Dan I: Od starta optimistično – pobeda Krunićeve!

Ljubitelji tenisa iza sebe imaju težak period – pauza od nekoliko nedelja između sezona ostavila je traga, ali sada sveži i orni čekamo prvi Gren slem sezone.

Izvor: ÐN

Nedelja, 17.01.2016.

11:00

Dan I: Od starta optimistično – pobeda Krunićeve!
Photo by Will Russell/Getty Images

Australijan open počinje u noći između nedelje i ponedeljka, pa tako i želja da se klađenjem nešto zaradi postaje sve izraženija.

Kao i na sva četiri prošlogodišnja Gren slem turnira, B92 će biti tu da pomogne – a ako ne da pomogne, onda da vam omogući da na nekome iskalite bes posle promašaja, komentari su zato i tu.

Zbog obaveza u Melburnu, Saša Ozmo če doprinositi na druge načine, a ja ću birati dva do tri najzanimljivija para tokom dana i gledati da vam pored zabave i nerviranja donesem i malo novca.

Ili, što bi rekao legendarni Del Boj u „Mućkama“ – Za dve nedelje u ovo vreme bićemo milioneri.

Judžini Bušar – Aleksandra Krunić

U novi turnir ulazimo sa mnogo optimizma – imamo po četiri predstavnika u obe konkurencije i mnogi igraju prvog dana. Pored Novaka, radost bi mogla da nam donese i Aleksandra Krunić koja je u Melburn stigla u ne baš sjajnoj formi, ali je dobila idealnu protivnicu. Judžini Bušar iza sebe ima katastrofalnu sezonu, pala je na 47. poziciju na WTA listi i sama je rekla da su joj očekivanja na Ozi openu ravna nuli. U finalu turnira u Hobartu ubedljivo je izgubila od Alize Korne pre nekoliko dana što bi ponovo moglo da je vrati na dno što se tiče samopouzdanja. Takođe, kvota na pobedu Srpkinje kreće se izmešu 5,50 i 7 – vredi pokušati.

Predlog: Pobeda Aleksandre Krunić.

Žil Simon – Vasek Pospišil

Prvo kolo donosi nam mnogo zanimljivih duela, a jedan od njih mogao bi da bude meč Simona i Pospišila. Kanađanin je mnogo napredovao u poslednjih godinu dana, ali stil igre Francuza je upravo ono što mu ne odgovara. Simon će u svakom trenutku pokušavati da uspori igru, menjaće ritam u nameri da 'umrtvi' igru protivnika, a znamo da je u tome najbolji. Pospišil ima šanse za set ili dva, ali će mu biti potrebno čudo da preskoči 'dosadnog' Simona.

Predlog: Pobeda Žila Simona.

Petra Kvitova – Luksika Kumkum

Češka teniserka dobila je možda i najbolju protivnicu za prvo kolo posle silnih problema sa mononukleozom u finišu prošle sezone. Luksika Kumkum trenutno je 167. teniserka sveta, nalazi se u silaznoj putanji jer je 2014. godine bila među najboljih 90. Ima 22 godine i visoka je 167 centimetara, što je idealno za Kvitovu koja poseduje snažne udarce. Gotovo sve kladionice dale su visoku granicu gemova ispod koje bi Petra bez problema trebalo da se zadrži.

Predlog: Pobeda Petre Kvitove u dva seta uz 'minus' gemove. Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: