Četvrtak, 26.01.2017.

17:00

Ne otpisujte kraljice i kraljeve, oni pišu istoriju

"Australijo, srećan ti rođendan", bilo je prvo što sam čuo na TV kada sam otvorio oči.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Ne otpisujte kraljice i kraljeve, oni pišu istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Vera

pre 7 godina

Ne znam samo otkuda su izašli ovoliki Novakovi mrzitelji, gdje su se skrivali dok je Nole tukao ove kraljeve gdje je stigao.Nevjerojatno što se ovdje sve može pročitati. Samo se nadam da će se uskoro zauvijek vratiti u svoje rupe kad Novak ponovo zagospodari svjetskim tenisom.

Djan Karlo Fizikela

pre 7 godina

E Novace Novace,sto je previse,previse je.Vezes 4 Slema u nizu,i onda ladno gubis Wimbldon,Olimpiske,US-open,zavrsni masters,prvo mesto,i Australiju.Ako te sad nakon Australije neizmotivisu Rafa i Fed,onda ladno okaci reket o klin.

djuro

pre 7 godina

@86

Drago mi je sto sam otiso iz te rupe u kojoj vi zivotarite i mrzite. Laku noc i neka zadnji ugasi svetlo.
(Torontonian, 26. januar 2017 23:25)

e, pa neka si otišao i srećno ti bilo... još kad bi i jezik zaboravio da nam ne dosadjuješ više, nikad srećniji ne bi bili....

Melenci

pre 7 godina

no,ipak se mora reci da je Nole bio u formi,da je bio onaj stari,sigurno da finale ne bi izgledalo ovako.Moram odati veliko postovanje Rodzeru na svemu prokazanom tokom turnira,elegantno i samouvereno.Logicno je da su posle eliminacije Noleta pa i Endija iskoristili tako divnu priliku.A, sto pljuju Noleta nista iznenadjujuce,ima nas zaista raznih da sada ne psujem pa budem ao oni..

Jelena

pre 7 godina

Interesantno kada nema Srpkinje koja moze da ugrozi Serenu kao najbolju u istoriji, nebeski narod se slaze da je ona naj... A Rodzer, iako puno uspesniji od konkurencije nego Serena svoje, jer je tu i Stefi, se stavlja u isti kos sa Djokovicem, koji nije jos ni Samprasa i Rafu pretekao po najvaznijem parametru, a niti ce! Ali to je kod nas, u svetskim okvirima je Rodzer cak i veci u muskoj konkurenciji nego Serena u zenskoj. Hvala na paznji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 26. januar 2017 18:17)

Jao, ala se nalupeta. Ja prva nisam ludacki fan Djokovica, i ne razumem ovaj nas narod koji se identifikuje sa njim, ali, bre, kako mozes da kazes da je Federer uspesniji u muskoj, nego Serena u zenskoj konkurenciji? Zena je neprikosnovena. Nepravedno je njen uspeh zapostavljen, i definitivno nema ravnopravnosti polova u tenisu, jer je sve vreme u senci muske konkurencije i nadmetanja. Ona je najveca od svih. U obe konkurencije.

milan

pre 7 godina

"We’ve been forced to endure eight long years. But now - just maybe - the wait might be over.#AusOpen"

Niste nas obavestili kako je turnir pokazao postovanje prema visesturkom sampionu.
Zamislite da Roland Garros ili Wimbeledon napisu ovakav omaz svojim dominantnim sampionima jedom kada neki drugi igraci budu igrali finale.

Hvala autoru, inace lep izvestaj o kraljevima i kraljicama.

sasa

pre 7 godina

Press red button
Ma koje su to sve turnire osvojili Novak i Marej u prethodne 3-4 godine? Vavrinka ih mlatio gde je stigao.
Novak imao jednu sezonu 2015 a 2012, 2013 i 2014 osvajao po jedan GS.
Novak je izgubio od boljeg tenisera, nije to nikakva slucajnost. Tako ga je i Kveri lako pobedio. Da je prosao dalje, Novak bi ispao od Dimitrova, a tek protiv Nadala, Vavrinke ili Federera ne bi uspeo da osvoji ni set.
Oni su prevazisli njegov nivo tenisa. Kada Rafa i Rodzer igraju na svojih 80% to je mnogo visi nivo od Novakovih 100%.
(Istok, 26. januar 2017 22:30)

Jel si ti lud ili se pravis lud? Pitas koje su to turnire osvojili Novak i Endi. Verovatno sve koje su igrali inace ne bi bili prvi i drugi na svetu.

Bojan

pre 7 godina

NIKE SHOW WOW.HAHAHAA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shone, 26. januar 2017 18:42)

Ne nego "show without Djokovic".

Istok

pre 7 godina

@Press red button
Ma koje su to sve turnire osvojili Novak i Marej u prethodne 3-4 godine? Vavrinka ih mlatio gde je stigao.
Novak imao jednu sezonu 2015 a 2012, 2013 i 2014 osvajao po jedan GS.
Novak je izgubio od boljeg tenisera, nije to nikakva slucajnost. Tako ga je i Kveri lako pobedio. Da je prosao dalje, Novak bi ispao od Dimitrova, a tek protiv Nadala, Vavrinke ili Federera ne bi uspeo da osvoji ni set.
Oni su prevazisli njegov nivo tenisa. Kada Rafa i Rodzer igraju na svojih 80% to je mnogo visi nivo od Novakovih 100%.

Vladimir

pre 7 godina

Bravo Federer, Bravo Rafa. Veliki igracu su i dalj veliki. Zajedno sa Novakom oni su napravili magiju od tenisa. Osvajace svi oni jos turnira. Njih trojica su jedni druge napravili boljim igracima.
Novak ima vremena za jos jedan vrhunski period u kome moze da uzme jos 5 ili vise GS titula, moze i da se penzionise sada, i dalje ce biti jedan od najvecih.
Inace, jedan od najboljih meceva koje sam gledao u poslednjih nekoliko godina je bilo finala u Kataru gde je Novakova a i Murray-eva igra bila na vrhunskom nivou, dovoljna za GS titulu. Tako da nikog ne treba otpisivati, male nijanse odlucuju. I dalje navijam za Noleta i hvala mu za sve sto je uradio do sada a i za sve sto ce tek da uradi.

ja

pre 7 godina

@Ivan
Tacno, najgora Rodzerova sezona do tada, doduse bio je oslabljen jer je te godine oboleo od mononukleoze. Naredne godine mu se vratilo, uzeo je RG i VB i igrao sva 4 GS finala, dok je Rafa bio malerozan i povredio se posle RG.
Nadal je imao goru sezonu kada je izgubio cak sedam finala od Djokovica.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

Novak je najbolji igrač koji je uopšte uzeo reket u ruke.Melburn Pariz Vimbldon Njujork
4 u nizu više nikad niko neće osvojiti.....

Beobrad

pre 7 godina

@Pistol Pit
Zasto ih Nole nije pobedjivao u njihovim kucama dok su bili na vrhuncu? Pobedio Federera na Vimbldonu kada je Rodzer bio star, pa tada ga je i Stakhovski pobedio, i Raonic. Ili Nadala na RG a Nadal jadan povredjen, normalno da ce da pobedi povredjenog tenisera. Zasto ga nije pobedio kada je bio zdrav? Evo i Istomin pobedio Djokovica u njegovoj kuci na AO pa sta?
Djokovic je iskoristio vakuum koji nastao kada je Federer ostario a Nadal se povredio. Pa i prosle godine je dobio Rodzera jer je Rodzer bio povredjen.
Agasi je sa 34 igrao finale GS a Novak sa nepunih 30 ne moze ni 2 kolo da prodje.

Press red button for selfdestruction

pre 7 godina

jedan turnir i zaboravlja se da su Novak i Marej osvojili gotovo svaki turnir pre toga unazad 3,4 godine, onda su govorili ,smara samo dva igraca osvajaju, sad kada su ispali, gotovo, nema ih vise, federer kralj,na sledecih 20 turnira ce Novak i Marej sve opet da osvoje, sta li cete onda pricati za federera i nadala?? onda su matori, povredjeni, proslo je njihovo vreme, Novak Djokovic da je prosao jos koje kolo ovde bi sa 20% snage osvojio ovaj turnir,naleteo na igraca koji je odigrao iznad svojih mogucnosti a on izasao na teren samo da se pojavi, dve stvari se poklopile i to je to, sreca nevidjena za sve ostale, nista drugo!!

Beobrad

pre 7 godina

@kibo
Mnogo ti je glup komentar. Pa sta ako ima 100 miliona na racunu? Znam ja za mnoge lopove, tajkune, starlete, pevaljke itd. koji imaju i vise pa su ipak luzeri i losi ljudi. Ima on mesto u istoriji, doduse sporedno mesto, kao neko ko je bio sporedan i manje uspesan igrac u eri najboljih u istoriji. Niko ga nece ni pominjati.

Pistol Pit

pre 7 godina

Kraljevi pišu istoriju. Luzeri grle drveće.
(Jogurt Balans, 26. januar 2017 18:05)

Da ovaj komentar ima vise pluseva nego minusa mnogo govori o nama samima koji doslovno pre podne mozemo Novaka uzdizati u visine,a poslepodne ga uniziti do krajnjih granica.Pa gde su ti kraljevi bili 4,5 godine prika? Ko ih je kidao gde se stiglo? Tog istog Federera u njegovoj kuci,Vimbldonu dva puta u finalu razmontirao! Drugi igrac nako Soderlinga pobedio Ndala u njegovoj kuci R.Garosu.Mastersa rekordan broj.Sto se ne setis kako je Nole tog istog Feda prosle god.na istom ovom AO pocistio sa terena.Pa i ja da sam Novak pitanje da li bih se zalagao kad znam da me trenutno vecina u Srbiji ne podrzava.Tuzni ste svi redom koji ga pljujete.Zamislite samo da Nole nije ni postojao.Sad se Fed dize u nebesa kako je moguce da u tim godinama ovako igra.Pa i Agasi je igrao finale USopena sa 35-36god.

.

pre 7 godina

@ds
Ne lupaj, ne moze biti veci kad je Federer mnogo uspesniji od njega. Sta odakle dolazi? Iz Pliceve teniske skole, mali bogatas placao Pilicu da ga trenira, za razliku od Federera i Nadala koji nisu imali novca za to. Nije vazno ko odakle dolazi, svuda ima sumnjivih bogatasa cija su decica privilegovana.

?

pre 7 godina

Proslo vreme boranije. Sada ce Rodzer i Rafa sa svojih 60-70% sve da maltretiraju na GS, a Nolo, Marej i ostala boranija neka se igra na manjim turnirima. Nikada vise Novak nece osvojiti GS. Pa njega bi Vavrinka danas samleo, gore nego na USO!

Mikii

pre 7 godina

U tenisu stil igre: Vavrinke, Novaka, Mareja, Nišikorija,..., je igra s osnovne linije (suviše odbranbena pozicija), loptica se prebacuje suviše mnogo puta..., nije toliko atraktivno za gledanje, podseća na ono što je u fudbali Italija. Ljudi vole da gledaju Federera (Dimitrov igra sličnim stilom) zbog plana igre (Nadal!), jasnih poteza...kao što u fudbalu vole da gledaju Brazil....u tom smislu se može govoriti o "pobedi tenisa"!
(zoran, 26. januar 2017 19:31)


Decko, tebi Wawrinka igra dosadan DEFANZIVNI tenis?! Ajde ti, blago meni, na pecanje. Nije ovo za tebe.

Ivan

pre 7 godina

Kada ste nas već podsetili na tu sjajnu tenisku 2008.godinu, valja napomenuti da je Rođa nikada neće zaboraviti niti mu osvajanje i svih 4 GS-a ove godine može izbrisati iz sećanja tu godinu i dominaciju Rafe nad njim tada! Najpre ga je brutalno isprašio u finalu RG sa fenomenalnih 6:1, 6:3 i 6:0, da bi mu potom uzeo i WB pobedivši ga u onom epskom finalu sa 3:2 u setovima! Potom, 2009.god ga je pobedio i u finalu AO sa 3:2 u setovima i naterao ga da prvi i verovatno i jedini put plače na terenu nakon nekog meča! Ta godina je velika godine Rafe Nadala i to se više neće ponoviti!

Smoki iz Brabanta

pre 7 godina

@Jumko Prvo da iskažem svoje poštovanje: Vi ste izvanredan trol. Uvek uspete da izvučete reakciju javnosti.

Ne slažem se s Vama, kao i obično. :-)
U realnom svetu, međusobni odnos snaga je ono što definiše boljeg. Npr. indijanska plemena su vladala Amerikom hiljadama godina. Onda su došli evropski naseljenici i pregazili ih kao plitak potok. Gde su Indijanci tokom poslednjih nekoliko stoleća? Da, ponekad snime film o njima, ili reklamu. Razumete?

P.S. Dobar ovaj coffeeshop... :-)

zoran

pre 7 godina

Napravimo poređenje sa fudbalom. Zašto ljudi odlaze da gledaju fudbal? Da bi videli akcije koje će biti krunisane golovima. U fokusu su oduvek zato bili Brazil, Nemačka, Holandija,... ali reprezenatacija Italije je lansirala "odbranbeni fudbal" (bili su i prvaci sveta), znači smisao fudbala: da neprimiš pogodak! Dosadno!
U tenisu stil igre: Vavrinke, Novaka, Mareja, Nišikorija,..., je igra s osnovne linije (suviše odbranbena pozicija), loptica se prebacuje suviše mnogo puta..., nije toliko atraktivno za gledanje, podseća na ono što je u fudbali Italija. Ljudi vole da gledaju Federera (Dimitrov igra sličnim stilom) zbog plana igre (Nadal!), jasnih poteza...kao što u fudbalu vole da gledaju Brazil....u tom smislu se može govoriti o "pobedi tenisa"!

buva

pre 7 godina

Hahaha...wow. Kao da citam zapadne medije. Nemam nista protiv toga da su Rafa I Roki kraljevi, ali nisu jedini. I jos nesto...u poslednja tri finala Novak je razmontirao Federera, a u nedelju ce mu to uraditi Nadal. Gledacemo reprizu AO 2009 i suzicu kako tece noz obraz.

L

pre 7 godina

"U realnom svetu, međusobni odnos snaga je ono što definiše boljeg. "

Aha, sad je to, dok je Federer vodio u h2h onda nije bilo tako :D
Botine, smešni ste.

Ivan

pre 7 godina

Niko ne otpisuje kraljeve i kraljice, oni su to što jesu, veliki, i to će i ostati. Ali kvalitet tenisa viđen u ovih 2 nedelje AO 2017 govori da je današnji tenis u dubokoj krizi. Danas smo videli jedan meč u pet setova, jedno polufinale GS-a i kada se uzmu u obzir te činjenice trebalo bi da se radi o velikom epskom meču, međutim, kada se pogleda taj meč ili bar njegov hajlajts vidi se da je to bio jedan sasvim prosečan meč, jedan meč poput nekog četvrtfinala ili polufinala ATP 250 samo sa većim brojem setova....znači kvalitet tenisa je u strašnom padu danas...a novih kraljeva nema ni na vidiku..

.

pre 7 godina

@buva
Jedini kraljevi! Sta im mozes? Gledaces ih obojicu u finalu, ko god da pobedi, ko god bude razmontiran bice bolji od onih koji ni drugo kolo ne mogu da prodju. Suzice ce da teku niz tvoje obraze, ko god da pobedi, povecava razliku u odnosu na placka iz Monaka.

Valderama

pre 7 godina

Nadal je dosao u dobroj formi a Rodzer me iznenadio. Kad je ispao Novak moj favorit je bio i ostao Nadal. Moram da se osvrnem na intervju "on the court" odmah posle meca koji je uradio Kurijer sa Federerom. Rodzer se zaista promenio, mnogo je opusteniji , spontaniji i bilo je stvarno uzivanje slusati pogotovu onaj deo o njemu i Rafi gde obojica nisu ni sanjali da mogu da odigraju finale AO.
Ovo kazem zbog toga sto mi se cini da su se uloge promenile.Ranije je bio nas Nole koji je davao spontane zabavne duhovite intervjuje posle meca a Rodzer je bio uvek ustogljen i politicki korektan. Nazalost sad je obrnuto , kao da jeRodzer naucio od Novaka kako se to radi , a nas Novak totalno izgubio smek koji ga je nekad krasio.

bubuljica

pre 7 godina

drago mi je zbog nadala,federera,sestara wiliams ,rad,treninzi,odricanja i eto .,bilo bi mi jos draze da je nole u finalu ali on sad ima druge prioritete ,nadam se da ce razbudi ali tesko .

sava

pre 7 godina

Serena vodi 6:2 protiv sestre u finalima GS i to Serena je pobeđivala sestru u Parizu 2002, Wimbledonu 2002,2003 i 2009 US open 2002 i Australia 2003 to je ukupno šest, a Venus je pobedila u njihovom prvom finalu US open 2001 i Wimbledon 2008.

ds

pre 7 godina

Kakav naslov...! Nole je ispao istoriju tenisa... jedan poraz i najgori je ...! Federer jedno finale u tri godine i Bog ...Šta reći...???! Dobro, jeste Federer veliki ali je i Nole kao i on, ako ne i veći, odakle dolazi, kako je došao do toga...jedan je Novak!!!

Nole no1 po šuntavilu

pre 7 godina

Il sam lud ili se Rafa vratio na stare staze ... igra polufinale na brzoj beton podlozi ... ovako nije igrao od Us opena 2013, sta ce tek raditi na šljaci - nego sjetimo se da je i prosle godine bio konkurentan na Roland G ali je zapalio rucni zglob ... Dimitrov/Federer , 2 relativno slicna stila igre - igraci koje je Rafa tokom karijere gazio redovno navise zbog toga sto im jednoručni bekhend popusta kako mec ide gdje vremenom vracu kratke lopte ili ih ne vracu a Rafa to nemilosrdno kaznjava .... volio bi da Rafa osvoji - zasluzio je !

Jumko

pre 7 godina

Interesantno kada nema Srpkinje koja moze da ugrozi Serenu kao najbolju u istoriji, nebeski narod se slaze da je ona naj... A Rodzer, iako puno uspesniji od konkurencije nego Serena svoje, jer je tu i Stefi, se stavlja u isti kos sa Djokovicem, koji nije jos ni Samprasa i Rafu pretekao po najvaznijem parametru, a niti ce! Ali to je kod nas, u svetskim okvirima je Rodzer cak i veci u muskoj konkurenciji nego Serena u zenskoj. Hvala na paznji!

bubuljica

pre 7 godina

drago mi je zbog nadala,federera,sestara wiliams ,rad,treninzi,odricanja i eto .,bilo bi mi jos draze da je nole u finalu ali on sad ima druge prioritete ,nadam se da ce razbudi ali tesko .

Nole no1 po šuntavilu

pre 7 godina

Il sam lud ili se Rafa vratio na stare staze ... igra polufinale na brzoj beton podlozi ... ovako nije igrao od Us opena 2013, sta ce tek raditi na šljaci - nego sjetimo se da je i prosle godine bio konkurentan na Roland G ali je zapalio rucni zglob ... Dimitrov/Federer , 2 relativno slicna stila igre - igraci koje je Rafa tokom karijere gazio redovno navise zbog toga sto im jednoručni bekhend popusta kako mec ide gdje vremenom vracu kratke lopte ili ih ne vracu a Rafa to nemilosrdno kaznjava .... volio bi da Rafa osvoji - zasluzio je !

Jumko

pre 7 godina

Interesantno kada nema Srpkinje koja moze da ugrozi Serenu kao najbolju u istoriji, nebeski narod se slaze da je ona naj... A Rodzer, iako puno uspesniji od konkurencije nego Serena svoje, jer je tu i Stefi, se stavlja u isti kos sa Djokovicem, koji nije jos ni Samprasa i Rafu pretekao po najvaznijem parametru, a niti ce! Ali to je kod nas, u svetskim okvirima je Rodzer cak i veci u muskoj konkurenciji nego Serena u zenskoj. Hvala na paznji!

ds

pre 7 godina

Kakav naslov...! Nole je ispao istoriju tenisa... jedan poraz i najgori je ...! Federer jedno finale u tri godine i Bog ...Šta reći...???! Dobro, jeste Federer veliki ali je i Nole kao i on, ako ne i veći, odakle dolazi, kako je došao do toga...jedan je Novak!!!

Valderama

pre 7 godina

Nadal je dosao u dobroj formi a Rodzer me iznenadio. Kad je ispao Novak moj favorit je bio i ostao Nadal. Moram da se osvrnem na intervju "on the court" odmah posle meca koji je uradio Kurijer sa Federerom. Rodzer se zaista promenio, mnogo je opusteniji , spontaniji i bilo je stvarno uzivanje slusati pogotovu onaj deo o njemu i Rafi gde obojica nisu ni sanjali da mogu da odigraju finale AO.
Ovo kazem zbog toga sto mi se cini da su se uloge promenile.Ranije je bio nas Nole koji je davao spontane zabavne duhovite intervjuje posle meca a Rodzer je bio uvek ustogljen i politicki korektan. Nazalost sad je obrnuto , kao da jeRodzer naucio od Novaka kako se to radi , a nas Novak totalno izgubio smek koji ga je nekad krasio.

zoran

pre 7 godina

Napravimo poređenje sa fudbalom. Zašto ljudi odlaze da gledaju fudbal? Da bi videli akcije koje će biti krunisane golovima. U fokusu su oduvek zato bili Brazil, Nemačka, Holandija,... ali reprezenatacija Italije je lansirala "odbranbeni fudbal" (bili su i prvaci sveta), znači smisao fudbala: da neprimiš pogodak! Dosadno!
U tenisu stil igre: Vavrinke, Novaka, Mareja, Nišikorija,..., je igra s osnovne linije (suviše odbranbena pozicija), loptica se prebacuje suviše mnogo puta..., nije toliko atraktivno za gledanje, podseća na ono što je u fudbali Italija. Ljudi vole da gledaju Federera (Dimitrov igra sličnim stilom) zbog plana igre (Nadal!), jasnih poteza...kao što u fudbalu vole da gledaju Brazil....u tom smislu se može govoriti o "pobedi tenisa"!

Mikii

pre 7 godina

U tenisu stil igre: Vavrinke, Novaka, Mareja, Nišikorija,..., je igra s osnovne linije (suviše odbranbena pozicija), loptica se prebacuje suviše mnogo puta..., nije toliko atraktivno za gledanje, podseća na ono što je u fudbali Italija. Ljudi vole da gledaju Federera (Dimitrov igra sličnim stilom) zbog plana igre (Nadal!), jasnih poteza...kao što u fudbalu vole da gledaju Brazil....u tom smislu se može govoriti o "pobedi tenisa"!
(zoran, 26. januar 2017 19:31)


Decko, tebi Wawrinka igra dosadan DEFANZIVNI tenis?! Ajde ti, blago meni, na pecanje. Nije ovo za tebe.

Pistol Pit

pre 7 godina

Kraljevi pišu istoriju. Luzeri grle drveće.
(Jogurt Balans, 26. januar 2017 18:05)

Da ovaj komentar ima vise pluseva nego minusa mnogo govori o nama samima koji doslovno pre podne mozemo Novaka uzdizati u visine,a poslepodne ga uniziti do krajnjih granica.Pa gde su ti kraljevi bili 4,5 godine prika? Ko ih je kidao gde se stiglo? Tog istog Federera u njegovoj kuci,Vimbldonu dva puta u finalu razmontirao! Drugi igrac nako Soderlinga pobedio Ndala u njegovoj kuci R.Garosu.Mastersa rekordan broj.Sto se ne setis kako je Nole tog istog Feda prosle god.na istom ovom AO pocistio sa terena.Pa i ja da sam Novak pitanje da li bih se zalagao kad znam da me trenutno vecina u Srbiji ne podrzava.Tuzni ste svi redom koji ga pljujete.Zamislite samo da Nole nije ni postojao.Sad se Fed dize u nebesa kako je moguce da u tim godinama ovako igra.Pa i Agasi je igrao finale USopena sa 35-36god.

sasa

pre 7 godina

Press red button
Ma koje su to sve turnire osvojili Novak i Marej u prethodne 3-4 godine? Vavrinka ih mlatio gde je stigao.
Novak imao jednu sezonu 2015 a 2012, 2013 i 2014 osvajao po jedan GS.
Novak je izgubio od boljeg tenisera, nije to nikakva slucajnost. Tako ga je i Kveri lako pobedio. Da je prosao dalje, Novak bi ispao od Dimitrova, a tek protiv Nadala, Vavrinke ili Federera ne bi uspeo da osvoji ni set.
Oni su prevazisli njegov nivo tenisa. Kada Rafa i Rodzer igraju na svojih 80% to je mnogo visi nivo od Novakovih 100%.
(Istok, 26. januar 2017 22:30)

Jel si ti lud ili se pravis lud? Pitas koje su to turnire osvojili Novak i Endi. Verovatno sve koje su igrali inace ne bi bili prvi i drugi na svetu.

?

pre 7 godina

Proslo vreme boranije. Sada ce Rodzer i Rafa sa svojih 60-70% sve da maltretiraju na GS, a Nolo, Marej i ostala boranija neka se igra na manjim turnirima. Nikada vise Novak nece osvojiti GS. Pa njega bi Vavrinka danas samleo, gore nego na USO!

Vladimir

pre 7 godina

Bravo Federer, Bravo Rafa. Veliki igracu su i dalj veliki. Zajedno sa Novakom oni su napravili magiju od tenisa. Osvajace svi oni jos turnira. Njih trojica su jedni druge napravili boljim igracima.
Novak ima vremena za jos jedan vrhunski period u kome moze da uzme jos 5 ili vise GS titula, moze i da se penzionise sada, i dalje ce biti jedan od najvecih.
Inace, jedan od najboljih meceva koje sam gledao u poslednjih nekoliko godina je bilo finala u Kataru gde je Novakova a i Murray-eva igra bila na vrhunskom nivou, dovoljna za GS titulu. Tako da nikog ne treba otpisivati, male nijanse odlucuju. I dalje navijam za Noleta i hvala mu za sve sto je uradio do sada a i za sve sto ce tek da uradi.

L

pre 7 godina

"U realnom svetu, međusobni odnos snaga je ono što definiše boljeg. "

Aha, sad je to, dok je Federer vodio u h2h onda nije bilo tako :D
Botine, smešni ste.

.

pre 7 godina

@buva
Jedini kraljevi! Sta im mozes? Gledaces ih obojicu u finalu, ko god da pobedi, ko god bude razmontiran bice bolji od onih koji ni drugo kolo ne mogu da prodju. Suzice ce da teku niz tvoje obraze, ko god da pobedi, povecava razliku u odnosu na placka iz Monaka.

.

pre 7 godina

@ds
Ne lupaj, ne moze biti veci kad je Federer mnogo uspesniji od njega. Sta odakle dolazi? Iz Pliceve teniske skole, mali bogatas placao Pilicu da ga trenira, za razliku od Federera i Nadala koji nisu imali novca za to. Nije vazno ko odakle dolazi, svuda ima sumnjivih bogatasa cija su decica privilegovana.

Ivan

pre 7 godina

Kada ste nas već podsetili na tu sjajnu tenisku 2008.godinu, valja napomenuti da je Rođa nikada neće zaboraviti niti mu osvajanje i svih 4 GS-a ove godine može izbrisati iz sećanja tu godinu i dominaciju Rafe nad njim tada! Najpre ga je brutalno isprašio u finalu RG sa fenomenalnih 6:1, 6:3 i 6:0, da bi mu potom uzeo i WB pobedivši ga u onom epskom finalu sa 3:2 u setovima! Potom, 2009.god ga je pobedio i u finalu AO sa 3:2 u setovima i naterao ga da prvi i verovatno i jedini put plače na terenu nakon nekog meča! Ta godina je velika godine Rafe Nadala i to se više neće ponoviti!

buva

pre 7 godina

Hahaha...wow. Kao da citam zapadne medije. Nemam nista protiv toga da su Rafa I Roki kraljevi, ali nisu jedini. I jos nesto...u poslednja tri finala Novak je razmontirao Federera, a u nedelju ce mu to uraditi Nadal. Gledacemo reprizu AO 2009 i suzicu kako tece noz obraz.

Beobrad

pre 7 godina

@Pistol Pit
Zasto ih Nole nije pobedjivao u njihovim kucama dok su bili na vrhuncu? Pobedio Federera na Vimbldonu kada je Rodzer bio star, pa tada ga je i Stakhovski pobedio, i Raonic. Ili Nadala na RG a Nadal jadan povredjen, normalno da ce da pobedi povredjenog tenisera. Zasto ga nije pobedio kada je bio zdrav? Evo i Istomin pobedio Djokovica u njegovoj kuci na AO pa sta?
Djokovic je iskoristio vakuum koji nastao kada je Federer ostario a Nadal se povredio. Pa i prosle godine je dobio Rodzera jer je Rodzer bio povredjen.
Agasi je sa 34 igrao finale GS a Novak sa nepunih 30 ne moze ni 2 kolo da prodje.

Press red button for selfdestruction

pre 7 godina

jedan turnir i zaboravlja se da su Novak i Marej osvojili gotovo svaki turnir pre toga unazad 3,4 godine, onda su govorili ,smara samo dva igraca osvajaju, sad kada su ispali, gotovo, nema ih vise, federer kralj,na sledecih 20 turnira ce Novak i Marej sve opet da osvoje, sta li cete onda pricati za federera i nadala?? onda su matori, povredjeni, proslo je njihovo vreme, Novak Djokovic da je prosao jos koje kolo ovde bi sa 20% snage osvojio ovaj turnir,naleteo na igraca koji je odigrao iznad svojih mogucnosti a on izasao na teren samo da se pojavi, dve stvari se poklopile i to je to, sreca nevidjena za sve ostale, nista drugo!!

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

Novak je najbolji igrač koji je uopšte uzeo reket u ruke.Melburn Pariz Vimbldon Njujork
4 u nizu više nikad niko neće osvojiti.....

ja

pre 7 godina

@Ivan
Tacno, najgora Rodzerova sezona do tada, doduse bio je oslabljen jer je te godine oboleo od mononukleoze. Naredne godine mu se vratilo, uzeo je RG i VB i igrao sva 4 GS finala, dok je Rafa bio malerozan i povredio se posle RG.
Nadal je imao goru sezonu kada je izgubio cak sedam finala od Djokovica.

Jelena

pre 7 godina

Interesantno kada nema Srpkinje koja moze da ugrozi Serenu kao najbolju u istoriji, nebeski narod se slaze da je ona naj... A Rodzer, iako puno uspesniji od konkurencije nego Serena svoje, jer je tu i Stefi, se stavlja u isti kos sa Djokovicem, koji nije jos ni Samprasa i Rafu pretekao po najvaznijem parametru, a niti ce! Ali to je kod nas, u svetskim okvirima je Rodzer cak i veci u muskoj konkurenciji nego Serena u zenskoj. Hvala na paznji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 26. januar 2017 18:17)

Jao, ala se nalupeta. Ja prva nisam ludacki fan Djokovica, i ne razumem ovaj nas narod koji se identifikuje sa njim, ali, bre, kako mozes da kazes da je Federer uspesniji u muskoj, nego Serena u zenskoj konkurenciji? Zena je neprikosnovena. Nepravedno je njen uspeh zapostavljen, i definitivno nema ravnopravnosti polova u tenisu, jer je sve vreme u senci muske konkurencije i nadmetanja. Ona je najveca od svih. U obe konkurencije.

Ivan

pre 7 godina

Niko ne otpisuje kraljeve i kraljice, oni su to što jesu, veliki, i to će i ostati. Ali kvalitet tenisa viđen u ovih 2 nedelje AO 2017 govori da je današnji tenis u dubokoj krizi. Danas smo videli jedan meč u pet setova, jedno polufinale GS-a i kada se uzmu u obzir te činjenice trebalo bi da se radi o velikom epskom meču, međutim, kada se pogleda taj meč ili bar njegov hajlajts vidi se da je to bio jedan sasvim prosečan meč, jedan meč poput nekog četvrtfinala ili polufinala ATP 250 samo sa većim brojem setova....znači kvalitet tenisa je u strašnom padu danas...a novih kraljeva nema ni na vidiku..

Bojan

pre 7 godina

NIKE SHOW WOW.HAHAHAA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shone, 26. januar 2017 18:42)

Ne nego "show without Djokovic".

Istok

pre 7 godina

@Press red button
Ma koje su to sve turnire osvojili Novak i Marej u prethodne 3-4 godine? Vavrinka ih mlatio gde je stigao.
Novak imao jednu sezonu 2015 a 2012, 2013 i 2014 osvajao po jedan GS.
Novak je izgubio od boljeg tenisera, nije to nikakva slucajnost. Tako ga je i Kveri lako pobedio. Da je prosao dalje, Novak bi ispao od Dimitrova, a tek protiv Nadala, Vavrinke ili Federera ne bi uspeo da osvoji ni set.
Oni su prevazisli njegov nivo tenisa. Kada Rafa i Rodzer igraju na svojih 80% to je mnogo visi nivo od Novakovih 100%.

Beobrad

pre 7 godina

@kibo
Mnogo ti je glup komentar. Pa sta ako ima 100 miliona na racunu? Znam ja za mnoge lopove, tajkune, starlete, pevaljke itd. koji imaju i vise pa su ipak luzeri i losi ljudi. Ima on mesto u istoriji, doduse sporedno mesto, kao neko ko je bio sporedan i manje uspesan igrac u eri najboljih u istoriji. Niko ga nece ni pominjati.

milan

pre 7 godina

"We’ve been forced to endure eight long years. But now - just maybe - the wait might be over.#AusOpen"

Niste nas obavestili kako je turnir pokazao postovanje prema visesturkom sampionu.
Zamislite da Roland Garros ili Wimbeledon napisu ovakav omaz svojim dominantnim sampionima jedom kada neki drugi igraci budu igrali finale.

Hvala autoru, inace lep izvestaj o kraljevima i kraljicama.

Smoki iz Brabanta

pre 7 godina

@Jumko Prvo da iskažem svoje poštovanje: Vi ste izvanredan trol. Uvek uspete da izvučete reakciju javnosti.

Ne slažem se s Vama, kao i obično. :-)
U realnom svetu, međusobni odnos snaga je ono što definiše boljeg. Npr. indijanska plemena su vladala Amerikom hiljadama godina. Onda su došli evropski naseljenici i pregazili ih kao plitak potok. Gde su Indijanci tokom poslednjih nekoliko stoleća? Da, ponekad snime film o njima, ili reklamu. Razumete?

P.S. Dobar ovaj coffeeshop... :-)

Vera

pre 7 godina

Ne znam samo otkuda su izašli ovoliki Novakovi mrzitelji, gdje su se skrivali dok je Nole tukao ove kraljeve gdje je stigao.Nevjerojatno što se ovdje sve može pročitati. Samo se nadam da će se uskoro zauvijek vratiti u svoje rupe kad Novak ponovo zagospodari svjetskim tenisom.

sava

pre 7 godina

Serena vodi 6:2 protiv sestre u finalima GS i to Serena je pobeđivala sestru u Parizu 2002, Wimbledonu 2002,2003 i 2009 US open 2002 i Australia 2003 to je ukupno šest, a Venus je pobedila u njihovom prvom finalu US open 2001 i Wimbledon 2008.

Melenci

pre 7 godina

no,ipak se mora reci da je Nole bio u formi,da je bio onaj stari,sigurno da finale ne bi izgledalo ovako.Moram odati veliko postovanje Rodzeru na svemu prokazanom tokom turnira,elegantno i samouvereno.Logicno je da su posle eliminacije Noleta pa i Endija iskoristili tako divnu priliku.A, sto pljuju Noleta nista iznenadjujuce,ima nas zaista raznih da sada ne psujem pa budem ao oni..

djuro

pre 7 godina

@86

Drago mi je sto sam otiso iz te rupe u kojoj vi zivotarite i mrzite. Laku noc i neka zadnji ugasi svetlo.
(Torontonian, 26. januar 2017 23:25)

e, pa neka si otišao i srećno ti bilo... još kad bi i jezik zaboravio da nam ne dosadjuješ više, nikad srećniji ne bi bili....

Djan Karlo Fizikela

pre 7 godina

E Novace Novace,sto je previse,previse je.Vezes 4 Slema u nizu,i onda ladno gubis Wimbldon,Olimpiske,US-open,zavrsni masters,prvo mesto,i Australiju.Ako te sad nakon Australije neizmotivisu Rafa i Fed,onda ladno okaci reket o klin.

ds

pre 7 godina

Kakav naslov...! Nole je ispao istoriju tenisa... jedan poraz i najgori je ...! Federer jedno finale u tri godine i Bog ...Šta reći...???! Dobro, jeste Federer veliki ali je i Nole kao i on, ako ne i veći, odakle dolazi, kako je došao do toga...jedan je Novak!!!

buva

pre 7 godina

Hahaha...wow. Kao da citam zapadne medije. Nemam nista protiv toga da su Rafa I Roki kraljevi, ali nisu jedini. I jos nesto...u poslednja tri finala Novak je razmontirao Federera, a u nedelju ce mu to uraditi Nadal. Gledacemo reprizu AO 2009 i suzicu kako tece noz obraz.

Jumko

pre 7 godina

Interesantno kada nema Srpkinje koja moze da ugrozi Serenu kao najbolju u istoriji, nebeski narod se slaze da je ona naj... A Rodzer, iako puno uspesniji od konkurencije nego Serena svoje, jer je tu i Stefi, se stavlja u isti kos sa Djokovicem, koji nije jos ni Samprasa i Rafu pretekao po najvaznijem parametru, a niti ce! Ali to je kod nas, u svetskim okvirima je Rodzer cak i veci u muskoj konkurenciji nego Serena u zenskoj. Hvala na paznji!

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

Novak je najbolji igrač koji je uopšte uzeo reket u ruke.Melburn Pariz Vimbldon Njujork
4 u nizu više nikad niko neće osvojiti.....

?

pre 7 godina

Proslo vreme boranije. Sada ce Rodzer i Rafa sa svojih 60-70% sve da maltretiraju na GS, a Nolo, Marej i ostala boranija neka se igra na manjim turnirima. Nikada vise Novak nece osvojiti GS. Pa njega bi Vavrinka danas samleo, gore nego na USO!

Pistol Pit

pre 7 godina

Kraljevi pišu istoriju. Luzeri grle drveće.
(Jogurt Balans, 26. januar 2017 18:05)

Da ovaj komentar ima vise pluseva nego minusa mnogo govori o nama samima koji doslovno pre podne mozemo Novaka uzdizati u visine,a poslepodne ga uniziti do krajnjih granica.Pa gde su ti kraljevi bili 4,5 godine prika? Ko ih je kidao gde se stiglo? Tog istog Federera u njegovoj kuci,Vimbldonu dva puta u finalu razmontirao! Drugi igrac nako Soderlinga pobedio Ndala u njegovoj kuci R.Garosu.Mastersa rekordan broj.Sto se ne setis kako je Nole tog istog Feda prosle god.na istom ovom AO pocistio sa terena.Pa i ja da sam Novak pitanje da li bih se zalagao kad znam da me trenutno vecina u Srbiji ne podrzava.Tuzni ste svi redom koji ga pljujete.Zamislite samo da Nole nije ni postojao.Sad se Fed dize u nebesa kako je moguce da u tim godinama ovako igra.Pa i Agasi je igrao finale USopena sa 35-36god.

Nole no1 po šuntavilu

pre 7 godina

Il sam lud ili se Rafa vratio na stare staze ... igra polufinale na brzoj beton podlozi ... ovako nije igrao od Us opena 2013, sta ce tek raditi na šljaci - nego sjetimo se da je i prosle godine bio konkurentan na Roland G ali je zapalio rucni zglob ... Dimitrov/Federer , 2 relativno slicna stila igre - igraci koje je Rafa tokom karijere gazio redovno navise zbog toga sto im jednoručni bekhend popusta kako mec ide gdje vremenom vracu kratke lopte ili ih ne vracu a Rafa to nemilosrdno kaznjava .... volio bi da Rafa osvoji - zasluzio je !

Beobrad

pre 7 godina

@Pistol Pit
Zasto ih Nole nije pobedjivao u njihovim kucama dok su bili na vrhuncu? Pobedio Federera na Vimbldonu kada je Rodzer bio star, pa tada ga je i Stakhovski pobedio, i Raonic. Ili Nadala na RG a Nadal jadan povredjen, normalno da ce da pobedi povredjenog tenisera. Zasto ga nije pobedio kada je bio zdrav? Evo i Istomin pobedio Djokovica u njegovoj kuci na AO pa sta?
Djokovic je iskoristio vakuum koji nastao kada je Federer ostario a Nadal se povredio. Pa i prosle godine je dobio Rodzera jer je Rodzer bio povredjen.
Agasi je sa 34 igrao finale GS a Novak sa nepunih 30 ne moze ni 2 kolo da prodje.

Istok

pre 7 godina

@Press red button
Ma koje su to sve turnire osvojili Novak i Marej u prethodne 3-4 godine? Vavrinka ih mlatio gde je stigao.
Novak imao jednu sezonu 2015 a 2012, 2013 i 2014 osvajao po jedan GS.
Novak je izgubio od boljeg tenisera, nije to nikakva slucajnost. Tako ga je i Kveri lako pobedio. Da je prosao dalje, Novak bi ispao od Dimitrova, a tek protiv Nadala, Vavrinke ili Federera ne bi uspeo da osvoji ni set.
Oni su prevazisli njegov nivo tenisa. Kada Rafa i Rodzer igraju na svojih 80% to je mnogo visi nivo od Novakovih 100%.

Smoki iz Brabanta

pre 7 godina

@Jumko Prvo da iskažem svoje poštovanje: Vi ste izvanredan trol. Uvek uspete da izvučete reakciju javnosti.

Ne slažem se s Vama, kao i obično. :-)
U realnom svetu, međusobni odnos snaga je ono što definiše boljeg. Npr. indijanska plemena su vladala Amerikom hiljadama godina. Onda su došli evropski naseljenici i pregazili ih kao plitak potok. Gde su Indijanci tokom poslednjih nekoliko stoleća? Da, ponekad snime film o njima, ili reklamu. Razumete?

P.S. Dobar ovaj coffeeshop... :-)

zoran

pre 7 godina

Napravimo poređenje sa fudbalom. Zašto ljudi odlaze da gledaju fudbal? Da bi videli akcije koje će biti krunisane golovima. U fokusu su oduvek zato bili Brazil, Nemačka, Holandija,... ali reprezenatacija Italije je lansirala "odbranbeni fudbal" (bili su i prvaci sveta), znači smisao fudbala: da neprimiš pogodak! Dosadno!
U tenisu stil igre: Vavrinke, Novaka, Mareja, Nišikorija,..., je igra s osnovne linije (suviše odbranbena pozicija), loptica se prebacuje suviše mnogo puta..., nije toliko atraktivno za gledanje, podseća na ono što je u fudbali Italija. Ljudi vole da gledaju Federera (Dimitrov igra sličnim stilom) zbog plana igre (Nadal!), jasnih poteza...kao što u fudbalu vole da gledaju Brazil....u tom smislu se može govoriti o "pobedi tenisa"!

sasa

pre 7 godina

Press red button
Ma koje su to sve turnire osvojili Novak i Marej u prethodne 3-4 godine? Vavrinka ih mlatio gde je stigao.
Novak imao jednu sezonu 2015 a 2012, 2013 i 2014 osvajao po jedan GS.
Novak je izgubio od boljeg tenisera, nije to nikakva slucajnost. Tako ga je i Kveri lako pobedio. Da je prosao dalje, Novak bi ispao od Dimitrova, a tek protiv Nadala, Vavrinke ili Federera ne bi uspeo da osvoji ni set.
Oni su prevazisli njegov nivo tenisa. Kada Rafa i Rodzer igraju na svojih 80% to je mnogo visi nivo od Novakovih 100%.
(Istok, 26. januar 2017 22:30)

Jel si ti lud ili se pravis lud? Pitas koje su to turnire osvojili Novak i Endi. Verovatno sve koje su igrali inace ne bi bili prvi i drugi na svetu.

Press red button for selfdestruction

pre 7 godina

jedan turnir i zaboravlja se da su Novak i Marej osvojili gotovo svaki turnir pre toga unazad 3,4 godine, onda su govorili ,smara samo dva igraca osvajaju, sad kada su ispali, gotovo, nema ih vise, federer kralj,na sledecih 20 turnira ce Novak i Marej sve opet da osvoje, sta li cete onda pricati za federera i nadala?? onda su matori, povredjeni, proslo je njihovo vreme, Novak Djokovic da je prosao jos koje kolo ovde bi sa 20% snage osvojio ovaj turnir,naleteo na igraca koji je odigrao iznad svojih mogucnosti a on izasao na teren samo da se pojavi, dve stvari se poklopile i to je to, sreca nevidjena za sve ostale, nista drugo!!

.

pre 7 godina

@buva
Jedini kraljevi! Sta im mozes? Gledaces ih obojicu u finalu, ko god da pobedi, ko god bude razmontiran bice bolji od onih koji ni drugo kolo ne mogu da prodju. Suzice ce da teku niz tvoje obraze, ko god da pobedi, povecava razliku u odnosu na placka iz Monaka.

Vera

pre 7 godina

Ne znam samo otkuda su izašli ovoliki Novakovi mrzitelji, gdje su se skrivali dok je Nole tukao ove kraljeve gdje je stigao.Nevjerojatno što se ovdje sve može pročitati. Samo se nadam da će se uskoro zauvijek vratiti u svoje rupe kad Novak ponovo zagospodari svjetskim tenisom.

Beobrad

pre 7 godina

@kibo
Mnogo ti je glup komentar. Pa sta ako ima 100 miliona na racunu? Znam ja za mnoge lopove, tajkune, starlete, pevaljke itd. koji imaju i vise pa su ipak luzeri i losi ljudi. Ima on mesto u istoriji, doduse sporedno mesto, kao neko ko je bio sporedan i manje uspesan igrac u eri najboljih u istoriji. Niko ga nece ni pominjati.

.

pre 7 godina

@ds
Ne lupaj, ne moze biti veci kad je Federer mnogo uspesniji od njega. Sta odakle dolazi? Iz Pliceve teniske skole, mali bogatas placao Pilicu da ga trenira, za razliku od Federera i Nadala koji nisu imali novca za to. Nije vazno ko odakle dolazi, svuda ima sumnjivih bogatasa cija su decica privilegovana.

Ivan

pre 7 godina

Niko ne otpisuje kraljeve i kraljice, oni su to što jesu, veliki, i to će i ostati. Ali kvalitet tenisa viđen u ovih 2 nedelje AO 2017 govori da je današnji tenis u dubokoj krizi. Danas smo videli jedan meč u pet setova, jedno polufinale GS-a i kada se uzmu u obzir te činjenice trebalo bi da se radi o velikom epskom meču, međutim, kada se pogleda taj meč ili bar njegov hajlajts vidi se da je to bio jedan sasvim prosečan meč, jedan meč poput nekog četvrtfinala ili polufinala ATP 250 samo sa većim brojem setova....znači kvalitet tenisa je u strašnom padu danas...a novih kraljeva nema ni na vidiku..

Valderama

pre 7 godina

Nadal je dosao u dobroj formi a Rodzer me iznenadio. Kad je ispao Novak moj favorit je bio i ostao Nadal. Moram da se osvrnem na intervju "on the court" odmah posle meca koji je uradio Kurijer sa Federerom. Rodzer se zaista promenio, mnogo je opusteniji , spontaniji i bilo je stvarno uzivanje slusati pogotovu onaj deo o njemu i Rafi gde obojica nisu ni sanjali da mogu da odigraju finale AO.
Ovo kazem zbog toga sto mi se cini da su se uloge promenile.Ranije je bio nas Nole koji je davao spontane zabavne duhovite intervjuje posle meca a Rodzer je bio uvek ustogljen i politicki korektan. Nazalost sad je obrnuto , kao da jeRodzer naucio od Novaka kako se to radi , a nas Novak totalno izgubio smek koji ga je nekad krasio.

Jelena

pre 7 godina

Interesantno kada nema Srpkinje koja moze da ugrozi Serenu kao najbolju u istoriji, nebeski narod se slaze da je ona naj... A Rodzer, iako puno uspesniji od konkurencije nego Serena svoje, jer je tu i Stefi, se stavlja u isti kos sa Djokovicem, koji nije jos ni Samprasa i Rafu pretekao po najvaznijem parametru, a niti ce! Ali to je kod nas, u svetskim okvirima je Rodzer cak i veci u muskoj konkurenciji nego Serena u zenskoj. Hvala na paznji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 26. januar 2017 18:17)

Jao, ala se nalupeta. Ja prva nisam ludacki fan Djokovica, i ne razumem ovaj nas narod koji se identifikuje sa njim, ali, bre, kako mozes da kazes da je Federer uspesniji u muskoj, nego Serena u zenskoj konkurenciji? Zena je neprikosnovena. Nepravedno je njen uspeh zapostavljen, i definitivno nema ravnopravnosti polova u tenisu, jer je sve vreme u senci muske konkurencije i nadmetanja. Ona je najveca od svih. U obe konkurencije.

Ivan

pre 7 godina

Kada ste nas već podsetili na tu sjajnu tenisku 2008.godinu, valja napomenuti da je Rođa nikada neće zaboraviti niti mu osvajanje i svih 4 GS-a ove godine može izbrisati iz sećanja tu godinu i dominaciju Rafe nad njim tada! Najpre ga je brutalno isprašio u finalu RG sa fenomenalnih 6:1, 6:3 i 6:0, da bi mu potom uzeo i WB pobedivši ga u onom epskom finalu sa 3:2 u setovima! Potom, 2009.god ga je pobedio i u finalu AO sa 3:2 u setovima i naterao ga da prvi i verovatno i jedini put plače na terenu nakon nekog meča! Ta godina je velika godine Rafe Nadala i to se više neće ponoviti!

djuro

pre 7 godina

@86

Drago mi je sto sam otiso iz te rupe u kojoj vi zivotarite i mrzite. Laku noc i neka zadnji ugasi svetlo.
(Torontonian, 26. januar 2017 23:25)

e, pa neka si otišao i srećno ti bilo... još kad bi i jezik zaboravio da nam ne dosadjuješ više, nikad srećniji ne bi bili....

milan

pre 7 godina

"We’ve been forced to endure eight long years. But now - just maybe - the wait might be over.#AusOpen"

Niste nas obavestili kako je turnir pokazao postovanje prema visesturkom sampionu.
Zamislite da Roland Garros ili Wimbeledon napisu ovakav omaz svojim dominantnim sampionima jedom kada neki drugi igraci budu igrali finale.

Hvala autoru, inace lep izvestaj o kraljevima i kraljicama.

bubuljica

pre 7 godina

drago mi je zbog nadala,federera,sestara wiliams ,rad,treninzi,odricanja i eto .,bilo bi mi jos draze da je nole u finalu ali on sad ima druge prioritete ,nadam se da ce razbudi ali tesko .

L

pre 7 godina

"U realnom svetu, međusobni odnos snaga je ono što definiše boljeg. "

Aha, sad je to, dok je Federer vodio u h2h onda nije bilo tako :D
Botine, smešni ste.

Vladimir

pre 7 godina

Bravo Federer, Bravo Rafa. Veliki igracu su i dalj veliki. Zajedno sa Novakom oni su napravili magiju od tenisa. Osvajace svi oni jos turnira. Njih trojica su jedni druge napravili boljim igracima.
Novak ima vremena za jos jedan vrhunski period u kome moze da uzme jos 5 ili vise GS titula, moze i da se penzionise sada, i dalje ce biti jedan od najvecih.
Inace, jedan od najboljih meceva koje sam gledao u poslednjih nekoliko godina je bilo finala u Kataru gde je Novakova a i Murray-eva igra bila na vrhunskom nivou, dovoljna za GS titulu. Tako da nikog ne treba otpisivati, male nijanse odlucuju. I dalje navijam za Noleta i hvala mu za sve sto je uradio do sada a i za sve sto ce tek da uradi.

Melenci

pre 7 godina

no,ipak se mora reci da je Nole bio u formi,da je bio onaj stari,sigurno da finale ne bi izgledalo ovako.Moram odati veliko postovanje Rodzeru na svemu prokazanom tokom turnira,elegantno i samouvereno.Logicno je da su posle eliminacije Noleta pa i Endija iskoristili tako divnu priliku.A, sto pljuju Noleta nista iznenadjujuce,ima nas zaista raznih da sada ne psujem pa budem ao oni..

Bojan

pre 7 godina

NIKE SHOW WOW.HAHAHAA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shone, 26. januar 2017 18:42)

Ne nego "show without Djokovic".

sava

pre 7 godina

Serena vodi 6:2 protiv sestre u finalima GS i to Serena je pobeđivala sestru u Parizu 2002, Wimbledonu 2002,2003 i 2009 US open 2002 i Australia 2003 to je ukupno šest, a Venus je pobedila u njihovom prvom finalu US open 2001 i Wimbledon 2008.

ja

pre 7 godina

@Ivan
Tacno, najgora Rodzerova sezona do tada, doduse bio je oslabljen jer je te godine oboleo od mononukleoze. Naredne godine mu se vratilo, uzeo je RG i VB i igrao sva 4 GS finala, dok je Rafa bio malerozan i povredio se posle RG.
Nadal je imao goru sezonu kada je izgubio cak sedam finala od Djokovica.

Mikii

pre 7 godina

U tenisu stil igre: Vavrinke, Novaka, Mareja, Nišikorija,..., je igra s osnovne linije (suviše odbranbena pozicija), loptica se prebacuje suviše mnogo puta..., nije toliko atraktivno za gledanje, podseća na ono što je u fudbali Italija. Ljudi vole da gledaju Federera (Dimitrov igra sličnim stilom) zbog plana igre (Nadal!), jasnih poteza...kao što u fudbalu vole da gledaju Brazil....u tom smislu se može govoriti o "pobedi tenisa"!
(zoran, 26. januar 2017 19:31)


Decko, tebi Wawrinka igra dosadan DEFANZIVNI tenis?! Ajde ti, blago meni, na pecanje. Nije ovo za tebe.

Djan Karlo Fizikela

pre 7 godina

E Novace Novace,sto je previse,previse je.Vezes 4 Slema u nizu,i onda ladno gubis Wimbldon,Olimpiske,US-open,zavrsni masters,prvo mesto,i Australiju.Ako te sad nakon Australije neizmotivisu Rafa i Fed,onda ladno okaci reket o klin.