"Mari je blizu pobede protiv Đokovića"

Mark Peči, bivši britanski teniser, sada komentator za 'Sky sport', smtra da Endi Mari nije daleko od trijumfa protiv Novaka Đokovića.

Komentari 337
Getty images
Getty images

Srpski teniser u nedelju je osvojio šesti Australijan open pobedivši Marija sa 3-0. Đoković je dobio 11 od poslednjih 12 duela sa Škotom, vodi sa 22-9 u pobedama, ali Peči smatra da je on blizu da pobedi srpskog tenisera.

„Marijev tenis je veoma blizu. Blizu je pobede, ali neće mu biti lako. Postoji nekoliko oblasti u njegovoj igri koje bi trebalo da popravi ako želi da pobedi Novaka, posebno u pet setova“, smatra Peči.

„Ne postoje velike razlike između njih dvojice, ali definitivno imam osećaj da je Novakov prvi servis bolji što se tiče varijacija preciznosti. Mislim i da je njegov forhend bolji od Endijevog. Što se tiče mentalne strane, Novak je sada mnogo mirniji zbog međusobnog odnosa i osvojenih titula. Endi je mnogo bliži nego što ljudi misle, iako se sve svodi na to ko će biti bolji u važnim poenima, a Novak je u Borisu Bekeru pronašao način da te poene igra sa manje straha.“

prethodna strana 1 / 40 sledeca idi na stranu