Dan II: Duel Amerikanaca i mnogo gemova

Prvi kladioničarski dan na Australijan openu počeo je solidno, ali kod ovakvih događaja dobro je što već za nekoliko sati imate šansu za popravni.

ĐN |
Komentari 10
Photo by Will Russell/Getty Images
Photo by Will Russell/Getty Images

Ili možda nije dobro.

Šalu na stranu, trijumf Aleksandre Krunić nad Judžini Bušar bio je preveliki zalogaj za nas, ali smo se iskupili sigurnim pogocima u mečevima Žil Simon – Vasek Pospišil i Petra Kvitova – Luksika Kumkum.

Pogledajte šta smo vam spremili za drugi dan i u komentarima podelite neki od vaših parova.

Džek Sok – Tejlor Fric

U duel dvojice Amerikanaca stariji Sok ulazi kao veliki favorit, posebno zbog činjenice da je Fric prvi put u karijeri izborio glavni žreb nekog Gren slema. 18-godišnji momak iz Kalifornije visok je 193 centimetara i treba očekivati mnogo snažnih servisa, ali to verovatno neće biti dovoljno da se savlada favorizovani zemljak. Džek Sok nikada ranije nije prošao drugo kolo u Australiji i otkad je ušao u Top30 ima veliki motiv na najvećim turnirima.

Predlog: Pobeda Džeka Soka.

Timea Bačinski – Katerina Sinijakova

Švajcarkinja iza sebe ima sezonu karijere u kojoj je osvojila dve titule i igra još dva finala. U jednom trenutku bila je deseta na listi, a sada zauzima 14. poziciju. U duelu sa 19-godišnjom Čehinjom trebalo bi da trijumfuje, iako je na prethodna dva turnira ispadala u prvom kolu.

Predlog: Pobeda Timee Bačinski.

Adrijan Manarino – Sem Grot

Krupni Australijanac kao i svi njegovi sunarodnici igra najbolje na domaćem terenu, a plus je poznato da drži svetski rekord po brzini servisa. U noći između ponedeljka i utorka očekuje nas 'bum-bum' tenis, pa ne bi bilo neobično da vidimo nekoliko taj brejkova. Manarino je favorit, ali ovde se svakako očekuje mnogo gemova.

Predlog: 'Plus' gemovi prvi set (u prvom setu će biti 10 i više gemova).

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)