Nova vest
Tenis

Sreda, 04.02.2015.

12:42

"Mari mora da bude smiren pod pritiskom"

Bivši britanski teniser Bari Kauan ističe da Endi Mari mora da bude smiren u velikim mečevima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Škot je u finalu Australijan opena izgubio od Novaka Đokovića – bio je to njegov šesti poraz u osam Gren slem finala.

“Slično kao u fudbalu, menadžer ne želi da mu igrač dobije crveni karton u velikim utakmicama. Mora da računa na svoje najbolje igrače da će ostati staloženi. Tako i Endi – mora pod pravim pritiskom da pokuša da ostane smiren. Već je jednom ispravio taj nedostatak – ljudi oko njega moraju da ga podsete da igra najbolje kada je motivisan, ali i kada razmišlja samo o sadašnjem trenutku i kada ne dozvoljava da ga bilo šta omete“, rekao je Kauan, koji posle karijere radi kao analitičar.

Kauan je uveren da Mari postati još bolji.

“Četvrti je na svetu, vratio se potpuno i bio je u Gren slem finalu. Ipak, za njega je uspeh samo titula – osvojio je dva Gren slem trofeja i želi još. Za to mora da popravi drugi servis – on je i dalje slabost i laka meta za napad pod pritiskom. Važno je da Endi igra konstantno dobro u naredna dva-tri meseca kako bi bio spreman kada sledeći put igra sa Đokovićem i Nadalom na slemu“, zaključio je nekada 162. teniser sveta, koji je 2001. godine igrao pet setova sa Pitom Samprasom na Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve