Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.01.2016.

16:30

Dan IX: Serena 2-0 protiv Maše, Tomaš uzima set Rodžeru

Posle nekoliko ‘klimavih’ dana vratili smo se maksimalnim učinkom u nedelju i sada se polako okrećemo drugoj sedmici.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dan IX: Serena 2-0 protiv Maše, Tomaš uzima set Rodžeru
Photo by Will Russell/Getty Images

Pogodili smo gemove u mečevima Ferer- Izner i Azarenka – Stricova, a pre nego što nastavimo razjasnićemo jednu stvar.

Neki od komentatora žalili su se da postavljamo preslabe parove, ali se trudimo da iz ponude koju imamo izvučemo najbolje.

Izbegavamo mizerne kvote iako je to teško, predlažemo one parove za koje mislimo da su sigurni, a koji mogu doneti kakvu-takvu zaradu jer kada bismo jurili sulude kvota, čitava ova rubrika ne bi imala poentu.

Pomozite nam i vi svojim predlozima, pa možda uspemo nešto i da zaradimo.

Serena Vilijams – Marija Šarapova

Duel dve velike rivalke već godinama nije teniski klasik jer dominira samo jedna – Serena Vilijams. Amerikanka vodi 18-2 u pobedama i dobila je poslednjih 17 susreta, a poslednji put nije osetila slast pobede još 2004. u Los Anđelesu. Za 12 godina koliko ne uspeva da savlada Serenu, Šarapova je osvojila samo tri seta i verovatno će situacija biti ista. Zbog mentalne blokade i promenjene tehnike servisa posle povrede ramena, Ruskinja nema nikakve šanse protiv prve igračice sveta.

Predlog: Pobeda Serene Vilijams u dva seta.

Rodžer Federer – Tomaš Berdih

Švajcarac je dobio 15 od 21 duela protiv Čeha koji sve do poslednjih nekoliko godina nije imao šta da traži u tim mečevima. Često je gubio i pre nego što izađe na teren, ili promašujući lagane udarce tokom važnih poena. Ipak, mnogo je napredovao, a to je posebno primetno posle pauze između dve sezone. Dobro se kreće i jedan je od favorita iz senke na ovogodišnjem Australijan openu. Federer je u prvom delu turnira izgledao impresivno i jedini pad imao je protiv Dimitrova, kada je izgubio jedini set na turniru. Sada bi to moglo da se promeni...

Predlog: Tomaš Berdih će osvojiti najmanje jedan set protiv Federera.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve