Nova vest
Tenis

Utorak, 02.02.2016.

16:32

Novak: Rafa je i dalje kralj šljake

Najbolji teniser sveta Novak Đoković smatra da je Rafael Nadal i dalje najveći favorit na Rolan Garosu, uprkos tome što ne igra u dobroj formi.

Izvor: SV

Autor: SV

Novak: Rafa je i dalje kralj šljake
foto: Beta/AP

Srbin u dosadašnjoj karijeri nije uspeo da trijumfuje u Parizu, najbliži tome je bio prošle godine kada ga je savladao u finalu Sten Vavrinka.

“Rafa je najveća pretnja na šljaci, to je apsolutno jasno. Svi znaju da je on kralj šljake, postigao je toliko toga na toj podlozi. On je ispisao stranice istorije, osvojio je Rolan Garos devet puta“, podsetio je Đoković.

Nadal ima velikih problema sa povredama, padom samopouzdanja i nikako ne može da se vrati u svoju prepoznatljivu formu. Dokaz tome je i ispadanje u prvom kolu Australijan Opena.

“Definitivno će biti veoma zanimljivo kako će sve to izgledati na šljaci, ali ja moram da zapamtim da i dalje ima mnogo bitnih turnira na tvrdoj podlozi. Počeo sam sezonu na najbolji mogući način, nadam se da ću nastaviti u ritmu koji sam započeo prošle sezone“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve