Nova vest
Tenis

Sreda, 03.02.2016.

14:31

Promene posle 5. poraza – Endi dovodi novog trenera

Drugi teniser sveta Endi Mari odlučio je da doda novog člana u stručni štab posle još jednog poraza u finalu Australijan opena.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Promene posle 5. poraza – Endi dovodi novog trenera
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Mari je u nedelju po peti put izgubio titulu na prvom Gren slemu sezone, a sada je četvrti put slavio Novak Đoković, rezultatom 6:1, 7:5, 7:6 (7-3).

Endi će verovatno angažovati Džejmija Delgada, nekadašnjeg tenisera iz Engleske, za pomoćnika Ameli Morezmo.

Prema pisanjima engleskih medija Delgado je bio u Melburnu i gledao sve mečeve Britanca, ali je sedeo odvojeno od tima.

On bi trebalo da prati Marija na turnirima na koje Francuskinja, koja je u avgustu rodila sina, neće biti u mogućnosti da putuje. Nekada 121. igrač u singlu i 57. u dublu ima trenerskog iskustva.

Bio je trener Luksemburžanina Žila Milera sa kojim je saradnju raskinuo prošle nedelje.

Momak iz Danblejna vratio se prvim letom u London i očekuje se da će prve nedelje februara dobiti dete jer je njegova supruga Kim Sirs u poslednjem stadiumu trudnoće. Očekuje se da će saradnja biti ozvaničena nekoliko dana pošto postane otac.

Interesantno je koliko Mari promenio trenera tokom karijere – prošlog juna rekao je da bi voleo da ima trenera na duži vremenski period, ali je prekinuo rad sa Jonasom Bjorkmanom u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve