Nova vest
Tenis

Petak, 22.01.2016.

17:40

Heroina V dana: Publika je obožava

Darija Gavrilova nastavlja da živi svoj san na Australijan openu, a zbog pobede u trileru nad Kristinom Mladenović, još jednom je ponela titulu heroine dana.

Izvor: MN

Autor: MN

Heroina V dana: Publika je obožava
Getty Images

Gavrilova je slavila posle tri seta i plasirala se u četvrto kolo, rezultatom 6:4, 4:6, 11:9 i skoro tri sata igre.

Ruskinja, koja se takmiči pod australijskom zastavom, prvi put u karijeri igraće u drugoj nedelji nekog gren slema.

On je već bila heroina trećeg dana takmičenja, kada je sa turnira izbacila Petru Kvitovu. Tada ste mogli da pročitate zbog čega je odlučila da igra za Australiju.

U narednom kolu sastaće se sa još jednom teniserkom bolje rangiranom od sebe, desetom nositeljkom Karlom Suares Navaro.

Nije mogla da sakrije oduševljenje i suze radosnice posle plasmana u četvrto kolo.

„Nemam ništa u glavi, samo sam veoma uzbuđena i želim da zagrlim ceo stadion. Želim opet da igram, ne mogu da opišem koliko sam srećna“, rekla je 21-godišnja teniserka posle meča tokom god je imala sjajnu podršku domaće publike koji su je bodrili i skandirali čak i u momentima kada je gubila.

„Pogurali su me do kraja, bili su sjanjni i neizmerno sam i zahvalna na tome“, rekla je Gavrilova, koju su australijski navijači brzo prihvatili kao svoju, jer je donedavno igrala pod ruskom zastavom.

Atmosferom na stadionu bila je oduševljena i poražena teniserka iz Francuske, koja je istakla da nikada ovako nešto nije doživela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve