Nova vest
Tenis

Subota, 21.01.2017.

15:00

Novakov duh ušao u Zvereva, Olga "vadi fleke"

"Gotovo je", rekli bi mnogi – na ovogodišnjem Australijan openu nema više srpskih predstavnika u seniorskoj konkurenciji.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Novakov duh ušao u Zvereva, Olga
Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Posle katastrofalna dva dana ostali su samo dublovi, ali su Viktor Troicki i Dušan Lajović, odnosno Nenad Zimonjić i Miša Zverev, takmičenje završili već u drugom kolu.

"Niko nije očekivao ovakav rasplet na Australijan openu. Ovo je sve bilo neplanirano", čudio se Zimonjić goreći prvenstveno o elminaciji Novaka Đokovića.

Zimonjić i dalje razmišlja koje igrače da odredi za meč Dejvis kupa sa Rusijom početkom februara – nedavno je postao vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije i potvrdio nam je da bismo mogli da gledamo i Đokovića u Nišu.

Rani poraz od Denisa Istomina ostavio je prostora da se najbolji srpski teniser odazove pozivu, ukoliko njegov tim smatra da je to najbolja odluka.

"Svi u timu smo veoma dobri i to može mnogo da utiče na nas – da podignemo formu po završetku Dejvis kupa, a i da se Novak malo vrati", dodao je Ziki za B92.

Nakon iznenađujućih rezultata pritisak je pao na jedinu preostalu predstavnicu Srbije, ali se ona za sada odlično nosi sa istim.

Olga Danilović je prošle sezone eksplodirala osvojivši Rolan Garos u dublu, potom ostvarila najbolji rezultat na Vimbldonu plasmanom u treće kolo, a sjajnu godinu zatvorila je čudesnom duplom krunom na turniru u Antaliji.

Na Australijan openu je startovala odličnim setom, posle kojeg je usledio pad u igri. Činilo se da joj meč klizi iz ruku, kada je izvukla nekoliko teških poena i došla do trijumfa.

"Zdravo, mi se ne znamo, ali čitam tvoje tekstove. Ja sam Stevan", prišao mi je mladi momak dok sam sedeo na tribinama i rekao da je iz Beograda. Želeo je da se upoznamo jer do sada nije uspeo da naiđe na srpske navijače, iako je više puta dolazio.

Neobično, ali ne i nemoguće – samo pogledajte žreb. Sa Stevanom smo razgovarali sve dok Danilovićeva nije završila, poželeli mu uspešan rad u Melburnu i krenuli na konferenciju.

Olga je na razgovor stigla potpuno rasterećena – skakutala je sa noge na nogu i u pravom dečjem maniru odgovarala na pitanja. Pridružio nam se fini novinar iz Italije, poprilično upoznat sa karijerom mlade Srpkinje, a ona je priznala da je tokom meča vikala na majku u dva navrata, bez zle namere.

"Nisam vikala na majku, samo dva puta. Moram, šta ću", kazala je, uz primetnu dozu kajanja u glasu.

Konačno smo nečemu mogli da se obradujemo na ovogodišnjem Australijan openu, pa nam je posle toga savršeno "legao" duel Rafaela Nadala i Aleksandera Zvereva u trećoj rundi.

Mladi Nemac još jednom je potvrdio zašto će gotovo izvesno biti budući broj 1 i višestruki osvajač Grend slem titula.

Neverovatno se borio sa Nadalom, poveo 2-1 u setovima u jednom od najneobičnih taj brejkova do sada. U tom delu igre promašio je dva drajv voleja sa gotovo osnovne linije, ali je onda uzvratio i izborio set loptu koju je kapitalizovao izvrsnom serijom bekhenda.

Sevale su dijagonale, svaka je bila bolja od prethodne, a četvrtom je očistio sam ćošak podsetivši na Đokovića iz 2011. godine, koji je upravo takvim udarcima razbijao Španca. Ipak, Rafa je pokazao od čega je satkan i, kao u najslavnije doba, našao put iz gotovo bezizlazne situacije.

"Naporno sam radio tokom decembra kako bih mogao da se izborim u ovakvim situacijama", izjavio je Nadal na terenu, ispraćajući uplakanog protivnika.

Međutim, Zverev nema za čim da žali, još nije napunio 20 godina, a već je ostvario mnogo – u dva navrata mu je nedostajalo po dva poena da sruši velikog favorita, samo nekoliko nedelja pošto je u Pertu pobedio Rodžera Federera.

Za kraj dana – vašeg, ne mog, ostavio sam razgovor sa Marijanom Veljović, najboljim srpskim sudijom. Marijanu ste upoznali prošle godine u ovo vreme, a ona nam je ispričala šta se sve promenilo za prethodnih 12 meseci i otkrila šta se krije "iza kulisa" u svetu teniskog suđenja.

Taj intervju ćete moći da čitate u 20 časova, ali i posle toga ostatine uz B92.net i rubriku "Nikolin slajs".

Pozdrav iz Melburna.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve