Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2016.

22:00

Nadala stigle godine, Kirjos izgubljen na terenu...

U sredu su organizatori Australijan opena organizovali druženje novinara sa teniskim legendama.

Izvor: SO

Autor: SO

Nadala stigle godine, Kirjos izgubljen na terenu...
Getty Images

Pre nego što je novinarima dozvoljeno da ’hvataju’ izjave, Tod Vudbridž je kao voditelj programa postavio po jedno pitanje svakome od njih.

Lindzi Devenport, nekadašnja prva teniserka sveta, prokomentarisala je ženski deo žreba.

“Bilo je mnogo iznenađenja, impresionirala me Kerber i to je što je izbacila Azarenku, koju su mnogi videli kao buduću šampionku. Kao i uvek, Serena je iznad drugih i dva meča je dele od 22 Gren slema“.

Na pitanje da li će uticati na Serenu to što je na dva meča do toga da se izjednači po broju Gren slem titula sa Štefi Graf (22), Martina Navratilova je odgovorila:

“Mislim da je US open za nju bio veliko razočaranje, ali istovremeno i olakšanje jer se cele godine govorilo o tome. Sada može da krene ispočetka i mislim da ne oseća više pritisak jer na svakom Slemu nešto juri, neki rekord“.

Jonas Bjorkman prošle godine je radio sa Endijem Marijem, pa je i logično da je pitanje bilo baš o Škotu.

“Imao je kratku pauzu, nije imao mnogo odmora posle Dejvis kupa. Sada izgleda vrlo dobro u Australiji, nije potrošio mnogo energije – izgubio je već četiri finala ovde i znam koliko žarko želi titulu. Nadam se da je Endijevo vreme došlo, ali biće teško pobediti Đokovića“.

Domaći Mark Filipusis zamoljen je da prokomentariše učinak Bernarda Tomića i Nika Kirjosa.

“Tomić je igrao dobro u Brizbejnu i ovde je došao do četvrtog kola, bio je dobar, ali mora još da napreduje ako želi da uđe u Top 10. Mora da bude konkurentniji u mečevims sa najboljima – jeste bio konstantan i prošle godine, ali to nije dovoljno. Kirjos je ogroman potencijal, ali malo sam bio razočaran što je delovao izgubljeno na terenu protiv Berdiha, kao da nije imao pravi plan. Ipak, imaju potencijal za sledeći nivo i nadam se da će to uspeti“.

Vudbridž nije zaboravio ni Rafaela Nadala, a za mišljenje o Špancu pitao je Vejna Fereiru, Južnoafrikanca koji je u karijeri osvojio 15 ATP titula.

“Nažalost, muči se mnogo trenutno – više mu ne prolazi spin i njegov stil igre jer mnogi udaraju jako i ravno, a stižu ga i godine... U ranoj fazi karijere dobijao je početne runde veoma lako, a sada mora da se pomuči fizički. Mislim da ga godine stižu“.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve