Heroj III dana: Buntovnik koji je srušio GS šampiona

Treći dan Australian Opena doneo nam je nekoliko zanimljivih rezultata, a svakako najveće napravio je Danijel Evans, koji je eliminisao Marina Čilića.

Izvor: Sara Miliæeviæ

Sreda, 18.01.2017.

18:00

Heroj III dana: Buntovnik koji je srušio GS šampiona
Foto: Getty images

Hrvatski teniser važio je za favorita u deulu sa Britancem i tako je i ušao u meč, ubedljivo osvojivši prvi set – 6:3.

Međutim, 26-godišnji teniser priredio je je još jedno iznenađenje u Melburnu osvojivši naredna tri seta – 7:5, 6:3, 6:3.

Čilić, sedmi nosilac prvog Grend slema sezone, nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat kada je u Australiji igrao treće kolo. Britancu, 51. igraču sveta, plasmanom u treće kolo ostvario je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

“U ovom trenutku ni sam ne znam kako sa dobio meč. Mislim da sam svojim raznovrsnim udarcima uspeo da slomim otpor protivniku, to je možda bilo ključno. Meč je bio dosta naporan, moram sada dobro da se pripremim za naredni i da pokušam da nastavim u ovako dobrom ritmu”, rekao je Evans posle meča.

Danijel je rođen u Birmingemu, još kao dečaku su mu predviđali blistavu karijeru. Kao sedmogodišnjak sa ocem je trenirao skvoš i ubrzo je shvatio da želi da se bavi tenisom.

Ranije je bio poznat po svom buntovnom ponašanju, kao i "party boy" načinu života, ali je Britanac uspeo to da iskristališe i fokusira se isključivo na tenis.

Sa nacionalnim timom 2015. godine osvojio je Dejvis kup, a u naredno kolo Australian Opena igraće sa domaćim predstavnikom Bernardom Tomićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: