Nedelja, 29.01.2017.

13:43

Federer: Nisam bio siguran da li ću se vratiti

Rodžer Federer bio je ločgično posle osvajanja Australijan opena, svog petog u karijeri.

Izvor: B92

Federer: Nisam bio siguran da li æu se vratiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Jova

pre 7 godina

@znanje-imanje

Drago mi je da ste se javili. Začin ste koji je nedostajao.

Pozdrav uz želju da se situacija ovogodišnjeg AO ne ponovi ( oči su mi ispadala probijajući se kroz komentare a mojih starogardaša ni za lijek ).

Borko

pre 7 godina

Pa gde si se vratio koga si dobio na putu do titule, Djokovic bi obrisao patos tobom da nije poceo da jede bobice i da pije sokove iz nutribulita...

srle

pre 7 godina

Biće teško Noletu da stigne 18 osvojenih grend slemova. Veliki sam navijač Đokovića i voleo bih da osvoji još Rolan Garos i Sinsinati, pa da zaokruži veliku karijeru. Svaki sledeći osvojeni grend slem bio bi bonus. Čestitke Federeru, veliko dostignuće.

Rf vs RN final

pre 7 godina

Wow , medicinski tajm aut ... ta pauza mu se o glavu obila jer je odmah ispao iz ritma i izgubio gem , posle toga je bila legendarna potjera za vracanjem brejka i titula ... svako vidi ono sto zeli !

Tenis je bio pazljiv na pocetku, oba igraca su bila umorna od polufinala ...

Mec je odlucio federerov bekhend, konacno je igrao takticki s nadalom i bez kompleksa ...

Kvalitetan turnir - zanimljiv ... najveci gubitnici turnira su Endi i Novak koji su vidjeni u finalu prije pocetka turnira o strane svih medija

Bojan

pre 7 godina

jako su smesni ovi komentari za MTO

da, covek je iskoristio nesto za sta ima pravo i Vavrinka se nije bunio jer je on isto uradio nakon drugog seta. I sad komentari kako je to uradio da bi izbacio Rafu iz ritma, a Rafa nakon nastavka u petom setu odmah napravio brejk.

a inace, niko ne komentarise koliko je vremena Rafi trebalo da servira na brejk lopte. Da li se to radi da bi se izbacio protivnik iz ritma (naravno da da), ali on to stalno radi pa mu je valjda oprosteno.

kimiko

pre 7 godina

Dva velika igraca,pravi sampioni.Obojicu su slali u penziju.
Jednog zbog godina,drugog zbog povreda.A nisu ih pitali nista.Nisu ni oni mnogo pricali.
Onda je osvanuo jedan januarski dan i odgovor smo dobili.
Svaka cast na volji,zelji i zalaganju.
Tako se postuje tenis i svoj zanat.

anica

pre 7 godina

(@, 29. januar 2017 15:07)
Ne znam sta ti pokusavas ovde, kako imas snage da naklapas o tim stvarima sad kad ti teniser za koga navijas pobedio...uz duzno postovanje normalnim Fed navijacima, ima ih ovde, ima bre i teskih kompleksasa. Novak kad osvoji slem ja nemam vremena da mozgam o tome. Sta te muci? H2H, mastersi, najbolja sezona u istoriji, 4 vezana slema. Kazi? Zasto omalovazavas Novaka, vidis na ovom forumu ima ljudi koji ne vole Noleta ali ga ne vredjaju i ne nipodastavaju cinjenice. Ti druze ne navijas za Federera vec navijas protiv Novaka...Novak ima preko 200nedelja na prvom mestu a 6 godina mladji od Feda, postuj to.
Nole je drugi na Goat listi!

Ivan

pre 7 godina

Eto, osvojio je i 18.Slem kapa dole zbog toga! E sad, na koji je način to uradio to ostaje tajna koju znaju samo on i Nike i možda još i Rod Lejver! Mnogo je tu čudnih okolnosti, najpre "iznenađujući" poraz Noleta pa potom "iznenađujući" poraz Marija pa potom med time out dva puta u dva meča za redom isto koliko je prethodno u celoj svojoj karijeri koristio, pa potom twit zvaničnog AO Twitter naloga koji je sve samo ne sportski, pa euforija u studiju Eurosporta koja traje evo par dana nakon polufinalnih mečeva....to mi obični smrtnici nikada nećemo saznati šta se sve tu izdogađalo....sutra je novi radni dan u ovom svetu, život ide dalje, i nikada se neće saznati šta se sve dešavalo iza kulisa....za razliku recimo od medalje Jamajčana u štafeti 4x100m sa OI u Pekingu koju naprasno oduzimaju nakon 9 godina....sport je umro....Ipak čestitam Rođi na veličanstvenom osvajanju 18.Slema čime je zacementirao svoj rekord, čestitam mu to u nadi da je ovaj Slem regularan i pošten, želim da verujem, nadam se.....

@

pre 7 godina

@Borko
Berdiha, Nisikorija, Vavrinku, Nadala. Eto koga je dobio. Nije dozvolio da ga nasamara neki Istomin. I za njega Vavrinka nije nepobediv, za Djokovica jeste. Placi.

@

pre 7 godina

@Bejn
U kojim ih parametrima unistava Novak!? Federer 18 GS, 302 nedelje na prvom mestu, 88 titula, 5 ili vise GS na 3 od 4 GS...
Nadal 14 GS, 9 RG, najbolji sljakas u istoriji, legenda tenisa.

lorenzo

pre 7 godina

najveći si...ova glad za titulama posle svega i to u 35. godini je za svaku pohvalu, Rafi isto svaka čast...koliko su ih pljuvali i smijali im se prije par mjeseci zbog ispadanja i zbog ne igranja, slali ih u penziju a onda dođe AO i oni budu u finalu...svaka čast...ne znam da li ste vidjeli ali koliko je interesovanje bilo za meč da je drugom terenu bio prenos i tamo su sva mjesta skoro bila zauzeta...e to je ono što Marej i neĐoković nikada će imati, taj magnet za publiku a sve zbog stila igre, ništa više...a ovi što kažu da je bilo namješteno, pa gospodo što ako ste znali da Federer uzima titulu što niste stavili kuću na kladionicu pa uzeli pare? ako je tako providno bilo što ste samo pričali? mene je sramota kada čitam komentare, tačno smo zaostali pa u svemu tražimo neke teorije zavjere, ljude iz sijenke i sl.

Cole

pre 7 godina

Svaka čast Nadalu i Federeru
ali bi samo voleo da hejteri
malo spuste loptu što se Novaka
tiče i da se ne pljuje junak
koji nas je toliko puta usrećio.
Pozdrav uz
https://www.youtube.com/watch?v=WKU084gM8yU

vlada91

pre 7 godina

Pre svega jedno veliko bravo za Ljubicica,koji je vidno pomogao da se unapredi Fedrerov bekhend.
Najvece iznenadjenje je hladna glava kod Federera,koji je ranije ovakve meceve gubio jos i pre izlaska na teren.

Partizan

pre 7 godina

Ono sto je Dzordan za kosarku, ono sto je Maradona za fudbal, ono sto je Sumaher za F1, ono sto je Rosi za MotoGP...

To je Rodzer Federer za tenis!

Pojavljuju se igraci poput Djokovica i Mareja, koji imaju svojih 5 minuta, ali nikada nece biti ni do kolena najboljem teniseru svih vremena.

Svaka cast Nadalu za borbu, on zasluzuje mesto u istoriji, odmah posle GOAT-a.

znanje-imanje

pre 7 godina

AO2017 je bio teniski krajnje loš - i kao nivo tenisa i kao generalno stanje stvari. A tek mi je bilo bezveze da gledam finale dvojice igrača na 75% svojih (ex-)maksimalnih mogućnosti. Ne mislim da je ovo velika nameštaljka - nego je pre svega velika razočaraljka, da tako kažem. Kad ako ne sad za Raonić-Nišikori-Dimitrov generaciju? Gde su novi asovi da rano najave veličinu - Tim, Zverev, Kirijos itd?
Ovaj AO propade slično kao i onaj koji je osvojio Vavrinka. Onomad su bile neigrive loptice sa random rasturom pogodaka. Sada su bile neigrive loptice - sa slabim odbitkom i kotrolom - u prvoj nedelji AO! Neverovatni rezultati: plasman Karlovića pa i Tsonge a pre svega Istjomin i M. Zverev su se okoristili situacijom kreiroanom takvim lopticama. Spor ali jakog zamaha i nošenja ovih pre za bejzbol nego tenis loptica - građa kao ključni sastojak poraza prezasićenih i Marija i Novaka. Neviđena je šteta što je Viktor igrao 5 setova prethodno pa je imao snage za samo jedan - ali zato maestralan - protiv Stana. Pri ovim loptica-okolnostima mogao je (i on takođe!) da dobije svakog - prvi i zadnji put u karijeri! Bukvalno do titule sa ovim lopticama!
Ovo je prvi GS u istoriji na kome nije bilo i gde su igrači morali da odustanu od jednog udarca. Nagradno pitanje: kojeg?
-
-
-
Odgovor: ceo GS bez drop-šotova, skraćenih lopti: ne-za-be-le-že-no!
Samo inercijom veličine a ne aktuelnom oba dobauljaše u ovo finale. Rodžer i do još većeg rastojanja od Novaka.
Nadamo se i motiva.

Hehe

pre 7 godina

Znaci muka mi od ovih sto su doktorirali fer plej igru pa opet prozivaju za MTO, kao da je to sve promenilo...sigurno nije najfer stvar da tako nesto uradi pred pocetak odlucujuceg seta, ali Nadal ga je bolje poceo, imao prednost brejka i sam posle zeznuo, tako da cao djaci, nema ljutnje sto sad Nolo mora da juri jos njih 6.

eee

pre 7 godina

Toliki sponzori i milioni su u igri. Morao si da se vratiš i pobediš.
(Doca, 29. januar 2017 13:51)

Jeste sigurno se zbog para vratio! Nzm kako te nije sramota da tako pises?!Pa on je jedan od najplacenijih sportista sveta zar stvarno mislis da su njemu pare bitne?! Prema Federeru, Gasolu, Bufonu... morate da imete postovanja voleli ih ili ne!

Davidoff

pre 7 godina

Federer je tražio medicinski time out na kraju seta, i pauza je trajala čitava 3 minuta... Ne kao ostali između gemova, čak i tokom gema..Na to ima potpuno pravo, mada ruku na srce bio je veliki protivnik, ali kada je vidjeo kako drugi igrači to koriste, onda je i on tako počeo...Da je Nole ovo uradio, bilo bi sve OK, ne bi e spominjalo...U svemu Federer je popravi bekend nevjerojatno, a da mi je neko rekao da će Rafu držati servis, a da će Federer biti bolji u razmjenama, rekao bih mu da je lud... Pozdrav za ljubitelje tenisa, čestitke najvećem ikada Rodžeru Federeru na rekordnom 18 GS, a ovim teoretičarima zavjere i ostalim trolovima, zaobiđite sajt molim vas...

Papadubi

pre 7 godina

Covek je jednostavno najbolji, prostije ne moze da se kaze. Njegova volja i zelja za pobedama je neverovatna. Najveci profesionalac, cetvoro dece, zena, fondacija, i uvek je na najvisem nivou ili bar blizu. Cak je i bez trenera bio u nekom periodu, opet je igrao kao zmaj. Kao sto je i sam rekao, razlika izmedju njega i vecine je sto on vise voli da pobedjuje nego sto mrzi da gubi. Svaka mu cast, kapa dole.

Dr. Roddick

pre 7 godina

Sta se pravis lud, nolobotivi su odavno znali da je AO namesten za tebe.

Nego nek nam nolobotivi kazu koliko je GS finala namesteno u korist noleta?

Preporucujem - 6-7 GS finala

Ne preporucujem: 3-4 GS finala

Bejn

pre 7 godina

Nekad brojevi ne opisuju neciju velicinu i necije rivalstvo. Ronaldinjo i Ronaldo su statisticki daleko iza Mesija i Kristijana Ronalda, a opet ceo svet ih smatra boljim i atraktivnijm fudbalerima. LeBron Dzejms, na odlicnom putu da brojevima iza sebe ostavi Brajanta, ali Kobijevu velicinu nikad dostici nece. Slican slucaj sa Nadalom i Federerom. Iako ih Nole unistava u gotovo svim parametrima, i ima jos vremena da se vrati i postane apsolutni rekorder u svemu, nece biti velicina ove dvojice

aca

pre 7 godina

I dalje gubi u medjusobnim duelima protiv Nadala i Djokovica. To znaci da nije bolji igrac od njih. Da je stvarno najbolji nikad ne bi izgubio po 25 meceva od obojice.
Mozda je uspesniji jer je imao srece na pocetku karijere da osvoji 10GS-ova dok oni nisu sazreli kao igraci i dok je konkurencija u smeni generacija bila prakticno smesna. I to sto ce mozda imati 3,4 GS vise od njih kad svi zavrse karijere, ne govori da je bolji igrac od njih. I nikad nece ni biti !
A mozda se Novak zainati pa i osvoji jos tih 6GSova i zacementira Rodju na drugo mesto. Ima jos 5-6 godina svakako i puno vremena pred sobom, samo polako...

Vladimir

pre 7 godina

Hvala sponzoru Nike-u za ovo finale, mislim da Roger treba posle ove titule da pođe putem Rozberga i povuče se iz tenisa, ovako nešto može da se izrežira samo jednom.

milwood

pre 7 godina

Najveca prevara i najociglednija, covek u 2 meca je na konopcima uzima medicinski i posle 15 minuta igra kao da je 1.set.Mene frustrira to sto vecina savremenog covecanstva ce preko ovog preci kao telad. Konstatujem da sa danasnjim covekom je lako manipulisati kao sa,malim detetom, kapitalizam na,vrhuncu

Sale

pre 7 godina

Dva puta Federer izveo istu foru sa MTO.Pre 3 godine kad je Rafa uzeo MTO Wawrinka je poludeo a sad nije smeo da zucne jer je u pitanj Federer.Rafa je super servirao na kraju cetvrtog i onda posle pauze totalno ispao iz ritma za servis.Istu je i Mari uradio Novaku na US openu 2012 posle 2:2 u setovima.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Sad stvarno ne postoji dilema ko je Najveći! Svaka rasprava je besmislena.,. otac četvero dece, bliži 50oj nego 20oj osvaja GS, polufinale i finale u 5 setova... nema dalje!

u dva meseca!

pre 7 godina

Neverovatno! Pre dva meseca je tenis imao direktan meč u kojem su dvojica najboljih odlučivali ko će biti broj 1, a danas evo ponovo u direktnom meču ko je najbolji ikada. I pritom su to druga dvojica!

Djole*

pre 7 godina

Mozda i jednog dana Rafa i Novak stignu Rodzera, prestignu ga po Slemovima, ali niko nikada nece biti kao ovaj covjek. Tako jedinstven u svemu, toliko elegantan, tolika zelja za povratkom.. Usudio bih se reci da je bekhend protiv Nadala danas radio bolje nego ikad ranije u njihovim duelima, toliko aseve na brejk loptama.. Nisam ocekivao ovo definitivno! 7 W, 5 USO, 5 AO, 1 RG - malo je za ovoga reci legenda! A sto se Rafe tice, on se VRATIO! To je najbitnije za tenis. Samo da se Djokovic nakon ovoga trgne!

Bozidar

pre 7 godina

Vratio si se kad si prosao prvo kolo.
Glumac,jel vracanje podrazumeva titulu..ne foliraj.
Da Novak nije ispao ti bi sada drzaao posluzavnik.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Ajde bre deda bezi u penziju,gde ce on da izdrzi 3 seta,ne brukaj se vise...kakav odgovor hejterima!

Jovan

pre 7 godina

Izjava Federera "nadam se da cemo se videti sledece godine, a ako ne onda..." govori da je igrao samo da bi uzeo jos taj jedan slem. Da nije bilo Novaka odavno bi on imao 25GSova i uzivao u penziji. Novak je taj koji mu je davao inspiraciju svojom neverovatnom serijom poslednjih godina da igra jos, da se vrati posle povrede i pokusa ponovo. Njegova penzija ove sezone ce to i potvrditi.
Kako bilo, kladim se u sta god da ce Nole imati 1 GS vise od Federera na kraju svoje karijere. Vratice se on jaci nego ikad kao sto se uvek vrati, mozda vec i na RG.

u dva meseca!

pre 7 godina

Neverovatno! Pre dva meseca je tenis imao direktan meč u kojem su dvojica najboljih odlučivali ko će biti broj 1, a danas evo ponovo u direktnom meču ko je najbolji ikada. I pritom su to druga dvojica!

Davidoff

pre 7 godina

Federer je tražio medicinski time out na kraju seta, i pauza je trajala čitava 3 minuta... Ne kao ostali između gemova, čak i tokom gema..Na to ima potpuno pravo, mada ruku na srce bio je veliki protivnik, ali kada je vidjeo kako drugi igrači to koriste, onda je i on tako počeo...Da je Nole ovo uradio, bilo bi sve OK, ne bi e spominjalo...U svemu Federer je popravi bekend nevjerojatno, a da mi je neko rekao da će Rafu držati servis, a da će Federer biti bolji u razmjenama, rekao bih mu da je lud... Pozdrav za ljubitelje tenisa, čestitke najvećem ikada Rodžeru Federeru na rekordnom 18 GS, a ovim teoretičarima zavjere i ostalim trolovima, zaobiđite sajt molim vas...

Papadubi

pre 7 godina

Covek je jednostavno najbolji, prostije ne moze da se kaze. Njegova volja i zelja za pobedama je neverovatna. Najveci profesionalac, cetvoro dece, zena, fondacija, i uvek je na najvisem nivou ili bar blizu. Cak je i bez trenera bio u nekom periodu, opet je igrao kao zmaj. Kao sto je i sam rekao, razlika izmedju njega i vecine je sto on vise voli da pobedjuje nego sto mrzi da gubi. Svaka mu cast, kapa dole.

vlada91

pre 7 godina

Pre svega jedno veliko bravo za Ljubicica,koji je vidno pomogao da se unapredi Fedrerov bekhend.
Najvece iznenadjenje je hladna glava kod Federera,koji je ranije ovakve meceve gubio jos i pre izlaska na teren.

Partizan

pre 7 godina

Ono sto je Dzordan za kosarku, ono sto je Maradona za fudbal, ono sto je Sumaher za F1, ono sto je Rosi za MotoGP...

To je Rodzer Federer za tenis!

Pojavljuju se igraci poput Djokovica i Mareja, koji imaju svojih 5 minuta, ali nikada nece biti ni do kolena najboljem teniseru svih vremena.

Svaka cast Nadalu za borbu, on zasluzuje mesto u istoriji, odmah posle GOAT-a.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Sad stvarno ne postoji dilema ko je Najveći! Svaka rasprava je besmislena.,. otac četvero dece, bliži 50oj nego 20oj osvaja GS, polufinale i finale u 5 setova... nema dalje!

@

pre 7 godina

@Borko
Berdiha, Nisikorija, Vavrinku, Nadala. Eto koga je dobio. Nije dozvolio da ga nasamara neki Istomin. I za njega Vavrinka nije nepobediv, za Djokovica jeste. Placi.

kimiko

pre 7 godina

Dva velika igraca,pravi sampioni.Obojicu su slali u penziju.
Jednog zbog godina,drugog zbog povreda.A nisu ih pitali nista.Nisu ni oni mnogo pricali.
Onda je osvanuo jedan januarski dan i odgovor smo dobili.
Svaka cast na volji,zelji i zalaganju.
Tako se postuje tenis i svoj zanat.

Dr. Roddick

pre 7 godina

Sta se pravis lud, nolobotivi su odavno znali da je AO namesten za tebe.

Nego nek nam nolobotivi kazu koliko je GS finala namesteno u korist noleta?

Preporucujem - 6-7 GS finala

Ne preporucujem: 3-4 GS finala

eee

pre 7 godina

Toliki sponzori i milioni su u igri. Morao si da se vratiš i pobediš.
(Doca, 29. januar 2017 13:51)

Jeste sigurno se zbog para vratio! Nzm kako te nije sramota da tako pises?!Pa on je jedan od najplacenijih sportista sveta zar stvarno mislis da su njemu pare bitne?! Prema Federeru, Gasolu, Bufonu... morate da imete postovanja voleli ih ili ne!

Bojan

pre 7 godina

jako su smesni ovi komentari za MTO

da, covek je iskoristio nesto za sta ima pravo i Vavrinka se nije bunio jer je on isto uradio nakon drugog seta. I sad komentari kako je to uradio da bi izbacio Rafu iz ritma, a Rafa nakon nastavka u petom setu odmah napravio brejk.

a inace, niko ne komentarise koliko je vremena Rafi trebalo da servira na brejk lopte. Da li se to radi da bi se izbacio protivnik iz ritma (naravno da da), ali on to stalno radi pa mu je valjda oprosteno.

@

pre 7 godina

@Bejn
U kojim ih parametrima unistava Novak!? Federer 18 GS, 302 nedelje na prvom mestu, 88 titula, 5 ili vise GS na 3 od 4 GS...
Nadal 14 GS, 9 RG, najbolji sljakas u istoriji, legenda tenisa.

srle

pre 7 godina

Biće teško Noletu da stigne 18 osvojenih grend slemova. Veliki sam navijač Đokovića i voleo bih da osvoji još Rolan Garos i Sinsinati, pa da zaokruži veliku karijeru. Svaki sledeći osvojeni grend slem bio bi bonus. Čestitke Federeru, veliko dostignuće.

Bejn

pre 7 godina

Nekad brojevi ne opisuju neciju velicinu i necije rivalstvo. Ronaldinjo i Ronaldo su statisticki daleko iza Mesija i Kristijana Ronalda, a opet ceo svet ih smatra boljim i atraktivnijm fudbalerima. LeBron Dzejms, na odlicnom putu da brojevima iza sebe ostavi Brajanta, ali Kobijevu velicinu nikad dostici nece. Slican slucaj sa Nadalom i Federerom. Iako ih Nole unistava u gotovo svim parametrima, i ima jos vremena da se vrati i postane apsolutni rekorder u svemu, nece biti velicina ove dvojice

Rf vs RN final

pre 7 godina

Wow , medicinski tajm aut ... ta pauza mu se o glavu obila jer je odmah ispao iz ritma i izgubio gem , posle toga je bila legendarna potjera za vracanjem brejka i titula ... svako vidi ono sto zeli !

Tenis je bio pazljiv na pocetku, oba igraca su bila umorna od polufinala ...

Mec je odlucio federerov bekhend, konacno je igrao takticki s nadalom i bez kompleksa ...

Kvalitetan turnir - zanimljiv ... najveci gubitnici turnira su Endi i Novak koji su vidjeni u finalu prije pocetka turnira o strane svih medija

lorenzo

pre 7 godina

najveći si...ova glad za titulama posle svega i to u 35. godini je za svaku pohvalu, Rafi isto svaka čast...koliko su ih pljuvali i smijali im se prije par mjeseci zbog ispadanja i zbog ne igranja, slali ih u penziju a onda dođe AO i oni budu u finalu...svaka čast...ne znam da li ste vidjeli ali koliko je interesovanje bilo za meč da je drugom terenu bio prenos i tamo su sva mjesta skoro bila zauzeta...e to je ono što Marej i neĐoković nikada će imati, taj magnet za publiku a sve zbog stila igre, ništa više...a ovi što kažu da je bilo namješteno, pa gospodo što ako ste znali da Federer uzima titulu što niste stavili kuću na kladionicu pa uzeli pare? ako je tako providno bilo što ste samo pričali? mene je sramota kada čitam komentare, tačno smo zaostali pa u svemu tražimo neke teorije zavjere, ljude iz sijenke i sl.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Ajde bre deda bezi u penziju,gde ce on da izdrzi 3 seta,ne brukaj se vise...kakav odgovor hejterima!

Djole*

pre 7 godina

Mozda i jednog dana Rafa i Novak stignu Rodzera, prestignu ga po Slemovima, ali niko nikada nece biti kao ovaj covjek. Tako jedinstven u svemu, toliko elegantan, tolika zelja za povratkom.. Usudio bih se reci da je bekhend protiv Nadala danas radio bolje nego ikad ranije u njihovim duelima, toliko aseve na brejk loptama.. Nisam ocekivao ovo definitivno! 7 W, 5 USO, 5 AO, 1 RG - malo je za ovoga reci legenda! A sto se Rafe tice, on se VRATIO! To je najbitnije za tenis. Samo da se Djokovic nakon ovoga trgne!

Ivan

pre 7 godina

Eto, osvojio je i 18.Slem kapa dole zbog toga! E sad, na koji je način to uradio to ostaje tajna koju znaju samo on i Nike i možda još i Rod Lejver! Mnogo je tu čudnih okolnosti, najpre "iznenađujući" poraz Noleta pa potom "iznenađujući" poraz Marija pa potom med time out dva puta u dva meča za redom isto koliko je prethodno u celoj svojoj karijeri koristio, pa potom twit zvaničnog AO Twitter naloga koji je sve samo ne sportski, pa euforija u studiju Eurosporta koja traje evo par dana nakon polufinalnih mečeva....to mi obični smrtnici nikada nećemo saznati šta se sve tu izdogađalo....sutra je novi radni dan u ovom svetu, život ide dalje, i nikada se neće saznati šta se sve dešavalo iza kulisa....za razliku recimo od medalje Jamajčana u štafeti 4x100m sa OI u Pekingu koju naprasno oduzimaju nakon 9 godina....sport je umro....Ipak čestitam Rođi na veličanstvenom osvajanju 18.Slema čime je zacementirao svoj rekord, čestitam mu to u nadi da je ovaj Slem regularan i pošten, želim da verujem, nadam se.....

Hehe

pre 7 godina

Znaci muka mi od ovih sto su doktorirali fer plej igru pa opet prozivaju za MTO, kao da je to sve promenilo...sigurno nije najfer stvar da tako nesto uradi pred pocetak odlucujuceg seta, ali Nadal ga je bolje poceo, imao prednost brejka i sam posle zeznuo, tako da cao djaci, nema ljutnje sto sad Nolo mora da juri jos njih 6.

Cole

pre 7 godina

Svaka čast Nadalu i Federeru
ali bi samo voleo da hejteri
malo spuste loptu što se Novaka
tiče i da se ne pljuje junak
koji nas je toliko puta usrećio.
Pozdrav uz
https://www.youtube.com/watch?v=WKU084gM8yU

milwood

pre 7 godina

Najveca prevara i najociglednija, covek u 2 meca je na konopcima uzima medicinski i posle 15 minuta igra kao da je 1.set.Mene frustrira to sto vecina savremenog covecanstva ce preko ovog preci kao telad. Konstatujem da sa danasnjim covekom je lako manipulisati kao sa,malim detetom, kapitalizam na,vrhuncu

anica

pre 7 godina

(@, 29. januar 2017 15:07)
Ne znam sta ti pokusavas ovde, kako imas snage da naklapas o tim stvarima sad kad ti teniser za koga navijas pobedio...uz duzno postovanje normalnim Fed navijacima, ima ih ovde, ima bre i teskih kompleksasa. Novak kad osvoji slem ja nemam vremena da mozgam o tome. Sta te muci? H2H, mastersi, najbolja sezona u istoriji, 4 vezana slema. Kazi? Zasto omalovazavas Novaka, vidis na ovom forumu ima ljudi koji ne vole Noleta ali ga ne vredjaju i ne nipodastavaju cinjenice. Ti druze ne navijas za Federera vec navijas protiv Novaka...Novak ima preko 200nedelja na prvom mestu a 6 godina mladji od Feda, postuj to.
Nole je drugi na Goat listi!

znanje-imanje

pre 7 godina

AO2017 je bio teniski krajnje loš - i kao nivo tenisa i kao generalno stanje stvari. A tek mi je bilo bezveze da gledam finale dvojice igrača na 75% svojih (ex-)maksimalnih mogućnosti. Ne mislim da je ovo velika nameštaljka - nego je pre svega velika razočaraljka, da tako kažem. Kad ako ne sad za Raonić-Nišikori-Dimitrov generaciju? Gde su novi asovi da rano najave veličinu - Tim, Zverev, Kirijos itd?
Ovaj AO propade slično kao i onaj koji je osvojio Vavrinka. Onomad su bile neigrive loptice sa random rasturom pogodaka. Sada su bile neigrive loptice - sa slabim odbitkom i kotrolom - u prvoj nedelji AO! Neverovatni rezultati: plasman Karlovića pa i Tsonge a pre svega Istjomin i M. Zverev su se okoristili situacijom kreiroanom takvim lopticama. Spor ali jakog zamaha i nošenja ovih pre za bejzbol nego tenis loptica - građa kao ključni sastojak poraza prezasićenih i Marija i Novaka. Neviđena je šteta što je Viktor igrao 5 setova prethodno pa je imao snage za samo jedan - ali zato maestralan - protiv Stana. Pri ovim loptica-okolnostima mogao je (i on takođe!) da dobije svakog - prvi i zadnji put u karijeri! Bukvalno do titule sa ovim lopticama!
Ovo je prvi GS u istoriji na kome nije bilo i gde su igrači morali da odustanu od jednog udarca. Nagradno pitanje: kojeg?
-
-
-
Odgovor: ceo GS bez drop-šotova, skraćenih lopti: ne-za-be-le-že-no!
Samo inercijom veličine a ne aktuelnom oba dobauljaše u ovo finale. Rodžer i do još većeg rastojanja od Novaka.
Nadamo se i motiva.

aca

pre 7 godina

I dalje gubi u medjusobnim duelima protiv Nadala i Djokovica. To znaci da nije bolji igrac od njih. Da je stvarno najbolji nikad ne bi izgubio po 25 meceva od obojice.
Mozda je uspesniji jer je imao srece na pocetku karijere da osvoji 10GS-ova dok oni nisu sazreli kao igraci i dok je konkurencija u smeni generacija bila prakticno smesna. I to sto ce mozda imati 3,4 GS vise od njih kad svi zavrse karijere, ne govori da je bolji igrac od njih. I nikad nece ni biti !
A mozda se Novak zainati pa i osvoji jos tih 6GSova i zacementira Rodju na drugo mesto. Ima jos 5-6 godina svakako i puno vremena pred sobom, samo polako...

Borko

pre 7 godina

Pa gde si se vratio koga si dobio na putu do titule, Djokovic bi obrisao patos tobom da nije poceo da jede bobice i da pije sokove iz nutribulita...

Vladimir

pre 7 godina

Hvala sponzoru Nike-u za ovo finale, mislim da Roger treba posle ove titule da pođe putem Rozberga i povuče se iz tenisa, ovako nešto može da se izrežira samo jednom.

Sale

pre 7 godina

Dva puta Federer izveo istu foru sa MTO.Pre 3 godine kad je Rafa uzeo MTO Wawrinka je poludeo a sad nije smeo da zucne jer je u pitanj Federer.Rafa je super servirao na kraju cetvrtog i onda posle pauze totalno ispao iz ritma za servis.Istu je i Mari uradio Novaku na US openu 2012 posle 2:2 u setovima.

Jovan

pre 7 godina

Izjava Federera "nadam se da cemo se videti sledece godine, a ako ne onda..." govori da je igrao samo da bi uzeo jos taj jedan slem. Da nije bilo Novaka odavno bi on imao 25GSova i uzivao u penziji. Novak je taj koji mu je davao inspiraciju svojom neverovatnom serijom poslednjih godina da igra jos, da se vrati posle povrede i pokusa ponovo. Njegova penzija ove sezone ce to i potvrditi.
Kako bilo, kladim se u sta god da ce Nole imati 1 GS vise od Federera na kraju svoje karijere. Vratice se on jaci nego ikad kao sto se uvek vrati, mozda vec i na RG.

Jova

pre 7 godina

@znanje-imanje

Drago mi je da ste se javili. Začin ste koji je nedostajao.

Pozdrav uz želju da se situacija ovogodišnjeg AO ne ponovi ( oči su mi ispadala probijajući se kroz komentare a mojih starogardaša ni za lijek ).

Bozidar

pre 7 godina

Vratio si se kad si prosao prvo kolo.
Glumac,jel vracanje podrazumeva titulu..ne foliraj.
Da Novak nije ispao ti bi sada drzaao posluzavnik.

milwood

pre 7 godina

Najveca prevara i najociglednija, covek u 2 meca je na konopcima uzima medicinski i posle 15 minuta igra kao da je 1.set.Mene frustrira to sto vecina savremenog covecanstva ce preko ovog preci kao telad. Konstatujem da sa danasnjim covekom je lako manipulisati kao sa,malim detetom, kapitalizam na,vrhuncu

Ivan

pre 7 godina

Eto, osvojio je i 18.Slem kapa dole zbog toga! E sad, na koji je način to uradio to ostaje tajna koju znaju samo on i Nike i možda još i Rod Lejver! Mnogo je tu čudnih okolnosti, najpre "iznenađujući" poraz Noleta pa potom "iznenađujući" poraz Marija pa potom med time out dva puta u dva meča za redom isto koliko je prethodno u celoj svojoj karijeri koristio, pa potom twit zvaničnog AO Twitter naloga koji je sve samo ne sportski, pa euforija u studiju Eurosporta koja traje evo par dana nakon polufinalnih mečeva....to mi obični smrtnici nikada nećemo saznati šta se sve tu izdogađalo....sutra je novi radni dan u ovom svetu, život ide dalje, i nikada se neće saznati šta se sve dešavalo iza kulisa....za razliku recimo od medalje Jamajčana u štafeti 4x100m sa OI u Pekingu koju naprasno oduzimaju nakon 9 godina....sport je umro....Ipak čestitam Rođi na veličanstvenom osvajanju 18.Slema čime je zacementirao svoj rekord, čestitam mu to u nadi da je ovaj Slem regularan i pošten, želim da verujem, nadam se.....

Borko

pre 7 godina

Pa gde si se vratio koga si dobio na putu do titule, Djokovic bi obrisao patos tobom da nije poceo da jede bobice i da pije sokove iz nutribulita...

Partizan

pre 7 godina

Ono sto je Dzordan za kosarku, ono sto je Maradona za fudbal, ono sto je Sumaher za F1, ono sto je Rosi za MotoGP...

To je Rodzer Federer za tenis!

Pojavljuju se igraci poput Djokovica i Mareja, koji imaju svojih 5 minuta, ali nikada nece biti ni do kolena najboljem teniseru svih vremena.

Svaka cast Nadalu za borbu, on zasluzuje mesto u istoriji, odmah posle GOAT-a.

aca

pre 7 godina

I dalje gubi u medjusobnim duelima protiv Nadala i Djokovica. To znaci da nije bolji igrac od njih. Da je stvarno najbolji nikad ne bi izgubio po 25 meceva od obojice.
Mozda je uspesniji jer je imao srece na pocetku karijere da osvoji 10GS-ova dok oni nisu sazreli kao igraci i dok je konkurencija u smeni generacija bila prakticno smesna. I to sto ce mozda imati 3,4 GS vise od njih kad svi zavrse karijere, ne govori da je bolji igrac od njih. I nikad nece ni biti !
A mozda se Novak zainati pa i osvoji jos tih 6GSova i zacementira Rodju na drugo mesto. Ima jos 5-6 godina svakako i puno vremena pred sobom, samo polako...

Sale

pre 7 godina

Dva puta Federer izveo istu foru sa MTO.Pre 3 godine kad je Rafa uzeo MTO Wawrinka je poludeo a sad nije smeo da zucne jer je u pitanj Federer.Rafa je super servirao na kraju cetvrtog i onda posle pauze totalno ispao iz ritma za servis.Istu je i Mari uradio Novaku na US openu 2012 posle 2:2 u setovima.

Jovan

pre 7 godina

Izjava Federera "nadam se da cemo se videti sledece godine, a ako ne onda..." govori da je igrao samo da bi uzeo jos taj jedan slem. Da nije bilo Novaka odavno bi on imao 25GSova i uzivao u penziji. Novak je taj koji mu je davao inspiraciju svojom neverovatnom serijom poslednjih godina da igra jos, da se vrati posle povrede i pokusa ponovo. Njegova penzija ove sezone ce to i potvrditi.
Kako bilo, kladim se u sta god da ce Nole imati 1 GS vise od Federera na kraju svoje karijere. Vratice se on jaci nego ikad kao sto se uvek vrati, mozda vec i na RG.

Vladimir

pre 7 godina

Hvala sponzoru Nike-u za ovo finale, mislim da Roger treba posle ove titule da pođe putem Rozberga i povuče se iz tenisa, ovako nešto može da se izrežira samo jednom.

anica

pre 7 godina

(@, 29. januar 2017 15:07)
Ne znam sta ti pokusavas ovde, kako imas snage da naklapas o tim stvarima sad kad ti teniser za koga navijas pobedio...uz duzno postovanje normalnim Fed navijacima, ima ih ovde, ima bre i teskih kompleksasa. Novak kad osvoji slem ja nemam vremena da mozgam o tome. Sta te muci? H2H, mastersi, najbolja sezona u istoriji, 4 vezana slema. Kazi? Zasto omalovazavas Novaka, vidis na ovom forumu ima ljudi koji ne vole Noleta ali ga ne vredjaju i ne nipodastavaju cinjenice. Ti druze ne navijas za Federera vec navijas protiv Novaka...Novak ima preko 200nedelja na prvom mestu a 6 godina mladji od Feda, postuj to.
Nole je drugi na Goat listi!

Bozidar

pre 7 godina

Vratio si se kad si prosao prvo kolo.
Glumac,jel vracanje podrazumeva titulu..ne foliraj.
Da Novak nije ispao ti bi sada drzaao posluzavnik.

znanje-imanje

pre 7 godina

AO2017 je bio teniski krajnje loš - i kao nivo tenisa i kao generalno stanje stvari. A tek mi je bilo bezveze da gledam finale dvojice igrača na 75% svojih (ex-)maksimalnih mogućnosti. Ne mislim da je ovo velika nameštaljka - nego je pre svega velika razočaraljka, da tako kažem. Kad ako ne sad za Raonić-Nišikori-Dimitrov generaciju? Gde su novi asovi da rano najave veličinu - Tim, Zverev, Kirijos itd?
Ovaj AO propade slično kao i onaj koji je osvojio Vavrinka. Onomad su bile neigrive loptice sa random rasturom pogodaka. Sada su bile neigrive loptice - sa slabim odbitkom i kotrolom - u prvoj nedelji AO! Neverovatni rezultati: plasman Karlovića pa i Tsonge a pre svega Istjomin i M. Zverev su se okoristili situacijom kreiroanom takvim lopticama. Spor ali jakog zamaha i nošenja ovih pre za bejzbol nego tenis loptica - građa kao ključni sastojak poraza prezasićenih i Marija i Novaka. Neviđena je šteta što je Viktor igrao 5 setova prethodno pa je imao snage za samo jedan - ali zato maestralan - protiv Stana. Pri ovim loptica-okolnostima mogao je (i on takođe!) da dobije svakog - prvi i zadnji put u karijeri! Bukvalno do titule sa ovim lopticama!
Ovo je prvi GS u istoriji na kome nije bilo i gde su igrači morali da odustanu od jednog udarca. Nagradno pitanje: kojeg?
-
-
-
Odgovor: ceo GS bez drop-šotova, skraćenih lopti: ne-za-be-le-že-no!
Samo inercijom veličine a ne aktuelnom oba dobauljaše u ovo finale. Rodžer i do još većeg rastojanja od Novaka.
Nadamo se i motiva.

Bejn

pre 7 godina

Nekad brojevi ne opisuju neciju velicinu i necije rivalstvo. Ronaldinjo i Ronaldo su statisticki daleko iza Mesija i Kristijana Ronalda, a opet ceo svet ih smatra boljim i atraktivnijm fudbalerima. LeBron Dzejms, na odlicnom putu da brojevima iza sebe ostavi Brajanta, ali Kobijevu velicinu nikad dostici nece. Slican slucaj sa Nadalom i Federerom. Iako ih Nole unistava u gotovo svim parametrima, i ima jos vremena da se vrati i postane apsolutni rekorder u svemu, nece biti velicina ove dvojice

@

pre 7 godina

@Borko
Berdiha, Nisikorija, Vavrinku, Nadala. Eto koga je dobio. Nije dozvolio da ga nasamara neki Istomin. I za njega Vavrinka nije nepobediv, za Djokovica jeste. Placi.

u dva meseca!

pre 7 godina

Neverovatno! Pre dva meseca je tenis imao direktan meč u kojem su dvojica najboljih odlučivali ko će biti broj 1, a danas evo ponovo u direktnom meču ko je najbolji ikada. I pritom su to druga dvojica!

Dr. Roddick

pre 7 godina

Sta se pravis lud, nolobotivi su odavno znali da je AO namesten za tebe.

Nego nek nam nolobotivi kazu koliko je GS finala namesteno u korist noleta?

Preporucujem - 6-7 GS finala

Ne preporucujem: 3-4 GS finala

Davidoff

pre 7 godina

Federer je tražio medicinski time out na kraju seta, i pauza je trajala čitava 3 minuta... Ne kao ostali između gemova, čak i tokom gema..Na to ima potpuno pravo, mada ruku na srce bio je veliki protivnik, ali kada je vidjeo kako drugi igrači to koriste, onda je i on tako počeo...Da je Nole ovo uradio, bilo bi sve OK, ne bi e spominjalo...U svemu Federer je popravi bekend nevjerojatno, a da mi je neko rekao da će Rafu držati servis, a da će Federer biti bolji u razmjenama, rekao bih mu da je lud... Pozdrav za ljubitelje tenisa, čestitke najvećem ikada Rodžeru Federeru na rekordnom 18 GS, a ovim teoretičarima zavjere i ostalim trolovima, zaobiđite sajt molim vas...

Cole

pre 7 godina

Svaka čast Nadalu i Federeru
ali bi samo voleo da hejteri
malo spuste loptu što se Novaka
tiče i da se ne pljuje junak
koji nas je toliko puta usrećio.
Pozdrav uz
https://www.youtube.com/watch?v=WKU084gM8yU

eee

pre 7 godina

Toliki sponzori i milioni su u igri. Morao si da se vratiš i pobediš.
(Doca, 29. januar 2017 13:51)

Jeste sigurno se zbog para vratio! Nzm kako te nije sramota da tako pises?!Pa on je jedan od najplacenijih sportista sveta zar stvarno mislis da su njemu pare bitne?! Prema Federeru, Gasolu, Bufonu... morate da imete postovanja voleli ih ili ne!

@

pre 7 godina

@Bejn
U kojim ih parametrima unistava Novak!? Federer 18 GS, 302 nedelje na prvom mestu, 88 titula, 5 ili vise GS na 3 od 4 GS...
Nadal 14 GS, 9 RG, najbolji sljakas u istoriji, legenda tenisa.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Sad stvarno ne postoji dilema ko je Najveći! Svaka rasprava je besmislena.,. otac četvero dece, bliži 50oj nego 20oj osvaja GS, polufinale i finale u 5 setova... nema dalje!

Jova

pre 7 godina

@znanje-imanje

Drago mi je da ste se javili. Začin ste koji je nedostajao.

Pozdrav uz želju da se situacija ovogodišnjeg AO ne ponovi ( oči su mi ispadala probijajući se kroz komentare a mojih starogardaša ni za lijek ).

vlada91

pre 7 godina

Pre svega jedno veliko bravo za Ljubicica,koji je vidno pomogao da se unapredi Fedrerov bekhend.
Najvece iznenadjenje je hladna glava kod Federera,koji je ranije ovakve meceve gubio jos i pre izlaska na teren.

srle

pre 7 godina

Biće teško Noletu da stigne 18 osvojenih grend slemova. Veliki sam navijač Đokovića i voleo bih da osvoji još Rolan Garos i Sinsinati, pa da zaokruži veliku karijeru. Svaki sledeći osvojeni grend slem bio bi bonus. Čestitke Federeru, veliko dostignuće.

kimiko

pre 7 godina

Dva velika igraca,pravi sampioni.Obojicu su slali u penziju.
Jednog zbog godina,drugog zbog povreda.A nisu ih pitali nista.Nisu ni oni mnogo pricali.
Onda je osvanuo jedan januarski dan i odgovor smo dobili.
Svaka cast na volji,zelji i zalaganju.
Tako se postuje tenis i svoj zanat.

Rf vs RN final

pre 7 godina

Wow , medicinski tajm aut ... ta pauza mu se o glavu obila jer je odmah ispao iz ritma i izgubio gem , posle toga je bila legendarna potjera za vracanjem brejka i titula ... svako vidi ono sto zeli !

Tenis je bio pazljiv na pocetku, oba igraca su bila umorna od polufinala ...

Mec je odlucio federerov bekhend, konacno je igrao takticki s nadalom i bez kompleksa ...

Kvalitetan turnir - zanimljiv ... najveci gubitnici turnira su Endi i Novak koji su vidjeni u finalu prije pocetka turnira o strane svih medija

Djole*

pre 7 godina

Mozda i jednog dana Rafa i Novak stignu Rodzera, prestignu ga po Slemovima, ali niko nikada nece biti kao ovaj covjek. Tako jedinstven u svemu, toliko elegantan, tolika zelja za povratkom.. Usudio bih se reci da je bekhend protiv Nadala danas radio bolje nego ikad ranije u njihovim duelima, toliko aseve na brejk loptama.. Nisam ocekivao ovo definitivno! 7 W, 5 USO, 5 AO, 1 RG - malo je za ovoga reci legenda! A sto se Rafe tice, on se VRATIO! To je najbitnije za tenis. Samo da se Djokovic nakon ovoga trgne!

Papadubi

pre 7 godina

Covek je jednostavno najbolji, prostije ne moze da se kaze. Njegova volja i zelja za pobedama je neverovatna. Najveci profesionalac, cetvoro dece, zena, fondacija, i uvek je na najvisem nivou ili bar blizu. Cak je i bez trenera bio u nekom periodu, opet je igrao kao zmaj. Kao sto je i sam rekao, razlika izmedju njega i vecine je sto on vise voli da pobedjuje nego sto mrzi da gubi. Svaka mu cast, kapa dole.

Hehe

pre 7 godina

Znaci muka mi od ovih sto su doktorirali fer plej igru pa opet prozivaju za MTO, kao da je to sve promenilo...sigurno nije najfer stvar da tako nesto uradi pred pocetak odlucujuceg seta, ali Nadal ga je bolje poceo, imao prednost brejka i sam posle zeznuo, tako da cao djaci, nema ljutnje sto sad Nolo mora da juri jos njih 6.

Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja

pre 7 godina

Ajde bre deda bezi u penziju,gde ce on da izdrzi 3 seta,ne brukaj se vise...kakav odgovor hejterima!

lorenzo

pre 7 godina

najveći si...ova glad za titulama posle svega i to u 35. godini je za svaku pohvalu, Rafi isto svaka čast...koliko su ih pljuvali i smijali im se prije par mjeseci zbog ispadanja i zbog ne igranja, slali ih u penziju a onda dođe AO i oni budu u finalu...svaka čast...ne znam da li ste vidjeli ali koliko je interesovanje bilo za meč da je drugom terenu bio prenos i tamo su sva mjesta skoro bila zauzeta...e to je ono što Marej i neĐoković nikada će imati, taj magnet za publiku a sve zbog stila igre, ništa više...a ovi što kažu da je bilo namješteno, pa gospodo što ako ste znali da Federer uzima titulu što niste stavili kuću na kladionicu pa uzeli pare? ako je tako providno bilo što ste samo pričali? mene je sramota kada čitam komentare, tačno smo zaostali pa u svemu tražimo neke teorije zavjere, ljude iz sijenke i sl.

Bojan

pre 7 godina

jako su smesni ovi komentari za MTO

da, covek je iskoristio nesto za sta ima pravo i Vavrinka se nije bunio jer je on isto uradio nakon drugog seta. I sad komentari kako je to uradio da bi izbacio Rafu iz ritma, a Rafa nakon nastavka u petom setu odmah napravio brejk.

a inace, niko ne komentarise koliko je vremena Rafi trebalo da servira na brejk lopte. Da li se to radi da bi se izbacio protivnik iz ritma (naravno da da), ali on to stalno radi pa mu je valjda oprosteno.