Sreda, 04.02.2015.

00:13

Forže: Novak ima šansu na Rolan Garosu

Proslavljeni francuski teniser Gij Forže rekao je da Novak Đoković ima realnu šansu da ove godine konačno osvoji Rolan Garos.

Izvor: JT

Forže: Novak ima šansu na Rolan Garosu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Dylan Dog

pre 9 godina

@(buc, 4. februar 2015 22:54)

Ako određene činjenice ne tretiramo kao pouku već kao opravdanja, nismo na dobrom putu, jer su opravdanja vrsta samoobmane. Tražiti priznanje podrazumeva da neko krije istinu, što ovde nije slučaj. Reč je o iznetom stavu, koji je podložan promeni uz prezentovanje valjane argumentacije sa jedne strane i spremnost druge strane istu uvaži ili da je odbije uz kontra argumentaciju. To su osnovni postulati vođenja diskusije.
U tenisu, kao individualnom sportu postoji jedno pravilo: UVEK pobeđuje teniser koji je u TOM MEČU bio BOLJI. Tu je odgovornost individualna. Dakle, nema nikakve sumnje da je Nadal u pomenutim mečevima bio bolji teniser. Svaka druga priča je nekorektna, niti je dole nešto drugo sugerisano.
Tenis je više no drugi sportovi podložniji uticaju određenih naizgled nebitnih detalja - tzv. uticajnih faktora. Na vrhunskom nivou, gde su objektivne razlike između tenisera vrlo male, oni mogu presudno da utiču na ishod meča, tako što u datim okolnostima, mogu više pogodovati jednom, no drugom teniseru, čime ga na izvestan način favorizuju u datom meču. Kako su uslovi na terenu jednaki za sve, na drugom teniseru je da se na njih adaptira, kako mu ne bi predstavljali smetnju, ili da pokuša da prednost protivnika kompenzuje primenom određenih taktičkih varijanti. Primenom tzv. SWOT analize se dijagnostikuje šta je potrebno, a šta moguće učiniti da bi se određene stvari predupredile.

Uzdravlje!

moraš više da čitaš

pre 9 godina

(buc, 04. februar 2015 22:54)

Ti ne umeš da čitaš, barem ne komentare sa ozbiljnim podtekstom. Lako ti je sa ovima na nivou 8. razreda.

buc

pre 9 godina

@Dylan Dog
Au covece, pa jel ima Novak neki poraz a da je sam kriv ili da je rival bio bolji. Sve neki "nenormalni" vremenski uslovi, kisa, odlaganja, sve nesto protiv njega? A kako bi bilo da jednom priznate da je Nadal na sljaci bolji od njega? Ajde da je Novak jednom izgubio od njega na RG, ali izgubio je 6 puta i osvojio samo 4 seta u tih 6 meceva!
Uslovi su isti za sve, Novak nije izgubio zbog nekih teskih uslova nego zbog toga sto je Nadal daleko bolji od njega na RG.
Uostalom, Nadal ima 9 titula tamo, a Novak samo 2 finala.

Mikii

pre 9 godina

Dylan Dog@

Sine moj, pa ti si samo ponovio moj komentar. Ti si prvi poceo sa ostrascenim i potpuno nerealnim komentarom i sad kad ti neko iznese par cinjenica, pozivas mi se na gospodstvo i neko lazno uvazavanje. Ja nisam novinar, niti sportski komentator pa da moram da budem objektivan. Takodje ne moras ni ti, ali nemoj da mi glumis ovde nekog gospodina i kuckas mi tu neke tehnicki precizne komentare koji jedino obiluju potpunim glupostima. Na svaki tvoj buduci post pisan u ovakvoj formi, a krajnje subjektivno, reagovacu poprilicno agresivno.

Dylan Dog

pre 9 godina

@(Mikii, 4. februar 2015 14:39)

Nažalost, nedostatak kućnog vaspitanja Vas očigledno jako ometa da sa poštovanjem komunicirate sa ostalim ljudima, dok Vas izražena agresivan nastup potpuno diskvalifikuje kao dobronamernu osobu. Sa druge strane, vrlo prisutna ostrašćenost pri pisanju Vam potpuno oduzima objektivnost i kompetentnost, bez obzira na sadržaj i suštinu onoga što pišete. Bojim se da ste, na vrlo uskoj margini od toga da se Vaši komentari tretiraju kao vid trolovanja.
Sa osobama koje se tako ponašaju besmisleno je razmenjivati mišljenje, pa Vas u tom smislu najljubaznije molim da mi se ne obraćate jer sa Vama sigurno nadalje neću komunicirati i niti reagovati na Vaša eventualna prozivanja.

Iskreno,

Mikii

pre 9 godina

Stara kuka@

A to sto mu je cale Crnogorac, a majka Hrvatica? Opaaa, sad te ubiK.

Dylan Dog@

Djokovic Nadalu 2012. razbijao bekend 2 i po seta? Jesi ti zaboravio da je Nadal to dobio sa 3:1, a da je prethodno imao 2:0 i brejk?! Zasto ne spominjes prvu kisu koja je omela Rafu da rutinski spakuje Novaka sa 3:0? Sve je protiv njega: podloga, kisa, nagib terena, vlaznost, reket, publika, Nadalovi tikovi, svetska zavera protiv Srba, ma sve. Spanac je inace prosecan teniser koji je 9 titula na RG-u osvojio tako sto je bar 6 puta (u mecevima protiv Djokovica na istom pobedio pod navedenim okolnostima). Mozes da glumis inteligenciju i analiticara koliko god hoces, ti si pristrasan lik koji lupa gluposti i uporno ostaje ziv. Idi prosetaj malo.

Stara kuka

pre 9 godina

@Mikii

Kako ti samo |Djokovic nabija komplekse. Inace sta ti licno imas od Federera i Nadala, patike ili reket mozda...jel te poyovu svaki put kad pobede mozda??

Ja od Novaka ima ono najvaynije, PONOS jer dolazi iy moje ZEMLJE!!!

Goran Matic

pre 9 godina

Ali, pobedice on i Nadala na Rg, sta kazes druze za najboljeg tenisera? Koji ima tehniku? Novak ima strasnu tehniku- volej, slajs, smec... Prsti od tehnike

Zarije

pre 9 godina

U pravu si ZLOBEX, Forzeu je zivotna okupacija da Nole ne uzme Rg, pa je vec poceo sa provokacijama!? Boze ima li te da nas spases ovih komentara?

ZLOBEX

pre 9 godina

Znači već su počeli sa provokacijama. Računaju da će ga psihički pomeriti ako mu stalno nabijaju na nos RG i IV, i to sve kao "dobronamerni tekstovi podrške". Providni ste više.

бт

pre 9 godina

Новак има реалну шансу да освоји сва четири Гран слема ове године али о томе ће се причати тек после Ролан Гароса. Само да остане здрав и посвећен каријери.

Ali, pobediće on i Nadala na RG - možda je to baš ova sezona!

pre 9 godina

Novak Đoković će osvojiti RG bar 2 puta. On će igrati na RG duže nego Nadal, Nadal neće moći da ima toliko dugu karijeru kao on. A kad se skloni Nadal, Đoković je najbolji igrač na šljaci. Vrlo je verovatno da će biti prvi teniser koji će svaki od GS-turnira osvojiti bar po 2 puta (ako ne i više). Oboriće on mnoge teške rekorde. Naravno, trebalo bi i taj Masters u Sinsinatiju da uzme, ali izgleda da mu pada u nezgodno vreme u kalendaru. U suštini, on može lako i da proba da svaki od Mastersa osvoji bar po dva puta. Ništa za njega nije nedostižno.

Biti najbolji teniser svih vremena je upravo to: "biti najbolji teniser", a ne: "imati najviše trofeja". Šta je to teniser, ko je to teniser? Teniser je onaj koji igra tenis - izvodi određene udarce, dakle ima tehniku, i igra tenis u skladu sa pravilima, dakle ima strategiju. Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i to je jasno čim ga vidite na terenu, čak i da ne znate puno o tenisu - on je idealan po svemu za tenis - to se lako uoči čim shvatite pravila igre i vidite ga kako se u njima snalazi - on je naprosto model savršenog tenisera.

Ivke

pre 9 godina

Ma kakvi, nema sansu :). Dominira covek jos od prvog osvojenog Vimbldona sa manjim oscilacijama. Realno nema pravu pretnju ni u Federeru ni Nadalu. Moze da izgubi, niko nije nepobediv, ali nisu vise podjednake sanse u tim duelima kao nekada. Istina je i da Novak nece puno puta uspeti da osvoji Rolan Garos, jednostavno mu ne odgovara taj spor tenis, on ima ciste udarce i to dolazi do izrazaja na tvrdoj podlozi gde ima i najvise GS titula.

Mikii

pre 9 godina

Svi igraci na turniru imaju sansu, ali ga Nadal osvaja. Verujem da Troicki ima vecu sansu da pobedi Rafu na Roland Garosu nego Djokovic. Njemu ga nece dati nikad.

da da

pre 9 godina

Ajd Kirk, da nam objasniš da ovaj nema pojma, ha, haa haaaa...
Novak će biti najveći ikada! Samo gledaj godine koje dolaze, he, he... Boleće te Srbin duuugoooo...

Dylan Dog

pre 9 godina

Novak je imao realnih šansi i 2011, ali nije imao sreće: prvo mu je Fonjini predajom poremetio ritam, a zatim je RF odigrao najbolji meč na šljaci u životu. Rafa je tada bio u nizu od 4 uzastopna poraza od Novaka, od čega poslednja 2 na šljaci i već je nabio kompleks od Novaka. Zatim je Novak imao šanse i 2012, kada je 2 i po seta razbijao Rafi bekhend i kada je trebalo da ga dokusuri, meč je prekinut zbog kiše. Sutradan je bio potpuno novi meč, a Novak je mentalno bio potpuno potrošen i nespreman za borbu. 2013. je platio danak padu koncentracije (nec), a 2014. je prvi poklekao pod nenormalnim vremenskim uslovima. I RN se tada osećao grogirano, ali je uspeo da na nogama ostane taman toliko duže da meč prelomi u svoju korist.
Za osvajanje velikih titula je osim teniskog umeća i fizičke pripremljenosti potrebno i savršeno zdravlje (tj. opšte zdravlje i odsustvo povreda), a zatim i obilje sportske sreće. U poslednje četiri godine Novak na RGu nije imao te dve kategorije na svojoj strani.

Međutim, od kraja prošle godine je kod Novaka sve sleglo. Prvo je rešio svoje privatne probleme, a u međuvremenu sa Bekerom izgradio kvalitetan odnos, i konačno, mentalno potpuno sazreo. Sa svojom "kilometražom" na turu i ogromnim iskustvom, jedino RF i RN u svojim najboljim izdanjima mogu da mu pariraju. Svi ostali moraju da čekaju Novakov loš dan. Zato su šanse na Novakovoj strani.

Uzdravlje!

jablan

pre 9 godina

realno je da sacekamo da pocne R.G.pa onda mozemo da dajemo prognoze.moja je prognoza da ce Novak ove godine osvojiti sva cetri.srecno Novace.jablan

Beobrad

pre 9 godina

Svi se cudimo i pitamo kako je moguce da Novak ima samo jedan US Open, i jos 4 finala, a da Melburn toliko dobro igra!
Ima dva Wimbledona, a samo jedan US Open!
Ne mogu da zaboravim 2012. i finale s Marijem, nevidjeno jak vetar i samo zbog vetra je Andy i pobedio !
Imace tri do kraja, najmanje toliko !

Goran Matic

pre 9 godina

Au Forze, i ti si spomenuo Novakovo foliranje i padanje u 3 setu!? Sad ce Djokovicevci da te iznabadabadaju jer im diras zvezdu vodilju

Dylan Dog

pre 9 godina

Novak je imao realnih šansi i 2011, ali nije imao sreće: prvo mu je Fonjini predajom poremetio ritam, a zatim je RF odigrao najbolji meč na šljaci u životu. Rafa je tada bio u nizu od 4 uzastopna poraza od Novaka, od čega poslednja 2 na šljaci i već je nabio kompleks od Novaka. Zatim je Novak imao šanse i 2012, kada je 2 i po seta razbijao Rafi bekhend i kada je trebalo da ga dokusuri, meč je prekinut zbog kiše. Sutradan je bio potpuno novi meč, a Novak je mentalno bio potpuno potrošen i nespreman za borbu. 2013. je platio danak padu koncentracije (nec), a 2014. je prvi poklekao pod nenormalnim vremenskim uslovima. I RN se tada osećao grogirano, ali je uspeo da na nogama ostane taman toliko duže da meč prelomi u svoju korist.
Za osvajanje velikih titula je osim teniskog umeća i fizičke pripremljenosti potrebno i savršeno zdravlje (tj. opšte zdravlje i odsustvo povreda), a zatim i obilje sportske sreće. U poslednje četiri godine Novak na RGu nije imao te dve kategorije na svojoj strani.

Međutim, od kraja prošle godine je kod Novaka sve sleglo. Prvo je rešio svoje privatne probleme, a u međuvremenu sa Bekerom izgradio kvalitetan odnos, i konačno, mentalno potpuno sazreo. Sa svojom "kilometražom" na turu i ogromnim iskustvom, jedino RF i RN u svojim najboljim izdanjima mogu da mu pariraju. Svi ostali moraju da čekaju Novakov loš dan. Zato su šanse na Novakovoj strani.

Uzdravlje!

Ali, pobediće on i Nadala na RG - možda je to baš ova sezona!

pre 9 godina

Novak Đoković će osvojiti RG bar 2 puta. On će igrati na RG duže nego Nadal, Nadal neće moći da ima toliko dugu karijeru kao on. A kad se skloni Nadal, Đoković je najbolji igrač na šljaci. Vrlo je verovatno da će biti prvi teniser koji će svaki od GS-turnira osvojiti bar po 2 puta (ako ne i više). Oboriće on mnoge teške rekorde. Naravno, trebalo bi i taj Masters u Sinsinatiju da uzme, ali izgleda da mu pada u nezgodno vreme u kalendaru. U suštini, on može lako i da proba da svaki od Mastersa osvoji bar po dva puta. Ništa za njega nije nedostižno.

Biti najbolji teniser svih vremena je upravo to: "biti najbolji teniser", a ne: "imati najviše trofeja". Šta je to teniser, ko je to teniser? Teniser je onaj koji igra tenis - izvodi određene udarce, dakle ima tehniku, i igra tenis u skladu sa pravilima, dakle ima strategiju. Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i to je jasno čim ga vidite na terenu, čak i da ne znate puno o tenisu - on je idealan po svemu za tenis - to se lako uoči čim shvatite pravila igre i vidite ga kako se u njima snalazi - on je naprosto model savršenog tenisera.

бт

pre 9 godina

Новак има реалну шансу да освоји сва четири Гран слема ове године али о томе ће се причати тек после Ролан Гароса. Само да остане здрав и посвећен каријери.

Beobrad

pre 9 godina

Svi se cudimo i pitamo kako je moguce da Novak ima samo jedan US Open, i jos 4 finala, a da Melburn toliko dobro igra!
Ima dva Wimbledona, a samo jedan US Open!
Ne mogu da zaboravim 2012. i finale s Marijem, nevidjeno jak vetar i samo zbog vetra je Andy i pobedio !
Imace tri do kraja, najmanje toliko !

jablan

pre 9 godina

realno je da sacekamo da pocne R.G.pa onda mozemo da dajemo prognoze.moja je prognoza da ce Novak ove godine osvojiti sva cetri.srecno Novace.jablan

da da

pre 9 godina

Ajd Kirk, da nam objasniš da ovaj nema pojma, ha, haa haaaa...
Novak će biti najveći ikada! Samo gledaj godine koje dolaze, he, he... Boleće te Srbin duuugoooo...

Ivke

pre 9 godina

Ma kakvi, nema sansu :). Dominira covek jos od prvog osvojenog Vimbldona sa manjim oscilacijama. Realno nema pravu pretnju ni u Federeru ni Nadalu. Moze da izgubi, niko nije nepobediv, ali nisu vise podjednake sanse u tim duelima kao nekada. Istina je i da Novak nece puno puta uspeti da osvoji Rolan Garos, jednostavno mu ne odgovara taj spor tenis, on ima ciste udarce i to dolazi do izrazaja na tvrdoj podlozi gde ima i najvise GS titula.

ZLOBEX

pre 9 godina

Znači već su počeli sa provokacijama. Računaju da će ga psihički pomeriti ako mu stalno nabijaju na nos RG i IV, i to sve kao "dobronamerni tekstovi podrške". Providni ste više.

Zarije

pre 9 godina

U pravu si ZLOBEX, Forzeu je zivotna okupacija da Nole ne uzme Rg, pa je vec poceo sa provokacijama!? Boze ima li te da nas spases ovih komentara?

Stara kuka

pre 9 godina

@Mikii

Kako ti samo |Djokovic nabija komplekse. Inace sta ti licno imas od Federera i Nadala, patike ili reket mozda...jel te poyovu svaki put kad pobede mozda??

Ja od Novaka ima ono najvaynije, PONOS jer dolazi iy moje ZEMLJE!!!

Goran Matic

pre 9 godina

Ali, pobedice on i Nadala na Rg, sta kazes druze za najboljeg tenisera? Koji ima tehniku? Novak ima strasnu tehniku- volej, slajs, smec... Prsti od tehnike

Dylan Dog

pre 9 godina

@(Mikii, 4. februar 2015 14:39)

Nažalost, nedostatak kućnog vaspitanja Vas očigledno jako ometa da sa poštovanjem komunicirate sa ostalim ljudima, dok Vas izražena agresivan nastup potpuno diskvalifikuje kao dobronamernu osobu. Sa druge strane, vrlo prisutna ostrašćenost pri pisanju Vam potpuno oduzima objektivnost i kompetentnost, bez obzira na sadržaj i suštinu onoga što pišete. Bojim se da ste, na vrlo uskoj margini od toga da se Vaši komentari tretiraju kao vid trolovanja.
Sa osobama koje se tako ponašaju besmisleno je razmenjivati mišljenje, pa Vas u tom smislu najljubaznije molim da mi se ne obraćate jer sa Vama sigurno nadalje neću komunicirati i niti reagovati na Vaša eventualna prozivanja.

Iskreno,

Dylan Dog

pre 9 godina

@(buc, 4. februar 2015 22:54)

Ako određene činjenice ne tretiramo kao pouku već kao opravdanja, nismo na dobrom putu, jer su opravdanja vrsta samoobmane. Tražiti priznanje podrazumeva da neko krije istinu, što ovde nije slučaj. Reč je o iznetom stavu, koji je podložan promeni uz prezentovanje valjane argumentacije sa jedne strane i spremnost druge strane istu uvaži ili da je odbije uz kontra argumentaciju. To su osnovni postulati vođenja diskusije.
U tenisu, kao individualnom sportu postoji jedno pravilo: UVEK pobeđuje teniser koji je u TOM MEČU bio BOLJI. Tu je odgovornost individualna. Dakle, nema nikakve sumnje da je Nadal u pomenutim mečevima bio bolji teniser. Svaka druga priča je nekorektna, niti je dole nešto drugo sugerisano.
Tenis je više no drugi sportovi podložniji uticaju određenih naizgled nebitnih detalja - tzv. uticajnih faktora. Na vrhunskom nivou, gde su objektivne razlike između tenisera vrlo male, oni mogu presudno da utiču na ishod meča, tako što u datim okolnostima, mogu više pogodovati jednom, no drugom teniseru, čime ga na izvestan način favorizuju u datom meču. Kako su uslovi na terenu jednaki za sve, na drugom teniseru je da se na njih adaptira, kako mu ne bi predstavljali smetnju, ili da pokuša da prednost protivnika kompenzuje primenom određenih taktičkih varijanti. Primenom tzv. SWOT analize se dijagnostikuje šta je potrebno, a šta moguće učiniti da bi se određene stvari predupredile.

Uzdravlje!

Goran Matic

pre 9 godina

Au Forze, i ti si spomenuo Novakovo foliranje i padanje u 3 setu!? Sad ce Djokovicevci da te iznabadabadaju jer im diras zvezdu vodilju

Mikii

pre 9 godina

Stara kuka@

A to sto mu je cale Crnogorac, a majka Hrvatica? Opaaa, sad te ubiK.

Dylan Dog@

Djokovic Nadalu 2012. razbijao bekend 2 i po seta? Jesi ti zaboravio da je Nadal to dobio sa 3:1, a da je prethodno imao 2:0 i brejk?! Zasto ne spominjes prvu kisu koja je omela Rafu da rutinski spakuje Novaka sa 3:0? Sve je protiv njega: podloga, kisa, nagib terena, vlaznost, reket, publika, Nadalovi tikovi, svetska zavera protiv Srba, ma sve. Spanac je inace prosecan teniser koji je 9 titula na RG-u osvojio tako sto je bar 6 puta (u mecevima protiv Djokovica na istom pobedio pod navedenim okolnostima). Mozes da glumis inteligenciju i analiticara koliko god hoces, ti si pristrasan lik koji lupa gluposti i uporno ostaje ziv. Idi prosetaj malo.

moraš više da čitaš

pre 9 godina

(buc, 04. februar 2015 22:54)

Ti ne umeš da čitaš, barem ne komentare sa ozbiljnim podtekstom. Lako ti je sa ovima na nivou 8. razreda.

Mikii

pre 9 godina

Dylan Dog@

Sine moj, pa ti si samo ponovio moj komentar. Ti si prvi poceo sa ostrascenim i potpuno nerealnim komentarom i sad kad ti neko iznese par cinjenica, pozivas mi se na gospodstvo i neko lazno uvazavanje. Ja nisam novinar, niti sportski komentator pa da moram da budem objektivan. Takodje ne moras ni ti, ali nemoj da mi glumis ovde nekog gospodina i kuckas mi tu neke tehnicki precizne komentare koji jedino obiluju potpunim glupostima. Na svaki tvoj buduci post pisan u ovakvoj formi, a krajnje subjektivno, reagovacu poprilicno agresivno.

Mikii

pre 9 godina

Svi igraci na turniru imaju sansu, ali ga Nadal osvaja. Verujem da Troicki ima vecu sansu da pobedi Rafu na Roland Garosu nego Djokovic. Njemu ga nece dati nikad.

buc

pre 9 godina

@Dylan Dog
Au covece, pa jel ima Novak neki poraz a da je sam kriv ili da je rival bio bolji. Sve neki "nenormalni" vremenski uslovi, kisa, odlaganja, sve nesto protiv njega? A kako bi bilo da jednom priznate da je Nadal na sljaci bolji od njega? Ajde da je Novak jednom izgubio od njega na RG, ali izgubio je 6 puta i osvojio samo 4 seta u tih 6 meceva!
Uslovi su isti za sve, Novak nije izgubio zbog nekih teskih uslova nego zbog toga sto je Nadal daleko bolji od njega na RG.
Uostalom, Nadal ima 9 titula tamo, a Novak samo 2 finala.

