Heroj X dana: Nadalov povratak i prvo polufinale GS od 2014.

Nekadašnji prvi reket sveta Rafael Nadal puža sjajna partije na ovogodišnjem Australijan openu i podseća na dane kada je harao na užarenim terenima.

Izvor: SM

Sreda, 25.01.2017.

18:00

Heroj X dana: Nadalov povratak i prvo polufinale GS od 2014.
Getty Images

Svakako na listi heroja desetog dana u Melburnu je i fenomenalna Hrvatica Mirjana Luči –Baroni, koja je napravila preporod u svojoj teniskoj karijeri, a o najtežoj i najlepšoj životnoj priči na prvom Grend slemu sezone možete proćitati u tekstu našeg specijalnog izvođača iz Melburna Nikole Đukića

Glavni favoriti Australijan Opena neočekivano i brzo su eleminisani – branilac titule Novak Đoković, kao i prvi reket sveta i glavni favorit Endi Mari - učešće su završili u drugom, odnosno četvrtom kolu.

To je mogao da iskoristi treći nosilac na turniru Miloš Raonić, ali ga je na tom putu sprečio teniser „gladan“ prestola, Rafael Nadal.

Ovo je posebna stvar za mene, jer je u pitanju Australija, i pobede nad po mom mišljenju vrhunskim igračima Monfisom, Zverevom, Raonićem. Borio sam se da se vratim na ovaj nivo, ovo mi je vrlo važno. Propustio sam nekoliko GS zbog povreda, prošle godine sam ovde bio daleko. Sada sam opet konkurentan", rekao je sedmi teniser sveta posle meča.

Španac je od osvajanja Rolan Garosa 2014. godine imao problema sa povredama i formom, a na Australijan Openu prošle godine eleminisan je u prvom kolu, od sunarodnika Fernarda Verdaska. Nadal je odlično otvorio sezonu pobedom na egzebicionom turniru u Abu Dabiju, da bi na turniru u Brizbejnu u četvrtfinalu izgubio upravo od Miloša Raonića.

Možda nas ove sezone u Australiji očekuje klasik i finale Nadala sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, ali je 30-godišnjem teniseru za to potreban jedan korak – pobeda nad Grigorom Dimitrovim, koji je u polufinalu bio bolji od Davida Gofana.

Bugarin je u odličnoj formi, zabeležio je desetu uzatupnu pobedu u 2017, u isto toliko mečeva i prvi put, posle tri godine, plasirao se u polufinale Australijan Opena.

’Bik sa Maljorke’ u velikom stilu se vraća na tenisku scenu i na dobrom je putu da ponovi uspeh iz 2009. kada je osvojio Melburn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: