Nova vest
Tenis

Sreda, 20.01.2016.

15:07

Heroina III dana: Ruskinja koja je postala Australijanka

Darija Gavrilova je Australijanka? Od kada, zar nije Ruskinja? Verovatno se veliki broj zaljubljenika u tenis upravo to pitao poslednjih dana.

Izvor: JT

Autor: JT

Heroina III dana: Ruskinja koja je postala Australijanka
Getty Images

Gavrilova je naša heroina trećeg dana Australijan Opena, zahvaljujući njenom trijumfu nad Čehinjom Petrom Kvitovom sa 6:4, 6:4. 21-godišnja australijska teniser je tako uzela četvrti ‘skalp’ teniserkama iz prvih deset na svetu u poslednjih godinu dana i nastavila sjajan niz započet početkom godine.

Pod australijskom zastavom, Gavrilova je zajedno sa novim sunarodnikom Nikom Kirjosom pokorila Hopman kup, a u istom ritmu je nastavila na prvom Gren slemu sezone. U Melburnu se prvi put u karijeri plasirala u treće kolo nekog Gren slema sezone.

Pre ovog meča bila sam uverena da mogu da pobedim Petru. Znala sam da nema dovoljno mečeva u nogama, nije igrala uopšte pre Australijan Opena. Mirnije sam ušla u ovaj meč nego u neke prethodne na Gren slemovima, znala sam da imam šansu i sada sam uzbuđena pred sledeći meč”, istakla je Gavrilova.

Naredni meč Gavrilovu čeka u petak, a rivalka će joj biti Francuskinja Kristina Mladenović. O tom susretu ćemo nekom drugom prilikom, a sada se vraćamo na to zašto je Gavrilova odlučila da postane Australijanka. Razlog je jednostavan, u pitanju je bila ljubav.

Gavrilova je pre pet godina počela da se zabavlja sa mladim australijskim teniserom Lukom Saviljom, pobednikom dva Gren slema u juniorskoj konkurenciji. Upoznali su se na juniorskom Dejvis kupu pre pet godina u Meksiku, ali je prvi dolazak u Melburn nekoliko godina kasnije bio trenutak kada se zaljubila u Australiju.

Mnogo joj se sviđa ovde. Jeste da je život u Melburnu živahan, Moskva je po tome na potpuno drugom nivou. Vreme je ovde sjajno i zima nije ništa u poređenju sa onom u Rusiji. I dalje voli da ide u Evropu, Moskvu posebno, da posećuje prijatelje i porodicu, ali ovde je njen dom”, rekao je Savilj.

Upravo na Australijan Openu, Gavrilova se prvi put kvalifikovala za prvo kolo nekog Gren slema, a to je bilo 2013. godine, kada je eliminisana u drugoj rundi. Prvi put je za svoju novu domovinu igrala na Hopman kupu, nešto više od mesec dana pošto je postala australijska državljanka. Na Australijan Openu je tako imala još jedan debi, bar što se tiče Gren slemova.

Sebe gleda kao Australijanku, ima zastavu pored svog imena. Na Hopman kupu se probila kao Australijanka, ostvarila je dobar rezultat i sada ima šansu da nastavi u istom ritmu na Ozi Openu”, istakao je dečko australijske teniserke.

Posle eliminacije Samante Stosur, Gavrilova je najbolje plasirana Australijanka u žrebu Australijan Opena. Podrška navijača joj je zato zagarantovana, a da li će je iskoristiti i protiv Mladenovićeve, kao u duelu sa Kvitovom, videćemo u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve