Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.02.2015.

14:44

Mari: Nadam se da Novak nije glumio

Škotski teniser Endi Mari rekao je da je ljut na sebe jer je dozvolio da mu ritam pokvari Đokovićeva fizička slabost početkom trećeg seta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Mari je i četvrti put izgubio u finalu Australijan opena, treći put od Đokovića, sa 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0.

“Treći set bio je frustrirajući jer sam dozvolio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju posle udaraca. Delovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pažnja malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, ne toliko četvrtim jer je on tada pogađao sve, naročito na kraju“, rekao je Mari.

Potom je usledio niz pitanja koji su insinuirala da je Novak namerno glumio povredu, a prvo je glasilo – da li je legitimna taktika možda da nateraš protivnika da pomisli da si povređen, a onda da se vratiš u velikom stilu?

“Nije legitimna. Ne znam šta je bio problem, ali očigledno je bio u lošem stanju, da bi se vratio na neverovatan način u trećem setu. Onda je počeo sjajno da se kreće i da udara lopticu u četvrtom setu, tako da ne znam šta je tačno bilo s njim“.

To objašnjenje nije bilo dovoljno, pa je naredno pitanje bilo – da li misliš da je u tome bilo i namere?

“Ne znam, zaista nemam pojma, nadam se da to nije bio slučaj. Ako je bio grč, teško je oporaviti se i igrati tako dobro na kraju. Ljut sam na sebe jer sam dozvolio da me to poremeti, pogotovo zato što sam igrao dobro i imao ’momentum’ na početku trećeg seta. Igra mi je opala na deset minuta i meč mi je pobegao“.

To nije bio kraj skandaloznom ponašanju novinara – usledila je sledeća konstrukcija: Igrao si s njim i ranije, bilo je mnogo mečeva u kojima je delovao povređeno. Izgleda da te je sada više poremetilo nego obično.

“Ne znam tačno. Kao što sam rekao, način na koji se kretao na kraju trećeg seta, počeo je ponovo da igra mnogo bolje. Ne znam, možda je to bila situacija kada znate da neko ima grčeve mnogo pre kraja meča, onda se osećate dobro na terenu, ali opao mi je nivo na 10-15 minuta i on se vratio. Ne znam šta je bilo posredi, ali ovo mi se nikada nije desilo u finalu Slema. Možda je imalo veze sa značajem meča, ne znam“, Mari je po ’hiljaditi’ put odgovorio na slično pitanje, pa nije ni čudo što je “ne znam“ tako često.

I na kraju, peto pitanje na istom tragu – da li si sada naučio lekciju, nećeš primetiti ako se sledeći put dogodi ista stvar?

“U svakom meču koncentrišeš se na svoj deo terena, to je osnovna stvar. Odigrao sam dovoljno mečeva i trebalo je bolje da se izborim sa tom situacijom. To hoću da kažem – treći set je za mene bio razočaravajući jer osećam da sam mogao bolje“.

Mari kaže da, za razliku od US opena, misli da nije izgubio meč na fizičkom planu.

“Fizička sprema nije uzrok poraza, ne verujem. Znam kako se osećam sada i kako sam se osećao posle US opena – sada sam fizički u redu. Činilo se da se on fizički muči više od mene – to je valjda jedno poboljšanje. Takođe, osećam da sam i ovde imao šanse i da sam u prva tri seta igrao bolje nego u Njujorku. On je igrao fantastično u četvtom setu, pogađao je linije i nisam mogao mnogo da uradim“.

Uprkos porazu, Škot je odigrao sjajan turnir, a za to je zaslužna i Ameli Morezmo.

“U poslednja dva meseca imao sam mnogo vremena da radim na igri sa Ameli, kao i na fizičkoj spremi sa svojim timom. Lako mi je da sedim ovde i da govorim kako mi je pomogla, ali mislim da ste svi gledali moje mečeve i da ste mogli da vidite kako izgledam na terenu u poređenju sa onim kako sam izgledao pre nekoliko meseci. Mnogo toga svodi se na to da me motiviše, radi na pravim stvarima, to je to“, zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

437 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve