Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.01.2016.

19:00

Čung za B92: Voleo sam Federera, ali kada je došao Novak...

Đoković ga je opisao kao finog, a upravo takav bio je i u intervjuu za B92.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Čung za B92: Voleo sam Federera, ali kada je došao Novak...
Getty Images

Izrazito ljubazan, ume i da se našali, mada je jasno da engleski jezik za njega i dalje predstavlja barijeru.

Letos je 19-godišnji Hjeon Čung igrao sa Vavrinkom na US openu, ali meč sa Novakom Đokovićem u prvoj rundi Australijan opena bio je najveći u njegovoj karijeri. Iz dva podjednako važna razloga – preko puta je bio broj jedan, ali i njegov uzor.

“Bilo je to divno iskustvo za mene – sa jedne strane sam bio srećan i počastvovan, a sa druge pomalo i nervozan, pogotovo pred meč i na početku“, rekao je Korejac za B92 posle poraza 6:3, 6:2, 6:4.

“Kada sam tek počinjao da se bavim tenisom, zavoleo sam Federera, ali posle mi se više svideo Đoković – pogotovo kada je osvojio svoj prvi Australijan open 2008. godine. Mentalno je izuzetno jak, fizički takođe, svideo mi se od samog starta“, dodaje momak rođen u Suvonu.

Čung je pružio solidan otpor Đokoviću, pogotovo u prvom i trećem setu, a nekoliko puta publika je ustajala sa sedišta i bučno pozdravljala atraktivne poene. Ipak, tinejdžer iz Koreje svestan je da mu predstoji još mnogo rada.

“Pre svega, moram da popravim servis i da mentalno budem čvršći. Takođe, želeo bih češće da izlazim na mrežu, da poboljšam svoj prilaz napred, kao i ritern. Nedostaje mi i iskustva, nisam igrao mnogo mečeva na tri dobijena seta. Ove sezone ću se fokusirati više na ATP turnire, a manje ću igrati čelendžere“, kaže trenutno 52. igrač sveta.

Na pitanje kako koristi slobodno vreme, Čung odgovara:

“Sada učim engleski, uz to i gledam serije koje će mi pomoći u tome, npr. ’Prison Break’. Filmove volim, pogotovo naše korejske, gledam ih sve vreme“.

Tokom međusezone Čung četiri nedelje nije ni pipnuo reket – objašnjenje je sasvim validno, bio je u vojsci.

“Dobro iskustvo za mene, služio sam svojoj zemlji. Svašta smo radili – učili smo da pucamo, koristili smo gas-maske, bacali granate... Ipak, rekao bih da je tenis naporniji od vojske“, zaključio je Čung za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve