Utorak, 19.01.2016.

12:40

Rafael Nadal – čovek na kojeg se treba ugledati

“Toliko sam radio i zato je ovaj poraz bolan“. Naizgled sasvim obična rečenica, čak i fraza sportiste posle izgubljenog meča.

Izvor: Saša Ozmo

Rafael Nadal – èovek na kojeg se treba ugledati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

kvisko

pre 8 godina

Cim pocnu da te hvale nakon serije teskih poraza, batali igranku, kaci reket o klin i bavi se necim drugim.
Veliki rezultati su za Nadala ovakvog kakav je sad samo misaona imenica. Sve sto on jos moze da uradi je da neko vreme ucestvuje na velikim turnirima ala Leyton Hewitt i nista vise. Kad jednom krenes da vozis u rikverc onda je sto brze parkiranje jedina prava odluka.

Vladimir

pre 8 godina

Nadal je vrhunski teniser i jedan od najboljih svih vremena, ali... Malo je ponižavajuće prema ostalim teniserina, pogotovu vrhunskim, da se i njihov rad ne prokomentariše, već se samo baca akcenat kako Nadal jako puno radi (najviše). Kao da ostali planduju!? Rafa i Verdasko vredno trenira, i Federer vredno trenira, i Vavrinka vredno trenira, i Ferer vredno trenira, i Marej vredno trenira, pa i naš Nole nije prvi zato što ima sreće! Jednom rečju, vredno trenirati je samo jedan od uslova da bi se bilo najbolji!

Hasta La Victoria Siempre!

pre 8 godina

Šok, tuga i nevjerica u Srbiji.Nakon eliminacije Nadala, Španci masovno podržavaju Noleta kao znak zahvalnosti za toliku podršku njihovom teniseru koja stiže iz te napaćene zemlje.Vamos Nole!

real madrid

pre 8 godina

Kada zavrse svoje karijere Federera cu pamtiti kao najuspesnijeg i najelegantnijeg igraca ikada i kao miljenika publike.Noleta kao najkulturnijeg od svih i mentalno najjaceg igraca(mozda i kao najuspesnijeg) i coveka koji je Srbiji donosio toliko radosti.Za Nadala ne znam koliko ce trofeja jos osvojiti, ali cu ga pamtiti kao najveceg sportistu(svi sportovi)ikada i to ne zbog uspeha.Mozda nece biti najtrofejniji teniser ali on je jedini igrac koji sve dao sportu(porodica cela zivi od/za sport,nije se ozenio, nema decu jos uvek,ubedljivo najveci radnik i igrac koji izistinski zivi samo za tenis ne zbog trofeja nego zbog ljubavi prema sportu.Koliko puta se povredjivao,narusavao sebi zdravlje,svako drugi bi odavno zavrsio karijeru.I mislim da je to razlog zasto je i u Srbiji tako postovan i zasto ljudi obozavaju finala Nole Rafa.Uzivajmo dok imamo ovu trojicu VELIKANA.Svaka cast na tekstu.

budva

pre 8 godina

Iskreno, prosto mi je bilo bolno da gledam da izgubi 6 gemova za redom.
Zaista se nadam da će uspeti ovo da prevaziđe.On to, neseumnjivo, zaslužje jer je borac do poslednjeg daha.

da, da

pre 8 godina

aha@ - jok, tebe će zasluženo da uvrste u legende pošto je Nadal tamo nezasluženo uvršten. Tačno je da doping daje snagu, ali ti misliš da daje i znanje da osvojiš jedno 14 slemova! Nego što ti ne gutneš nešto pa osvojiš 9 slemova - samo izaberi koji najviše voliš!

Pera

pre 8 godina

Koliko znam doping daje snagu, ali ovde neki tvrde da daje i znanje - pa mi nije jasno što se lepo ne nadopinguju pa osvoje 10-15 slemova! A što se Nadala tiče - Toni stvorio legendu, Toni sad ruši legendu. Da nije tvrdoglav Rafa bi mu reko - pa pa ujče i osvojio još dva slema.

budva

pre 8 godina

Iskreno, prosto mi je bilo bolno da gledam da izgubi 6 gemova za redom.
Zaista se nadam da će uspeti ovo da prevaziđe.On to, neseumnjivo, zaslužje jer je borac do poslednjeg daha.

Jova

pre 8 godina

Pogledala sam jutros dio meča između Nadala i Verdaska, II i III set i otišla raditi ubjeđena da Nadal ovo dobija. U tom periodu bio je onakav na kakvog smo ga navikli, igrao kao u stara vremena koja su se ipak dosta promjenila.

A promjenilo se to, da je u prošloj sezoni izgubio onaj oreol nepobjedivosti, koji je negdje uvjek svjetlio iznad njegove glave. Jeste on izostajao s popriličnog broja turnira ali se skoro uvjek vraćao jači. Prošle godine nije. Sezona lova je otvorena, sve više igrača će probati ukrasti svoj komadić slave i naplatiti godine treninga, odricanja i frustracija.
A Verdasko je skusan, školovan teniser koji do kraja nije iskoristio svoj potencijal. Usto još i lijevoruk, a Nadal se u bitnim mečevima ipak spremao i sprema za "dešnjake".

Za Nadalove navijače je šteta da ovaj meč nije otišao u suprotnom smjeru, mislim da bi, da je ovo izvukao, bio u najužem krugu favorita za titulu. Reći ćete da je on to uvjek ali prošla sezona i početak ove ( Doha ) mora ostaviti traga na Nadalu. Na svakome bi, bez razlike.

Naše nisam bila u mogućnosti da gledam ali mi je strašno drago da su prošli. Bojani najbolje želje u nastavku sezone i da jednom već prelomi i učini nešto u vezi s povredama, ako je moguće.

PS: tješila sam kolegu s posla, zaboravivši mu radovanje na ovom istom turniru kad je V. pobjedio Novaka. Tad je toliko likovao da sam ga morala istjerati iz kancelarije, dok me nije prošla ljutnja, nakon 10 min. smo pili kavu zajedno.

Pozdrav svima

Peaceful Warrior

pre 8 godina

@Verdasko - Nadal je promenio reket jos prethodne sezone i nista mu nije pomoglo. Ako je ponovo promenio reket, ja ne znam dokle ce vise juriti za sto vecim spinovima. Takav tenis ne moze da se igra ma brzim podlogama i protiv protivnika kalibra Novaka, Rodzera i Endija a evidentno je da su i ostali nasli lek. Promena je potrebna u strategiji i taktici a ne u vezbanju od jutra do mraka ali po istom principu.

Sony

pre 8 godina

Sva sreća pa ima nas koji znaju, ono što i vrapci, da u vrhunskom sportu, fudbalu, tenisu...ima dopinga i da ga bez izuzetka najveći šampioni koriste: ono što je pre 20 godina bilo nedozvoljeno sad je dozvoljeno, a da neko kaže da je u celoj istoriji tenisa samo Nadal koristio doping, mora biti mnogo glup. No, Nadal, dok je bio strašan, opasniji i od Federera bio je trn u oku fanatičnim Novakovim navijačima. Ne pada im na pamet da posumnjaju da je možda i naš Nole, za koga navijamo, koristio izvesna sredstva jer nije on supermen - do pre šest godina predavao je mečeve zbog umora, a šta je sad ovo, može da igra 10 sati da se ne umori - zar ta radikalna promena nije sumnjiva? Oni pak što tvrde da se svet zaverio protiv Đokovića, dozvolili bi Nadalu da se i dalje dopinguje. Takvim razmišljanjem pomenuti navijači više degradiraju Novaka nego Nadala. Verovatno je privilegija šampiona da nešto gutne, da povrati snagu, a prosečni su žrtveni jarci. Za kraj - zar vam nije palo na pamet da doping ne može da te nauči da igraš tenis inače bismo svi osvajali gren slemove? Pogotovo je to smešno tvrditi za one koji su 10 i više puta podizali gren slem pehar. Nego ajte vi, što sve znate, lepo se nadopingujte pa trk po AO, RG i W i USO. Ako vam malo uzmite i olimpisko zlato - što da samo Agasi i Nadal imaju golden slem?

anica

pre 8 godina

sinki, 19. januar 2016 15:28
Bez zezanja, iskreno... genetika je cudo, dar od Boga da moze tako da igra da se ne umara, vidis li kako leprsa, nismo svi isti. Izgleda lepse nego neki decko u 25, 26...i sve stariji sve vise blista. Da li ti Federer deluje kao sportista?? Po gradji po svemu?? Obican covek, ja mu zelim da igra do 40 da uzivamo u majstorijama. RFforever!!:-P

u prolazu

pre 8 godina

Citam komentare pa mi nije jasno odakle tolika mrznja prema
Nadalu. Pa ne bi Novak bio veliki sampion da je dobijao neke
anonimuse. Cinjenica da poslije Novakovog meca sa Rafom i
Rodzerom ima daleko vise komentara govori koliko oni vrijede.
Ako njih dvojica nisu vanserijski teniseri onda nije ni Novak.
Ne znam koji komentatori su gori, oni sto pljuju po Rafi i
Rodzeru ili oni sto osporavaju Novakove kvalitete nadajuci
se da ih Novak nikada nece osvojiti GS titula koliko su oni
osvojili.
Idemo Nole do 11. titule.

zoran

pre 8 godina

Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju.
(kako?, 19. januar 2016 13:48)

A ko ti braaani?
Iz ovih stopa kreni, rođače. Možda ti se posreći da i ti "za to DOBIJEŠ milone i najveću medijsku pažnju"! Samo pazi jednu stvar! Baš u ovom trenutku, postoji barem milion klinaca po celom svetu koji besomučno "udaraju lopticu" u nadi da će jednog dana postati Nadal. I to ovog sekunda, dečko dragi!

Kombajn

pre 8 godina

da se ugledam na Luzera? Jel se vi to šalite? Sad je barem svakome jasno da se Nadal nikad nece vratiti u dane svoje stare slave. A od prošlosti se ne živi.

u prolazu

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak
(greeks,
Kad bi ti mogao da biras protivnika u finalu,
da li bi izabrao Verdaska ili Nadala?

ekonomista

pre 8 godina

Sasa, mozes li da nahvatas Aleksandra Sasu Draginog,koji sada radi sa "arogantnom" Azarenkom a pre nje je uzeo 11 GS sa Serenom?? Mislim da bi imao mnogo toga da kaze... Pozdrav iz hladne Republike Srpske :-)

Zoran

pre 8 godina

Ja bih vam rekao da se ugledate na Djokovica, ne na Nadala. Tako da radite puno i pobedjujete, a ne da radite puno i gubite. Jedino ako je ono...na Zapadu sve bolje, p ai ato da radis puno i gubis, bitno da je zapadno.

RN

pre 8 godina

@@@anica
Sta je lose rekao covek!? Njegova karijera smejurija?Taj Vilander je u doba Borga, Mekenroa, Lendla, Bekera, Edberga, Konorsa, Samprasa, Agasija, Cenga, Kurijera itd. osvojio 7 GS i bio prvi na svetu. To je najbolja konkurencija u istoriji tenisa, tako da njegova karijera nikako nije smejurija.

Muratoglu

pre 8 godina

PSIHA ima 2-1 ima preokret ima 6-5 i 30:00 gubi gem gubi tbrake gubi meč ,Us open 2-0 u setovima i 3-1 protiv onog divljaka gubi SVE ,nešto ga psihički muči i lomi kad zabije onaj svoj čuveni forhend u mrežu ,žao mi ga je od finala Aopena sa wawrinkom nešto se čudno sa Nadalom dešava

sinki

pre 8 godina

Federer sa 34 godine igra finala gren slemova i da nema Novaka on bi i osvajao skoro sve slemove.Dok je Nadal sa 29 godina totalno propao,izgubio snagu u udarcima.Koliko god da Federer ima potpuno drugaciji stil od Nadala,igra sa lakocom,servisom moze da uzme dosta lakih poena sto Nadal nije u mogucnosti,ali bez obzira na sve te cinjenice i dalje mi nije jasno kako je toliko velika razlika.Umjesto da Federer polako gubi snagu i ispada rano,to se desava sa Nadalom iako je 5 godina mladji.

aha

pre 8 godina

Ma jaooo, samo sto suzu nisam pustio zbog ovog poraza.
Covek je nezasluzeno uvrsten u legende, uvek je bio jednostran teniser, 90% titula osvojio na sljaci, na kojoj se igra 2 meseca godisnje. Ostatak titula osvajao kad bi iskoristio slabiju formu ostalih. Da ne pominjem price o dopingu i gomilu nikad objasnjenih "povreda", koje nikako da se dese u sezoni sljake.
To forsiranje price o nekoj njegovoj korektnosti ne pije vodu, koliko god da su njegovi navijaci medju novinarima uporni.
Nekorektan je bio vise od bilo koga. Zasluzio je ovakav pad, a zasluzice i ono sto mu sledi kad tad, oduzimanje svih titula i zagarantovano mesto u istoriji kao covek koji je najvise osramotio tenis! Pitam se hocete li i tada da ga navodite kao primer. Covek je radio sve da bi se docepao para i uspeha. Upropastio je sebe, svoje zdravlje, a upropastice i tenis kad se obelodani ko je i sta je on.
Uz to je i folirant koji svaki poraz pravda nekim fantomskim povredama.

Aca Znalac

pre 8 godina

Brate Nadale verovao sam da posle 2-0 imaš Verdaska, ali popustio si u ključnim momentima, a Verdasko je igrao i vraćao kao sumnut sve. Dobio svi 6 gemova. To je malo ko protiv tebe Nadale uspeo, ali čuda se dešavaju. U svakom slučaju ti si šampion. ŠTETA.

P

pre 8 godina

Sometimes you can try so hard on something. Sometimes you can be so prepared, and still fail. And, every time you fail, it's painful, cause sadness. Specially as i saw last night, it cause dissapointment...

pedja rs

pre 8 godina

o cemu vi pisete....? covjek je bio dopingovan citavu 2013 g. javno je priznao da je mijenjao krv kao i svi španski kvazi sportisti!!! da kukumačete za federerom pa da i razumijem... ali za ovim ne pada mi napamet'!!!

pedja rs

pre 8 godina

kako smo mi srbi samo licemjeran narod !!! sad svi ko fol kmeče za nadalom a prije 3-4 godine kad je pobjedjivao noleta prokleli smo ga !!! a sad kad citam komentare kao da sam usao na sajt španske Marke!!!!Čudo od naroda !!!

MMQ

pre 8 godina

Gospodina Sasu zaista vrlo cenim i rado citam,ali mi se ovaj tekst ne svidja.Ono sto najvise cenim kod gospodina Sase je sto se on uvek trudi da bude objektivan,koliko je to moguce,ali ovaj tekst mi je vise navijacki i prosto se vidi da je veliki postovalac lika i dela Rafaela Nadala.Ja se slazem da njegovi rezultati,kao i Djokovicevi i Federerovi,i svih velikih sportista zasluzuju respekt,ali ovakav tekst o Nadalu sa sve ovom recenicom "to je čovek koji se nikada nije poneo nekorektno i koji se time diči možda i više nego svojom karijerom" je malo preteran.I meni je zao velikih sampiona kada dodju u to stanje da se muce i deluju bespomocno,ali je po meni ovo preterivanje.I zamerka publici isto nije na mestu.Publika ima pravo da navija za koga ona hoce,ko se njima svidja,ne moze se ocekivati da navijaju za Nadala samo zato sto je veliki sampion.To mi smeta i kod Djokovica,to sto stalno pokusava da se dodvori publici.Ona te ili voli ili ne voli,ne mozes nikog da nateras da te voli,vec treba da se fokusiras na sebe i na svoju igru.Nadal je izubio,pa sta sad?Mozda mu se i vratilo za,po meni nezasluzeno osvojeni, AO 2009(trebalo je te godine da izgubi i polufinale i finale prema prikazanoj igri).Trenirace i vratice se ili jaci ili ce se povuci,a i to nije kraj sveta,ima fantasticnu karijeru iza sebe,nema razloga da se sad pise o njemu kao da je umro.S postovanjem,

Rafael Nadal

pre 8 godina

Hvala na divnom tekstu. 
Vamos Rafa, tenis bez tebe nije isti, verujem da ce biti dosta finala izmedju tebe i Noleta ove godine. 
Zaboravi ovo...i kreni dalje...uvek uz tebe Rafi!

(anica, 19. januar 2016 13:05)

Hvala ti, tvoja podrška mi mnogo znači. Ne znam šta bih bez nje.

Jumko

pre 8 godina

Ne treba! Treba na onog koji psuje publiku, dere se na skupljace loptica, glumi povrede, lomi rekete... Na takvog sampiona se treba ugledati!

kurajber

pre 8 godina

Ovo je čovek i sportista na koga treba deca da se ugledaju a ne "muči me povreda" pre meča, a na terenu ti nije ništa! Ustvari na Nadala treba da se ugledaju i ovi nazovi najbolji teniseri! RISPEKT I NAKLON DO PODA! VELIKI ČOVEK, VELIKI SPORTISTA, VELIKI TENISER!!!
(srle, 19. januar 2016 13:43)
.
.
.
I ja isto kažem da deca treba da gledaju Nadala i uče šta biva kad hoćeš da budes ono što u stvari nisi. Kako je to kad do uspeha i slave dođeš uz pomoć dopinga. A kad dopingovanje postane suvise opasno i kad taj stimulans koji ti je pružao tu mogucnost da budeš brži, jači, eksplozivniji nestane onda te čeka ispadanje u prvim kolima turnira i ponizenje.
Moraju deca da shvate da uspeh po svaku cenu više odnosi toga nego što donosi.
Na šta da budeš ponosan kad varaš i igraš na neposten način. Možeš sve da prevariš ali na kraju tu ostane samo to da si u svem tom uspehu ipak najveći usoeh to što si uspeo sve da prevariš. ....skoro sve.

Mile

pre 8 godina

Ja volim Djokovica Vavrinku i Nadala. Odlican je bio i Del potro ali su mu povrede zavrsile karijeru. Ne volim smrdljivog Mareja i prepotentog Federera.

zex

pre 8 godina

Najvece gluposti su upravo komentari koji govore kako je Nadal giti,kraj,penzija i td.Nadal je i dalje vrhunski igrac imao je povredu izgubio je ritam a isto vreme postoje igraci koji mu ne leze medju njima i Verdasko koji moze svakog da pobedi kada ga krene, i Novak bi imao muke sa ovakvin Verdaskom,jednostavno dodje dan kada sve ulazi i to je to.Vavrinka je autsajder za Novaka uvek bio i bice ali imao je dan,imao srecu bio je bolji i pobedio.mozda je Verdasko pobedio ali on nema konstantnost i mozda ispadne od nekog amatera vec u sledecem kolu.Cini mi se da se Nadal a i Federer otpisuju rano i to njihivo omalovazavanje vise ima cilj da dokaze da Novak nije klasa vec da je konkurencija losa sto naravno nije tacno.Novak je deklasirao Nadala u proslom finalu toliko mocno da ni dva vrhunska Nadala nebi pobedila Novaka u tom mecu.Zao mi je Nadala turnir bez najboljih nije isti ali za Novaka je bolje da favoriti ispadaju jedan po jedan.Bice Nadal onaj stari na terenu on je veliki sampion zelim mu da bude drugi bar jos pet godina iza Novaka.ako sve bude ok, Nole ce dominirati 3-4godine a posle kako bude.

komsija

pre 8 godina

"Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju."

Udaraju jedan na jedan. Placa samo onaj ko hoce.
Mokre u epruvetu svakih deset dana.
Jeste, njihova vestina nije korist za covecanstvo.
Sta bi onda rekli za politicare?
Nista, uskoro bas nista jer ode peko 1000 evrica a tako bi im rek`o.

Nikola

pre 8 godina

Bravo Saša što prepoznajete i prenosite suptilnosti koje se danas ne primećuju ili do njih ljudima nije stalo. U svakom slučaju, Nadal je, iz sadašnje perspektive, legenda tenisa, najveći čovek među teniserima i najveći uzor mladima. Žao mi je što nije bolji, jer ma koliko nam je drago što Novak dominira, mora se priznati da bez velike trojke-četvorke u punoj snazi nema pune lepote i uzbudljivosti u vrhunskom tenisu. Slažem se sa komentarima da bi možda neka promena Nadalu godila i da je prilagođavanje nužno. Želim mu reset i tesne borbe sa Novakom.

anica

pre 8 godina

Vilader: Sada ce otici u J. Ameriku(!!!), otici ce u svoju zemlju, da igra na zemlji, ono sto najvise voli...sta prica ovaj covek?!
Kako mu ne stoji da glumi nevinasce, njegova karijera je naspram Nadala i Djokovica smejurija...najsrecnija bih bila kada bi Barbara sama vodila, divna je.
Jeste li videli Stenov outflit:)))

iskrena molba

pre 8 godina

Saša,iskreno Te molim da ne vrijeđaš intiligenciju onih koji čitaju tvoje tekstove.Do sada si boraveći u Melburnu uspio "nafatati" dvojicu Aboridžana i nama sugerišeš da Amoridžani stvarno vole Novaka.Drago mi je što ta dvojica navijaju za Novaka,ali tTvoj zaključak je je van pameti.Aboridžani jesu politikom Velike Bitanije u poslednjih par vijekova od većinskog ,pretvoreni u manjinsko stanovništvo u Australiji,ali njihova zajednica još uvijek na sreću broji više od dva člana.
P.S.Kada si ovo napisao ,pitam se šta bi tek bio zaključak da su se oni u svojoj nacionalnoj nošnji i sa tradicionalnim "oružjem" /kopljem/ slikali sa njim,kao što su se slikali sa jednim drugim teniserom.

Western

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak
(greeks, 19. januar 2016 14:24)

Eee neradniku iskompleksirani!!! Ono sto je Rafa Nadal doziveo tokom dosadasnje karijere ti neces ni sanjati!!!

Ivke

pre 8 godina

Zao mi coveka. Bio je nekada nepobediv. Jos uvek ne mogu da se naviknem kada procitam vest, o njegovom ispadanju na startu GS. To je kao da Barselona ne moze da prodje grupu u LS. Nije dobro za tenis da postoje samo dva top igraca, od kojih je jedan daleko iznad svih.

Tozovac

pre 8 godina

Sad kad je los svima vam je simpatican i dobrica... Dok je sve drao, a pogotovu naseg Srbina, svi smo ga mrzeli. Cekam samo dan kad ce i Roger da nam postane simpa.

greeks

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak

Bg

pre 8 godina

Tanka je linija - ponekad - između pobede i poraza u tenisu, posebno kada igrate protiv protivnika kao što je Verdasko. On je iskusan, stara kajla, prekaljen igrač, i kad je raspoložen može svakoga da dobije.
Dakle Rafa definitivno nije imao sreće da mu prvi meč, prvo kolo, zapadne iskusan i jak teniser. Ali to nije izgovor za činjenicu da je Nadal izgubio samopouzdanje, bolje reći vezani porazi od Novaka i dominacija koja traje već par godina definitivno su se odrazili na Rafinu sigurnost u sebe i svoje udarce.
Ali sa njim je tako već PET godina. I ta 2013 je bila samo mali bljesak starog Nadala, koji se brzo ugasio.
Dakle promena je potrebna. Ali on ima 29 god. on igra ovakav tenis skoro 20 god., ne znam ni da li je moguće da napravi neke veće promene u svojoj igru sada.
Može da dovede još jednog trenera, pored Tonija, jer ne verujem da Rafa uopšte sme da zameni Tonija koji je bukvalno njegova krv, porodica, i sigurno da ima veliki rispekt prema njemu; na kraju krajeva sa njim je i osvojio 14 GS titula.
Mislim da ima i toga što je Nadalov stil tenisa ubilački za njegovo telo, ali ipak je sve u glavi. On i dalje ume da zakuca forhend koji niko ne može da vrati, ali nema samopouzdanja da to češće pokušava, a pritom i protivnici su se okuražili još više, tako da je Rafa u ozbiljnom problemu, ali I DALJE ga ne treba otpisivati.

rikomersoe

pre 8 godina

Veliko postovanje za velikog sportistu i sampiona. Medjutim, cesto je bitnije da radite prave stvari, a ne da radite pogresne stvari do iznemoglosti. Promene su ono sto Djokovic najbolje radi i zato je neprikosnoven u tenisu danas. Zato sto se svake godine menja i poboljsava.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 8 godina

Ozmovi izveštaji mi ulepšaju svaki dan! Nadalov poraz me ipak rastužio, želim mu sve najbolje kad nije preko puta Novaka. Srpske zastave u vlasništvu stranih navijača su divna slika, hvala našim teniserima što možemo da budemo ponosni na njih i pokažemo svojoj deci na kakve ljude treba da se ugledaju. Gari objasnio...

SRBizcg

pre 8 godina

Kako me.ovaj Nadal nervirao kas je dobijao Djokovica...tako sam bio kivan na njega i tako sam zelio da ga Nole gazi da ga unistava na terenu.....a sad mi ga nekako i zao al ozb momak se bas trudi i ne znam zasto mu ne ide...mozda trener a? volio bih ga opet u vrhu!Srecno Rafa

sinisa

pre 8 godina

Odje se prica kao da ce Nadal sjutra u penziju a on ima jos mnogo da igra...Naravno da vise nece osvajati stalno velike turnire ali bice prilika da svremena na vrijeme osvoji neki masters ili mozda gren slem,nikad se ne zna.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Još jedan sjajan Ozmov tekst! Možda i najtalentovaniji sportski novinar mlađe generacije i red je proba da skupi sve tekstove u knjigu. Predlažemo i naslov: Gem, set, meč - Ozmo!"

v

pre 8 godina

Bravo za tekst. Ljudi lako zaboravljaju koliki je Nadal sampion i koliko je uradio za tenis. U pravu si kada kazes da ljudi treba da se ugledaju na njega, takva borbenost,nepokolebljivost i istrajnost se retko vidjaju ali zato je on tako veliki. Jako zelim da se vrati stari Nadal ali najvise u psihickom smislu

Dusica

pre 8 godina

Bas dobivam od Sase sta sam i ocekivala. Tekst koji se cita vise puta.
Predivno i sa toliko emocije da nadrasta cisto sportsku informaciju.
Naravno, kao ljubiteljki tenisa analiza koja je sledila je bila prava poslastica. Cekam jos ...

BobmarkSRB

pre 8 godina

Rafa je Car i sporrista na koga svi moraju da se ugledaju ako zele da budu prave velicine...volm naseg Noleta ali ne mogu ostati ravnodusan...nih dvojica me uvek oduseve kada i kako igraju...napred Sportisti !!!

brko radoje

pre 8 godina

svaki iskreni ljubitelj sporta ti se divi sampione , retko se srecu takvi sportisti u pravom smislu te reci , trebalo bi malo administrator da povede racuna i da ne objavljuje klinacke i navijacke komentare kojima pojedinci lece frustracije prepucavajuci se i blateci sportske velicine izmedju ostalih i velicanstvenog Rafaela

Scholes

pre 8 godina

Moze da izgubi svaki mec u sezoni i opet ce mi biti omiljeni igrac svih vremena. Pratim ga od samom pocetka njegove karijere, i kad se pojavio bio je pravo osvezenje u muskom tenisu, i dan danas, i kad igra ovako mucno, on stvara neku posebnu atmosferu. Mnogo mi je zao sto necemo gledati jos jedan triler u finalu izmedju njega i Noleta, jer bi to sigurno bio. Da ga Novak dobije i sa 3-0 verovatno bi bio u top 3 meceva godine. Steta.. Cekamo neku drugu priliku, mozda RG.

John

pre 8 godina

"I to je ono što će ga, osim ogromnih uspeha koje je napravio, učiniti besmrtnim u svetu tenisa."

I zato će uvek biti veći i čovek i igrač od onog švajcarskog naduvenka. Veliki je i u pobedi i u porazu, opšte je poznato da Mirkin muž ne zna da gubi.

ф.песоа

pre 8 godina

Нисам неки стручњак за тенис,али чини ми се да Надал није имао среће у ждребу.
Вердаско је сјајан играч и он може помрсити конце свакоме када пусти руку!
Људи подцењују остале
играче и нису ни свесни колико на туру има изврсних тенисера!
Надалу је добио много нестварних мечева,неке такве мора и да изгуби!

Verdasko

pre 8 godina

Koliko god to cudno izgledalo ja mislim da ce Nadal ove godine imati bas jaku sezonu sljake ako nista drugo.Mnogi ne znaju da je Nadal u pauzi sezone promjenio reket kako bi povecao kolicinu spina u svojim udarcima sto se i vidjelo od pocetka sezone medjutim ta povecana kolicina spina mu i nije od neke koristi na betonu cak naprotiv,dok je na sljaci spin veoma jako oruzje.Pretpostavljam da ce kada se jos malo navikne na taj reket u sezonu sljake uci sa ogromnom motivacijom i zeljom i odrigrati veoma dobro a sta ce biti u nastavku sezone je vec malo teze za predvidjeti

kako?

pre 8 godina

Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju.

anica

pre 8 godina

Hvala na divnom tekstu.
Vamos Rafa, tenis bez tebe nije isti, verujem da ce biti dosta finala izmedju tebe i Noleta ove godine.
Zaboravi ovo...i kreni dalje...uvek uz tebe Rafi!

srle

pre 8 godina

Ovo je čovek i sportista na koga treba deca da se ugledaju a ne "muči me povreda" pre meča, a na terenu ti nije ništa! Ustvari na Nadala treba da se ugledaju i ovi nazovi najbolji teniseri! RISPEKT I NAKLON DO PODA! VELIKI ČOVEK, VELIKI SPORTISTA, VELIKI TENISER!!!

Damir

pre 8 godina

Prije 8-9 godina,kad je Safin ispao u prvom kolu Roland Garrosa,sjećam se da je Wilander izjavio - uvijek je tužno kad Safin napusti turnir. Tad je već bio na zalasaku,sjena nekadašnjeg igrača koji tu i tamo povremeno bljesne,kao na Wimbledonu 2008. Nadam se da sad to nije slučaj s Nadalom,ali nekako mi ova kriza predugo traje. Jest da Verdasco nije anonimus,ispao je i Federer lani rano,ali...Ostaju Novak,Roger,Wawrinka i Murray...Fina crtica i sa Rogerovog treninga. Sreća pa on igra još vrhunski.

Joc@

pre 8 godina

Nadala striko nagovara na ovo što su obojica utripovali da je
jedino rešenje – naporno trenirati. Nisu uzalud tol’ke nauke
prema kojima treba osmišljeno trenirati. Kad ga baš
toliko poštuje (striku), OK, ali nek u svoj tim pridoda
makar jednog ozbiljnog stručnjaka. Ovako...?
*
’’O Jelo o Jeleno’’...
mogu da zamislim kako je ovo delovalo na JJ – BOŽANSTVENO!

SrbinsonKruso

pre 8 godina

Baš mi je žao Nadala, i žao bi mi bilo i Feda, a i Đokovića, čak i da nisam njegov navijač... jer ovo su tri teniska božanstva, heroji sporta, ljudi posebnog kova... nekako je tužno videti jednog od njih slomljenog... nije on ovde samo pobeđen, već je i slomljen, ne potpuno ali videlo se to i na konferenciji za novinare... Odlika najvećih je još veći napor posle teškog pada. Mislim da nije kraj... Mnogi će reći da će on sad iz inata da trenira i da se sprema još više, ali ne gura to njega da igra, ne gura njih trojicu inat da ovo čine, već nešto dublje i ne toliko površno u njima. Nekako izgleda da oni smatraju da su predodređeni da budu to što jesu... i mislim da to i jeste donekle tačno, ali oni igraju i protiv sebe, stavljajući sebe na probu i tako do krajnjih granica! Nadal zna da ovo nije njegova krajnja granica, i zato neće stati, jer to je jače od njega!

blah

pre 8 godina

hvala na ovom delu teksta u vezi nadala, istina je ovo sto ste napisali. nadal je neverovatan covek i neverovatan teniser. njegovim padom forme tenis je dosta izgubio,ali nadal je na mnogo nacina nacin besmrtan u tensu. uvek uz tebe rafa >3

miodrag

pre 8 godina

Da treba se ugledati, ali ako je I pola istina od onoga sto se cuje oko dopinga , a vezano za Rafaela, onda je odgovor NE, ne treba se ugledati nikako. Da, on je borac, fer u izjavama- relativno, I naravno 1000 puta simpaticniji kao covek od F(P)ederera, ali mi ne znamo sve. ZAsto je igrao tako dobro nekad I zasto ne tako dobro sada, pitanje je koje ce mozda zauvek ostati bez odgovra. Da li je u pitanju fizicka istrosenost zbog stila igre I zasto je ona nastupila sada. Da li je to mozda posledica......uzimanja doping? Ne znamo I zato ne treba davata pre vremena ni suvise pozitivne a ni negativne komentare.

Legolas

pre 8 godina

Nadal je veliki sampion,sa svim onim osobinama koje moraju da krase sportistu da bi se tako nazvao.
Zbog toga ga volim,ali se bojim da nikada nece biti na nivou na kojem je bio.
Voleo bih,ali sumnjam.

Mare,NS

pre 8 godina

Hvala Sasi na jos jednom odlicnom tekstu.
Mogli smo malo da zavirimo iza kulisa,a to je uvek interesantno.

Da se vratim na temu.
Sam Rafa kaze da se tenis mnogo promenio.
Zato mi nije jasno,zasto on nista ne menja?
Stric je dao svoj maximum,vise ne moze da mu pomogne.
Od malih nogu je sa njim,ne znaci da ga mora odstraniti iz tima,ali je potrebna nova energija.
Pozitivna.
Novak je bio na samom vrhu,pa se odlucio da doda i Bekera,jer je shvatio da se mora napredovati u svim segmentima,a ne statirati i cekati da te protivnici dostignu i prestignu.
Ovako,mozes ti naporno raditi svakodnevno,ali,ocito je,nema nikakvog efekta.
Ne bih ni napisao ovaj komentar da ne postujem ovog izuzetnog tenisera i dobrog coveka.
Voleo bi da nesto promeni i zaigra bolje.
Zelim mu sve najbolje,osim kada igra protiv...podrazumeva se!
Nasih,naravno!

Ideemo,vamos,glavu gore,mozes ti to!

blah

pre 8 godina

hvala na ovom delu teksta u vezi nadala, istina je ovo sto ste napisali. nadal je neverovatan covek i neverovatan teniser. njegovim padom forme tenis je dosta izgubio,ali nadal je na mnogo nacina nacin besmrtan u tensu. uvek uz tebe rafa >3

Legolas

pre 8 godina

Nadal je veliki sampion,sa svim onim osobinama koje moraju da krase sportistu da bi se tako nazvao.
Zbog toga ga volim,ali se bojim da nikada nece biti na nivou na kojem je bio.
Voleo bih,ali sumnjam.

v

pre 8 godina

Bravo za tekst. Ljudi lako zaboravljaju koliki je Nadal sampion i koliko je uradio za tenis. U pravu si kada kazes da ljudi treba da se ugledaju na njega, takva borbenost,nepokolebljivost i istrajnost se retko vidjaju ali zato je on tako veliki. Jako zelim da se vrati stari Nadal ali najvise u psihickom smislu

anica

pre 8 godina

Hvala na divnom tekstu.
Vamos Rafa, tenis bez tebe nije isti, verujem da ce biti dosta finala izmedju tebe i Noleta ove godine.
Zaboravi ovo...i kreni dalje...uvek uz tebe Rafi!

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 8 godina

Ozmovi izveštaji mi ulepšaju svaki dan! Nadalov poraz me ipak rastužio, želim mu sve najbolje kad nije preko puta Novaka. Srpske zastave u vlasništvu stranih navijača su divna slika, hvala našim teniserima što možemo da budemo ponosni na njih i pokažemo svojoj deci na kakve ljude treba da se ugledaju. Gari objasnio...

John

pre 8 godina

"I to je ono što će ga, osim ogromnih uspeha koje je napravio, učiniti besmrtnim u svetu tenisa."

I zato će uvek biti veći i čovek i igrač od onog švajcarskog naduvenka. Veliki je i u pobedi i u porazu, opšte je poznato da Mirkin muž ne zna da gubi.

SRBizcg

pre 8 godina

Kako me.ovaj Nadal nervirao kas je dobijao Djokovica...tako sam bio kivan na njega i tako sam zelio da ga Nole gazi da ga unistava na terenu.....a sad mi ga nekako i zao al ozb momak se bas trudi i ne znam zasto mu ne ide...mozda trener a? volio bih ga opet u vrhu!Srecno Rafa

Mare,NS

pre 8 godina

Hvala Sasi na jos jednom odlicnom tekstu.
Mogli smo malo da zavirimo iza kulisa,a to je uvek interesantno.

Da se vratim na temu.
Sam Rafa kaze da se tenis mnogo promenio.
Zato mi nije jasno,zasto on nista ne menja?
Stric je dao svoj maximum,vise ne moze da mu pomogne.
Od malih nogu je sa njim,ne znaci da ga mora odstraniti iz tima,ali je potrebna nova energija.
Pozitivna.
Novak je bio na samom vrhu,pa se odlucio da doda i Bekera,jer je shvatio da se mora napredovati u svim segmentima,a ne statirati i cekati da te protivnici dostignu i prestignu.
Ovako,mozes ti naporno raditi svakodnevno,ali,ocito je,nema nikakvog efekta.
Ne bih ni napisao ovaj komentar da ne postujem ovog izuzetnog tenisera i dobrog coveka.
Voleo bi da nesto promeni i zaigra bolje.
Zelim mu sve najbolje,osim kada igra protiv...podrazumeva se!
Nasih,naravno!

Ideemo,vamos,glavu gore,mozes ti to!

zex

pre 8 godina

Najvece gluposti su upravo komentari koji govore kako je Nadal giti,kraj,penzija i td.Nadal je i dalje vrhunski igrac imao je povredu izgubio je ritam a isto vreme postoje igraci koji mu ne leze medju njima i Verdasko koji moze svakog da pobedi kada ga krene, i Novak bi imao muke sa ovakvin Verdaskom,jednostavno dodje dan kada sve ulazi i to je to.Vavrinka je autsajder za Novaka uvek bio i bice ali imao je dan,imao srecu bio je bolji i pobedio.mozda je Verdasko pobedio ali on nema konstantnost i mozda ispadne od nekog amatera vec u sledecem kolu.Cini mi se da se Nadal a i Federer otpisuju rano i to njihivo omalovazavanje vise ima cilj da dokaze da Novak nije klasa vec da je konkurencija losa sto naravno nije tacno.Novak je deklasirao Nadala u proslom finalu toliko mocno da ni dva vrhunska Nadala nebi pobedila Novaka u tom mecu.Zao mi je Nadala turnir bez najboljih nije isti ali za Novaka je bolje da favoriti ispadaju jedan po jedan.Bice Nadal onaj stari na terenu on je veliki sampion zelim mu da bude drugi bar jos pet godina iza Novaka.ako sve bude ok, Nole ce dominirati 3-4godine a posle kako bude.

Bg

pre 8 godina

Tanka je linija - ponekad - između pobede i poraza u tenisu, posebno kada igrate protiv protivnika kao što je Verdasko. On je iskusan, stara kajla, prekaljen igrač, i kad je raspoložen može svakoga da dobije.
Dakle Rafa definitivno nije imao sreće da mu prvi meč, prvo kolo, zapadne iskusan i jak teniser. Ali to nije izgovor za činjenicu da je Nadal izgubio samopouzdanje, bolje reći vezani porazi od Novaka i dominacija koja traje već par godina definitivno su se odrazili na Rafinu sigurnost u sebe i svoje udarce.
Ali sa njim je tako već PET godina. I ta 2013 je bila samo mali bljesak starog Nadala, koji se brzo ugasio.
Dakle promena je potrebna. Ali on ima 29 god. on igra ovakav tenis skoro 20 god., ne znam ni da li je moguće da napravi neke veće promene u svojoj igru sada.
Može da dovede još jednog trenera, pored Tonija, jer ne verujem da Rafa uopšte sme da zameni Tonija koji je bukvalno njegova krv, porodica, i sigurno da ima veliki rispekt prema njemu; na kraju krajeva sa njim je i osvojio 14 GS titula.
Mislim da ima i toga što je Nadalov stil tenisa ubilački za njegovo telo, ali ipak je sve u glavi. On i dalje ume da zakuca forhend koji niko ne može da vrati, ali nema samopouzdanja da to češće pokušava, a pritom i protivnici su se okuražili još više, tako da je Rafa u ozbiljnom problemu, ali I DALJE ga ne treba otpisivati.

greeks

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak

brko radoje

pre 8 godina

svaki iskreni ljubitelj sporta ti se divi sampione , retko se srecu takvi sportisti u pravom smislu te reci , trebalo bi malo administrator da povede racuna i da ne objavljuje klinacke i navijacke komentare kojima pojedinci lece frustracije prepucavajuci se i blateci sportske velicine izmedju ostalih i velicanstvenog Rafaela

ф.песоа

pre 8 godina

Нисам неки стручњак за тенис,али чини ми се да Надал није имао среће у ждребу.
Вердаско је сјајан играч и он може помрсити конце свакоме када пусти руку!
Људи подцењују остале
играче и нису ни свесни колико на туру има изврсних тенисера!
Надалу је добио много нестварних мечева,неке такве мора и да изгуби!

Nikola

pre 8 godina

Bravo Saša što prepoznajete i prenosite suptilnosti koje se danas ne primećuju ili do njih ljudima nije stalo. U svakom slučaju, Nadal je, iz sadašnje perspektive, legenda tenisa, najveći čovek među teniserima i najveći uzor mladima. Žao mi je što nije bolji, jer ma koliko nam je drago što Novak dominira, mora se priznati da bez velike trojke-četvorke u punoj snazi nema pune lepote i uzbudljivosti u vrhunskom tenisu. Slažem se sa komentarima da bi možda neka promena Nadalu godila i da je prilagođavanje nužno. Želim mu reset i tesne borbe sa Novakom.

anica

pre 8 godina

Vilader: Sada ce otici u J. Ameriku(!!!), otici ce u svoju zemlju, da igra na zemlji, ono sto najvise voli...sta prica ovaj covek?!
Kako mu ne stoji da glumi nevinasce, njegova karijera je naspram Nadala i Djokovica smejurija...najsrecnija bih bila kada bi Barbara sama vodila, divna je.
Jeste li videli Stenov outflit:)))

SrbinsonKruso

pre 8 godina

Baš mi je žao Nadala, i žao bi mi bilo i Feda, a i Đokovića, čak i da nisam njegov navijač... jer ovo su tri teniska božanstva, heroji sporta, ljudi posebnog kova... nekako je tužno videti jednog od njih slomljenog... nije on ovde samo pobeđen, već je i slomljen, ne potpuno ali videlo se to i na konferenciji za novinare... Odlika najvećih je još veći napor posle teškog pada. Mislim da nije kraj... Mnogi će reći da će on sad iz inata da trenira i da se sprema još više, ali ne gura to njega da igra, ne gura njih trojicu inat da ovo čine, već nešto dublje i ne toliko površno u njima. Nekako izgleda da oni smatraju da su predodređeni da budu to što jesu... i mislim da to i jeste donekle tačno, ali oni igraju i protiv sebe, stavljajući sebe na probu i tako do krajnjih granica! Nadal zna da ovo nije njegova krajnja granica, i zato neće stati, jer to je jače od njega!

rikomersoe

pre 8 godina

Veliko postovanje za velikog sportistu i sampiona. Medjutim, cesto je bitnije da radite prave stvari, a ne da radite pogresne stvari do iznemoglosti. Promene su ono sto Djokovic najbolje radi i zato je neprikosnoven u tenisu danas. Zato sto se svake godine menja i poboljsava.

BobmarkSRB

pre 8 godina

Rafa je Car i sporrista na koga svi moraju da se ugledaju ako zele da budu prave velicine...volm naseg Noleta ali ne mogu ostati ravnodusan...nih dvojica me uvek oduseve kada i kako igraju...napred Sportisti !!!

srle

pre 8 godina

Ovo je čovek i sportista na koga treba deca da se ugledaju a ne "muči me povreda" pre meča, a na terenu ti nije ništa! Ustvari na Nadala treba da se ugledaju i ovi nazovi najbolji teniseri! RISPEKT I NAKLON DO PODA! VELIKI ČOVEK, VELIKI SPORTISTA, VELIKI TENISER!!!

Dusica

pre 8 godina

Bas dobivam od Sase sta sam i ocekivala. Tekst koji se cita vise puta.
Predivno i sa toliko emocije da nadrasta cisto sportsku informaciju.
Naravno, kao ljubiteljki tenisa analiza koja je sledila je bila prava poslastica. Cekam jos ...

Scholes

pre 8 godina

Moze da izgubi svaki mec u sezoni i opet ce mi biti omiljeni igrac svih vremena. Pratim ga od samom pocetka njegove karijere, i kad se pojavio bio je pravo osvezenje u muskom tenisu, i dan danas, i kad igra ovako mucno, on stvara neku posebnu atmosferu. Mnogo mi je zao sto necemo gledati jos jedan triler u finalu izmedju njega i Noleta, jer bi to sigurno bio. Da ga Novak dobije i sa 3-0 verovatno bi bio u top 3 meceva godine. Steta.. Cekamo neku drugu priliku, mozda RG.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Još jedan sjajan Ozmov tekst! Možda i najtalentovaniji sportski novinar mlađe generacije i red je proba da skupi sve tekstove u knjigu. Predlažemo i naslov: Gem, set, meč - Ozmo!"

real madrid

pre 8 godina

Kada zavrse svoje karijere Federera cu pamtiti kao najuspesnijeg i najelegantnijeg igraca ikada i kao miljenika publike.Noleta kao najkulturnijeg od svih i mentalno najjaceg igraca(mozda i kao najuspesnijeg) i coveka koji je Srbiji donosio toliko radosti.Za Nadala ne znam koliko ce trofeja jos osvojiti, ali cu ga pamtiti kao najveceg sportistu(svi sportovi)ikada i to ne zbog uspeha.Mozda nece biti najtrofejniji teniser ali on je jedini igrac koji sve dao sportu(porodica cela zivi od/za sport,nije se ozenio, nema decu jos uvek,ubedljivo najveci radnik i igrac koji izistinski zivi samo za tenis ne zbog trofeja nego zbog ljubavi prema sportu.Koliko puta se povredjivao,narusavao sebi zdravlje,svako drugi bi odavno zavrsio karijeru.I mislim da je to razlog zasto je i u Srbiji tako postovan i zasto ljudi obozavaju finala Nole Rafa.Uzivajmo dok imamo ovu trojicu VELIKANA.Svaka cast na tekstu.

Hasta La Victoria Siempre!

pre 8 godina

Šok, tuga i nevjerica u Srbiji.Nakon eliminacije Nadala, Španci masovno podržavaju Noleta kao znak zahvalnosti za toliku podršku njihovom teniseru koja stiže iz te napaćene zemlje.Vamos Nole!

Joc@

pre 8 godina

Nadala striko nagovara na ovo što su obojica utripovali da je
jedino rešenje – naporno trenirati. Nisu uzalud tol’ke nauke
prema kojima treba osmišljeno trenirati. Kad ga baš
toliko poštuje (striku), OK, ali nek u svoj tim pridoda
makar jednog ozbiljnog stručnjaka. Ovako...?
*
’’O Jelo o Jeleno’’...
mogu da zamislim kako je ovo delovalo na JJ – BOŽANSTVENO!

Verdasko

pre 8 godina

Koliko god to cudno izgledalo ja mislim da ce Nadal ove godine imati bas jaku sezonu sljake ako nista drugo.Mnogi ne znaju da je Nadal u pauzi sezone promjenio reket kako bi povecao kolicinu spina u svojim udarcima sto se i vidjelo od pocetka sezone medjutim ta povecana kolicina spina mu i nije od neke koristi na betonu cak naprotiv,dok je na sljaci spin veoma jako oruzje.Pretpostavljam da ce kada se jos malo navikne na taj reket u sezonu sljake uci sa ogromnom motivacijom i zeljom i odrigrati veoma dobro a sta ce biti u nastavku sezone je vec malo teze za predvidjeti

kurajber

pre 8 godina

Ovo je čovek i sportista na koga treba deca da se ugledaju a ne "muči me povreda" pre meča, a na terenu ti nije ništa! Ustvari na Nadala treba da se ugledaju i ovi nazovi najbolji teniseri! RISPEKT I NAKLON DO PODA! VELIKI ČOVEK, VELIKI SPORTISTA, VELIKI TENISER!!!
(srle, 19. januar 2016 13:43)
.
.
.
I ja isto kažem da deca treba da gledaju Nadala i uče šta biva kad hoćeš da budes ono što u stvari nisi. Kako je to kad do uspeha i slave dođeš uz pomoć dopinga. A kad dopingovanje postane suvise opasno i kad taj stimulans koji ti je pružao tu mogucnost da budeš brži, jači, eksplozivniji nestane onda te čeka ispadanje u prvim kolima turnira i ponizenje.
Moraju deca da shvate da uspeh po svaku cenu više odnosi toga nego što donosi.
Na šta da budeš ponosan kad varaš i igraš na neposten način. Možeš sve da prevariš ali na kraju tu ostane samo to da si u svem tom uspehu ipak najveći usoeh to što si uspeo sve da prevariš. ....skoro sve.

sinisa

pre 8 godina

Odje se prica kao da ce Nadal sjutra u penziju a on ima jos mnogo da igra...Naravno da vise nece osvajati stalno velike turnire ali bice prilika da svremena na vrijeme osvoji neki masters ili mozda gren slem,nikad se ne zna.

miodrag

pre 8 godina

Da treba se ugledati, ali ako je I pola istina od onoga sto se cuje oko dopinga , a vezano za Rafaela, onda je odgovor NE, ne treba se ugledati nikako. Da, on je borac, fer u izjavama- relativno, I naravno 1000 puta simpaticniji kao covek od F(P)ederera, ali mi ne znamo sve. ZAsto je igrao tako dobro nekad I zasto ne tako dobro sada, pitanje je koje ce mozda zauvek ostati bez odgovra. Da li je u pitanju fizicka istrosenost zbog stila igre I zasto je ona nastupila sada. Da li je to mozda posledica......uzimanja doping? Ne znamo I zato ne treba davata pre vremena ni suvise pozitivne a ni negativne komentare.

Damir

pre 8 godina

Prije 8-9 godina,kad je Safin ispao u prvom kolu Roland Garrosa,sjećam se da je Wilander izjavio - uvijek je tužno kad Safin napusti turnir. Tad je već bio na zalasaku,sjena nekadašnjeg igrača koji tu i tamo povremeno bljesne,kao na Wimbledonu 2008. Nadam se da sad to nije slučaj s Nadalom,ali nekako mi ova kriza predugo traje. Jest da Verdasco nije anonimus,ispao je i Federer lani rano,ali...Ostaju Novak,Roger,Wawrinka i Murray...Fina crtica i sa Rogerovog treninga. Sreća pa on igra još vrhunski.

u prolazu

pre 8 godina

Citam komentare pa mi nije jasno odakle tolika mrznja prema
Nadalu. Pa ne bi Novak bio veliki sampion da je dobijao neke
anonimuse. Cinjenica da poslije Novakovog meca sa Rafom i
Rodzerom ima daleko vise komentara govori koliko oni vrijede.
Ako njih dvojica nisu vanserijski teniseri onda nije ni Novak.
Ne znam koji komentatori su gori, oni sto pljuju po Rafi i
Rodzeru ili oni sto osporavaju Novakove kvalitete nadajuci
se da ih Novak nikada nece osvojiti GS titula koliko su oni
osvojili.
Idemo Nole do 11. titule.

da, da

pre 8 godina

aha@ - jok, tebe će zasluženo da uvrste u legende pošto je Nadal tamo nezasluženo uvršten. Tačno je da doping daje snagu, ali ti misliš da daje i znanje da osvojiš jedno 14 slemova! Nego što ti ne gutneš nešto pa osvojiš 9 slemova - samo izaberi koji najviše voliš!

budva

pre 8 godina

Iskreno, prosto mi je bilo bolno da gledam da izgubi 6 gemova za redom.
Zaista se nadam da će uspeti ovo da prevaziđe.On to, neseumnjivo, zaslužje jer je borac do poslednjeg daha.

Vladimir

pre 8 godina

Nadal je vrhunski teniser i jedan od najboljih svih vremena, ali... Malo je ponižavajuće prema ostalim teniserina, pogotovu vrhunskim, da se i njihov rad ne prokomentariše, već se samo baca akcenat kako Nadal jako puno radi (najviše). Kao da ostali planduju!? Rafa i Verdasko vredno trenira, i Federer vredno trenira, i Vavrinka vredno trenira, i Ferer vredno trenira, i Marej vredno trenira, pa i naš Nole nije prvi zato što ima sreće! Jednom rečju, vredno trenirati je samo jedan od uslova da bi se bilo najbolji!

zoran

pre 8 godina

Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju.
(kako?, 19. januar 2016 13:48)

A ko ti braaani?
Iz ovih stopa kreni, rođače. Možda ti se posreći da i ti "za to DOBIJEŠ milone i najveću medijsku pažnju"! Samo pazi jednu stvar! Baš u ovom trenutku, postoji barem milion klinaca po celom svetu koji besomučno "udaraju lopticu" u nadi da će jednog dana postati Nadal. I to ovog sekunda, dečko dragi!

Jova

pre 8 godina

Pogledala sam jutros dio meča između Nadala i Verdaska, II i III set i otišla raditi ubjeđena da Nadal ovo dobija. U tom periodu bio je onakav na kakvog smo ga navikli, igrao kao u stara vremena koja su se ipak dosta promjenila.

A promjenilo se to, da je u prošloj sezoni izgubio onaj oreol nepobjedivosti, koji je negdje uvjek svjetlio iznad njegove glave. Jeste on izostajao s popriličnog broja turnira ali se skoro uvjek vraćao jači. Prošle godine nije. Sezona lova je otvorena, sve više igrača će probati ukrasti svoj komadić slave i naplatiti godine treninga, odricanja i frustracija.
A Verdasko je skusan, školovan teniser koji do kraja nije iskoristio svoj potencijal. Usto još i lijevoruk, a Nadal se u bitnim mečevima ipak spremao i sprema za "dešnjake".

Za Nadalove navijače je šteta da ovaj meč nije otišao u suprotnom smjeru, mislim da bi, da je ovo izvukao, bio u najužem krugu favorita za titulu. Reći ćete da je on to uvjek ali prošla sezona i početak ove ( Doha ) mora ostaviti traga na Nadalu. Na svakome bi, bez razlike.

Naše nisam bila u mogućnosti da gledam ali mi je strašno drago da su prošli. Bojani najbolje želje u nastavku sezone i da jednom već prelomi i učini nešto u vezi s povredama, ako je moguće.

PS: tješila sam kolegu s posla, zaboravivši mu radovanje na ovom istom turniru kad je V. pobjedio Novaka. Tad je toliko likovao da sam ga morala istjerati iz kancelarije, dok me nije prošla ljutnja, nakon 10 min. smo pili kavu zajedno.

Pozdrav svima

Pera

pre 8 godina

Koliko znam doping daje snagu, ali ovde neki tvrde da daje i znanje - pa mi nije jasno što se lepo ne nadopinguju pa osvoje 10-15 slemova! A što se Nadala tiče - Toni stvorio legendu, Toni sad ruši legendu. Da nije tvrdoglav Rafa bi mu reko - pa pa ujče i osvojio još dva slema.

MMQ

pre 8 godina

Gospodina Sasu zaista vrlo cenim i rado citam,ali mi se ovaj tekst ne svidja.Ono sto najvise cenim kod gospodina Sase je sto se on uvek trudi da bude objektivan,koliko je to moguce,ali ovaj tekst mi je vise navijacki i prosto se vidi da je veliki postovalac lika i dela Rafaela Nadala.Ja se slazem da njegovi rezultati,kao i Djokovicevi i Federerovi,i svih velikih sportista zasluzuju respekt,ali ovakav tekst o Nadalu sa sve ovom recenicom "to je čovek koji se nikada nije poneo nekorektno i koji se time diči možda i više nego svojom karijerom" je malo preteran.I meni je zao velikih sampiona kada dodju u to stanje da se muce i deluju bespomocno,ali je po meni ovo preterivanje.I zamerka publici isto nije na mestu.Publika ima pravo da navija za koga ona hoce,ko se njima svidja,ne moze se ocekivati da navijaju za Nadala samo zato sto je veliki sampion.To mi smeta i kod Djokovica,to sto stalno pokusava da se dodvori publici.Ona te ili voli ili ne voli,ne mozes nikog da nateras da te voli,vec treba da se fokusiras na sebe i na svoju igru.Nadal je izubio,pa sta sad?Mozda mu se i vratilo za,po meni nezasluzeno osvojeni, AO 2009(trebalo je te godine da izgubi i polufinale i finale prema prikazanoj igri).Trenirace i vratice se ili jaci ili ce se povuci,a i to nije kraj sveta,ima fantasticnu karijeru iza sebe,nema razloga da se sad pise o njemu kao da je umro.S postovanjem,

Sony

pre 8 godina

Sva sreća pa ima nas koji znaju, ono što i vrapci, da u vrhunskom sportu, fudbalu, tenisu...ima dopinga i da ga bez izuzetka najveći šampioni koriste: ono što je pre 20 godina bilo nedozvoljeno sad je dozvoljeno, a da neko kaže da je u celoj istoriji tenisa samo Nadal koristio doping, mora biti mnogo glup. No, Nadal, dok je bio strašan, opasniji i od Federera bio je trn u oku fanatičnim Novakovim navijačima. Ne pada im na pamet da posumnjaju da je možda i naš Nole, za koga navijamo, koristio izvesna sredstva jer nije on supermen - do pre šest godina predavao je mečeve zbog umora, a šta je sad ovo, može da igra 10 sati da se ne umori - zar ta radikalna promena nije sumnjiva? Oni pak što tvrde da se svet zaverio protiv Đokovića, dozvolili bi Nadalu da se i dalje dopinguje. Takvim razmišljanjem pomenuti navijači više degradiraju Novaka nego Nadala. Verovatno je privilegija šampiona da nešto gutne, da povrati snagu, a prosečni su žrtveni jarci. Za kraj - zar vam nije palo na pamet da doping ne može da te nauči da igraš tenis inače bismo svi osvajali gren slemove? Pogotovo je to smešno tvrditi za one koji su 10 i više puta podizali gren slem pehar. Nego ajte vi, što sve znate, lepo se nadopingujte pa trk po AO, RG i W i USO. Ako vam malo uzmite i olimpisko zlato - što da samo Agasi i Nadal imaju golden slem?

pedja rs

pre 8 godina

kako smo mi srbi samo licemjeran narod !!! sad svi ko fol kmeče za nadalom a prije 3-4 godine kad je pobjedjivao noleta prokleli smo ga !!! a sad kad citam komentare kao da sam usao na sajt španske Marke!!!!Čudo od naroda !!!

ekonomista

pre 8 godina

Sasa, mozes li da nahvatas Aleksandra Sasu Draginog,koji sada radi sa "arogantnom" Azarenkom a pre nje je uzeo 11 GS sa Serenom?? Mislim da bi imao mnogo toga da kaze... Pozdrav iz hladne Republike Srpske :-)

kako?

pre 8 godina

Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju.

sinki

pre 8 godina

Federer sa 34 godine igra finala gren slemova i da nema Novaka on bi i osvajao skoro sve slemove.Dok je Nadal sa 29 godina totalno propao,izgubio snagu u udarcima.Koliko god da Federer ima potpuno drugaciji stil od Nadala,igra sa lakocom,servisom moze da uzme dosta lakih poena sto Nadal nije u mogucnosti,ali bez obzira na sve te cinjenice i dalje mi nije jasno kako je toliko velika razlika.Umjesto da Federer polako gubi snagu i ispada rano,to se desava sa Nadalom iako je 5 godina mladji.

Peaceful Warrior

pre 8 godina

@Verdasko - Nadal je promenio reket jos prethodne sezone i nista mu nije pomoglo. Ako je ponovo promenio reket, ja ne znam dokle ce vise juriti za sto vecim spinovima. Takav tenis ne moze da se igra ma brzim podlogama i protiv protivnika kalibra Novaka, Rodzera i Endija a evidentno je da su i ostali nasli lek. Promena je potrebna u strategiji i taktici a ne u vezbanju od jutra do mraka ali po istom principu.

Rafael Nadal

pre 8 godina

Hvala na divnom tekstu. 
Vamos Rafa, tenis bez tebe nije isti, verujem da ce biti dosta finala izmedju tebe i Noleta ove godine. 
Zaboravi ovo...i kreni dalje...uvek uz tebe Rafi!

(anica, 19. januar 2016 13:05)

Hvala ti, tvoja podrška mi mnogo znači. Ne znam šta bih bez nje.

Western

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak
(greeks, 19. januar 2016 14:24)

Eee neradniku iskompleksirani!!! Ono sto je Rafa Nadal doziveo tokom dosadasnje karijere ti neces ni sanjati!!!

anica

pre 8 godina

sinki, 19. januar 2016 15:28
Bez zezanja, iskreno... genetika je cudo, dar od Boga da moze tako da igra da se ne umara, vidis li kako leprsa, nismo svi isti. Izgleda lepse nego neki decko u 25, 26...i sve stariji sve vise blista. Da li ti Federer deluje kao sportista?? Po gradji po svemu?? Obican covek, ja mu zelim da igra do 40 da uzivamo u majstorijama. RFforever!!:-P

Tozovac

pre 8 godina

Sad kad je los svima vam je simpatican i dobrica... Dok je sve drao, a pogotovu naseg Srbina, svi smo ga mrzeli. Cekam samo dan kad ce i Roger da nam postane simpa.

budva

pre 8 godina

Iskreno, prosto mi je bilo bolno da gledam da izgubi 6 gemova za redom.
Zaista se nadam da će uspeti ovo da prevaziđe.On to, neseumnjivo, zaslužje jer je borac do poslednjeg daha.

aha

pre 8 godina

Ma jaooo, samo sto suzu nisam pustio zbog ovog poraza.
Covek je nezasluzeno uvrsten u legende, uvek je bio jednostran teniser, 90% titula osvojio na sljaci, na kojoj se igra 2 meseca godisnje. Ostatak titula osvajao kad bi iskoristio slabiju formu ostalih. Da ne pominjem price o dopingu i gomilu nikad objasnjenih "povreda", koje nikako da se dese u sezoni sljake.
To forsiranje price o nekoj njegovoj korektnosti ne pije vodu, koliko god da su njegovi navijaci medju novinarima uporni.
Nekorektan je bio vise od bilo koga. Zasluzio je ovakav pad, a zasluzice i ono sto mu sledi kad tad, oduzimanje svih titula i zagarantovano mesto u istoriji kao covek koji je najvise osramotio tenis! Pitam se hocete li i tada da ga navodite kao primer. Covek je radio sve da bi se docepao para i uspeha. Upropastio je sebe, svoje zdravlje, a upropastice i tenis kad se obelodani ko je i sta je on.
Uz to je i folirant koji svaki poraz pravda nekim fantomskim povredama.

Mile

pre 8 godina

Ja volim Djokovica Vavrinku i Nadala. Odlican je bio i Del potro ali su mu povrede zavrsile karijeru. Ne volim smrdljivog Mareja i prepotentog Federera.

komsija

pre 8 godina

"Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju."

Udaraju jedan na jedan. Placa samo onaj ko hoce.
Mokre u epruvetu svakih deset dana.
Jeste, njihova vestina nije korist za covecanstvo.
Sta bi onda rekli za politicare?
Nista, uskoro bas nista jer ode peko 1000 evrica a tako bi im rek`o.

RN

pre 8 godina

@@@anica
Sta je lose rekao covek!? Njegova karijera smejurija?Taj Vilander je u doba Borga, Mekenroa, Lendla, Bekera, Edberga, Konorsa, Samprasa, Agasija, Cenga, Kurijera itd. osvojio 7 GS i bio prvi na svetu. To je najbolja konkurencija u istoriji tenisa, tako da njegova karijera nikako nije smejurija.

Muratoglu

pre 8 godina

PSIHA ima 2-1 ima preokret ima 6-5 i 30:00 gubi gem gubi tbrake gubi meč ,Us open 2-0 u setovima i 3-1 protiv onog divljaka gubi SVE ,nešto ga psihički muči i lomi kad zabije onaj svoj čuveni forhend u mrežu ,žao mi ga je od finala Aopena sa wawrinkom nešto se čudno sa Nadalom dešava

pedja rs

pre 8 godina

o cemu vi pisete....? covjek je bio dopingovan citavu 2013 g. javno je priznao da je mijenjao krv kao i svi španski kvazi sportisti!!! da kukumačete za federerom pa da i razumijem... ali za ovim ne pada mi napamet'!!!

Aca Znalac

pre 8 godina

Brate Nadale verovao sam da posle 2-0 imaš Verdaska, ali popustio si u ključnim momentima, a Verdasko je igrao i vraćao kao sumnut sve. Dobio svi 6 gemova. To je malo ko protiv tebe Nadale uspeo, ali čuda se dešavaju. U svakom slučaju ti si šampion. ŠTETA.

Jumko

pre 8 godina

Ne treba! Treba na onog koji psuje publiku, dere se na skupljace loptica, glumi povrede, lomi rekete... Na takvog sampiona se treba ugledati!

u prolazu

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak
(greeks,
Kad bi ti mogao da biras protivnika u finalu,
da li bi izabrao Verdaska ili Nadala?

kvisko

pre 8 godina

Cim pocnu da te hvale nakon serije teskih poraza, batali igranku, kaci reket o klin i bavi se necim drugim.
Veliki rezultati su za Nadala ovakvog kakav je sad samo misaona imenica. Sve sto on jos moze da uradi je da neko vreme ucestvuje na velikim turnirima ala Leyton Hewitt i nista vise. Kad jednom krenes da vozis u rikverc onda je sto brze parkiranje jedina prava odluka.

Ivke

pre 8 godina

Zao mi coveka. Bio je nekada nepobediv. Jos uvek ne mogu da se naviknem kada procitam vest, o njegovom ispadanju na startu GS. To je kao da Barselona ne moze da prodje grupu u LS. Nije dobro za tenis da postoje samo dva top igraca, od kojih je jedan daleko iznad svih.

Zoran

pre 8 godina

Ja bih vam rekao da se ugledate na Djokovica, ne na Nadala. Tako da radite puno i pobedjujete, a ne da radite puno i gubite. Jedino ako je ono...na Zapadu sve bolje, p ai ato da radis puno i gubis, bitno da je zapadno.

iskrena molba

pre 8 godina

Saša,iskreno Te molim da ne vrijeđaš intiligenciju onih koji čitaju tvoje tekstove.Do sada si boraveći u Melburnu uspio "nafatati" dvojicu Aboridžana i nama sugerišeš da Amoridžani stvarno vole Novaka.Drago mi je što ta dvojica navijaju za Novaka,ali tTvoj zaključak je je van pameti.Aboridžani jesu politikom Velike Bitanije u poslednjih par vijekova od većinskog ,pretvoreni u manjinsko stanovništvo u Australiji,ali njihova zajednica još uvijek na sreću broji više od dva člana.
P.S.Kada si ovo napisao ,pitam se šta bi tek bio zaključak da su se oni u svojoj nacionalnoj nošnji i sa tradicionalnim "oružjem" /kopljem/ slikali sa njim,kao što su se slikali sa jednim drugim teniserom.

Kombajn

pre 8 godina

da se ugledam na Luzera? Jel se vi to šalite? Sad je barem svakome jasno da se Nadal nikad nece vratiti u dane svoje stare slave. A od prošlosti se ne živi.

P

pre 8 godina

Sometimes you can try so hard on something. Sometimes you can be so prepared, and still fail. And, every time you fail, it's painful, cause sadness. Specially as i saw last night, it cause dissapointment...

greeks

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak

kurajber

pre 8 godina

Ovo je čovek i sportista na koga treba deca da se ugledaju a ne "muči me povreda" pre meča, a na terenu ti nije ništa! Ustvari na Nadala treba da se ugledaju i ovi nazovi najbolji teniseri! RISPEKT I NAKLON DO PODA! VELIKI ČOVEK, VELIKI SPORTISTA, VELIKI TENISER!!!
(srle, 19. januar 2016 13:43)
.
.
.
I ja isto kažem da deca treba da gledaju Nadala i uče šta biva kad hoćeš da budes ono što u stvari nisi. Kako je to kad do uspeha i slave dođeš uz pomoć dopinga. A kad dopingovanje postane suvise opasno i kad taj stimulans koji ti je pružao tu mogucnost da budeš brži, jači, eksplozivniji nestane onda te čeka ispadanje u prvim kolima turnira i ponizenje.
Moraju deca da shvate da uspeh po svaku cenu više odnosi toga nego što donosi.
Na šta da budeš ponosan kad varaš i igraš na neposten način. Možeš sve da prevariš ali na kraju tu ostane samo to da si u svem tom uspehu ipak najveći usoeh to što si uspeo sve da prevariš. ....skoro sve.

kako?

pre 8 godina

Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju.

miodrag

pre 8 godina

Da treba se ugledati, ali ako je I pola istina od onoga sto se cuje oko dopinga , a vezano za Rafaela, onda je odgovor NE, ne treba se ugledati nikako. Da, on je borac, fer u izjavama- relativno, I naravno 1000 puta simpaticniji kao covek od F(P)ederera, ali mi ne znamo sve. ZAsto je igrao tako dobro nekad I zasto ne tako dobro sada, pitanje je koje ce mozda zauvek ostati bez odgovra. Da li je u pitanju fizicka istrosenost zbog stila igre I zasto je ona nastupila sada. Da li je to mozda posledica......uzimanja doping? Ne znamo I zato ne treba davata pre vremena ni suvise pozitivne a ni negativne komentare.

Kombajn

pre 8 godina

da se ugledam na Luzera? Jel se vi to šalite? Sad je barem svakome jasno da se Nadal nikad nece vratiti u dane svoje stare slave. A od prošlosti se ne živi.

srle

pre 8 godina

Ovo je čovek i sportista na koga treba deca da se ugledaju a ne "muči me povreda" pre meča, a na terenu ti nije ništa! Ustvari na Nadala treba da se ugledaju i ovi nazovi najbolji teniseri! RISPEKT I NAKLON DO PODA! VELIKI ČOVEK, VELIKI SPORTISTA, VELIKI TENISER!!!

Sony

pre 8 godina

Sva sreća pa ima nas koji znaju, ono što i vrapci, da u vrhunskom sportu, fudbalu, tenisu...ima dopinga i da ga bez izuzetka najveći šampioni koriste: ono što je pre 20 godina bilo nedozvoljeno sad je dozvoljeno, a da neko kaže da je u celoj istoriji tenisa samo Nadal koristio doping, mora biti mnogo glup. No, Nadal, dok je bio strašan, opasniji i od Federera bio je trn u oku fanatičnim Novakovim navijačima. Ne pada im na pamet da posumnjaju da je možda i naš Nole, za koga navijamo, koristio izvesna sredstva jer nije on supermen - do pre šest godina predavao je mečeve zbog umora, a šta je sad ovo, može da igra 10 sati da se ne umori - zar ta radikalna promena nije sumnjiva? Oni pak što tvrde da se svet zaverio protiv Đokovića, dozvolili bi Nadalu da se i dalje dopinguje. Takvim razmišljanjem pomenuti navijači više degradiraju Novaka nego Nadala. Verovatno je privilegija šampiona da nešto gutne, da povrati snagu, a prosečni su žrtveni jarci. Za kraj - zar vam nije palo na pamet da doping ne može da te nauči da igraš tenis inače bismo svi osvajali gren slemove? Pogotovo je to smešno tvrditi za one koji su 10 i više puta podizali gren slem pehar. Nego ajte vi, što sve znate, lepo se nadopingujte pa trk po AO, RG i W i USO. Ako vam malo uzmite i olimpisko zlato - što da samo Agasi i Nadal imaju golden slem?

u prolazu

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak
(greeks,
Kad bi ti mogao da biras protivnika u finalu,
da li bi izabrao Verdaska ili Nadala?

anica

pre 8 godina

sinki, 19. januar 2016 15:28
Bez zezanja, iskreno... genetika je cudo, dar od Boga da moze tako da igra da se ne umara, vidis li kako leprsa, nismo svi isti. Izgleda lepse nego neki decko u 25, 26...i sve stariji sve vise blista. Da li ti Federer deluje kao sportista?? Po gradji po svemu?? Obican covek, ja mu zelim da igra do 40 da uzivamo u majstorijama. RFforever!!:-P

Jumko

pre 8 godina

Ne treba! Treba na onog koji psuje publiku, dere se na skupljace loptica, glumi povrede, lomi rekete... Na takvog sampiona se treba ugledati!

aha

pre 8 godina

Ma jaooo, samo sto suzu nisam pustio zbog ovog poraza.
Covek je nezasluzeno uvrsten u legende, uvek je bio jednostran teniser, 90% titula osvojio na sljaci, na kojoj se igra 2 meseca godisnje. Ostatak titula osvajao kad bi iskoristio slabiju formu ostalih. Da ne pominjem price o dopingu i gomilu nikad objasnjenih "povreda", koje nikako da se dese u sezoni sljake.
To forsiranje price o nekoj njegovoj korektnosti ne pije vodu, koliko god da su njegovi navijaci medju novinarima uporni.
Nekorektan je bio vise od bilo koga. Zasluzio je ovakav pad, a zasluzice i ono sto mu sledi kad tad, oduzimanje svih titula i zagarantovano mesto u istoriji kao covek koji je najvise osramotio tenis! Pitam se hocete li i tada da ga navodite kao primer. Covek je radio sve da bi se docepao para i uspeha. Upropastio je sebe, svoje zdravlje, a upropastice i tenis kad se obelodani ko je i sta je on.
Uz to je i folirant koji svaki poraz pravda nekim fantomskim povredama.

pedja rs

pre 8 godina

o cemu vi pisete....? covjek je bio dopingovan citavu 2013 g. javno je priznao da je mijenjao krv kao i svi španski kvazi sportisti!!! da kukumačete za federerom pa da i razumijem... ali za ovim ne pada mi napamet'!!!

Zoran

pre 8 godina

Ja bih vam rekao da se ugledate na Djokovica, ne na Nadala. Tako da radite puno i pobedjujete, a ne da radite puno i gubite. Jedino ako je ono...na Zapadu sve bolje, p ai ato da radis puno i gubis, bitno da je zapadno.

blah

pre 8 godina

hvala na ovom delu teksta u vezi nadala, istina je ovo sto ste napisali. nadal je neverovatan covek i neverovatan teniser. njegovim padom forme tenis je dosta izgubio,ali nadal je na mnogo nacina nacin besmrtan u tensu. uvek uz tebe rafa >3

MMQ

pre 8 godina

Gospodina Sasu zaista vrlo cenim i rado citam,ali mi se ovaj tekst ne svidja.Ono sto najvise cenim kod gospodina Sase je sto se on uvek trudi da bude objektivan,koliko je to moguce,ali ovaj tekst mi je vise navijacki i prosto se vidi da je veliki postovalac lika i dela Rafaela Nadala.Ja se slazem da njegovi rezultati,kao i Djokovicevi i Federerovi,i svih velikih sportista zasluzuju respekt,ali ovakav tekst o Nadalu sa sve ovom recenicom "to je čovek koji se nikada nije poneo nekorektno i koji se time diči možda i više nego svojom karijerom" je malo preteran.I meni je zao velikih sampiona kada dodju u to stanje da se muce i deluju bespomocno,ali je po meni ovo preterivanje.I zamerka publici isto nije na mestu.Publika ima pravo da navija za koga ona hoce,ko se njima svidja,ne moze se ocekivati da navijaju za Nadala samo zato sto je veliki sampion.To mi smeta i kod Djokovica,to sto stalno pokusava da se dodvori publici.Ona te ili voli ili ne voli,ne mozes nikog da nateras da te voli,vec treba da se fokusiras na sebe i na svoju igru.Nadal je izubio,pa sta sad?Mozda mu se i vratilo za,po meni nezasluzeno osvojeni, AO 2009(trebalo je te godine da izgubi i polufinale i finale prema prikazanoj igri).Trenirace i vratice se ili jaci ili ce se povuci,a i to nije kraj sveta,ima fantasticnu karijeru iza sebe,nema razloga da se sad pise o njemu kao da je umro.S postovanjem,

real madrid

pre 8 godina

Kada zavrse svoje karijere Federera cu pamtiti kao najuspesnijeg i najelegantnijeg igraca ikada i kao miljenika publike.Noleta kao najkulturnijeg od svih i mentalno najjaceg igraca(mozda i kao najuspesnijeg) i coveka koji je Srbiji donosio toliko radosti.Za Nadala ne znam koliko ce trofeja jos osvojiti, ali cu ga pamtiti kao najveceg sportistu(svi sportovi)ikada i to ne zbog uspeha.Mozda nece biti najtrofejniji teniser ali on je jedini igrac koji sve dao sportu(porodica cela zivi od/za sport,nije se ozenio, nema decu jos uvek,ubedljivo najveci radnik i igrac koji izistinski zivi samo za tenis ne zbog trofeja nego zbog ljubavi prema sportu.Koliko puta se povredjivao,narusavao sebi zdravlje,svako drugi bi odavno zavrsio karijeru.I mislim da je to razlog zasto je i u Srbiji tako postovan i zasto ljudi obozavaju finala Nole Rafa.Uzivajmo dok imamo ovu trojicu VELIKANA.Svaka cast na tekstu.

John

pre 8 godina

"I to je ono što će ga, osim ogromnih uspeha koje je napravio, učiniti besmrtnim u svetu tenisa."

I zato će uvek biti veći i čovek i igrač od onog švajcarskog naduvenka. Veliki je i u pobedi i u porazu, opšte je poznato da Mirkin muž ne zna da gubi.

zex

pre 8 godina

Najvece gluposti su upravo komentari koji govore kako je Nadal giti,kraj,penzija i td.Nadal je i dalje vrhunski igrac imao je povredu izgubio je ritam a isto vreme postoje igraci koji mu ne leze medju njima i Verdasko koji moze svakog da pobedi kada ga krene, i Novak bi imao muke sa ovakvin Verdaskom,jednostavno dodje dan kada sve ulazi i to je to.Vavrinka je autsajder za Novaka uvek bio i bice ali imao je dan,imao srecu bio je bolji i pobedio.mozda je Verdasko pobedio ali on nema konstantnost i mozda ispadne od nekog amatera vec u sledecem kolu.Cini mi se da se Nadal a i Federer otpisuju rano i to njihivo omalovazavanje vise ima cilj da dokaze da Novak nije klasa vec da je konkurencija losa sto naravno nije tacno.Novak je deklasirao Nadala u proslom finalu toliko mocno da ni dva vrhunska Nadala nebi pobedila Novaka u tom mecu.Zao mi je Nadala turnir bez najboljih nije isti ali za Novaka je bolje da favoriti ispadaju jedan po jedan.Bice Nadal onaj stari na terenu on je veliki sampion zelim mu da bude drugi bar jos pet godina iza Novaka.ako sve bude ok, Nole ce dominirati 3-4godine a posle kako bude.

iskrena molba

pre 8 godina

Saša,iskreno Te molim da ne vrijeđaš intiligenciju onih koji čitaju tvoje tekstove.Do sada si boraveći u Melburnu uspio "nafatati" dvojicu Aboridžana i nama sugerišeš da Amoridžani stvarno vole Novaka.Drago mi je što ta dvojica navijaju za Novaka,ali tTvoj zaključak je je van pameti.Aboridžani jesu politikom Velike Bitanije u poslednjih par vijekova od većinskog ,pretvoreni u manjinsko stanovništvo u Australiji,ali njihova zajednica još uvijek na sreću broji više od dva člana.
P.S.Kada si ovo napisao ,pitam se šta bi tek bio zaključak da su se oni u svojoj nacionalnoj nošnji i sa tradicionalnim "oružjem" /kopljem/ slikali sa njim,kao što su se slikali sa jednim drugim teniserom.

anica

pre 8 godina

Vilader: Sada ce otici u J. Ameriku(!!!), otici ce u svoju zemlju, da igra na zemlji, ono sto najvise voli...sta prica ovaj covek?!
Kako mu ne stoji da glumi nevinasce, njegova karijera je naspram Nadala i Djokovica smejurija...najsrecnija bih bila kada bi Barbara sama vodila, divna je.
Jeste li videli Stenov outflit:)))

anica

pre 8 godina

Hvala na divnom tekstu.
Vamos Rafa, tenis bez tebe nije isti, verujem da ce biti dosta finala izmedju tebe i Noleta ove godine.
Zaboravi ovo...i kreni dalje...uvek uz tebe Rafi!

Nikola

pre 8 godina

Bravo Saša što prepoznajete i prenosite suptilnosti koje se danas ne primećuju ili do njih ljudima nije stalo. U svakom slučaju, Nadal je, iz sadašnje perspektive, legenda tenisa, najveći čovek među teniserima i najveći uzor mladima. Žao mi je što nije bolji, jer ma koliko nam je drago što Novak dominira, mora se priznati da bez velike trojke-četvorke u punoj snazi nema pune lepote i uzbudljivosti u vrhunskom tenisu. Slažem se sa komentarima da bi možda neka promena Nadalu godila i da je prilagođavanje nužno. Želim mu reset i tesne borbe sa Novakom.

brko radoje

pre 8 godina

svaki iskreni ljubitelj sporta ti se divi sampione , retko se srecu takvi sportisti u pravom smislu te reci , trebalo bi malo administrator da povede racuna i da ne objavljuje klinacke i navijacke komentare kojima pojedinci lece frustracije prepucavajuci se i blateci sportske velicine izmedju ostalih i velicanstvenog Rafaela

Hasta La Victoria Siempre!

pre 8 godina

Šok, tuga i nevjerica u Srbiji.Nakon eliminacije Nadala, Španci masovno podržavaju Noleta kao znak zahvalnosti za toliku podršku njihovom teniseru koja stiže iz te napaćene zemlje.Vamos Nole!

Scholes

pre 8 godina

Moze da izgubi svaki mec u sezoni i opet ce mi biti omiljeni igrac svih vremena. Pratim ga od samom pocetka njegove karijere, i kad se pojavio bio je pravo osvezenje u muskom tenisu, i dan danas, i kad igra ovako mucno, on stvara neku posebnu atmosferu. Mnogo mi je zao sto necemo gledati jos jedan triler u finalu izmedju njega i Noleta, jer bi to sigurno bio. Da ga Novak dobije i sa 3-0 verovatno bi bio u top 3 meceva godine. Steta.. Cekamo neku drugu priliku, mozda RG.

Legolas

pre 8 godina

Nadal je veliki sampion,sa svim onim osobinama koje moraju da krase sportistu da bi se tako nazvao.
Zbog toga ga volim,ali se bojim da nikada nece biti na nivou na kojem je bio.
Voleo bih,ali sumnjam.

Čini mi se da me gitara ne sluša

pre 8 godina

Ozmovi izveštaji mi ulepšaju svaki dan! Nadalov poraz me ipak rastužio, želim mu sve najbolje kad nije preko puta Novaka. Srpske zastave u vlasništvu stranih navijača su divna slika, hvala našim teniserima što možemo da budemo ponosni na njih i pokažemo svojoj deci na kakve ljude treba da se ugledaju. Gari objasnio...

v

pre 8 godina

Bravo za tekst. Ljudi lako zaboravljaju koliki je Nadal sampion i koliko je uradio za tenis. U pravu si kada kazes da ljudi treba da se ugledaju na njega, takva borbenost,nepokolebljivost i istrajnost se retko vidjaju ali zato je on tako veliki. Jako zelim da se vrati stari Nadal ali najvise u psihickom smislu

Dusica

pre 8 godina

Bas dobivam od Sase sta sam i ocekivala. Tekst koji se cita vise puta.
Predivno i sa toliko emocije da nadrasta cisto sportsku informaciju.
Naravno, kao ljubiteljki tenisa analiza koja je sledila je bila prava poslastica. Cekam jos ...

kvisko

pre 8 godina

Cim pocnu da te hvale nakon serije teskih poraza, batali igranku, kaci reket o klin i bavi se necim drugim.
Veliki rezultati su za Nadala ovakvog kakav je sad samo misaona imenica. Sve sto on jos moze da uradi je da neko vreme ucestvuje na velikim turnirima ala Leyton Hewitt i nista vise. Kad jednom krenes da vozis u rikverc onda je sto brze parkiranje jedina prava odluka.

Joc@

pre 8 godina

Nadala striko nagovara na ovo što su obojica utripovali da je
jedino rešenje – naporno trenirati. Nisu uzalud tol’ke nauke
prema kojima treba osmišljeno trenirati. Kad ga baš
toliko poštuje (striku), OK, ali nek u svoj tim pridoda
makar jednog ozbiljnog stručnjaka. Ovako...?
*
’’O Jelo o Jeleno’’...
mogu da zamislim kako je ovo delovalo na JJ – BOŽANSTVENO!

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Još jedan sjajan Ozmov tekst! Možda i najtalentovaniji sportski novinar mlađe generacije i red je proba da skupi sve tekstove u knjigu. Predlažemo i naslov: Gem, set, meč - Ozmo!"

SRBizcg

pre 8 godina

Kako me.ovaj Nadal nervirao kas je dobijao Djokovica...tako sam bio kivan na njega i tako sam zelio da ga Nole gazi da ga unistava na terenu.....a sad mi ga nekako i zao al ozb momak se bas trudi i ne znam zasto mu ne ide...mozda trener a? volio bih ga opet u vrhu!Srecno Rafa

Mile

pre 8 godina

Ja volim Djokovica Vavrinku i Nadala. Odlican je bio i Del potro ali su mu povrede zavrsile karijeru. Ne volim smrdljivog Mareja i prepotentog Federera.

RN

pre 8 godina

@@@anica
Sta je lose rekao covek!? Njegova karijera smejurija?Taj Vilander je u doba Borga, Mekenroa, Lendla, Bekera, Edberga, Konorsa, Samprasa, Agasija, Cenga, Kurijera itd. osvojio 7 GS i bio prvi na svetu. To je najbolja konkurencija u istoriji tenisa, tako da njegova karijera nikako nije smejurija.

Tozovac

pre 8 godina

Sad kad je los svima vam je simpatican i dobrica... Dok je sve drao, a pogotovu naseg Srbina, svi smo ga mrzeli. Cekam samo dan kad ce i Roger da nam postane simpa.

pedja rs

pre 8 godina

kako smo mi srbi samo licemjeran narod !!! sad svi ko fol kmeče za nadalom a prije 3-4 godine kad je pobjedjivao noleta prokleli smo ga !!! a sad kad citam komentare kao da sam usao na sajt španske Marke!!!!Čudo od naroda !!!

Mare,NS

pre 8 godina

Hvala Sasi na jos jednom odlicnom tekstu.
Mogli smo malo da zavirimo iza kulisa,a to je uvek interesantno.

Da se vratim na temu.
Sam Rafa kaze da se tenis mnogo promenio.
Zato mi nije jasno,zasto on nista ne menja?
Stric je dao svoj maximum,vise ne moze da mu pomogne.
Od malih nogu je sa njim,ne znaci da ga mora odstraniti iz tima,ali je potrebna nova energija.
Pozitivna.
Novak je bio na samom vrhu,pa se odlucio da doda i Bekera,jer je shvatio da se mora napredovati u svim segmentima,a ne statirati i cekati da te protivnici dostignu i prestignu.
Ovako,mozes ti naporno raditi svakodnevno,ali,ocito je,nema nikakvog efekta.
Ne bih ni napisao ovaj komentar da ne postujem ovog izuzetnog tenisera i dobrog coveka.
Voleo bi da nesto promeni i zaigra bolje.
Zelim mu sve najbolje,osim kada igra protiv...podrazumeva se!
Nasih,naravno!

Ideemo,vamos,glavu gore,mozes ti to!

ф.песоа

pre 8 godina

Нисам неки стручњак за тенис,али чини ми се да Надал није имао среће у ждребу.
Вердаско је сјајан играч и он може помрсити конце свакоме када пусти руку!
Људи подцењују остале
играче и нису ни свесни колико на туру има изврсних тенисера!
Надалу је добио много нестварних мечева,неке такве мора и да изгуби!

BobmarkSRB

pre 8 godina

Rafa je Car i sporrista na koga svi moraju da se ugledaju ako zele da budu prave velicine...volm naseg Noleta ali ne mogu ostati ravnodusan...nih dvojica me uvek oduseve kada i kako igraju...napred Sportisti !!!

rikomersoe

pre 8 godina

Veliko postovanje za velikog sportistu i sampiona. Medjutim, cesto je bitnije da radite prave stvari, a ne da radite pogresne stvari do iznemoglosti. Promene su ono sto Djokovic najbolje radi i zato je neprikosnoven u tenisu danas. Zato sto se svake godine menja i poboljsava.

Western

pre 8 godina

Odkud ovoliki "lelek" za Nadalom? Tehnicki nema nista osim top-spin forhenda, citav zivot igra na sirovu snagu, uzas za gledanje, anti-teniser. Izgubio je par "konjskih snaga" i sad je prosecan igrac. Ne sporim da deluje kao dobar momak
(greeks, 19. januar 2016 14:24)

Eee neradniku iskompleksirani!!! Ono sto je Rafa Nadal doziveo tokom dosadasnje karijere ti neces ni sanjati!!!

u prolazu

pre 8 godina

Citam komentare pa mi nije jasno odakle tolika mrznja prema
Nadalu. Pa ne bi Novak bio veliki sampion da je dobijao neke
anonimuse. Cinjenica da poslije Novakovog meca sa Rafom i
Rodzerom ima daleko vise komentara govori koliko oni vrijede.
Ako njih dvojica nisu vanserijski teniseri onda nije ni Novak.
Ne znam koji komentatori su gori, oni sto pljuju po Rafi i
Rodzeru ili oni sto osporavaju Novakove kvalitete nadajuci
se da ih Novak nikada nece osvojiti GS titula koliko su oni
osvojili.
Idemo Nole do 11. titule.

Pera

pre 8 godina

Koliko znam doping daje snagu, ali ovde neki tvrde da daje i znanje - pa mi nije jasno što se lepo ne nadopinguju pa osvoje 10-15 slemova! A što se Nadala tiče - Toni stvorio legendu, Toni sad ruši legendu. Da nije tvrdoglav Rafa bi mu reko - pa pa ujče i osvojio još dva slema.

Bg

pre 8 godina

Tanka je linija - ponekad - između pobede i poraza u tenisu, posebno kada igrate protiv protivnika kao što je Verdasko. On je iskusan, stara kajla, prekaljen igrač, i kad je raspoložen može svakoga da dobije.
Dakle Rafa definitivno nije imao sreće da mu prvi meč, prvo kolo, zapadne iskusan i jak teniser. Ali to nije izgovor za činjenicu da je Nadal izgubio samopouzdanje, bolje reći vezani porazi od Novaka i dominacija koja traje već par godina definitivno su se odrazili na Rafinu sigurnost u sebe i svoje udarce.
Ali sa njim je tako već PET godina. I ta 2013 je bila samo mali bljesak starog Nadala, koji se brzo ugasio.
Dakle promena je potrebna. Ali on ima 29 god. on igra ovakav tenis skoro 20 god., ne znam ni da li je moguće da napravi neke veće promene u svojoj igru sada.
Može da dovede još jednog trenera, pored Tonija, jer ne verujem da Rafa uopšte sme da zameni Tonija koji je bukvalno njegova krv, porodica, i sigurno da ima veliki rispekt prema njemu; na kraju krajeva sa njim je i osvojio 14 GS titula.
Mislim da ima i toga što je Nadalov stil tenisa ubilački za njegovo telo, ali ipak je sve u glavi. On i dalje ume da zakuca forhend koji niko ne može da vrati, ali nema samopouzdanja da to češće pokušava, a pritom i protivnici su se okuražili još više, tako da je Rafa u ozbiljnom problemu, ali I DALJE ga ne treba otpisivati.

Verdasko

pre 8 godina

Koliko god to cudno izgledalo ja mislim da ce Nadal ove godine imati bas jaku sezonu sljake ako nista drugo.Mnogi ne znaju da je Nadal u pauzi sezone promjenio reket kako bi povecao kolicinu spina u svojim udarcima sto se i vidjelo od pocetka sezone medjutim ta povecana kolicina spina mu i nije od neke koristi na betonu cak naprotiv,dok je na sljaci spin veoma jako oruzje.Pretpostavljam da ce kada se jos malo navikne na taj reket u sezonu sljake uci sa ogromnom motivacijom i zeljom i odrigrati veoma dobro a sta ce biti u nastavku sezone je vec malo teze za predvidjeti

sinisa

pre 8 godina

Odje se prica kao da ce Nadal sjutra u penziju a on ima jos mnogo da igra...Naravno da vise nece osvajati stalno velike turnire ali bice prilika da svremena na vrijeme osvoji neki masters ili mozda gren slem,nikad se ne zna.

Rafael Nadal

pre 8 godina

Hvala na divnom tekstu. 
Vamos Rafa, tenis bez tebe nije isti, verujem da ce biti dosta finala izmedju tebe i Noleta ove godine. 
Zaboravi ovo...i kreni dalje...uvek uz tebe Rafi!

(anica, 19. januar 2016 13:05)

Hvala ti, tvoja podrška mi mnogo znači. Ne znam šta bih bez nje.

Aca Znalac

pre 8 godina

Brate Nadale verovao sam da posle 2-0 imaš Verdaska, ali popustio si u ključnim momentima, a Verdasko je igrao i vraćao kao sumnut sve. Dobio svi 6 gemova. To je malo ko protiv tebe Nadale uspeo, ali čuda se dešavaju. U svakom slučaju ti si šampion. ŠTETA.

budva

pre 8 godina

Iskreno, prosto mi je bilo bolno da gledam da izgubi 6 gemova za redom.
Zaista se nadam da će uspeti ovo da prevaziđe.On to, neseumnjivo, zaslužje jer je borac do poslednjeg daha.

Vladimir

pre 8 godina

Nadal je vrhunski teniser i jedan od najboljih svih vremena, ali... Malo je ponižavajuće prema ostalim teniserina, pogotovu vrhunskim, da se i njihov rad ne prokomentariše, već se samo baca akcenat kako Nadal jako puno radi (najviše). Kao da ostali planduju!? Rafa i Verdasko vredno trenira, i Federer vredno trenira, i Vavrinka vredno trenira, i Ferer vredno trenira, i Marej vredno trenira, pa i naš Nole nije prvi zato što ima sreće! Jednom rečju, vredno trenirati je samo jedan od uslova da bi se bilo najbolji!

zoran

pre 8 godina

Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju.
(kako?, 19. januar 2016 13:48)

A ko ti braaani?
Iz ovih stopa kreni, rođače. Možda ti se posreći da i ti "za to DOBIJEŠ milone i najveću medijsku pažnju"! Samo pazi jednu stvar! Baš u ovom trenutku, postoji barem milion klinaca po celom svetu koji besomučno "udaraju lopticu" u nadi da će jednog dana postati Nadal. I to ovog sekunda, dečko dragi!

P

pre 8 godina

Sometimes you can try so hard on something. Sometimes you can be so prepared, and still fail. And, every time you fail, it's painful, cause sadness. Specially as i saw last night, it cause dissapointment...

SrbinsonKruso

pre 8 godina

Baš mi je žao Nadala, i žao bi mi bilo i Feda, a i Đokovića, čak i da nisam njegov navijač... jer ovo su tri teniska božanstva, heroji sporta, ljudi posebnog kova... nekako je tužno videti jednog od njih slomljenog... nije on ovde samo pobeđen, već je i slomljen, ne potpuno ali videlo se to i na konferenciji za novinare... Odlika najvećih je još veći napor posle teškog pada. Mislim da nije kraj... Mnogi će reći da će on sad iz inata da trenira i da se sprema još više, ali ne gura to njega da igra, ne gura njih trojicu inat da ovo čine, već nešto dublje i ne toliko površno u njima. Nekako izgleda da oni smatraju da su predodređeni da budu to što jesu... i mislim da to i jeste donekle tačno, ali oni igraju i protiv sebe, stavljajući sebe na probu i tako do krajnjih granica! Nadal zna da ovo nije njegova krajnja granica, i zato neće stati, jer to je jače od njega!

da, da

pre 8 godina

aha@ - jok, tebe će zasluženo da uvrste u legende pošto je Nadal tamo nezasluženo uvršten. Tačno je da doping daje snagu, ali ti misliš da daje i znanje da osvojiš jedno 14 slemova! Nego što ti ne gutneš nešto pa osvojiš 9 slemova - samo izaberi koji najviše voliš!

budva

pre 8 godina

Iskreno, prosto mi je bilo bolno da gledam da izgubi 6 gemova za redom.
Zaista se nadam da će uspeti ovo da prevaziđe.On to, neseumnjivo, zaslužje jer je borac do poslednjeg daha.

Damir

pre 8 godina

Prije 8-9 godina,kad je Safin ispao u prvom kolu Roland Garrosa,sjećam se da je Wilander izjavio - uvijek je tužno kad Safin napusti turnir. Tad je već bio na zalasaku,sjena nekadašnjeg igrača koji tu i tamo povremeno bljesne,kao na Wimbledonu 2008. Nadam se da sad to nije slučaj s Nadalom,ali nekako mi ova kriza predugo traje. Jest da Verdasco nije anonimus,ispao je i Federer lani rano,ali...Ostaju Novak,Roger,Wawrinka i Murray...Fina crtica i sa Rogerovog treninga. Sreća pa on igra još vrhunski.

Ivke

pre 8 godina

Zao mi coveka. Bio je nekada nepobediv. Jos uvek ne mogu da se naviknem kada procitam vest, o njegovom ispadanju na startu GS. To je kao da Barselona ne moze da prodje grupu u LS. Nije dobro za tenis da postoje samo dva top igraca, od kojih je jedan daleko iznad svih.

Jova

pre 8 godina

Pogledala sam jutros dio meča između Nadala i Verdaska, II i III set i otišla raditi ubjeđena da Nadal ovo dobija. U tom periodu bio je onakav na kakvog smo ga navikli, igrao kao u stara vremena koja su se ipak dosta promjenila.

A promjenilo se to, da je u prošloj sezoni izgubio onaj oreol nepobjedivosti, koji je negdje uvjek svjetlio iznad njegove glave. Jeste on izostajao s popriličnog broja turnira ali se skoro uvjek vraćao jači. Prošle godine nije. Sezona lova je otvorena, sve više igrača će probati ukrasti svoj komadić slave i naplatiti godine treninga, odricanja i frustracija.
A Verdasko je skusan, školovan teniser koji do kraja nije iskoristio svoj potencijal. Usto još i lijevoruk, a Nadal se u bitnim mečevima ipak spremao i sprema za "dešnjake".

Za Nadalove navijače je šteta da ovaj meč nije otišao u suprotnom smjeru, mislim da bi, da je ovo izvukao, bio u najužem krugu favorita za titulu. Reći ćete da je on to uvjek ali prošla sezona i početak ove ( Doha ) mora ostaviti traga na Nadalu. Na svakome bi, bez razlike.

Naše nisam bila u mogućnosti da gledam ali mi je strašno drago da su prošli. Bojani najbolje želje u nastavku sezone i da jednom već prelomi i učini nešto u vezi s povredama, ako je moguće.

PS: tješila sam kolegu s posla, zaboravivši mu radovanje na ovom istom turniru kad je V. pobjedio Novaka. Tad je toliko likovao da sam ga morala istjerati iz kancelarije, dok me nije prošla ljutnja, nakon 10 min. smo pili kavu zajedno.

Pozdrav svima

Peaceful Warrior

pre 8 godina

@Verdasko - Nadal je promenio reket jos prethodne sezone i nista mu nije pomoglo. Ako je ponovo promenio reket, ja ne znam dokle ce vise juriti za sto vecim spinovima. Takav tenis ne moze da se igra ma brzim podlogama i protiv protivnika kalibra Novaka, Rodzera i Endija a evidentno je da su i ostali nasli lek. Promena je potrebna u strategiji i taktici a ne u vezbanju od jutra do mraka ali po istom principu.

sinki

pre 8 godina

Federer sa 34 godine igra finala gren slemova i da nema Novaka on bi i osvajao skoro sve slemove.Dok je Nadal sa 29 godina totalno propao,izgubio snagu u udarcima.Koliko god da Federer ima potpuno drugaciji stil od Nadala,igra sa lakocom,servisom moze da uzme dosta lakih poena sto Nadal nije u mogucnosti,ali bez obzira na sve te cinjenice i dalje mi nije jasno kako je toliko velika razlika.Umjesto da Federer polako gubi snagu i ispada rano,to se desava sa Nadalom iako je 5 godina mladji.

komsija

pre 8 godina

"Dajte bre kakva je ovo analiza cele ličnosti sportiste. Preterujete više. Pa oni samo udaraju loptice i za to dobijaju milione i najveću medijsku pažnju."

Udaraju jedan na jedan. Placa samo onaj ko hoce.
Mokre u epruvetu svakih deset dana.
Jeste, njihova vestina nije korist za covecanstvo.
Sta bi onda rekli za politicare?
Nista, uskoro bas nista jer ode peko 1000 evrica a tako bi im rek`o.

Muratoglu

pre 8 godina

PSIHA ima 2-1 ima preokret ima 6-5 i 30:00 gubi gem gubi tbrake gubi meč ,Us open 2-0 u setovima i 3-1 protiv onog divljaka gubi SVE ,nešto ga psihički muči i lomi kad zabije onaj svoj čuveni forhend u mrežu ,žao mi ga je od finala Aopena sa wawrinkom nešto se čudno sa Nadalom dešava

ekonomista

pre 8 godina

Sasa, mozes li da nahvatas Aleksandra Sasu Draginog,koji sada radi sa "arogantnom" Azarenkom a pre nje je uzeo 11 GS sa Serenom?? Mislim da bi imao mnogo toga da kaze... Pozdrav iz hladne Republike Srpske :-)