Nova vest
Tenis

Petak, 20.01.2017.

18:00

Heroj V dana: RF – teniska poezija u četvrtoj deceniji

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australian Opena i pokazao da još uvek ima šta da ponudi teniskom svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Heroj V dana: RF – teniska poezija u četvrtoj deceniji
Getty Images

Srbija neće imati srpskog predstavnika u singlu u Melburnu, pošto su petog dana AO eliminisani Viktor Troicki i Jelena Janković, a posle eliminacije Novaka Đokovića Australian Open je ostao bez glavnog favorita, šestostrukog šampiona Melburna.

Sada se postavlja pitanje ko će osvojiti AO 2017?

Da li će to biti povratinici i željni titule – Rodžer Federer ili Rafael Nadala ili prvi favorit Endi Mari, a možda i neko novo ime, koje će biti upisano u teniskoj istoriji.

Federer je prošle godine imao problema sa povredom kolena zbog čega nije igrao na Olimpijskim Igrama u Riju, kao i na Otvorenom prvenstvu Amerike, ali se poslednjih šest meseci posvetio pripremama za ovo takmičenje.

U Melburnu je došao kao 17. nosilac, a sada se plasirao u osminu finala, a kako kaže moj kolega Nikola Đukić, koji nam svakodnevno prenosi utiske iz daleke Australije, možda baš u njegovim rukama stoji ključ za 2017. godinu.

Jedan od najboljih tenisera današnjice, izjavio je da je autsajder na prvom Grend Slemu sezone, ali ovaj turnir mogao bi da bude odskočna daska za povratak u vrh ATP liste.

Na startu takmičenja savladao je Jirgena Melcera u četiri seta 7:5, 3:6, 6:2, 6:2, dok je u drugom kolu pobedio je Nou Rubina, 181. tenisera na ATP listi.

Federer je protiv Amerikanca slavio sa 7:5, 6:3, 7:6 (7:3), posle dva sata i tri minuta igre, a do osmine finala stigao je pobedom nad Tomašom Berdihom – 6:2, 6:4, 6:4.

Švajcarac je četiri puta oduzeo servis Berdihu, koji nije imao nijednu priliku za brejk.

Četvorostruki osvajač Australian Opena posle sat i 30 minuta ostvario je šestu uzastopnu pobedu protiv Berdiha, odnosno 17. u 23 meča.

"Iznenadio sam sebe. Igrao sam dobro i u prve dve runde Australijan Opena, ali danas je sve funkcionisalo sjajno. Odlično sam servirao, teren je bio brz i sve je bilo neverovatno" izjavio je Federer.

Sedamnaesti nosilacu Melburnu u narednoj rundi igraće sa Keijem Nišikorijem, pošto je Japanac savladao Slovaka Lukaša Lacka u tri seta.

Sara Milićević

@SaraMilievi1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve