Heroji IX dana: "Francuzi na odmoru" – strah za favorite

U Australiji je bilo sve po protokolu, pobedili su Đoković, Federer, Vilijams, Radvanjska, ali u dubl konkurenciji se dogodila prava senzacija.

Izvor: SV

Utorak, 26.01.2016.

13:47

Heroji IX dana:
Getty Images

Žan Žulijan Roher i Horija Tekau su na prvi Gren slem sezone stigli kao šampioni Vimbldona i prvi nosioci, međutim francuski dvojac Andrijan Manarino – Lukas Puj.

Prvi favoriti turnira su takmičenje završili u četvrtfinalu, Francuzi su teškom mukom uspeli da ih savladaju, prva dva seta su otišla u taj-brejk, da bi u odlučujućem uspeli da iskoriste prvu brejk loptu i stignu do plasmana u polufinale.

Manarino i Puj pripadaju tek trećoj kategoriji dubl igrača, zauzimaju 223. i 270. mesto na rang listi, a do sada su igrajući na centralnim terenima svih turnira gubili 80% mečeva.

Ovaj meč je potvrdio da su Francuzi u životnoj formi i da su odlučili da zaigraju zajedno u pravom momentu, pošto su u drugoj rundi eliminisali branioce trofeja, italijane Fabija Fonjinija i Simonea Bolelija.

Njima dvojici dubl nije “primarno zanimanje“, a prvi put su nastupili u tandemu na prethodnom Vimbldonu, koji su osvojili Roher i Tekau. Tada su Francuzi završili takmičenje već u prvom kolu.

“Ovo im je drugi put da su na odmoru, ovo nije njihov posao“, rekao je Emanuel Plank, trener mlađeg, Lukasa Puja.

Četvrtfinalni duel nisu počeli onako kako su želeli, dozvolili su Roheru i Tekauu da naprave brejk u prvom gemu prvog seta, ali su istom merom uzvratili već u sledećem, dozvolivši protivnicima svega dva poena.

“Regularni“ deo prvog seta nije bio previše uzbudljiv, a Francuzi nisu propustili da iskoriste prvu set loptu, koja im se ukazala pri rezultatu 6:5 u taj-brejku.

Sa čak 3:0 su poveli u drugom, favoriti su ipak uspeli da se vrate, izbore 6:6 u gemovima, potom povedu sa 4:0 i iskoriste takođe prvu set loptu, međutim, želja tandema Manario – Puj da se australijski san nastavi bila je prejaka.

U pravo vreme, u desetom gemu odlučujućeg seta stigli su do šanse da završe meč i to su i učinili.

“Seču“ favorita imaju priliku da nastave u polufinalu, kada im na megdan izlaze sedmi nosioci, Džejmi Marej i Bruno Soareš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: