Nova vest
Tenis

Petak, 20.01.2017.

13:15

Federer nemilosrdan, razbio Berdiha za 92 minuta

Rodžer Federer nastavio je da pokazuje da se polako vraća na svoj prepoznatljiv nivo, razbivši Tomaša Berdiha za svega 92 minuta igre.

Izvor:

Autor:

Federer nemilosrdan, razbio Berdiha za 92 minuta
Getty Images

Švajcarac, sedamnaestostruki osvajač Grend Slemova plasirao se u osminu finala pobedom nad Čehom u tri seta – 6:2, 6:4, 6:4.

Rodžer je osvojio čak 95 odsto poena na prvi servis, odnosno 87 procenata poena na mreži, dok je svojim prepoznatljivim kombinacijama forhendima i bekendima napravio 40 vinera.

Početak susreta nije najavljivao ovakav rasplet, pošto su oba tenisera lako uzela svoja prva dva servis gema, ali je onda Federer iskoristio prvu šansu i stekao brejk viška. Isto je ponovio u sedmom gemu i za svega 27 minuta stigao do vođsta.

Drugi set počeo je novim oduzetim servisom Čehu, koji je Švajcarac bez ikakvih problema sačuvao do kraja i došao na korak do prolaska u narednu rundu.

Treći deo počeo je na identičan način kao i drugi, a scenario je i ovoga puta bio isti. Federer je 'leteo' po terenu, pogađao ćoškove iz svih uglova i udaraca, pa je posle poslednjeg poena dobio zaslužene ovacije prepune Rod Lejver Arene.

Sedamnaesti nosilac prvog Grend Slema u narednoj rundi igraće sa Keijem Nišikorijem, pošto je Japanac savladao Slovaka Lukaša Lacka u tri seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

12 h

U fokusu

Vidi sve