"Novače, prestani da budeš tako fin"

Novak Đoković polako ali sigurno osvaja srca svetske javnosti, ne samo dominacijom na terenu već i svojom ličnošću.

AK |
Komentari 92
foto: Fiona Hamilton, Tennis Australia
foto: Fiona Hamilton, Tennis Australia

Bez obzira što je već godinama jedan od najboljih na svetu, Đoković na teniskim turnirima nema podršku poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa čak ni Endija Marija.

To se pre svega ističe na engleskom govornom području, ali Srbin postaje "dobar tip" i u toj sredini.

Iako je u nedelju lagano osvojio šesti Australijen open pobedom nad Britancem Endijem Marijem, njegovi zemljaci nisu ostali imuni na Đokovićevu humanost.

Novak je dan nakon osvajanja prvog Gren slema u sezoni, a 11. u karijeri, prvo posetio ugroženu decu Melburna, i preko svoje humanitarne fondacije im donirao 20.000 dolara.

"Novače Đokoviću, želimo da te mrzimo jer su pobedio Endija Marija, možeš li da prestaneš da budeš tako fin?", naslov je u jednim škotskim novinama u vezi sa Đokovićevom humanitarnom akcijom.

"On je suvereni svetski broj jedan u tenisu koji je slomio srce Mariju u finalu Australijen opena. Ali dan nakon što je osvojio šestu titulu na Ozi openu, Novak Đoković je pokazao svoju drugu stranu, osvojio je srca kao milosrdni šampion. Čak i Marijev fanatični navijači moraju priznati da je nemoguće ne voleti Đokovića", navodi se u tekstu Dejli Rekorda.

Đoković je u Melburnu proveo dan igrajući se sa decom, s kojom je slikao, pevao im, davao autograme i naravno malo igrao i tenis.

prethodna strana 1 / 40 sledeca idi na stranu