Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2016.

08:30

Enkvist za B92: Novak šalje energiju broja jedan, favorit je

U karijeri je osvojio 19 titula, igrao je finale Australijan opena 1999. godine i izgubio od Jevgenija Kafeljnikova, a bio je i četvrti teniser sveta.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Enkvist za B92: Novak šalje energiju broja jedan, favorit je
Getty Images

Šveđanin Tomas Enkvist za B92 analizirao je predstojeći polufinalni okršaj između Novaka Đokovića i Rodžera Federera – blagu prednost dao je srpskom teniseru, ali ne misli da je Švajcarac bez šansi.

“To je veliko rivalstvo, sve je jasno kada su igrali već 44 puta, a rezultat je izjednačen. Prošle godine Federer je izgubio u oba Gren slem finala od Đokovića, ali mislim da je Rodžer igrao dobro i da nije bio toliko daleko od pobede. Teško je reći šta mu je nedostajalo, ali Novak je toliko postojan, ne poklanja ništa i Rodžer mora da bude natprosečno efikasan kada mu se ukaže šansa jer ih neće dobiti mnogo“, rekao je 41-godišnji Enkvist za B92 i dodao:

“Rodžer će morati da odlično da servira, što i radi u prethodnih godinu dana, mislim da mu je servis trenutno na najvišem nivou. Mora da nastavi. Federer će imati priliku, ali Đoković je favorit po mom mišljenju, veoma ga je teško pobediti jer je konstantan. Siguran sam da Novak neće odigrati loše“.

Enkvist ističe da i jedan i drugi imaju razloga da budu samouvereni i da veruju u pobedu.

“Novak se sigurno sada oseća komforno kada se igra na najvećoj sceni, osvojio je toliko mnogo trofeja u poslednje vreme. Đoković je najbolji teniser na svetu i on je svestan toga, to se vidi kada gledate njegove mečeve, šalje tu energiju na drugu stranu mreže. Sa druge strane, iako Federer već neki period nije uzeo Gren slem titulu, ipak ih ima 17 i siguran sam da veruje u osvajanje trofeja svaki put kada dođe u završnicu“.

Šveđanin smatra da ’pleksikušn’ podloga ne favorizuje posebno ni Federera ni Đokovića.

“Mislim da podloga nema mnogo veze kada je reč o ovom duelu. Što je brže, bolje je za Federera, ali Novak može da se prilagodi na sve – to i vidimo, igra jednako dobro i na šljaci i na betonu i na travi“.

Pitali smo Enkvista da dâ svoju prognozu predstojećeg okršaja.

“Biće težak meč, oni su po mom mišljenju dvojica najboljih trenutno i mislim da će pobednik tog meča osvojiti i titulu. Ne mislim da je Novak veliki favorit, ali ako moram nekome da dam prednost, dao bih je Đokoviću“.

Za kraj se Tomas podsetio uspomena koje ga vežu za Australiju.

“Bilo je davno, ali imam lepa sećanja odavde, ne samo te godine kada sam igrao finale. Mi Šveđani volimo da igramo u Melburnu jer uvek imamo veliku podršku. Pre tog finala u Melburnu, osvojio sam dve titule i zaista nosim lepe uspomene na tu sezonu“, zaključio je Enkvist za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve