Nova vest
Tenis

Utorak, 03.02.2015.

19:13

Đoković: Nadal je favorit na Rolan Garosu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne krije da već razmišlja o Rolan Garosu, jedinom Gren slemu koji nije osvojio, ali smatra da je Rafael Nadal favorit.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Đoković je 2015. godinu počeo na savršen način, titulom na Australijen openu, ali je Rolan Garos već godinama turnir koji mu izmiče, pa je često prioritet.

"Slagao bih kada bih rekao da ne mislim na Rolan Garos. Međutim, mislim da je Rafa Nadal najveći favorit. Nadal je izgubio samo jedan meč tu, što je rekord za sva vremena", rekao je Đoković.

Prethodnih dana Novak je slavio svoju osmu Gren slem titulu, sada se okreće nastavku sezone.

"Moja filozofija je jednostavna, živim čvrsto s obe noge u sadašnjosti. Svi prolaze kroz fizičke krize, gube koncentraciju zbog grešaka iz prošlosti. Mentalno su stalno između prošlosti i budućnosti, a bitka treba da se vodi u sadašnjosti", rekao je Đoković.

Federer ima 17, Nadal 14, Đoković 8, a Mari dva Gren slema.

"Mi smo četvorica veoma dobrihtenisera i nekoliko poena odlučuje pobednike. Verujem da su me Nadal i Federer, pa i Mari, učinili boljim igračem i pokazali smi šta moram da unapredim u igri kako bih bio na njihovom nivou. U nekoj drugoj eri bih možda imao dvocifren broj Gren slemova, ali ja sam bolji igrač zahvaljujući činjenici što su mi oni rivali", istakao je Đoković.

Naš teniser smatra da su Mari, Nadal, Federer i on četvorka između kojih pobednika određuju sitnice, ali da su ispred ostalih rivala.

"Razlika je smanjena, ali je i dalje dug put ispred novog talasa tenisera kao što su Miloš Raonić, Grigor Dimitrov i Kei Nišikori koji moraju da naprave veliki korak kako bi okončali dominaciju prve četvorice. Oni su sve bliže, kucaju na vrata, ali ako pogledate osvajače Gren slemova to su i dalje prva četvorica. Naravno, prošle godine smo imali Stanislasa Vavrinku i Marina Čilića, ali mladi teniseri moraju još mnogo da rade", smatra Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve