Sreda, 04.02.2015.

10:15

Vilander: Novak može do sva četiri GS

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je da Novak Đoković ima najveće šanse da osvoji sva četiri Gren slema u jednoj godini.

Izvor: ÐN

Vilander: Novak može do sva èetiri GS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

djurad

pre 9 godina

Mats odlicno analizira situaciju. Nekako je shvatio, posle dubljih analiza, da jedini Nole ima sansu da osvoji sva 4 GS turnira ove godine. Konkurencija jeste velika, tu su Nadal, Federer, ali je , veliki Mats, shvatio da ipak samo Nole ima realnu sasnu da osvoji sva 4. Svaka mu cast, pitam se, kolika li mu je plata?

Beker Šmeker

pre 9 godina

Ja iako navijam normalno za Novaka, ne razumem zbog čega se toliko sada priča o osvajanju sva 4 GS? Zbog Vilandera? Pa šta je taj čovek do sada ''potrefio'' kad su u pitanju te prognoze? A onda statistika govori sama za sebe. Tri sezone Novaka, tri GS.
Od 12 GS uzeo je 3! I odjednom će ove godine da uzme 4, u jednoj sezoni.?
Na osnovu čega to? Bio je on prvi i 2012, i 2013 jedan period, i 2014, pa je uzimao samo 1 GS. To je san nas koji navijamo za njega, normalno, i pred svaku sezonu je to slučaj, ali da bi se pričalo o tome jedan uslov je najbitniji, a to je osvajanje RG.
Onda možemo da pričamo o osvajanju sva 4 jer je Novak na travi sve bolji, i prošle god. je osvojio Vimbldon, može da odbrani titulu, a US Open je na betonu, i naravno motiv više bi bio što ima 3 GS za redom.
Znači RG je prekretnica. Od 14 GS, Nadal ima 9 na RG, ne slučajno, tu prosto igra kao hipnotisan, tu dominira, odgovara mu i podloga i period u godini kada se igra, Maj, i on je tu preteška prepreka.
Znači ja bi ovu priču o sva 4 GS pokrenuo samo ako Novak osvoji RG.
Tada zaista ima ogromne šanse za sva 4.
Najviše jer bi uzimanje RG dobio toliko samopouzdanja, a u isto vreme bi bio rasterećen jer je kompletirao sve slemove, to bi mu bio najbolji vetar u leđa.

Mirko

pre 9 godina

Deda Mats, video da dosadašnja taktika ne pali i da je izmalerisao sve Novakove protivnike proglašavajući ih za blage favorite i pobednike, favorizujući svakog živog tenisera koji pruži iole dobru igru u nekom meču. Po njemu su svi bili favoriti, i Kirjos, Berdih je bio planetarni heroj na osnovu dva ili tri meča itd, itd.
E sad je okrenuo ploču, sad maleriše Novaka ne bi li na taj način nešto postigao. Da, tačno je, promene su teške. Teško je bilo da Mats promeni priču nakon toliko godina. Istina, nije je promenio suštinski, samo je ostao onaj isti vuk u jagnjećoj koži.
Srećom, ništa mu neće pomoći, jer će Nole sigurno da uzme još neki GS ove godine, možda tri, možda čak i sve, mada za to nisam siguran, jer gotovo je nemoguće imati ovakvu formu cele godine.

duduk

pre 9 godina

Šta bi ti da ne čitaš moje komentare, ostao bi crn čitav život. Za par godina ćeš se zvat "Ivan Petrović Beli" i to sve zahvaljujući meni.
(Oskar, 4. februar 2015 14:01)
Pa gde si ti duduk prijatelju? Isplakao si se propisno do sada pa se javio? Mora da si prespavao finale.Da ti se nije pokvario laptop? Pa gde je čestitka realni navijaču. Nisi primetio kako Musa dere jarca. Kao pravi ljubitelj tenisa izvini se Novaku. Muratoglu je to već uradio. Vreme je promeniš nik i kreneš navijati za Novaka, niko neće znati.

bela serena

pre 9 godina

mats vilander-baba vanga....po njemu je marej bio blagi favorit za ao 2015....izgleda da zeli da izmalerise nasem noletu, bolje da ga on ne hvali!!!

Zarije

pre 9 godina

Marko, objasni nam molim te teoriju da Vilander ne voli Novaka jer je izasao iz kabine kada je Nole osvojio prvi set. Je li bio da povraca? Slosilo mu se? Objasni nam...

Bruguera

pre 9 godina

@ oscar Sta ti decko radish? kakva potreba da se javish i napishesh neshto sto veze sa mozgom nema!! Sve tvoje mogucnosti intelektualne znamo ali posle takvog fijaska od opservacija i prognoza ti imash hrabrosti da se iznova javljash i pishesh! idi odmori, Novak je vec istorija, nemoj njega ti da komentarishesh

Marko

pre 9 godina

Vilander "Jedno misli, a drugo govori". Nijedan novinar nece reci "Novak nema pojma, ovo ono", iako voli drugog tenisera. Ali se vidi da ne voli Noleta i to je to. Gledao sam finale, gde je Vilander komentarisao. Posle prvog seta on je izasao iz kabine, a kad je Marej osvojio drugi set on se vratio. Na tim sitnim detaljima se vidi koliko ne voli Noleta. Kraj price.

Dobro

pre 9 godina

@(Oskar, 4. februar 2015 11:38)

Mislim da ovako neozbiljan sajt sa 400-500 komentara o Noletu i nije za tebe.
Previse informacija, i za teve previse frustracija.
Uspeh Srbina na nekom Openu i velika radost za nas jadan I napacen narod, koji u njemu vidi heroja, idola i nesto lepo, za promenu.
Siguran sam da u Hrvatskoj ima dobrih sajtova, ja ih ne posecujem, jer nemam potrebe. A ti si ovde. Lepo.
Ipak ako ti se ne dopada, nemoj dolaziti.

Za objektivnost uputi se index-u, oni su izjavili po pobedi Cilica na USO da je dominantan igrac u svetskom tenisu. Divno i objektivno sroceno. Jesu i to lose preveli... ili... a, ne, ne moze prevod sa hrvatskog na hrvatski.

Pozdrav svima normalnima, ma koju 'putovnicu' u dzepu imali.

Dobro

pre 9 godina

Ako sam dobro razumeo Matsa, Nadal,Marej i Federer nemaju nikakve šanse da osvoje sva 4 GS ove godine.
(gori si od Čombea i Dine, 4. februar 2015 15:03)

Najjaci komentar danas :-)
Samo Nole moze sva cetiri, i NIKO drugi... jer je on osvojio PRVI :-)) hahahaha

cofi008

pre 9 godina

osvojiti sva 4 slema je prilicno neozbiljna izjava. tek je pocetak sezone i ima jos mnogo turnira.daleko je to.
sa igracima wawrinkom,nisikorijem,dimitrovim koji uvek mogu dosta da vas namuce..tu su federer,nadal,pa i ajde marej iako je ispod njih...i naravno jos neki teniseri koji mogu da iznenade uvek... tenis je nikad jaci..
ako se noletu daje kvota 2 pred svaki turnir grend slem..sansa da osvoji naredna 3 slema jeste 1/8..dakle jednom u 8 puta u najbolju ruku..
da bi nole osvojio sva 4, mora da jos digne igru i poradi jos na svojoj fizickoj snazi..mora da osvoji rolan garos pored nadala koji svoju sansu da osvoji gs uvek vidi u ovom turniru i tu je do sad bio neprikosnoven..nole mora da ima i dosta srece protiv igraca koji uvek imaju 100 puta veci motiv da ga pobede nego on njih...
puno,puno toga treba da se poklopi pored vrhunske igre da bi se osvojio slem,a kamoli sva 4.....osvojiti slem je prevelik uspeh i za mene je ova sezona vec uspesna ,ali se naravno nadam novim titulama najboljeg na svetu,naseg noleta

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@(ivan petrović crni, 4. februar 2015 13:06)

Šta bi ti da ne čitaš moje komentare, ostao bi crn čitav život. Za par godina ćeš se zvat "Ivan Petrović Beli" i to sve zahvaljujući meni.

Melenci

pre 9 godina

nije problem sto covek prica,nego sta prica.Nemoj biti siguran u bilo sta neprovereno,ja odlicno kuvam i to skoro sva jela.A znam i kolace da pravim.O tenisu pricam ono sto vidim,i usvajam ono sto pisu mnogo veci poznavaoci tenisa od mene,dosta ih je i medju komentatorima.Uostalom kuvanje,peglanje...i nije neka vrlina,nego potreba,standard nam je takav da se mora.

VUK

pre 9 godina

najzad je ukapirao da se dešava sve suprotno od onoga što on izjavi ! I sada namerno baksuzira...Čuj favoriz za 4 GS ! U Parizu ima da 14 dana da priča kako će Novak uzeti GS , samo da se desi suprotno..pa gde on može da želi i voli da Novak završi 2015 godinu sa 11 GS..To znači automatski 12 ...jer nema šanse ako bude zdrav da mu neko uzme Melburn...i posle opet Pariz gde ćemo imati Nadala u 31 godini i bolesnim kolenima...a nema drugog na šljaci osim Novaka..nije Vam loš članak o Moniki...trebao bi tim Đokovića malo da poradi na obezbeđenju..I ovi što ga mrze vide iza brega da postoji mogućnost da u narednih nekoliko godina ih pokida..Podsvest je čudo...Kaže Novak : sad igram za svog dečaka ! Setih se pre 15 godina kada je na Kopaoniku njegov otac rekao: moje Novak će biti igrač br.1 na svetu...Novinarka ga je pitala...da sečemo ovo ? On je samo procedio kroz zube: Biće najbolji na svetu ! Nepravda...sirotinja..podstanarstvo..ekonomska klasa u na dugim letovima...sve je to u podsvesti Novaka...on će sve učiniti da njegov dečak i njegova buduća deca ne moraju da prolaze ono što je on morao.Takav motiv nema niko ....zato će i uspeti..

Joao

pre 9 godina

Mi bismo sad da svi vole Novaka, što nije ni važno, a nije ni moguće. Vilander se trudi da bude objektivan, ima pravo na lične afinitete, a tu je i politika samog Eurosporta na kome su preovlađivale reklame konkurencije. Tačno je da je mladi Novak predavao mečeve, ali je tačno da ih danas ne predaje. Tačno je i da je tražio medicinske pauze češće nego drugi teniseri (govorim isključivo o najboljima), ali je tačno da ih danas ne traži bez jasnog i vidljivog razloga i uvek vodi računa da ne prekine momentum protivnika, već da je to posle dobijenog gema ili učvršćenog brejka. Tačno je i da je imao slabiju koncentraciju pre servisa i lupkao lopticu po 25 puta u odlučujućim momentima. I to je savladao. Prevazišao je "strah" od mreže, pojačao servis... Novak stalno napreduje, ambiciozan je i uporan. Sve što danas imaju neki da mu zamere, ustvari mu zameraju na prošlosti. Verujte, čitam hejterske komentare po svetu, sve ih je manje, sve su umereniji, mogu novinari da pišu šta hoće, običan čovek spoji 2 i 2 i zaključi da ne može niko "na foru" da bude tako dugo u vrhu. Mi ostali bi trebalo da se ugledamo na samog Novaka. On je te stvari prevazišao, naučio da odvoji bitno od nebitnog i posvetio se tenisu umesto rekla-kazala pričama. Ima dobru karijeru, blizak tim, podršku porodice, podršku običnog sveta, zdravlje ga služi (kuc-kuc). Kao što je pre neki dan neko napisao - uživajmo u tome što smo mu savremenici.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Eto da i ja nešto napišem sad kad se smanjila ova gomila besmislenih vijesti o Novaku i po 400,500 komentara u svakom boksu. ( Oskar, 04. februar 2015. 11:38 ) Šteta, ugasio te Nole u nedelju, ali nije dugo trajalo.

Saša Popović

pre 9 godina

Neće on osvojiti niti jedan,tek sledeće godine opet veliki favorit na AO bit će br 1 njegova je Kina završni i turnir u Londonu ,Rolangaros će uzeti naravno Nadal Wimldon Marej a Us open Nadal eto

Zmajeve mi ne dirajte

pre 9 godina

Ma koga ljudi uopšte brigs šta reko bilo ko, ne samo Vilander. I šta ima veze ako ga kritikovao? Izjavljaju bivši teniseri da Nadal više neće nikad osvojiti slem - sve me stra' da Španci i sam Nadal na to obraćaju pažnju, pogotovu što Rafu mnogi šalju u penziju već deset godina, a naročito od 2011, a on za tri god. osvojio četri slema. Otkud znam šta će da bude za godinu-dve. Briga me ko i zašto predavo. Tek kad Nole, Nadal pa i Federer (kome izgleda poremećen smisao za realnost pa se nada da osvoji još jedan slem) završe karijere znaće se ko je ko i ko je gde. Sada znamo trenutno stanje. Meni bi bilo drago da Nadal opet bude spreman kao 2013, ovako je nezanimljivo jer Nole uopšte nema konkurenciju. Svi ostali su druga klasa.

cica glisa

pre 9 godina

...
Pre pocetka finala A.O. izjavio je da misli da A.Marej ima vece sanse da pobedi!? Ili je to izjavio zato sto ga Englezi placaju na Eurosportu? ...
(KAO XXXL, 4. februar 2015 10:52)

Willander je dao malu prednost Marej-u jer je imao 1 dan odmora vise i kraci polufinalni mec. Osim toga Novak nije odigrao na visokom nivou polufinalni mec. Sve to tada a posebno posle Vardeska on je tvrdio da je Djokovic glavni favorit.

Ako vec trazite one koji sada vode kampanju oko navodnog foliranja onda gledajte medju Englezima u Eurosportu. Posebno zenski dao ekipe (Annabel je posebno bila razocarana)

mile

pre 9 godina

Da Novak ima najvece sanse da osvoji sva 4 GS je tacno. Jer svima ostalima je sansa 0, Nole je vec osvojio prvi, znaci oni vise nemaju sanse...

zoran

pre 9 godina

Oscare, izigravao si vračaru, bacao pasulj i gatao u plećku u Subotu a ja ti najavih da ću da te počastim posle finala.
E pa, pošto si se sam javio onda izvoli. Šta je na meniju? Pa ne mogu da napišem...misimmm...znaš...nije baš...ono... pristojno...

Mik

pre 9 godina

Ma sve su to priče, a šta će biti... treba biti zdrav, treba Novakova okolina da bude stabilna, ali pre svega, treba svakog bogovetnog dana biti bolji od bilo kog protivnika. Da je to lako - sva 4 GS turnira u godini bi već neko osvojio. Prvo da vidimo kako će proći u Parizu. Turnir je jako težak, možda najteži fizički, ali nemam sumnje da će Novak biti maksimalno spreman i motivisan.

777

pre 9 godina

(veliki strumf, 4. februar 2015 10:38)

Ne bih se slozio da u finalu ako je vruce i sparno to vise odgovara Rafi. Novaku ne smeta ako je brza podloga a sigurno je da on jedini na turu ima resenje za njegove spinove. Problem je ako je sporija podloga, e onda tek Rafa moze sve da stigne. Drugo, sporija podloga vise iscrpljuje i sa Rafom bi to bili dugi poeni. Stalno dugi poeni. Mada licno mislim da ako Novak igra barem kao sada, samo da smanji broj gresaka jer ih je u finalu stvarno bilo mnogo Rafa ove sezone na RG nema sta da trazi. Ali jos ima do RG, pa otom potom. Pozzz..

Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!

pre 9 godina

“Ima sposobnost da u nizu osvaja Gren slemove. On je najveća pretnja da osvoji sva četiri Gren slema u godini što nismo imali prilike da vidimo mnogo, mnogo godina”,rekao je Vilander.

Ne znam da li ste namjerno preveli "prijetnja", ali ovaj gdjin sa 7 GS polako ludi...

Simke

pre 9 godina

Po meni, ako Novak osvoji sva 4 GS u ovoj konkurenciji gde od aktivnih tenisera imamo 6 GS šampiona, (Novak je sedmi), - on bi automatski prestigao Nadala sa 11GS, iako bi imao 3 manje od Španca.
Bio bi bolji jer je uspeo prvi u open eri da uzme sva 4 GS i pored Federera i Nadala, plus, nadal ima 9 od 14 na šljaci, on je šljaker šampion više nego što je šampion.
A sa tih 11GS, do kraja karijere ako bi stigao do recimo 15, ili 16, po meni bi bio bolji i od Federera, bio bi GOAT, jer je Novak sve te GS osvojio u najtežom konkurenciju u tenisu ikada, a Federer je dobra deo osvojio u takozvanoj ''rupi'', u smeni generacija.

Što znači kad bi stvarno uzeo sva 4 ove godine, bio bi na korak od toga da bude najbolji svih vremena, gde ja mislim da bi sve ex legende tenisa same priznale to, kao što sad priznaju da je najkompletniji igrač svih vremena, sa možda najboljim predispozicijama za tenis.
Plus, najkonstatniji je igrač u zadnje 4 god. iz top 10 ekipe.

Sad ili nikad

pre 9 godina

Sigurno da moze. Nole je veliki sampion a konkurencija nikad jadnija. Kolika je kriza u muskom tenisu , dovoljno govori to sto Amerikanci nemaju igraca u top 15 , Njemci u top 20 , Australijanaca nema u top 30 a Rusa nema u top 50 , Argentinaca i Svedjana nidje a to su teniske velesile.

Simao ti ga dao

pre 9 godina

Novak Đoković je prešao put dostojan zapleta najmaštovitijih životnih trilera. Svaki put kad napravi neli uspeh ja pogledam prilog Sportske Galaksije oz 2003. koji je vodio Milojko Pantić, gde kume i mole za izuzetnog dečka kome je karijera ugrožena jer neće da odustane od srpske zastave. Odakle je i sa čim on krenuo a gde je stigao je neuporedivo sa bilo kojim teniserom ikada I to ga definiše kao sportsku i ljudsku veličinu koju Srbija ima sad i više nikad.

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

(veliki strumf, 4. februar 2015 10:38)
Potpuno ste u pravu. Dodao bih da ga je zadnje tri godine imao u šaci, ali se jednostavno nije dalo. Prvo pecanje na mreži. Zatim kad je padala kišica, Nole u naletu uzima 8 gemova i onda uz obilate proteste Nadala i strica meč se prekida. Konačno prošle godine neobjašnjivo gubi 4. set kad je Nadal bio skoro na konopcima zbog iznurenosti. I sam Toni je priznao da Nadal ne bi pobedio u 5. setu jer je fizički bio skoro gotov. Ali prvenstveno Novak mora Rafu pobediti u glavi pre meča.

bobban

pre 9 godina

Žao mi je što se na AO samo pojavljuje Mats Vilander kao ekspert koji analizira i prognozira mečeve i ocenjuje pojedinačno tenisere. Dosadan je već, predvidiv. Ko zna šta bi čuli i kakve bi zaključke doneli kada bi npr.Sampras ili Agasi bili u njegovoj ulozi?

Vaše ime

pre 9 godina

Ne stvara on pritisak ovom izjavom na Novaka, Novak sam ima pritisak da osvoji RG, hteo ne hteo ima ga, a drugo, Novak je svestan svojih kvaliteta i ako to neće nikada priznati u medijima, zna da je najbliži uzimanju i sva 4 GS.
Vilander k'o Vilander, Vileni, Landara, ... makar sad može da se opusti jer ga je Novak prestigao sa GS titulama, pa ne mora da se plaši i da baksuzira Novaku svaki meč.
Videćete sada kada ga je Nole prešišao da će mu Novak postati mezimče :D hahaha.-...

Melenci

pre 9 godina

Nikii,nije lose sto ga malo i pljuju,jer proslost nas opominnje.Vec sam rekla da je ovo dobra izjava,ali se ne bunim sto mu ljudi pamte vrlo ruzne komentare.Ima komentatora koji su hiljadu puta gori od Vilanderovih.To je ono sto nije u redu.Ne zato sto bilo ko mora da navija za Noleta,nego sto lazu,petljaju,izmisljaju.Jeste istina je da je predavao meceve zbog alergije i mozda dva puta jer ga je ubila i publika narocito u SAD,ali to su rani radovi mladog Noleta.Zato bolje cutite umesto sto kritikujete,jer sazrevanje je normalan deo zivota i kod Noleta i kod svakog coveka.Nole je i sam rekao da zivi sadasnjost i buducnost.Pa bar da znate da drzite motiku da mozete da kopate po Noletovoj proslosti,ne znate ni to,a jezik radi li,radi!

realno

pre 9 godina

Novak je od 8 gren slemova cak 5 osvojio u Australiji, a profesionalac je vec deceniju. Tesko ce osvojiti sve u jednoj sezoni. On je uvek u dobroj formi na startu i u samom finisu sezone.

Mrmotče

pre 9 godina

Ako igra na ovom nivou, Novak će osvojiti još oko 5 grend slema.

Ako igra slabije od očekivanog, još oko 3, ako odigra vanredno dobro, još oko 7.

Dakle imaće oko 13, plus minus 2.

olja

pre 9 godina

Covjek je sada dao izjavu koja "odudara " od one u toku AO. Ako iskljucimo to da nije Novakov navijac, nije bio ni dobar prognosticar. Ali, sta, ustvari, odrazavaju ove prognoze - zelje da pobijedi onaj za koga navijamo. Neka je "revidirao" stav. Zar nije bolje tako nesto cuti nego da je izjavio ono sto nam se ne bi dopalo?!

Danica

pre 9 godina

Joooj !!!
Nemooooj molim te, u komentar te ljubim !!!
Dodji malo u Srbiju da vidis kako nam je!
Ne moze bre da se zivi od tog Djokovica. Isprao mozak nama Srbima, ne umemo vise da mislimo glavom. Samo bi se tukli nekome svetili.

Her Zivota

pre 9 godina

(Oskar, 4. februar 2015 11:38)


Pusti ti oskare Novaka, Mareja i Wilandera, ja hocu da ti meni prokomentarise RITERN iz finalnog meca. Nesto si balavio u vezi toga nakon polufinala, mozes i to da ponovis sta si rekao...

I naravno ona prognoza koju si dao za finale, nisi bas pogodio, mada tokom dve nedelje si lose prognozirao sta ces, muka je to kada u zrebu od 128 ti navijas za 127 tenisera, u takvim slucajevima vrlo cesto dolazi do promasaja u prognozama !!
Sto se tice Mareja, kako je Novak izgledao u 2. i 3. setu, tako Marej i mnogo gore od toga izgleda poslednjih 8 godina, tako da to bi njemu najmanje moralo da smeta. I brzo je zaboravio psovke njegove finije polovine prema Berdihu, a i cini mi se i da je sam Marej imao nekakvog udela u tim desavanjima u polufinalu !!
A sada RITERN ??? Cekam....

zile

pre 9 godina

Ko tebe burazere sta pita?Preso te Nole sa gren-slemovima,bolji je od tebe i to je to...Nego sta ce nego da komletira sva 4!Otkrice koje samo ti znas a mi neznamo!Nek nam je on ziv i zdrav i samo gledaj i gutaj knedle...

Zarije

pre 9 godina

Pa svi znamo da je predavao cim je poceo da gubi, bilo jako sunce, vetar itd. To je ponasanje bilo nepodnosljivo! A i ovo sada sa padanjima, izvrtanjem tela kod udaraca, prenemaganjima, grimasama... To niko nikada nije radio. Nole je totalno drugacija osoba na terenu i van njega

DRAGAN

pre 9 godina

Pazi šta kaže Vilander, da je Novak "najveća pretnja da osvoji sva četiri Gren slema u godini". Kako to misli PRETNJA?
Kome pretnja, tenisu? Pa valjda je to dobro za tenis i nije pretnja sportu. Jedino ako se boji da je to pretnja za njegove voljene tenisere. Eto koliko Vilander istinski voli tenis.

Petar

pre 9 godina

Mnogo se daje pažnje Vilanderu, bezpotrebno.
Nije on predsednik ATP-a, on je ex teniser, ima ih milion, mnogo većih legendi i mnogo uspešnijih od njega.
Što se tiče Novaka sasvim je moguće da se odmah čuo sa Marijem, preko telefona, i da su definisali neke stvari.
Oni nisu ljudi koji se druže zbog obaveza, to je jasno, ali su dobri prijatelji i kada nekoga poznajete 15 god. sigurno je da se ne stidite te osobe, i ne plašite, da ne bi zvali i videliu čemu je problem. Naravno Novak je čekao da se ovaj malo oladi od finala, jer 4 puta je igrao na AO finale i sva 4 puta je ispušio... svako bi kidisao od nervoze.

Nemanja V.

pre 9 godina

Pitao bih ja i Matsa i sve njih da li bi oni zavrsili meč da ih muci stomak ili zeludac. Ja sam rekreativac,volim da igram sve sportove, trcim skoro svaki dan, poprilicno sam spreman,ali imao sam dva peha jedan sa stomakom jednom za zelucom, to vam se vraca neverovatna kiselina u jednjak i natrag u grlo, strasan osecaj po vise od godinu dana sam to lecio.Igras sve na silu.A nije mi jasno kako je Novak uopste i igrao tenis ej profesionalan tenis. Da li bi osvojili uopste Federe i Nadal neki gren slem da ih je mucilo to.A Wilander je zaboravio da je i Federer na pocetku karijere i kao junior predavao meceve,a posle se kao nacisto promenio i kritikovao Djokovica.

mali vuk

pre 9 godina

Ko hoće realnu procenu favorita neka pogleda kvote za klađenje. One su najobjektivnije.
Istina je da postoji velika razlika kad se na Eurosportu iskljčui "prevod" komentatora i u originalu posluša šta Vilander stvarno govori.
Nešto moram da mu priznam: on dobro zna da nije šampion svako ko igra dobro, pobeda dolazi iz glave.
Da nije te izuzetne mentalne snage Novak bi bio nešto kao Dimitrov, od 5. do 12. mesta i to je to. Na stranu pokretljivost i fleksibilnost Novak nema taj fizički i tehnički X-faktor kao Rafa i Rodžer. Mislim da je i Endi (čisto fizički) jači od Novaka.
Sa mentalne strane, Novak šalje pomalo pomešane signale. Sa jedne strane ima periode izrazito negativnog raspoloženja, lošeg govora tela, obraćanja publici što teniski stučnjaci (a Vilander posebno) smatraju izrazito negativnom, nečim što umanjuje potecijal u u gri. To izaziva negativne prognoze.
Ali na kraju, Novak uglavnom pronađe način da se izbori sa svojim demonima a onda postaje mentalni džin sa kojim skoro niko ne može da izađe na kraj. Često gledamo njegovu borbu sa sobom i nije uvek jasno koja će njegova strana pobediti. To isto nije vidljivo kod Rodžera i Rafe (ne znači da ne postoji).
Ne moramo da razumemo. Možemo da uživamo u Hudinijevskim begovima Novaka iz teških i "izgubljenih" situacija. To ga čini potpuno jedinstvenim u ovoj teniskoj eri.

Nikki

pre 9 godina

Ma koji je vas problem? Nevalja kad je za Novaka, nevalja kad je protiv Novaka... Covek samo iznosi svoje misljenje, to mu je posao, odmah ste ga proglasili za neprijatelja srba.

Filip

pre 9 godina

Opet je na kraju potencirao Novakove predaje na pocetku karijere. Vec sam ovde napisao Novak i Rafa na zvanicnim turnirima imaju po 9 predaja, ali uvek su Novakove pod sumnjom a kod Rafe je sve cisto.

Oskar

pre 9 godina

Čovjek govori potpuno o svemu kao da je Djoković osoba B ili C i svi ostali. Nigdje veze da on nešto lično priča protiv igrača. Mediji ovdje izvuku iz konteksta nešto što kaže prevedu u negativan oblik i onda ovdje gomila komentara na taj račun. A što se tiče one Novakove povrede u finalu svi ga brane, a da se Marej povrijedio govorili bi ti isti da folira....stara srpska priča "okrivi drugog samo sebe nikad nemoj". Kad je Nadal prošle godine u finalu AO bio povrijedjen nije se moglo ostat od komentara da je lagao i glumio, a to je strašno svi ti ljudi pojma ni veze nemaju šta uopšte znači biti bolestan.
Eto da i ja nešto napišem sad kad se smanjila ova gomila besmislenih vijesti o Novaku i po 400,500 komentara u svakom boksu.

rale

pre 9 godina

zar mora svako dobro da misli o djokovicu?ja navijam za njega,ali,mats je u pravu kada kaze da u proslosti nismo znali dali ce zavrsiti mec.ali kritika dize igrace
.

Melenci

pre 9 godina

...kad je bio mlad.Ovo jeste istina i to se ne moze zameriti Vilanderu.To bi i Nole rekao.Ali kako je imao svoj san,ambiciju,veliku zelju da napreduje,promenio je sve sto ga je sputavalo.Nole ima sposobnost da osvoji sva cetiri Gren slema u jednoj godini,to je zelja i svih nas koji ga cenimo i volimo.Ali od svih faktora koji moraju da se poklope najvazniji je da Nole bude zdrav,da ga zaobidju povrede.Na svakom mecu Nole se bukvalno lomi,tako da samo zdravlje.Vilander mora da kaze ono sto je ocigledno,nema vise sitnica za koje bi se uhvatio i osporavao Noleta,sampiona.U svakom slucaju dobro je da daje ovakve izjave.

111

pre 9 godina

Kao covek koji prati tenis, bivsi visestruki osvajac GS i br.1 i kao teniski komentator, trebao je da zna da je Novak na pocetku karijere imao problem sa alergijskom astmom. Tesko disanje, posebno kada je velika vlaznost vazduha i sparina. To moze da se vidi na mnogim klipovima iz 2007. pa i 2008. iako je te godine osvojio svoj prvi GS. I sada prica da nije znao da li ce da zavrsi mec?? A SADA, DA LI SE MUCI SA DISANJEM? MOZE BRE DA IGRA 7 SETOVA A DRUGI SVI DA POPADAJU. Rafa to odlicno zna iz finala AO od 6 sati.

mica

pre 9 godina

Uivajmo u NASEM NOLETU, neka oni pisu, misle i.t.d.
Ja koliko znam i vidim da mu poduze vremena niko od tenisera nije
ni do kolena. Kad decko igra 70% od mogucnosti ne mogu mu ama bas
nista. Ko je taj Marej i ostali pa ljudi on se sa njima igra.
NEOLE ZELIM TI DOBRO ZDRAVLJE,I DO KRAJA GODINE SVE POBEDE
VOLITE TE SRNIJA.

filipko

pre 9 godina

Kaže da ima najveće šanse da osvoji sva 4 GS u godini...pa niko drugi i ne može jer je Novak već osvojio prvi...svašta od budale

dumi kladovo

pre 9 godina

Uz svo postovanje Vilanderu, ali ove godine samo Novak ima sanse za sva cetri GREN SLEN, To nije neka mudrost.

Ali to je to Nole je vec u ISTORIJI.

Dumi Kladovo

poznavalac

pre 9 godina

Posle nebuloznih izjava i strucnog ismejavanja djavo odneo salu.Resio konacno da sacuva svoj poljuljan renome a i posao na euro sportu.

tomy

pre 9 godina

Met je vidio da je pricao gluposti do sada i sada bi da kaze da ce Novak da osvoji sv cetiri GS ove godine i da mu mi zaboravimo sva lupetanja do sada jer je pogodio za ovo.

AlCapone

pre 9 godina

Pa dobro, ima i Vilander pravo na svoje misljenje. I meni nije nesto simpatican ali ipak nije sve tako crno belo kod njega. Secam se da je u sezoni 2011 izjavio da Djokovic statisticki nije najveci teniser svih vremena ali da je njegov nivo igre mozda najbolji u istoriji tenisa.

veliki strumf

pre 9 godina

Rekoh ja: Vilanderu bilo bitno da ga Nole ne prestigne. Sad kad ga je prestigao briga ga da li ce osvojiti 10 ili 15 GS. Mozda ce cak i poceti da navija za Noleta. Osnovni preduslov da Ne uzme RG je da na dan finala u Parizu ne bude pretoplo, kao sto je bilo prosle godine (em Nole slabije podnosi vrelinu, em su tada Rafini spinovi ubitacni na suvoj sljaci, a on ionako sve stize na ogromnom Filip Satrijeu). Oblacno, prohladno, jos ako kisica ovlazi teren - to se ceka i to je za Noleta sigurica. Namestice se valjda jednom - u Parizu je takvo vreme cesto u prolece, Atlantik je blizu.

Predo

pre 9 godina

Prvi savet-Ako znate dovoljno engleski i ako imate mogućnost, gledajte Game, Set & Mats bez prevoda. Prvo, nećete biti u mogućnosti da vam srpski komentatori "prevedu" ono što oni misle da je Vilander hteo reći, drugo kombinacija reči i izraza lica mnogo govore. Čudno je da je neko sa takvim sklopom ličnosti bio veliki šampion, ali iza toga verovatno leži ogroman rad i upornost. Iz tog uspešnog čoveka i dan danas izbijaju kompleksi na nivou jednog tinejdžera. Zato ga nije teško prozreti. Tačno se vidi kada govori iskreno, a kada iz njega izbija neka mala zloba i zavist, podseća me malo na onog Goluma iz "Gospodara prstenova". Kada mu Đoković dođe u studio, on se rastopi kao kada mu dođe Federer i imate dojam da ih gleda kao da je neki patuljak, a ne 7-struki GS šampion i bivši No. 1.
Dakle, to je bila iskrena opservacija Vilandera, dobrog poznavaoca tenisa, koji će čekati prvu Novakovu slabost da nekog drugog proglasi favoritom na turniru, sve u smislu "Ja znam da si ti najbolji, ali ja bi jako voleo da nisi".
Najjači kompliment je kada ti ga odaju neprijatelji, a pravi prijatelji ionako o tebi misle dobro.

olja

pre 9 godina

Vidi, vidi Vilandera! Nole, cudo si! Uspio si cak i njemu da promijenis stav! Malo po malo pa ce se radovati svakom tvom GS. Osjetio je koliko smo ti naklonjeni, a sreca je zarazna. Tako Vilanderu, vrijeme je da budemo prijatelji. Iz tvojih usta u Bozje usi.

PFC

pre 9 godina

(Stole, 4. februar 2015 10:28)

Pa to je njegova nova nakaradna logika. Kritikama nije uspeo pa sad ako veli da ga hvalim pa da bude drugacije. Ne zna som da Noleta zabole uvo sta on trabunja.

Stole

pre 9 godina

Molim te Mats, nemoj da prignoziras nista dobro u vezi Novajka, bice sve suprptno!Uvek kaka si prognozirao da ce da izgubi on je pobedio, tako je bilo i na ovom Australian openu.Samo da ga ti ne izmalerises,pliz.Naravno ako neko moze do sva cetiri Slema, onda je to Novak!Ima sve potrebno za tako nesto.

KAO XXXL

pre 9 godina

E sad da li to stvarno misli Mats Wilander ili samo zeli da se iskupi za prethodne pogresne procene u vezi Novaka!
Pre pocetka finala A.O. izjavio je da misli da A.Marej ima vece sanse da pobedi!? Ili je to izjavio zato sto ga Englezi placaju na Eurosportu? Inace mnogi misle da Novak moze ove godine do jos tri G.S. jer je dominantan! Ali realno to moze da bude tema tek ako osvoji R.G. pa i Wimbldon.!
Sve cestitke za Novaka za zadovoljstvo koje nam je priustio osvajanjem 8 G.S.! Takodje poboljsao je i igru npr.BH slajs,voleje i igru na mrezi!Motivisaniji .... ATP N1(+3800)!

terza

pre 9 godina

evo ga ovaj baxuz... pu, bre!
za razliku od vecine, ja mislim da to sto mats prica najcesce ima smisla, ali je ocajan u prognozama, bar sto se djokovica tice.

Stole

pre 9 godina

Molim te Mats, nemoj da prignoziras nista dobro u vezi Novajka, bice sve suprptno!Uvek kaka si prognozirao da ce da izgubi on je pobedio, tako je bilo i na ovom Australian openu.Samo da ga ti ne izmalerises,pliz.Naravno ako neko moze do sva cetiri Slema, onda je to Novak!Ima sve potrebno za tako nesto.

Predo

pre 9 godina

Prvi savet-Ako znate dovoljno engleski i ako imate mogućnost, gledajte Game, Set & Mats bez prevoda. Prvo, nećete biti u mogućnosti da vam srpski komentatori "prevedu" ono što oni misle da je Vilander hteo reći, drugo kombinacija reči i izraza lica mnogo govore. Čudno je da je neko sa takvim sklopom ličnosti bio veliki šampion, ali iza toga verovatno leži ogroman rad i upornost. Iz tog uspešnog čoveka i dan danas izbijaju kompleksi na nivou jednog tinejdžera. Zato ga nije teško prozreti. Tačno se vidi kada govori iskreno, a kada iz njega izbija neka mala zloba i zavist, podseća me malo na onog Goluma iz "Gospodara prstenova". Kada mu Đoković dođe u studio, on se rastopi kao kada mu dođe Federer i imate dojam da ih gleda kao da je neki patuljak, a ne 7-struki GS šampion i bivši No. 1.
Dakle, to je bila iskrena opservacija Vilandera, dobrog poznavaoca tenisa, koji će čekati prvu Novakovu slabost da nekog drugog proglasi favoritom na turniru, sve u smislu "Ja znam da si ti najbolji, ali ja bi jako voleo da nisi".
Najjači kompliment je kada ti ga odaju neprijatelji, a pravi prijatelji ionako o tebi misle dobro.

veliki strumf

pre 9 godina

Rekoh ja: Vilanderu bilo bitno da ga Nole ne prestigne. Sad kad ga je prestigao briga ga da li ce osvojiti 10 ili 15 GS. Mozda ce cak i poceti da navija za Noleta. Osnovni preduslov da Ne uzme RG je da na dan finala u Parizu ne bude pretoplo, kao sto je bilo prosle godine (em Nole slabije podnosi vrelinu, em su tada Rafini spinovi ubitacni na suvoj sljaci, a on ionako sve stize na ogromnom Filip Satrijeu). Oblacno, prohladno, jos ako kisica ovlazi teren - to se ceka i to je za Noleta sigurica. Namestice se valjda jednom - u Parizu je takvo vreme cesto u prolece, Atlantik je blizu.

PFC

pre 9 godina

(Stole, 4. februar 2015 10:28)

Pa to je njegova nova nakaradna logika. Kritikama nije uspeo pa sad ako veli da ga hvalim pa da bude drugacije. Ne zna som da Noleta zabole uvo sta on trabunja.

terza

pre 9 godina

evo ga ovaj baxuz... pu, bre!
za razliku od vecine, ja mislim da to sto mats prica najcesce ima smisla, ali je ocajan u prognozama, bar sto se djokovica tice.

KAO XXXL

pre 9 godina

E sad da li to stvarno misli Mats Wilander ili samo zeli da se iskupi za prethodne pogresne procene u vezi Novaka!
Pre pocetka finala A.O. izjavio je da misli da A.Marej ima vece sanse da pobedi!? Ili je to izjavio zato sto ga Englezi placaju na Eurosportu? Inace mnogi misle da Novak moze ove godine do jos tri G.S. jer je dominantan! Ali realno to moze da bude tema tek ako osvoji R.G. pa i Wimbldon.!
Sve cestitke za Novaka za zadovoljstvo koje nam je priustio osvajanjem 8 G.S.! Takodje poboljsao je i igru npr.BH slajs,voleje i igru na mrezi!Motivisaniji .... ATP N1(+3800)!

olja

pre 9 godina

Vidi, vidi Vilandera! Nole, cudo si! Uspio si cak i njemu da promijenis stav! Malo po malo pa ce se radovati svakom tvom GS. Osjetio je koliko smo ti naklonjeni, a sreca je zarazna. Tako Vilanderu, vrijeme je da budemo prijatelji. Iz tvojih usta u Bozje usi.

AlCapone

pre 9 godina

Pa dobro, ima i Vilander pravo na svoje misljenje. I meni nije nesto simpatican ali ipak nije sve tako crno belo kod njega. Secam se da je u sezoni 2011 izjavio da Djokovic statisticki nije najveci teniser svih vremena ali da je njegov nivo igre mozda najbolji u istoriji tenisa.

Nemanja V.

pre 9 godina

Pitao bih ja i Matsa i sve njih da li bi oni zavrsili meč da ih muci stomak ili zeludac. Ja sam rekreativac,volim da igram sve sportove, trcim skoro svaki dan, poprilicno sam spreman,ali imao sam dva peha jedan sa stomakom jednom za zelucom, to vam se vraca neverovatna kiselina u jednjak i natrag u grlo, strasan osecaj po vise od godinu dana sam to lecio.Igras sve na silu.A nije mi jasno kako je Novak uopste i igrao tenis ej profesionalan tenis. Da li bi osvojili uopste Federe i Nadal neki gren slem da ih je mucilo to.A Wilander je zaboravio da je i Federer na pocetku karijere i kao junior predavao meceve,a posle se kao nacisto promenio i kritikovao Djokovica.

111

pre 9 godina

Kao covek koji prati tenis, bivsi visestruki osvajac GS i br.1 i kao teniski komentator, trebao je da zna da je Novak na pocetku karijere imao problem sa alergijskom astmom. Tesko disanje, posebno kada je velika vlaznost vazduha i sparina. To moze da se vidi na mnogim klipovima iz 2007. pa i 2008. iako je te godine osvojio svoj prvi GS. I sada prica da nije znao da li ce da zavrsi mec?? A SADA, DA LI SE MUCI SA DISANJEM? MOZE BRE DA IGRA 7 SETOVA A DRUGI SVI DA POPADAJU. Rafa to odlicno zna iz finala AO od 6 sati.

DRAGAN

pre 9 godina

Pazi šta kaže Vilander, da je Novak "najveća pretnja da osvoji sva četiri Gren slema u godini". Kako to misli PRETNJA?
Kome pretnja, tenisu? Pa valjda je to dobro za tenis i nije pretnja sportu. Jedino ako se boji da je to pretnja za njegove voljene tenisere. Eto koliko Vilander istinski voli tenis.

dumi kladovo

pre 9 godina

Uz svo postovanje Vilanderu, ali ove godine samo Novak ima sanse za sva cetri GREN SLEN, To nije neka mudrost.

Ali to je to Nole je vec u ISTORIJI.

Dumi Kladovo

Filip

pre 9 godina

Opet je na kraju potencirao Novakove predaje na pocetku karijere. Vec sam ovde napisao Novak i Rafa na zvanicnim turnirima imaju po 9 predaja, ali uvek su Novakove pod sumnjom a kod Rafe je sve cisto.

VUK

pre 9 godina

najzad je ukapirao da se dešava sve suprotno od onoga što on izjavi ! I sada namerno baksuzira...Čuj favoriz za 4 GS ! U Parizu ima da 14 dana da priča kako će Novak uzeti GS , samo da se desi suprotno..pa gde on može da želi i voli da Novak završi 2015 godinu sa 11 GS..To znači automatski 12 ...jer nema šanse ako bude zdrav da mu neko uzme Melburn...i posle opet Pariz gde ćemo imati Nadala u 31 godini i bolesnim kolenima...a nema drugog na šljaci osim Novaka..nije Vam loš članak o Moniki...trebao bi tim Đokovića malo da poradi na obezbeđenju..I ovi što ga mrze vide iza brega da postoji mogućnost da u narednih nekoliko godina ih pokida..Podsvest je čudo...Kaže Novak : sad igram za svog dečaka ! Setih se pre 15 godina kada je na Kopaoniku njegov otac rekao: moje Novak će biti igrač br.1 na svetu...Novinarka ga je pitala...da sečemo ovo ? On je samo procedio kroz zube: Biće najbolji na svetu ! Nepravda...sirotinja..podstanarstvo..ekonomska klasa u na dugim letovima...sve je to u podsvesti Novaka...on će sve učiniti da njegov dečak i njegova buduća deca ne moraju da prolaze ono što je on morao.Takav motiv nema niko ....zato će i uspeti..

Joao

pre 9 godina

Mi bismo sad da svi vole Novaka, što nije ni važno, a nije ni moguće. Vilander se trudi da bude objektivan, ima pravo na lične afinitete, a tu je i politika samog Eurosporta na kome su preovlađivale reklame konkurencije. Tačno je da je mladi Novak predavao mečeve, ali je tačno da ih danas ne predaje. Tačno je i da je tražio medicinske pauze češće nego drugi teniseri (govorim isključivo o najboljima), ali je tačno da ih danas ne traži bez jasnog i vidljivog razloga i uvek vodi računa da ne prekine momentum protivnika, već da je to posle dobijenog gema ili učvršćenog brejka. Tačno je i da je imao slabiju koncentraciju pre servisa i lupkao lopticu po 25 puta u odlučujućim momentima. I to je savladao. Prevazišao je "strah" od mreže, pojačao servis... Novak stalno napreduje, ambiciozan je i uporan. Sve što danas imaju neki da mu zamere, ustvari mu zameraju na prošlosti. Verujte, čitam hejterske komentare po svetu, sve ih je manje, sve su umereniji, mogu novinari da pišu šta hoće, običan čovek spoji 2 i 2 i zaključi da ne može niko "na foru" da bude tako dugo u vrhu. Mi ostali bi trebalo da se ugledamo na samog Novaka. On je te stvari prevazišao, naučio da odvoji bitno od nebitnog i posvetio se tenisu umesto rekla-kazala pričama. Ima dobru karijeru, blizak tim, podršku porodice, podršku običnog sveta, zdravlje ga služi (kuc-kuc). Kao što je pre neki dan neko napisao - uživajmo u tome što smo mu savremenici.

tomy

pre 9 godina

Met je vidio da je pricao gluposti do sada i sada bi da kaze da ce Novak da osvoji sv cetiri GS ove godine i da mu mi zaboravimo sva lupetanja do sada jer je pogodio za ovo.

filipko

pre 9 godina

Kaže da ima najveće šanse da osvoji sva 4 GS u godini...pa niko drugi i ne može jer je Novak već osvojio prvi...svašta od budale

mali vuk

pre 9 godina

Ko hoće realnu procenu favorita neka pogleda kvote za klađenje. One su najobjektivnije.
Istina je da postoji velika razlika kad se na Eurosportu iskljčui "prevod" komentatora i u originalu posluša šta Vilander stvarno govori.
Nešto moram da mu priznam: on dobro zna da nije šampion svako ko igra dobro, pobeda dolazi iz glave.
Da nije te izuzetne mentalne snage Novak bi bio nešto kao Dimitrov, od 5. do 12. mesta i to je to. Na stranu pokretljivost i fleksibilnost Novak nema taj fizički i tehnički X-faktor kao Rafa i Rodžer. Mislim da je i Endi (čisto fizički) jači od Novaka.
Sa mentalne strane, Novak šalje pomalo pomešane signale. Sa jedne strane ima periode izrazito negativnog raspoloženja, lošeg govora tela, obraćanja publici što teniski stučnjaci (a Vilander posebno) smatraju izrazito negativnom, nečim što umanjuje potecijal u u gri. To izaziva negativne prognoze.
Ali na kraju, Novak uglavnom pronađe način da se izbori sa svojim demonima a onda postaje mentalni džin sa kojim skoro niko ne može da izađe na kraj. Često gledamo njegovu borbu sa sobom i nije uvek jasno koja će njegova strana pobediti. To isto nije vidljivo kod Rodžera i Rafe (ne znači da ne postoji).
Ne moramo da razumemo. Možemo da uživamo u Hudinijevskim begovima Novaka iz teških i "izgubljenih" situacija. To ga čini potpuno jedinstvenim u ovoj teniskoj eri.

Simke

pre 9 godina

Po meni, ako Novak osvoji sva 4 GS u ovoj konkurenciji gde od aktivnih tenisera imamo 6 GS šampiona, (Novak je sedmi), - on bi automatski prestigao Nadala sa 11GS, iako bi imao 3 manje od Španca.
Bio bi bolji jer je uspeo prvi u open eri da uzme sva 4 GS i pored Federera i Nadala, plus, nadal ima 9 od 14 na šljaci, on je šljaker šampion više nego što je šampion.
A sa tih 11GS, do kraja karijere ako bi stigao do recimo 15, ili 16, po meni bi bio bolji i od Federera, bio bi GOAT, jer je Novak sve te GS osvojio u najtežom konkurenciju u tenisu ikada, a Federer je dobra deo osvojio u takozvanoj ''rupi'', u smeni generacija.

Što znači kad bi stvarno uzeo sva 4 ove godine, bio bi na korak od toga da bude najbolji svih vremena, gde ja mislim da bi sve ex legende tenisa same priznale to, kao što sad priznaju da je najkompletniji igrač svih vremena, sa možda najboljim predispozicijama za tenis.
Plus, najkonstatniji je igrač u zadnje 4 god. iz top 10 ekipe.

Simao ti ga dao

pre 9 godina

Novak Đoković je prešao put dostojan zapleta najmaštovitijih životnih trilera. Svaki put kad napravi neli uspeh ja pogledam prilog Sportske Galaksije oz 2003. koji je vodio Milojko Pantić, gde kume i mole za izuzetnog dečka kome je karijera ugrožena jer neće da odustane od srpske zastave. Odakle je i sa čim on krenuo a gde je stigao je neuporedivo sa bilo kojim teniserom ikada I to ga definiše kao sportsku i ljudsku veličinu koju Srbija ima sad i više nikad.

Dobro

pre 9 godina

Ako sam dobro razumeo Matsa, Nadal,Marej i Federer nemaju nikakve šanse da osvoje sva 4 GS ove godine.
(gori si od Čombea i Dine, 4. februar 2015 15:03)

Najjaci komentar danas :-)
Samo Nole moze sva cetiri, i NIKO drugi... jer je on osvojio PRVI :-)) hahahaha

Mik

pre 9 godina

Ma sve su to priče, a šta će biti... treba biti zdrav, treba Novakova okolina da bude stabilna, ali pre svega, treba svakog bogovetnog dana biti bolji od bilo kog protivnika. Da je to lako - sva 4 GS turnira u godini bi već neko osvojio. Prvo da vidimo kako će proći u Parizu. Turnir je jako težak, možda najteži fizički, ali nemam sumnje da će Novak biti maksimalno spreman i motivisan.

Dobro

pre 9 godina

@(Oskar, 4. februar 2015 11:38)

Mislim da ovako neozbiljan sajt sa 400-500 komentara o Noletu i nije za tebe.
Previse informacija, i za teve previse frustracija.
Uspeh Srbina na nekom Openu i velika radost za nas jadan I napacen narod, koji u njemu vidi heroja, idola i nesto lepo, za promenu.
Siguran sam da u Hrvatskoj ima dobrih sajtova, ja ih ne posecujem, jer nemam potrebe. A ti si ovde. Lepo.
Ipak ako ti se ne dopada, nemoj dolaziti.

Za objektivnost uputi se index-u, oni su izjavili po pobedi Cilica na USO da je dominantan igrac u svetskom tenisu. Divno i objektivno sroceno. Jesu i to lose preveli... ili... a, ne, ne moze prevod sa hrvatskog na hrvatski.

Pozdrav svima normalnima, ma koju 'putovnicu' u dzepu imali.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Eto da i ja nešto napišem sad kad se smanjila ova gomila besmislenih vijesti o Novaku i po 400,500 komentara u svakom boksu. ( Oskar, 04. februar 2015. 11:38 ) Šteta, ugasio te Nole u nedelju, ali nije dugo trajalo.

Vaše ime

pre 9 godina

Ne stvara on pritisak ovom izjavom na Novaka, Novak sam ima pritisak da osvoji RG, hteo ne hteo ima ga, a drugo, Novak je svestan svojih kvaliteta i ako to neće nikada priznati u medijima, zna da je najbliži uzimanju i sva 4 GS.
Vilander k'o Vilander, Vileni, Landara, ... makar sad može da se opusti jer ga je Novak prestigao sa GS titulama, pa ne mora da se plaši i da baksuzira Novaku svaki meč.
Videćete sada kada ga je Nole prešišao da će mu Novak postati mezimče :D hahaha.-...

cofi008

pre 9 godina

osvojiti sva 4 slema je prilicno neozbiljna izjava. tek je pocetak sezone i ima jos mnogo turnira.daleko je to.
sa igracima wawrinkom,nisikorijem,dimitrovim koji uvek mogu dosta da vas namuce..tu su federer,nadal,pa i ajde marej iako je ispod njih...i naravno jos neki teniseri koji mogu da iznenade uvek... tenis je nikad jaci..
ako se noletu daje kvota 2 pred svaki turnir grend slem..sansa da osvoji naredna 3 slema jeste 1/8..dakle jednom u 8 puta u najbolju ruku..
da bi nole osvojio sva 4, mora da jos digne igru i poradi jos na svojoj fizickoj snazi..mora da osvoji rolan garos pored nadala koji svoju sansu da osvoji gs uvek vidi u ovom turniru i tu je do sad bio neprikosnoven..nole mora da ima i dosta srece protiv igraca koji uvek imaju 100 puta veci motiv da ga pobede nego on njih...
puno,puno toga treba da se poklopi pored vrhunske igre da bi se osvojio slem,a kamoli sva 4.....osvojiti slem je prevelik uspeh i za mene je ova sezona vec uspesna ,ali se naravno nadam novim titulama najboljeg na svetu,naseg noleta

Her Zivota

pre 9 godina

(Oskar, 4. februar 2015 11:38)


Pusti ti oskare Novaka, Mareja i Wilandera, ja hocu da ti meni prokomentarise RITERN iz finalnog meca. Nesto si balavio u vezi toga nakon polufinala, mozes i to da ponovis sta si rekao...

I naravno ona prognoza koju si dao za finale, nisi bas pogodio, mada tokom dve nedelje si lose prognozirao sta ces, muka je to kada u zrebu od 128 ti navijas za 127 tenisera, u takvim slucajevima vrlo cesto dolazi do promasaja u prognozama !!
Sto se tice Mareja, kako je Novak izgledao u 2. i 3. setu, tako Marej i mnogo gore od toga izgleda poslednjih 8 godina, tako da to bi njemu najmanje moralo da smeta. I brzo je zaboravio psovke njegove finije polovine prema Berdihu, a i cini mi se i da je sam Marej imao nekakvog udela u tim desavanjima u polufinalu !!
A sada RITERN ??? Cekam....

Melenci

pre 9 godina

Nikii,nije lose sto ga malo i pljuju,jer proslost nas opominnje.Vec sam rekla da je ovo dobra izjava,ali se ne bunim sto mu ljudi pamte vrlo ruzne komentare.Ima komentatora koji su hiljadu puta gori od Vilanderovih.To je ono sto nije u redu.Ne zato sto bilo ko mora da navija za Noleta,nego sto lazu,petljaju,izmisljaju.Jeste istina je da je predavao meceve zbog alergije i mozda dva puta jer ga je ubila i publika narocito u SAD,ali to su rani radovi mladog Noleta.Zato bolje cutite umesto sto kritikujete,jer sazrevanje je normalan deo zivota i kod Noleta i kod svakog coveka.Nole je i sam rekao da zivi sadasnjost i buducnost.Pa bar da znate da drzite motiku da mozete da kopate po Noletovoj proslosti,ne znate ni to,a jezik radi li,radi!

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

(veliki strumf, 4. februar 2015 10:38)
Potpuno ste u pravu. Dodao bih da ga je zadnje tri godine imao u šaci, ali se jednostavno nije dalo. Prvo pecanje na mreži. Zatim kad je padala kišica, Nole u naletu uzima 8 gemova i onda uz obilate proteste Nadala i strica meč se prekida. Konačno prošle godine neobjašnjivo gubi 4. set kad je Nadal bio skoro na konopcima zbog iznurenosti. I sam Toni je priznao da Nadal ne bi pobedio u 5. setu jer je fizički bio skoro gotov. Ali prvenstveno Novak mora Rafu pobediti u glavi pre meča.

Zmajeve mi ne dirajte

pre 9 godina

Ma koga ljudi uopšte brigs šta reko bilo ko, ne samo Vilander. I šta ima veze ako ga kritikovao? Izjavljaju bivši teniseri da Nadal više neće nikad osvojiti slem - sve me stra' da Španci i sam Nadal na to obraćaju pažnju, pogotovu što Rafu mnogi šalju u penziju već deset godina, a naročito od 2011, a on za tri god. osvojio četri slema. Otkud znam šta će da bude za godinu-dve. Briga me ko i zašto predavo. Tek kad Nole, Nadal pa i Federer (kome izgleda poremećen smisao za realnost pa se nada da osvoji još jedan slem) završe karijere znaće se ko je ko i ko je gde. Sada znamo trenutno stanje. Meni bi bilo drago da Nadal opet bude spreman kao 2013, ovako je nezanimljivo jer Nole uopšte nema konkurenciju. Svi ostali su druga klasa.

cica glisa

pre 9 godina

...
Pre pocetka finala A.O. izjavio je da misli da A.Marej ima vece sanse da pobedi!? Ili je to izjavio zato sto ga Englezi placaju na Eurosportu? ...
(KAO XXXL, 4. februar 2015 10:52)

Willander je dao malu prednost Marej-u jer je imao 1 dan odmora vise i kraci polufinalni mec. Osim toga Novak nije odigrao na visokom nivou polufinalni mec. Sve to tada a posebno posle Vardeska on je tvrdio da je Djokovic glavni favorit.

Ako vec trazite one koji sada vode kampanju oko navodnog foliranja onda gledajte medju Englezima u Eurosportu. Posebno zenski dao ekipe (Annabel je posebno bila razocarana)

Melenci

pre 9 godina

...kad je bio mlad.Ovo jeste istina i to se ne moze zameriti Vilanderu.To bi i Nole rekao.Ali kako je imao svoj san,ambiciju,veliku zelju da napreduje,promenio je sve sto ga je sputavalo.Nole ima sposobnost da osvoji sva cetiri Gren slema u jednoj godini,to je zelja i svih nas koji ga cenimo i volimo.Ali od svih faktora koji moraju da se poklope najvazniji je da Nole bude zdrav,da ga zaobidju povrede.Na svakom mecu Nole se bukvalno lomi,tako da samo zdravlje.Vilander mora da kaze ono sto je ocigledno,nema vise sitnica za koje bi se uhvatio i osporavao Noleta,sampiona.U svakom slucaju dobro je da daje ovakve izjave.

Marko

pre 9 godina

Vilander "Jedno misli, a drugo govori". Nijedan novinar nece reci "Novak nema pojma, ovo ono", iako voli drugog tenisera. Ali se vidi da ne voli Noleta i to je to. Gledao sam finale, gde je Vilander komentarisao. Posle prvog seta on je izasao iz kabine, a kad je Marej osvojio drugi set on se vratio. Na tim sitnim detaljima se vidi koliko ne voli Noleta. Kraj price.

bobban

pre 9 godina

Žao mi je što se na AO samo pojavljuje Mats Vilander kao ekspert koji analizira i prognozira mečeve i ocenjuje pojedinačno tenisere. Dosadan je već, predvidiv. Ko zna šta bi čuli i kakve bi zaključke doneli kada bi npr.Sampras ili Agasi bili u njegovoj ulozi?

Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!

pre 9 godina

“Ima sposobnost da u nizu osvaja Gren slemove. On je najveća pretnja da osvoji sva četiri Gren slema u godini što nismo imali prilike da vidimo mnogo, mnogo godina”,rekao je Vilander.

Ne znam da li ste namjerno preveli "prijetnja", ali ovaj gdjin sa 7 GS polako ludi...

Mrmotče

pre 9 godina

Ako igra na ovom nivou, Novak će osvojiti još oko 5 grend slema.

Ako igra slabije od očekivanog, još oko 3, ako odigra vanredno dobro, još oko 7.

Dakle imaće oko 13, plus minus 2.

zoran

pre 9 godina

Oscare, izigravao si vračaru, bacao pasulj i gatao u plećku u Subotu a ja ti najavih da ću da te počastim posle finala.
E pa, pošto si se sam javio onda izvoli. Šta je na meniju? Pa ne mogu da napišem...misimmm...znaš...nije baš...ono... pristojno...

mica

pre 9 godina

Uivajmo u NASEM NOLETU, neka oni pisu, misle i.t.d.
Ja koliko znam i vidim da mu poduze vremena niko od tenisera nije
ni do kolena. Kad decko igra 70% od mogucnosti ne mogu mu ama bas
nista. Ko je taj Marej i ostali pa ljudi on se sa njima igra.
NEOLE ZELIM TI DOBRO ZDRAVLJE,I DO KRAJA GODINE SVE POBEDE
VOLITE TE SRNIJA.

mile

pre 9 godina

Da Novak ima najvece sanse da osvoji sva 4 GS je tacno. Jer svima ostalima je sansa 0, Nole je vec osvojio prvi, znaci oni vise nemaju sanse...

Zarije

pre 9 godina

Marko, objasni nam molim te teoriju da Vilander ne voli Novaka jer je izasao iz kabine kada je Nole osvojio prvi set. Je li bio da povraca? Slosilo mu se? Objasni nam...

Bruguera

pre 9 godina

@ oscar Sta ti decko radish? kakva potreba da se javish i napishesh neshto sto veze sa mozgom nema!! Sve tvoje mogucnosti intelektualne znamo ali posle takvog fijaska od opservacija i prognoza ti imash hrabrosti da se iznova javljash i pishesh! idi odmori, Novak je vec istorija, nemoj njega ti da komentarishesh

777

pre 9 godina

(veliki strumf, 4. februar 2015 10:38)

Ne bih se slozio da u finalu ako je vruce i sparno to vise odgovara Rafi. Novaku ne smeta ako je brza podloga a sigurno je da on jedini na turu ima resenje za njegove spinove. Problem je ako je sporija podloga, e onda tek Rafa moze sve da stigne. Drugo, sporija podloga vise iscrpljuje i sa Rafom bi to bili dugi poeni. Stalno dugi poeni. Mada licno mislim da ako Novak igra barem kao sada, samo da smanji broj gresaka jer ih je u finalu stvarno bilo mnogo Rafa ove sezone na RG nema sta da trazi. Ali jos ima do RG, pa otom potom. Pozzz..

Beker Šmeker

pre 9 godina

Ja iako navijam normalno za Novaka, ne razumem zbog čega se toliko sada priča o osvajanju sva 4 GS? Zbog Vilandera? Pa šta je taj čovek do sada ''potrefio'' kad su u pitanju te prognoze? A onda statistika govori sama za sebe. Tri sezone Novaka, tri GS.
Od 12 GS uzeo je 3! I odjednom će ove godine da uzme 4, u jednoj sezoni.?
Na osnovu čega to? Bio je on prvi i 2012, i 2013 jedan period, i 2014, pa je uzimao samo 1 GS. To je san nas koji navijamo za njega, normalno, i pred svaku sezonu je to slučaj, ali da bi se pričalo o tome jedan uslov je najbitniji, a to je osvajanje RG.
Onda možemo da pričamo o osvajanju sva 4 jer je Novak na travi sve bolji, i prošle god. je osvojio Vimbldon, može da odbrani titulu, a US Open je na betonu, i naravno motiv više bi bio što ima 3 GS za redom.
Znači RG je prekretnica. Od 14 GS, Nadal ima 9 na RG, ne slučajno, tu prosto igra kao hipnotisan, tu dominira, odgovara mu i podloga i period u godini kada se igra, Maj, i on je tu preteška prepreka.
Znači ja bi ovu priču o sva 4 GS pokrenuo samo ako Novak osvoji RG.
Tada zaista ima ogromne šanse za sva 4.
Najviše jer bi uzimanje RG dobio toliko samopouzdanja, a u isto vreme bi bio rasterećen jer je kompletirao sve slemove, to bi mu bio najbolji vetar u leđa.

zile

pre 9 godina

Ko tebe burazere sta pita?Preso te Nole sa gren-slemovima,bolji je od tebe i to je to...Nego sta ce nego da komletira sva 4!Otkrice koje samo ti znas a mi neznamo!Nek nam je on ziv i zdrav i samo gledaj i gutaj knedle...

Petar

pre 9 godina

Mnogo se daje pažnje Vilanderu, bezpotrebno.
Nije on predsednik ATP-a, on je ex teniser, ima ih milion, mnogo većih legendi i mnogo uspešnijih od njega.
Što se tiče Novaka sasvim je moguće da se odmah čuo sa Marijem, preko telefona, i da su definisali neke stvari.
Oni nisu ljudi koji se druže zbog obaveza, to je jasno, ali su dobri prijatelji i kada nekoga poznajete 15 god. sigurno je da se ne stidite te osobe, i ne plašite, da ne bi zvali i videliu čemu je problem. Naravno Novak je čekao da se ovaj malo oladi od finala, jer 4 puta je igrao na AO finale i sva 4 puta je ispušio... svako bi kidisao od nervoze.

olja

pre 9 godina

Covjek je sada dao izjavu koja "odudara " od one u toku AO. Ako iskljucimo to da nije Novakov navijac, nije bio ni dobar prognosticar. Ali, sta, ustvari, odrazavaju ove prognoze - zelje da pobijedi onaj za koga navijamo. Neka je "revidirao" stav. Zar nije bolje tako nesto cuti nego da je izjavio ono sto nam se ne bi dopalo?!

Melenci

pre 9 godina

nije problem sto covek prica,nego sta prica.Nemoj biti siguran u bilo sta neprovereno,ja odlicno kuvam i to skoro sva jela.A znam i kolace da pravim.O tenisu pricam ono sto vidim,i usvajam ono sto pisu mnogo veci poznavaoci tenisa od mene,dosta ih je i medju komentatorima.Uostalom kuvanje,peglanje...i nije neka vrlina,nego potreba,standard nam je takav da se mora.

realno

pre 9 godina

Novak je od 8 gren slemova cak 5 osvojio u Australiji, a profesionalac je vec deceniju. Tesko ce osvojiti sve u jednoj sezoni. On je uvek u dobroj formi na startu i u samom finisu sezone.

duduk

pre 9 godina

Šta bi ti da ne čitaš moje komentare, ostao bi crn čitav život. Za par godina ćeš se zvat "Ivan Petrović Beli" i to sve zahvaljujući meni.
(Oskar, 4. februar 2015 14:01)
Pa gde si ti duduk prijatelju? Isplakao si se propisno do sada pa se javio? Mora da si prespavao finale.Da ti se nije pokvario laptop? Pa gde je čestitka realni navijaču. Nisi primetio kako Musa dere jarca. Kao pravi ljubitelj tenisa izvini se Novaku. Muratoglu je to već uradio. Vreme je promeniš nik i kreneš navijati za Novaka, niko neće znati.

Mirko

pre 9 godina

Deda Mats, video da dosadašnja taktika ne pali i da je izmalerisao sve Novakove protivnike proglašavajući ih za blage favorite i pobednike, favorizujući svakog živog tenisera koji pruži iole dobru igru u nekom meču. Po njemu su svi bili favoriti, i Kirjos, Berdih je bio planetarni heroj na osnovu dva ili tri meča itd, itd.
E sad je okrenuo ploču, sad maleriše Novaka ne bi li na taj način nešto postigao. Da, tačno je, promene su teške. Teško je bilo da Mats promeni priču nakon toliko godina. Istina, nije je promenio suštinski, samo je ostao onaj isti vuk u jagnjećoj koži.
Srećom, ništa mu neće pomoći, jer će Nole sigurno da uzme još neki GS ove godine, možda tri, možda čak i sve, mada za to nisam siguran, jer gotovo je nemoguće imati ovakvu formu cele godine.

rale

pre 9 godina

zar mora svako dobro da misli o djokovicu?ja navijam za njega,ali,mats je u pravu kada kaze da u proslosti nismo znali dali ce zavrsiti mec.ali kritika dize igrace
.

Zarije

pre 9 godina

Pa svi znamo da je predavao cim je poceo da gubi, bilo jako sunce, vetar itd. To je ponasanje bilo nepodnosljivo! A i ovo sada sa padanjima, izvrtanjem tela kod udaraca, prenemaganjima, grimasama... To niko nikada nije radio. Nole je totalno drugacija osoba na terenu i van njega

poznavalac

pre 9 godina

Posle nebuloznih izjava i strucnog ismejavanja djavo odneo salu.Resio konacno da sacuva svoj poljuljan renome a i posao na euro sportu.

bela serena

pre 9 godina

mats vilander-baba vanga....po njemu je marej bio blagi favorit za ao 2015....izgleda da zeli da izmalerise nasem noletu, bolje da ga on ne hvali!!!

Sad ili nikad

pre 9 godina

Sigurno da moze. Nole je veliki sampion a konkurencija nikad jadnija. Kolika je kriza u muskom tenisu , dovoljno govori to sto Amerikanci nemaju igraca u top 15 , Njemci u top 20 , Australijanaca nema u top 30 a Rusa nema u top 50 , Argentinaca i Svedjana nidje a to su teniske velesile.

Nikki

pre 9 godina

Ma koji je vas problem? Nevalja kad je za Novaka, nevalja kad je protiv Novaka... Covek samo iznosi svoje misljenje, to mu je posao, odmah ste ga proglasili za neprijatelja srba.

Oskar

pre 9 godina

Čovjek govori potpuno o svemu kao da je Djoković osoba B ili C i svi ostali. Nigdje veze da on nešto lično priča protiv igrača. Mediji ovdje izvuku iz konteksta nešto što kaže prevedu u negativan oblik i onda ovdje gomila komentara na taj račun. A što se tiče one Novakove povrede u finalu svi ga brane, a da se Marej povrijedio govorili bi ti isti da folira....stara srpska priča "okrivi drugog samo sebe nikad nemoj". Kad je Nadal prošle godine u finalu AO bio povrijedjen nije se moglo ostat od komentara da je lagao i glumio, a to je strašno svi ti ljudi pojma ni veze nemaju šta uopšte znači biti bolestan.
Eto da i ja nešto napišem sad kad se smanjila ova gomila besmislenih vijesti o Novaku i po 400,500 komentara u svakom boksu.

Saša Popović

pre 9 godina

Neće on osvojiti niti jedan,tek sledeće godine opet veliki favorit na AO bit će br 1 njegova je Kina završni i turnir u Londonu ,Rolangaros će uzeti naravno Nadal Wimldon Marej a Us open Nadal eto

Danica

pre 9 godina

Joooj !!!
Nemooooj molim te, u komentar te ljubim !!!
Dodji malo u Srbiju da vidis kako nam je!
Ne moze bre da se zivi od tog Djokovica. Isprao mozak nama Srbima, ne umemo vise da mislimo glavom. Samo bi se tukli nekome svetili.

djurad

pre 9 godina

Mats odlicno analizira situaciju. Nekako je shvatio, posle dubljih analiza, da jedini Nole ima sansu da osvoji sva 4 GS turnira ove godine. Konkurencija jeste velika, tu su Nadal, Federer, ali je , veliki Mats, shvatio da ipak samo Nole ima realnu sasnu da osvoji sva 4. Svaka mu cast, pitam se, kolika li mu je plata?

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@(ivan petrović crni, 4. februar 2015 13:06)

Šta bi ti da ne čitaš moje komentare, ostao bi crn čitav život. Za par godina ćeš se zvat "Ivan Petrović Beli" i to sve zahvaljujući meni.

Zarije

pre 9 godina

Pa svi znamo da je predavao cim je poceo da gubi, bilo jako sunce, vetar itd. To je ponasanje bilo nepodnosljivo! A i ovo sada sa padanjima, izvrtanjem tela kod udaraca, prenemaganjima, grimasama... To niko nikada nije radio. Nole je totalno drugacija osoba na terenu i van njega

Saša Popović

pre 9 godina

Neće on osvojiti niti jedan,tek sledeće godine opet veliki favorit na AO bit će br 1 njegova je Kina završni i turnir u Londonu ,Rolangaros će uzeti naravno Nadal Wimldon Marej a Us open Nadal eto

Oskar

pre 9 godina

Čovjek govori potpuno o svemu kao da je Djoković osoba B ili C i svi ostali. Nigdje veze da on nešto lično priča protiv igrača. Mediji ovdje izvuku iz konteksta nešto što kaže prevedu u negativan oblik i onda ovdje gomila komentara na taj račun. A što se tiče one Novakove povrede u finalu svi ga brane, a da se Marej povrijedio govorili bi ti isti da folira....stara srpska priča "okrivi drugog samo sebe nikad nemoj". Kad je Nadal prošle godine u finalu AO bio povrijedjen nije se moglo ostat od komentara da je lagao i glumio, a to je strašno svi ti ljudi pojma ni veze nemaju šta uopšte znači biti bolestan.
Eto da i ja nešto napišem sad kad se smanjila ova gomila besmislenih vijesti o Novaku i po 400,500 komentara u svakom boksu.

Danica

pre 9 godina

Joooj !!!
Nemooooj molim te, u komentar te ljubim !!!
Dodji malo u Srbiju da vidis kako nam je!
Ne moze bre da se zivi od tog Djokovica. Isprao mozak nama Srbima, ne umemo vise da mislimo glavom. Samo bi se tukli nekome svetili.

realno

pre 9 godina

Novak je od 8 gren slemova cak 5 osvojio u Australiji, a profesionalac je vec deceniju. Tesko ce osvojiti sve u jednoj sezoni. On je uvek u dobroj formi na startu i u samom finisu sezone.

rale

pre 9 godina

zar mora svako dobro da misli o djokovicu?ja navijam za njega,ali,mats je u pravu kada kaze da u proslosti nismo znali dali ce zavrsiti mec.ali kritika dize igrace
.

Sad ili nikad

pre 9 godina

Sigurno da moze. Nole je veliki sampion a konkurencija nikad jadnija. Kolika je kriza u muskom tenisu , dovoljno govori to sto Amerikanci nemaju igraca u top 15 , Njemci u top 20 , Australijanaca nema u top 30 a Rusa nema u top 50 , Argentinaca i Svedjana nidje a to su teniske velesile.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@(ivan petrović crni, 4. februar 2015 13:06)

Šta bi ti da ne čitaš moje komentare, ostao bi crn čitav život. Za par godina ćeš se zvat "Ivan Petrović Beli" i to sve zahvaljujući meni.

Stole

pre 9 godina

Molim te Mats, nemoj da prignoziras nista dobro u vezi Novajka, bice sve suprptno!Uvek kaka si prognozirao da ce da izgubi on je pobedio, tako je bilo i na ovom Australian openu.Samo da ga ti ne izmalerises,pliz.Naravno ako neko moze do sva cetiri Slema, onda je to Novak!Ima sve potrebno za tako nesto.

Nikki

pre 9 godina

Ma koji je vas problem? Nevalja kad je za Novaka, nevalja kad je protiv Novaka... Covek samo iznosi svoje misljenje, to mu je posao, odmah ste ga proglasili za neprijatelja srba.

veliki strumf

pre 9 godina

Rekoh ja: Vilanderu bilo bitno da ga Nole ne prestigne. Sad kad ga je prestigao briga ga da li ce osvojiti 10 ili 15 GS. Mozda ce cak i poceti da navija za Noleta. Osnovni preduslov da Ne uzme RG je da na dan finala u Parizu ne bude pretoplo, kao sto je bilo prosle godine (em Nole slabije podnosi vrelinu, em su tada Rafini spinovi ubitacni na suvoj sljaci, a on ionako sve stize na ogromnom Filip Satrijeu). Oblacno, prohladno, jos ako kisica ovlazi teren - to se ceka i to je za Noleta sigurica. Namestice se valjda jednom - u Parizu je takvo vreme cesto u prolece, Atlantik je blizu.

Predo

pre 9 godina

Prvi savet-Ako znate dovoljno engleski i ako imate mogućnost, gledajte Game, Set & Mats bez prevoda. Prvo, nećete biti u mogućnosti da vam srpski komentatori "prevedu" ono što oni misle da je Vilander hteo reći, drugo kombinacija reči i izraza lica mnogo govore. Čudno je da je neko sa takvim sklopom ličnosti bio veliki šampion, ali iza toga verovatno leži ogroman rad i upornost. Iz tog uspešnog čoveka i dan danas izbijaju kompleksi na nivou jednog tinejdžera. Zato ga nije teško prozreti. Tačno se vidi kada govori iskreno, a kada iz njega izbija neka mala zloba i zavist, podseća me malo na onog Goluma iz "Gospodara prstenova". Kada mu Đoković dođe u studio, on se rastopi kao kada mu dođe Federer i imate dojam da ih gleda kao da je neki patuljak, a ne 7-struki GS šampion i bivši No. 1.
Dakle, to je bila iskrena opservacija Vilandera, dobrog poznavaoca tenisa, koji će čekati prvu Novakovu slabost da nekog drugog proglasi favoritom na turniru, sve u smislu "Ja znam da si ti najbolji, ali ja bi jako voleo da nisi".
Najjači kompliment je kada ti ga odaju neprijatelji, a pravi prijatelji ionako o tebi misle dobro.

mali vuk

pre 9 godina

Ko hoće realnu procenu favorita neka pogleda kvote za klađenje. One su najobjektivnije.
Istina je da postoji velika razlika kad se na Eurosportu iskljčui "prevod" komentatora i u originalu posluša šta Vilander stvarno govori.
Nešto moram da mu priznam: on dobro zna da nije šampion svako ko igra dobro, pobeda dolazi iz glave.
Da nije te izuzetne mentalne snage Novak bi bio nešto kao Dimitrov, od 5. do 12. mesta i to je to. Na stranu pokretljivost i fleksibilnost Novak nema taj fizički i tehnički X-faktor kao Rafa i Rodžer. Mislim da je i Endi (čisto fizički) jači od Novaka.
Sa mentalne strane, Novak šalje pomalo pomešane signale. Sa jedne strane ima periode izrazito negativnog raspoloženja, lošeg govora tela, obraćanja publici što teniski stučnjaci (a Vilander posebno) smatraju izrazito negativnom, nečim što umanjuje potecijal u u gri. To izaziva negativne prognoze.
Ali na kraju, Novak uglavnom pronađe način da se izbori sa svojim demonima a onda postaje mentalni džin sa kojim skoro niko ne može da izađe na kraj. Često gledamo njegovu borbu sa sobom i nije uvek jasno koja će njegova strana pobediti. To isto nije vidljivo kod Rodžera i Rafe (ne znači da ne postoji).
Ne moramo da razumemo. Možemo da uživamo u Hudinijevskim begovima Novaka iz teških i "izgubljenih" situacija. To ga čini potpuno jedinstvenim u ovoj teniskoj eri.

olja

pre 9 godina

Vidi, vidi Vilandera! Nole, cudo si! Uspio si cak i njemu da promijenis stav! Malo po malo pa ce se radovati svakom tvom GS. Osjetio je koliko smo ti naklonjeni, a sreca je zarazna. Tako Vilanderu, vrijeme je da budemo prijatelji. Iz tvojih usta u Bozje usi.

DRAGAN

pre 9 godina

Pazi šta kaže Vilander, da je Novak "najveća pretnja da osvoji sva četiri Gren slema u godini". Kako to misli PRETNJA?
Kome pretnja, tenisu? Pa valjda je to dobro za tenis i nije pretnja sportu. Jedino ako se boji da je to pretnja za njegove voljene tenisere. Eto koliko Vilander istinski voli tenis.

PFC

pre 9 godina

(Stole, 4. februar 2015 10:28)

Pa to je njegova nova nakaradna logika. Kritikama nije uspeo pa sad ako veli da ga hvalim pa da bude drugacije. Ne zna som da Noleta zabole uvo sta on trabunja.

Simke

pre 9 godina

Po meni, ako Novak osvoji sva 4 GS u ovoj konkurenciji gde od aktivnih tenisera imamo 6 GS šampiona, (Novak je sedmi), - on bi automatski prestigao Nadala sa 11GS, iako bi imao 3 manje od Španca.
Bio bi bolji jer je uspeo prvi u open eri da uzme sva 4 GS i pored Federera i Nadala, plus, nadal ima 9 od 14 na šljaci, on je šljaker šampion više nego što je šampion.
A sa tih 11GS, do kraja karijere ako bi stigao do recimo 15, ili 16, po meni bi bio bolji i od Federera, bio bi GOAT, jer je Novak sve te GS osvojio u najtežom konkurenciju u tenisu ikada, a Federer je dobra deo osvojio u takozvanoj ''rupi'', u smeni generacija.

Što znači kad bi stvarno uzeo sva 4 ove godine, bio bi na korak od toga da bude najbolji svih vremena, gde ja mislim da bi sve ex legende tenisa same priznale to, kao što sad priznaju da je najkompletniji igrač svih vremena, sa možda najboljim predispozicijama za tenis.
Plus, najkonstatniji je igrač u zadnje 4 god. iz top 10 ekipe.

tomy

pre 9 godina

Met je vidio da je pricao gluposti do sada i sada bi da kaze da ce Novak da osvoji sv cetiri GS ove godine i da mu mi zaboravimo sva lupetanja do sada jer je pogodio za ovo.

Nemanja V.

pre 9 godina

Pitao bih ja i Matsa i sve njih da li bi oni zavrsili meč da ih muci stomak ili zeludac. Ja sam rekreativac,volim da igram sve sportove, trcim skoro svaki dan, poprilicno sam spreman,ali imao sam dva peha jedan sa stomakom jednom za zelucom, to vam se vraca neverovatna kiselina u jednjak i natrag u grlo, strasan osecaj po vise od godinu dana sam to lecio.Igras sve na silu.A nije mi jasno kako je Novak uopste i igrao tenis ej profesionalan tenis. Da li bi osvojili uopste Federe i Nadal neki gren slem da ih je mucilo to.A Wilander je zaboravio da je i Federer na pocetku karijere i kao junior predavao meceve,a posle se kao nacisto promenio i kritikovao Djokovica.

terza

pre 9 godina

evo ga ovaj baxuz... pu, bre!
za razliku od vecine, ja mislim da to sto mats prica najcesce ima smisla, ali je ocajan u prognozama, bar sto se djokovica tice.

KAO XXXL

pre 9 godina

E sad da li to stvarno misli Mats Wilander ili samo zeli da se iskupi za prethodne pogresne procene u vezi Novaka!
Pre pocetka finala A.O. izjavio je da misli da A.Marej ima vece sanse da pobedi!? Ili je to izjavio zato sto ga Englezi placaju na Eurosportu? Inace mnogi misle da Novak moze ove godine do jos tri G.S. jer je dominantan! Ali realno to moze da bude tema tek ako osvoji R.G. pa i Wimbldon.!
Sve cestitke za Novaka za zadovoljstvo koje nam je priustio osvajanjem 8 G.S.! Takodje poboljsao je i igru npr.BH slajs,voleje i igru na mrezi!Motivisaniji .... ATP N1(+3800)!

dumi kladovo

pre 9 godina

Uz svo postovanje Vilanderu, ali ove godine samo Novak ima sanse za sva cetri GREN SLEN, To nije neka mudrost.

Ali to je to Nole je vec u ISTORIJI.

Dumi Kladovo

111

pre 9 godina

Kao covek koji prati tenis, bivsi visestruki osvajac GS i br.1 i kao teniski komentator, trebao je da zna da je Novak na pocetku karijere imao problem sa alergijskom astmom. Tesko disanje, posebno kada je velika vlaznost vazduha i sparina. To moze da se vidi na mnogim klipovima iz 2007. pa i 2008. iako je te godine osvojio svoj prvi GS. I sada prica da nije znao da li ce da zavrsi mec?? A SADA, DA LI SE MUCI SA DISANJEM? MOZE BRE DA IGRA 7 SETOVA A DRUGI SVI DA POPADAJU. Rafa to odlicno zna iz finala AO od 6 sati.

AlCapone

pre 9 godina

Pa dobro, ima i Vilander pravo na svoje misljenje. I meni nije nesto simpatican ali ipak nije sve tako crno belo kod njega. Secam se da je u sezoni 2011 izjavio da Djokovic statisticki nije najveci teniser svih vremena ali da je njegov nivo igre mozda najbolji u istoriji tenisa.

Melenci

pre 9 godina

Nikii,nije lose sto ga malo i pljuju,jer proslost nas opominnje.Vec sam rekla da je ovo dobra izjava,ali se ne bunim sto mu ljudi pamte vrlo ruzne komentare.Ima komentatora koji su hiljadu puta gori od Vilanderovih.To je ono sto nije u redu.Ne zato sto bilo ko mora da navija za Noleta,nego sto lazu,petljaju,izmisljaju.Jeste istina je da je predavao meceve zbog alergije i mozda dva puta jer ga je ubila i publika narocito u SAD,ali to su rani radovi mladog Noleta.Zato bolje cutite umesto sto kritikujete,jer sazrevanje je normalan deo zivota i kod Noleta i kod svakog coveka.Nole je i sam rekao da zivi sadasnjost i buducnost.Pa bar da znate da drzite motiku da mozete da kopate po Noletovoj proslosti,ne znate ni to,a jezik radi li,radi!

cica glisa

pre 9 godina

...
Pre pocetka finala A.O. izjavio je da misli da A.Marej ima vece sanse da pobedi!? Ili je to izjavio zato sto ga Englezi placaju na Eurosportu? ...
(KAO XXXL, 4. februar 2015 10:52)

Willander je dao malu prednost Marej-u jer je imao 1 dan odmora vise i kraci polufinalni mec. Osim toga Novak nije odigrao na visokom nivou polufinalni mec. Sve to tada a posebno posle Vardeska on je tvrdio da je Djokovic glavni favorit.

Ako vec trazite one koji sada vode kampanju oko navodnog foliranja onda gledajte medju Englezima u Eurosportu. Posebno zenski dao ekipe (Annabel je posebno bila razocarana)

mile

pre 9 godina

Da Novak ima najvece sanse da osvoji sva 4 GS je tacno. Jer svima ostalima je sansa 0, Nole je vec osvojio prvi, znaci oni vise nemaju sanse...

mica

pre 9 godina

Uivajmo u NASEM NOLETU, neka oni pisu, misle i.t.d.
Ja koliko znam i vidim da mu poduze vremena niko od tenisera nije
ni do kolena. Kad decko igra 70% od mogucnosti ne mogu mu ama bas
nista. Ko je taj Marej i ostali pa ljudi on se sa njima igra.
NEOLE ZELIM TI DOBRO ZDRAVLJE,I DO KRAJA GODINE SVE POBEDE
VOLITE TE SRNIJA.

Petar

pre 9 godina

Mnogo se daje pažnje Vilanderu, bezpotrebno.
Nije on predsednik ATP-a, on je ex teniser, ima ih milion, mnogo većih legendi i mnogo uspešnijih od njega.
Što se tiče Novaka sasvim je moguće da se odmah čuo sa Marijem, preko telefona, i da su definisali neke stvari.
Oni nisu ljudi koji se druže zbog obaveza, to je jasno, ali su dobri prijatelji i kada nekoga poznajete 15 god. sigurno je da se ne stidite te osobe, i ne plašite, da ne bi zvali i videliu čemu je problem. Naravno Novak je čekao da se ovaj malo oladi od finala, jer 4 puta je igrao na AO finale i sva 4 puta je ispušio... svako bi kidisao od nervoze.

Zmajeve mi ne dirajte

pre 9 godina

Ma koga ljudi uopšte brigs šta reko bilo ko, ne samo Vilander. I šta ima veze ako ga kritikovao? Izjavljaju bivši teniseri da Nadal više neće nikad osvojiti slem - sve me stra' da Španci i sam Nadal na to obraćaju pažnju, pogotovu što Rafu mnogi šalju u penziju već deset godina, a naročito od 2011, a on za tri god. osvojio četri slema. Otkud znam šta će da bude za godinu-dve. Briga me ko i zašto predavo. Tek kad Nole, Nadal pa i Federer (kome izgleda poremećen smisao za realnost pa se nada da osvoji još jedan slem) završe karijere znaće se ko je ko i ko je gde. Sada znamo trenutno stanje. Meni bi bilo drago da Nadal opet bude spreman kao 2013, ovako je nezanimljivo jer Nole uopšte nema konkurenciju. Svi ostali su druga klasa.

Bruguera

pre 9 godina

@ oscar Sta ti decko radish? kakva potreba da se javish i napishesh neshto sto veze sa mozgom nema!! Sve tvoje mogucnosti intelektualne znamo ali posle takvog fijaska od opservacija i prognoza ti imash hrabrosti da se iznova javljash i pishesh! idi odmori, Novak je vec istorija, nemoj njega ti da komentarishesh

Zarije

pre 9 godina

Marko, objasni nam molim te teoriju da Vilander ne voli Novaka jer je izasao iz kabine kada je Nole osvojio prvi set. Je li bio da povraca? Slosilo mu se? Objasni nam...

zile

pre 9 godina

Ko tebe burazere sta pita?Preso te Nole sa gren-slemovima,bolji je od tebe i to je to...Nego sta ce nego da komletira sva 4!Otkrice koje samo ti znas a mi neznamo!Nek nam je on ziv i zdrav i samo gledaj i gutaj knedle...

Vaše ime

pre 9 godina

Ne stvara on pritisak ovom izjavom na Novaka, Novak sam ima pritisak da osvoji RG, hteo ne hteo ima ga, a drugo, Novak je svestan svojih kvaliteta i ako to neće nikada priznati u medijima, zna da je najbliži uzimanju i sva 4 GS.
Vilander k'o Vilander, Vileni, Landara, ... makar sad može da se opusti jer ga je Novak prestigao sa GS titulama, pa ne mora da se plaši i da baksuzira Novaku svaki meč.
Videćete sada kada ga je Nole prešišao da će mu Novak postati mezimče :D hahaha.-...

Mrmotče

pre 9 godina

Ako igra na ovom nivou, Novak će osvojiti još oko 5 grend slema.

Ako igra slabije od očekivanog, još oko 3, ako odigra vanredno dobro, još oko 7.

Dakle imaće oko 13, plus minus 2.

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

(veliki strumf, 4. februar 2015 10:38)
Potpuno ste u pravu. Dodao bih da ga je zadnje tri godine imao u šaci, ali se jednostavno nije dalo. Prvo pecanje na mreži. Zatim kad je padala kišica, Nole u naletu uzima 8 gemova i onda uz obilate proteste Nadala i strica meč se prekida. Konačno prošle godine neobjašnjivo gubi 4. set kad je Nadal bio skoro na konopcima zbog iznurenosti. I sam Toni je priznao da Nadal ne bi pobedio u 5. setu jer je fizički bio skoro gotov. Ali prvenstveno Novak mora Rafu pobediti u glavi pre meča.

Joao

pre 9 godina

Mi bismo sad da svi vole Novaka, što nije ni važno, a nije ni moguće. Vilander se trudi da bude objektivan, ima pravo na lične afinitete, a tu je i politika samog Eurosporta na kome su preovlađivale reklame konkurencije. Tačno je da je mladi Novak predavao mečeve, ali je tačno da ih danas ne predaje. Tačno je i da je tražio medicinske pauze češće nego drugi teniseri (govorim isključivo o najboljima), ali je tačno da ih danas ne traži bez jasnog i vidljivog razloga i uvek vodi računa da ne prekine momentum protivnika, već da je to posle dobijenog gema ili učvršćenog brejka. Tačno je i da je imao slabiju koncentraciju pre servisa i lupkao lopticu po 25 puta u odlučujućim momentima. I to je savladao. Prevazišao je "strah" od mreže, pojačao servis... Novak stalno napreduje, ambiciozan je i uporan. Sve što danas imaju neki da mu zamere, ustvari mu zameraju na prošlosti. Verujte, čitam hejterske komentare po svetu, sve ih je manje, sve su umereniji, mogu novinari da pišu šta hoće, običan čovek spoji 2 i 2 i zaključi da ne može niko "na foru" da bude tako dugo u vrhu. Mi ostali bi trebalo da se ugledamo na samog Novaka. On je te stvari prevazišao, naučio da odvoji bitno od nebitnog i posvetio se tenisu umesto rekla-kazala pričama. Ima dobru karijeru, blizak tim, podršku porodice, podršku običnog sveta, zdravlje ga služi (kuc-kuc). Kao što je pre neki dan neko napisao - uživajmo u tome što smo mu savremenici.

zoran

pre 9 godina

Oscare, izigravao si vračaru, bacao pasulj i gatao u plećku u Subotu a ja ti najavih da ću da te počastim posle finala.
E pa, pošto si se sam javio onda izvoli. Šta je na meniju? Pa ne mogu da napišem...misimmm...znaš...nije baš...ono... pristojno...

Marko

pre 9 godina

Vilander "Jedno misli, a drugo govori". Nijedan novinar nece reci "Novak nema pojma, ovo ono", iako voli drugog tenisera. Ali se vidi da ne voli Noleta i to je to. Gledao sam finale, gde je Vilander komentarisao. Posle prvog seta on je izasao iz kabine, a kad je Marej osvojio drugi set on se vratio. Na tim sitnim detaljima se vidi koliko ne voli Noleta. Kraj price.

Dobro

pre 9 godina

@(Oskar, 4. februar 2015 11:38)

Mislim da ovako neozbiljan sajt sa 400-500 komentara o Noletu i nije za tebe.
Previse informacija, i za teve previse frustracija.
Uspeh Srbina na nekom Openu i velika radost za nas jadan I napacen narod, koji u njemu vidi heroja, idola i nesto lepo, za promenu.
Siguran sam da u Hrvatskoj ima dobrih sajtova, ja ih ne posecujem, jer nemam potrebe. A ti si ovde. Lepo.
Ipak ako ti se ne dopada, nemoj dolaziti.

Za objektivnost uputi se index-u, oni su izjavili po pobedi Cilica na USO da je dominantan igrac u svetskom tenisu. Divno i objektivno sroceno. Jesu i to lose preveli... ili... a, ne, ne moze prevod sa hrvatskog na hrvatski.

Pozdrav svima normalnima, ma koju 'putovnicu' u dzepu imali.

777

pre 9 godina

(veliki strumf, 4. februar 2015 10:38)

Ne bih se slozio da u finalu ako je vruce i sparno to vise odgovara Rafi. Novaku ne smeta ako je brza podloga a sigurno je da on jedini na turu ima resenje za njegove spinove. Problem je ako je sporija podloga, e onda tek Rafa moze sve da stigne. Drugo, sporija podloga vise iscrpljuje i sa Rafom bi to bili dugi poeni. Stalno dugi poeni. Mada licno mislim da ako Novak igra barem kao sada, samo da smanji broj gresaka jer ih je u finalu stvarno bilo mnogo Rafa ove sezone na RG nema sta da trazi. Ali jos ima do RG, pa otom potom. Pozzz..

olja

pre 9 godina

Covjek je sada dao izjavu koja "odudara " od one u toku AO. Ako iskljucimo to da nije Novakov navijac, nije bio ni dobar prognosticar. Ali, sta, ustvari, odrazavaju ove prognoze - zelje da pobijedi onaj za koga navijamo. Neka je "revidirao" stav. Zar nije bolje tako nesto cuti nego da je izjavio ono sto nam se ne bi dopalo?!

Her Zivota

pre 9 godina

(Oskar, 4. februar 2015 11:38)


Pusti ti oskare Novaka, Mareja i Wilandera, ja hocu da ti meni prokomentarise RITERN iz finalnog meca. Nesto si balavio u vezi toga nakon polufinala, mozes i to da ponovis sta si rekao...

I naravno ona prognoza koju si dao za finale, nisi bas pogodio, mada tokom dve nedelje si lose prognozirao sta ces, muka je to kada u zrebu od 128 ti navijas za 127 tenisera, u takvim slucajevima vrlo cesto dolazi do promasaja u prognozama !!
Sto se tice Mareja, kako je Novak izgledao u 2. i 3. setu, tako Marej i mnogo gore od toga izgleda poslednjih 8 godina, tako da to bi njemu najmanje moralo da smeta. I brzo je zaboravio psovke njegove finije polovine prema Berdihu, a i cini mi se i da je sam Marej imao nekakvog udela u tim desavanjima u polufinalu !!
A sada RITERN ??? Cekam....

Simao ti ga dao

pre 9 godina

Novak Đoković je prešao put dostojan zapleta najmaštovitijih životnih trilera. Svaki put kad napravi neli uspeh ja pogledam prilog Sportske Galaksije oz 2003. koji je vodio Milojko Pantić, gde kume i mole za izuzetnog dečka kome je karijera ugrožena jer neće da odustane od srpske zastave. Odakle je i sa čim on krenuo a gde je stigao je neuporedivo sa bilo kojim teniserom ikada I to ga definiše kao sportsku i ljudsku veličinu koju Srbija ima sad i više nikad.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Eto da i ja nešto napišem sad kad se smanjila ova gomila besmislenih vijesti o Novaku i po 400,500 komentara u svakom boksu. ( Oskar, 04. februar 2015. 11:38 ) Šteta, ugasio te Nole u nedelju, ali nije dugo trajalo.

Dobro

pre 9 godina

Ako sam dobro razumeo Matsa, Nadal,Marej i Federer nemaju nikakve šanse da osvoje sva 4 GS ove godine.
(gori si od Čombea i Dine, 4. februar 2015 15:03)

Najjaci komentar danas :-)
Samo Nole moze sva cetiri, i NIKO drugi... jer je on osvojio PRVI :-)) hahahaha

duduk

pre 9 godina

Šta bi ti da ne čitaš moje komentare, ostao bi crn čitav život. Za par godina ćeš se zvat "Ivan Petrović Beli" i to sve zahvaljujući meni.
(Oskar, 4. februar 2015 14:01)
Pa gde si ti duduk prijatelju? Isplakao si se propisno do sada pa se javio? Mora da si prespavao finale.Da ti se nije pokvario laptop? Pa gde je čestitka realni navijaču. Nisi primetio kako Musa dere jarca. Kao pravi ljubitelj tenisa izvini se Novaku. Muratoglu je to već uradio. Vreme je promeniš nik i kreneš navijati za Novaka, niko neće znati.

Mirko

pre 9 godina

Deda Mats, video da dosadašnja taktika ne pali i da je izmalerisao sve Novakove protivnike proglašavajući ih za blage favorite i pobednike, favorizujući svakog živog tenisera koji pruži iole dobru igru u nekom meču. Po njemu su svi bili favoriti, i Kirjos, Berdih je bio planetarni heroj na osnovu dva ili tri meča itd, itd.
E sad je okrenuo ploču, sad maleriše Novaka ne bi li na taj način nešto postigao. Da, tačno je, promene su teške. Teško je bilo da Mats promeni priču nakon toliko godina. Istina, nije je promenio suštinski, samo je ostao onaj isti vuk u jagnjećoj koži.
Srećom, ništa mu neće pomoći, jer će Nole sigurno da uzme još neki GS ove godine, možda tri, možda čak i sve, mada za to nisam siguran, jer gotovo je nemoguće imati ovakvu formu cele godine.

Melenci

pre 9 godina

...kad je bio mlad.Ovo jeste istina i to se ne moze zameriti Vilanderu.To bi i Nole rekao.Ali kako je imao svoj san,ambiciju,veliku zelju da napreduje,promenio je sve sto ga je sputavalo.Nole ima sposobnost da osvoji sva cetiri Gren slema u jednoj godini,to je zelja i svih nas koji ga cenimo i volimo.Ali od svih faktora koji moraju da se poklope najvazniji je da Nole bude zdrav,da ga zaobidju povrede.Na svakom mecu Nole se bukvalno lomi,tako da samo zdravlje.Vilander mora da kaze ono sto je ocigledno,nema vise sitnica za koje bi se uhvatio i osporavao Noleta,sampiona.U svakom slucaju dobro je da daje ovakve izjave.

Filip

pre 9 godina

Opet je na kraju potencirao Novakove predaje na pocetku karijere. Vec sam ovde napisao Novak i Rafa na zvanicnim turnirima imaju po 9 predaja, ali uvek su Novakove pod sumnjom a kod Rafe je sve cisto.

VUK

pre 9 godina

najzad je ukapirao da se dešava sve suprotno od onoga što on izjavi ! I sada namerno baksuzira...Čuj favoriz za 4 GS ! U Parizu ima da 14 dana da priča kako će Novak uzeti GS , samo da se desi suprotno..pa gde on može da želi i voli da Novak završi 2015 godinu sa 11 GS..To znači automatski 12 ...jer nema šanse ako bude zdrav da mu neko uzme Melburn...i posle opet Pariz gde ćemo imati Nadala u 31 godini i bolesnim kolenima...a nema drugog na šljaci osim Novaka..nije Vam loš članak o Moniki...trebao bi tim Đokovića malo da poradi na obezbeđenju..I ovi što ga mrze vide iza brega da postoji mogućnost da u narednih nekoliko godina ih pokida..Podsvest je čudo...Kaže Novak : sad igram za svog dečaka ! Setih se pre 15 godina kada je na Kopaoniku njegov otac rekao: moje Novak će biti igrač br.1 na svetu...Novinarka ga je pitala...da sečemo ovo ? On je samo procedio kroz zube: Biće najbolji na svetu ! Nepravda...sirotinja..podstanarstvo..ekonomska klasa u na dugim letovima...sve je to u podsvesti Novaka...on će sve učiniti da njegov dečak i njegova buduća deca ne moraju da prolaze ono što je on morao.Takav motiv nema niko ....zato će i uspeti..

Melenci

pre 9 godina

nije problem sto covek prica,nego sta prica.Nemoj biti siguran u bilo sta neprovereno,ja odlicno kuvam i to skoro sva jela.A znam i kolace da pravim.O tenisu pricam ono sto vidim,i usvajam ono sto pisu mnogo veci poznavaoci tenisa od mene,dosta ih je i medju komentatorima.Uostalom kuvanje,peglanje...i nije neka vrlina,nego potreba,standard nam je takav da se mora.

Beker Šmeker

pre 9 godina

Ja iako navijam normalno za Novaka, ne razumem zbog čega se toliko sada priča o osvajanju sva 4 GS? Zbog Vilandera? Pa šta je taj čovek do sada ''potrefio'' kad su u pitanju te prognoze? A onda statistika govori sama za sebe. Tri sezone Novaka, tri GS.
Od 12 GS uzeo je 3! I odjednom će ove godine da uzme 4, u jednoj sezoni.?
Na osnovu čega to? Bio je on prvi i 2012, i 2013 jedan period, i 2014, pa je uzimao samo 1 GS. To je san nas koji navijamo za njega, normalno, i pred svaku sezonu je to slučaj, ali da bi se pričalo o tome jedan uslov je najbitniji, a to je osvajanje RG.
Onda možemo da pričamo o osvajanju sva 4 jer je Novak na travi sve bolji, i prošle god. je osvojio Vimbldon, može da odbrani titulu, a US Open je na betonu, i naravno motiv više bi bio što ima 3 GS za redom.
Znači RG je prekretnica. Od 14 GS, Nadal ima 9 na RG, ne slučajno, tu prosto igra kao hipnotisan, tu dominira, odgovara mu i podloga i period u godini kada se igra, Maj, i on je tu preteška prepreka.
Znači ja bi ovu priču o sva 4 GS pokrenuo samo ako Novak osvoji RG.
Tada zaista ima ogromne šanse za sva 4.
Najviše jer bi uzimanje RG dobio toliko samopouzdanja, a u isto vreme bi bio rasterećen jer je kompletirao sve slemove, to bi mu bio najbolji vetar u leđa.

filipko

pre 9 godina

Kaže da ima najveće šanse da osvoji sva 4 GS u godini...pa niko drugi i ne može jer je Novak već osvojio prvi...svašta od budale

poznavalac

pre 9 godina

Posle nebuloznih izjava i strucnog ismejavanja djavo odneo salu.Resio konacno da sacuva svoj poljuljan renome a i posao na euro sportu.

cofi008

pre 9 godina

osvojiti sva 4 slema je prilicno neozbiljna izjava. tek je pocetak sezone i ima jos mnogo turnira.daleko je to.
sa igracima wawrinkom,nisikorijem,dimitrovim koji uvek mogu dosta da vas namuce..tu su federer,nadal,pa i ajde marej iako je ispod njih...i naravno jos neki teniseri koji mogu da iznenade uvek... tenis je nikad jaci..
ako se noletu daje kvota 2 pred svaki turnir grend slem..sansa da osvoji naredna 3 slema jeste 1/8..dakle jednom u 8 puta u najbolju ruku..
da bi nole osvojio sva 4, mora da jos digne igru i poradi jos na svojoj fizickoj snazi..mora da osvoji rolan garos pored nadala koji svoju sansu da osvoji gs uvek vidi u ovom turniru i tu je do sad bio neprikosnoven..nole mora da ima i dosta srece protiv igraca koji uvek imaju 100 puta veci motiv da ga pobede nego on njih...
puno,puno toga treba da se poklopi pored vrhunske igre da bi se osvojio slem,a kamoli sva 4.....osvojiti slem je prevelik uspeh i za mene je ova sezona vec uspesna ,ali se naravno nadam novim titulama najboljeg na svetu,naseg noleta

bela serena

pre 9 godina

mats vilander-baba vanga....po njemu je marej bio blagi favorit za ao 2015....izgleda da zeli da izmalerise nasem noletu, bolje da ga on ne hvali!!!

djurad

pre 9 godina

Mats odlicno analizira situaciju. Nekako je shvatio, posle dubljih analiza, da jedini Nole ima sansu da osvoji sva 4 GS turnira ove godine. Konkurencija jeste velika, tu su Nadal, Federer, ali je , veliki Mats, shvatio da ipak samo Nole ima realnu sasnu da osvoji sva 4. Svaka mu cast, pitam se, kolika li mu je plata?

bobban

pre 9 godina

Žao mi je što se na AO samo pojavljuje Mats Vilander kao ekspert koji analizira i prognozira mečeve i ocenjuje pojedinačno tenisere. Dosadan je već, predvidiv. Ko zna šta bi čuli i kakve bi zaključke doneli kada bi npr.Sampras ili Agasi bili u njegovoj ulozi?

Mik

pre 9 godina

Ma sve su to priče, a šta će biti... treba biti zdrav, treba Novakova okolina da bude stabilna, ali pre svega, treba svakog bogovetnog dana biti bolji od bilo kog protivnika. Da je to lako - sva 4 GS turnira u godini bi već neko osvojio. Prvo da vidimo kako će proći u Parizu. Turnir je jako težak, možda najteži fizički, ali nemam sumnje da će Novak biti maksimalno spreman i motivisan.

Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!

pre 9 godina

“Ima sposobnost da u nizu osvaja Gren slemove. On je najveća pretnja da osvoji sva četiri Gren slema u godini što nismo imali prilike da vidimo mnogo, mnogo godina”,rekao je Vilander.

Ne znam da li ste namjerno preveli "prijetnja", ali ovaj gdjin sa 7 GS polako ludi...