novaka. U prvoj nedjelji (prva tri kola) jedini da kazem tezi protivnik mu je Gaske, a Novaku Monfis. U osmini i cetvrtfinalu smatram da Federer ima tezi posao jer ce igrati protiv Raonica i Del Potra, dok ce Nole igrati protiv Zvereva i Tima.

Samo čovek

pre 6 godina

Mene brine samo lakat, da se ne obnovi povreda, smatram da je operacija bila bolje resenje, ali ajde da verujemo Novaku, valjda on zna najbolje.

zoran

pre 6 godina

Federer naravno 2017 nakon pauze dobije veterana kvalifikanta 300 na rang listi i kvalifikanta 200-og u prva dva kola,noćne termine

Djokovic Janga i Monfilsa (osvajača prve titule sa početka sezone 2018) a do eventualnog plufinala (SF domen) naravno neće videti noćni termin.
Toliko da se ne namešta Federeru

bole bgd

pre 6 godina

Ma žreb je nebitan, jer kako ono ide "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti"( Alan Ford)! Po meni je prvi favorit Nik Kirgios! Titulu mogu osvojiti još samo Nadal, Đoković ili Gofan. Federer sigurno ne osvaja turnir!
Kod žena prvi favorit je za mene Svitolina, a mogu je ugroziti jedino Halep, Voznijacki, Pliškova i Šarapova!

Djordje NS

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Ovo se može svakako nazvati ali sigurno ne kao lak žreb.
- Donald Young
- Gael Monfils
- Albert Ramos Vinolas
- Alexandar Zverev
- Dominic Thiem
- Roger Federer

Ako su ovo stepenice do titule a vi ih nazivate povoljnim ili lakim žrebom onda se ja ne razumem baš nimalo u tenis. Kako bi onda nazvali Rođin ili Rafin žreb?

printerMB

pre 6 godina

kako nekome za koga kazu da je najbolji,moze zreb da bude nezgodan?valjda je nezgodan onima sa kojima se sastaje?
ako mislis da pobedis,ne smes izgubiti-no1(alan ford)

Boris Banović

pre 6 godina

Ljudi, pa jeli ovo moguće ? Kakav ždrijeb, joj, joj, jooooj !? Predlažem da se malo opustimo, da vidimo hoće li Novak uopšte nastupiti na AO, pa kako će podneti eventualno 5 setova u prvom kolu, u dnevnim terminima na temperaturi preko 30 stepeni C°, pa kako će lakat reagovati na nekoliko stotina riterna loptica pri brzini preko 200 km/h, pa na servise, pa na duge poene sa preko 20 prebacivanja mreže, pa na još mnogo toga ! Lično mislim da manje odgovara favoritima za osvajanje GS da igraju sa Novakom u prvim kolima jer oni dižu formu postepeno kroz močeve ! Na primer, pre bih tipovao da će Novak dobiti Federera u prvom kolu nego u polufinalu !

Sasha

pre 6 godina

Ljudi, vi se salite, zar ne? Vi ovo nazivate povoljnim zrijebom? Zverev u osmini, Federer u istoj polovini, Monfils u drugom kolu. Pa, jeste li vi vidjeli kako Monflis igra u Dohi, Zverev i Federer u Hopman Cupu? Ovo samo teniski nepismen covjek moze da nazove povoljnim zrijebom za Novaka, pogotovo kada se vraca nakon sestomjesecne pauze zbog povrede. Jedino je povoljno sto je Federera izbjegao u osmini finala, recimo. Sve ostalo je katastrofa.

Jim Courier

pre 6 godina

Od kada Bedene igra ponovo za Sloveniju? Na zvanicnom sajtu AO pise pored njegovog imena SLO. Ja koliko znam, covek je uzeo britanski pasos..

Simeone

pre 6 godina

14ti je nosilac, nije ni za ocekivati da ima lak zreb. Kako je moglo biti, dobro je i prosao. No, njegova igra ce pokazati. Kad je bila prica o povratku, svi ste rekli kako ce Nolo da pokida sve pred sobom, a sad kad je dobio malo tezi zreb, sto je opet ok jer nije prvi nosilac, odmah se prica o namestanju zreba za druge tenisere, kako ce Nolo tesko protiv Monfilsa, premotivisan je Francuz, nece uspeti, bla bla. Cutite i gledajte tenis, ako ste ga vec tako nakitili, videcemo da li ce se pokazati i protiv njih, to je test!

dado

pre 6 godina

upravo tako, pita se novak...a to je, koliko i hoce li uopce biti sposoban igrati bez bolova, a onda koliko je pauza ostavila traga na njegovoj igri....
ja, amater i to teski, koji igra samo open eru, imam svake godine na pocetku sezone oko maja, junija, velike poteskoce sa osjecajem za lopticu.....
e sad, ja ne igram profi tenis, ali novak, ako je loptica kraca za 5 cm i ide u sredinu 5 sm vise nego prije, nije vise onaj novak.....servis isto, kao i trka po terenu....
dakle, ne ocekivati previse i ne zamarati se zdrijebom...neka nole igra, bude zdrav, neka ide iz kola u kolo....
sve ostalo je samo napucavanje....

Nebojša

pre 6 godina

Ovo uopšte nije povoljan žreb ali šta je tu barem će nam pokazati ukoliko je Novak zdrav gde se nalazi njegova igra trenutno sa onom igrom sa Australian opena 2016 kladio bih se da osvaja trofej ali dali je sposoban da tako igra videćemo uskoro.

Mastermind

pre 6 godina

Čini se ono, na prvu loptu da je RN ubjedljivo najbolje prošao. Put mu je do druge nedelje gotovo prokrčen, a ni do SF ne treba očekivati nešto mnogo teže mečeve. Federer je takodje dobro prošao, a Novak.. On kada igra, žrijeb je nebitan, ali u ovakvoj situaciji pred duel sa svakim protivnikom treba biti na oprezu.. Po mom skromnom mišljenju, od Grigora i Nika očekujem velike stvari, šteta što su spojeni u QF već.. Super zanimiljiva Australija kao i uvijek je pred nama, ne mogu dočekati!

GanDra Šajkaš

pre 6 godina

Pauza duza od pola godine,ne igranje meceva I bojazan od vracanja povrede uz sve to prvi mecevi na gren slemu....tesko da Novak moze dalje od kraja prve nedelje...
Ali neka me razuveri

Bojana

pre 6 godina

Neka pogleda zreb koji je imao Federer prosle god. kao 17 i kako je igrao ako hoce stvarno do pobede. Federer je 2017 imao tezi zreb nego sada.

oljickaja

pre 6 godina

Neka pogleda zreb koji je imao Federer prosle god. kao 17 i kako je igrao ako hoce stvarno do pobede. Federer je 2017 imao tezi zreb nego sada.
(Bojana,
Neka pogleda kako je Federer u prva dva kola imao za protivnike No300 veterana i No 200 decaka koji je jedva visok 170cm. Takodje neka pogleda u organizatore da mu srede da igra iskljucivo u vecernjim satima kada vrucina nije tako strasna. Onda vec moze da igra meceve u po 5 setova i osvaja ih u nizu.

Lektira

pre 6 godina

Mnogo težak žreb, čak i za Novaka u punoj formi. Monfis, nezgodni Vinjolas, pa Zverev i Tim, pa možda Federer i onda Nadal. U svakom slučaju, šta god da uradi, lepo je da se vratio.

Boki

pre 6 godina

Ovakav žreb ne bi bio lak čak ni za "onog" Djokovića, tako da stvarno ne znam kakav će biti epilog. Nikad veća nepoznanica što se tiće pobednika na jednom GS turniru u poslednjih makar 15 godina. Niko ovde zapravo i nema pravi uvid u trenutno stanje forme bilo kog od potencijalnih favorita. Sve se sad svodi na spekulacije, pretpostavke. Možda je to i dobro, bilo je postalo malo monontono poslednjih 10 godina jer se znalo : Rodžer, Rafa ili Novak, sa par blistavih momenata Vavrinke i Čilića.
Ja nešto nemam vere u Dimitrova, mada mi je simpatičan i vrlo dobar je teniser. Vavrinka? Izašao iz povrede, teško da može daleko. Kirjos bi mogao do same završnice, ako se malo uozbiljio. Uostalom, kad ako ne sad, na svom bunjištu. Mlađi Zverev takođe ima štofa za GS šampiona, ali mislim da još nije zreo. Tim mi je razočaranje, a najviše sam od njega očekivao poslednjih 2 godine.
Prosto, ne zna se. O smeni generacije se priča već 2 godine, pa nikako da se desi, čak i prošle godine bez Djokovića, Nadala, Marija, Vavrinke. Tim bolje, da gledamo malo ozbiljnog tenisa, objektivno je druga polovina 2017. bila teniski smor.

Garo

pre 6 godina

Sten Nadal Nole i Roger vjeruju da mogu do trofeja , dok Dimitrov Kirgjos Zverev imaju igru ali ne vjeruju u sebe i titulu . Uz respekt niko drugi više ne posjeduje kvalitet za takvo nešto , volio bi finale Djokovic Nadal

sasa jokic

pre 6 godina

Dobronamerni@ Ti si sve samo nisi dobronameran. Koji je tvoj problem da ako te bas toliko nervira, jednostavno ne preskocis tu vest?

muki blejlok

pre 6 godina

Novakov žreb je manje više realan, za četrnaestog nosioca.Ako pobedi Janga, Monfils u drugom kolu će biti pravi test.Gael je već osvojio Dohu ove godine, odigrao nekoliko mečeva i stekao samopouzdanje. Sigurno će da grize maksimalno ne bi li po prvi put pobedio Novaka. Ipak, prvo Jang!

NN

pre 6 godina

Zreb uopste nije naivan. Vec u drugom kolu Monfis. Ako to nekako prođe, racunam da ce do duela sa Zverevim/Timom uspeti da digne formu na potrebni nivo.

Dragor

pre 6 godina

Novak je imao povoljan zreb i dosta srece sobzirom da treba imati u vidu da je ipak 14 nosilac i da je mogao da dobije Nadala ili Federera vec u osmini finala.Ovako je do osmine finala i eventualnog duela sa Waevrinkom dobio igrace sa kojima ima ubedljiv skor bez poraza.Pitanje je i da li ce Wawrinka i doci do cetvrtfinala.Po meni je Federer dobio tezi zreb od Nadala posto u osmini moze da ide ili na Raonica ili Kverija obojica odlicni serveri a u cetvrtfinalu na Del Potra od kog je izgubio na Us openu prosle godine.Nadal je imao puno srece posto mu je otvoren put fakticki do finala

djoko

pre 6 godina

ne vidim ko moze zaustaviti Novaka,mozda Zverev al ne moze on s njim u 5 setova pogotovo ne na AO,ljudi morate shvatit da Novak nije zaboravio igrat tenis vec prosle godine nije dovoljno trenirao,al ove godine ima da pokaze svima ko je broj 1 i jedva cekam susret sa Federerom u polufinalu,da po ko zna koji put pokaze ko je ko...zgazi ih sve!!!