Goran Matic

pre 9 godina

Au Forze, i ti si spomenuo Novakovo foliranje i padanje u 3 setu!? Sad ce Djokovicevci da te iznabadabadaju jer im diras zvezdu vodilju

Mikii

pre 9 godina

Svi igraci na turniru imaju sansu, ali ga Nadal osvaja. Verujem da Troicki ima vecu sansu da pobedi Rafu na Roland Garosu nego Djokovic. Njemu ga nece dati nikad.

Mikii

pre 9 godina

Stara kuka@

A to sto mu je cale Crnogorac, a majka Hrvatica? Opaaa, sad te ubiK.

Dylan Dog@

Djokovic Nadalu 2012. razbijao bekend 2 i po seta? Jesi ti zaboravio da je Nadal to dobio sa 3:1, a da je prethodno imao 2:0 i brejk?! Zasto ne spominjes prvu kisu koja je omela Rafu da rutinski spakuje Novaka sa 3:0? Sve je protiv njega: podloga, kisa, nagib terena, vlaznost, reket, publika, Nadalovi tikovi, svetska zavera protiv Srba, ma sve. Spanac je inace prosecan teniser koji je 9 titula na RG-u osvojio tako sto je bar 6 puta (u mecevima protiv Djokovica na istom pobedio pod navedenim okolnostima). Mozes da glumis inteligenciju i analiticara koliko god hoces, ti si pristrasan lik koji lupa gluposti i uporno ostaje ziv. Idi prosetaj malo.

Mikii

pre 9 godina

Dylan Dog@

Sine moj, pa ti si samo ponovio moj komentar. Ti si prvi poceo sa ostrascenim i potpuno nerealnim komentarom i sad kad ti neko iznese par cinjenica, pozivas mi se na gospodstvo i neko lazno uvazavanje. Ja nisam novinar, niti sportski komentator pa da moram da budem objektivan. Takodje ne moras ni ti, ali nemoj da mi glumis ovde nekog gospodina i kuckas mi tu neke tehnicki precizne komentare koji jedino obiluju potpunim glupostima. Na svaki tvoj buduci post pisan u ovakvoj formi, a krajnje subjektivno, reagovacu poprilicno agresivno.

Goran Matic

pre 9 godina

Ali, pobedice on i Nadala na Rg, sta kazes druze za najboljeg tenisera? Koji ima tehniku? Novak ima strasnu tehniku- volej, slajs, smec... Prsti od tehnike

ZLOBEX

pre 9 godina

Znači već su počeli sa provokacijama. Računaju da će ga psihički pomeriti ako mu stalno nabijaju na nos RG i IV, i to sve kao "dobronamerni tekstovi podrške". Providni ste više.

Ali, pobediće on i Nadala na RG - možda je to baš ova sezona!

pre 9 godina

Novak Đoković će osvojiti RG bar 2 puta. On će igrati na RG duže nego Nadal, Nadal neće moći da ima toliko dugu karijeru kao on. A kad se skloni Nadal, Đoković je najbolji igrač na šljaci. Vrlo je verovatno da će biti prvi teniser koji će svaki od GS-turnira osvojiti bar po 2 puta (ako ne i više). Oboriće on mnoge teške rekorde. Naravno, trebalo bi i taj Masters u Sinsinatiju da uzme, ali izgleda da mu pada u nezgodno vreme u kalendaru. U suštini, on može lako i da proba da svaki od Mastersa osvoji bar po dva puta. Ništa za njega nije nedostižno.

Biti najbolji teniser svih vremena je upravo to: "biti najbolji teniser", a ne: "imati najviše trofeja". Šta je to teniser, ko je to teniser? Teniser je onaj koji igra tenis - izvodi određene udarce, dakle ima tehniku, i igra tenis u skladu sa pravilima, dakle ima strategiju. Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i to je jasno čim ga vidite na terenu, čak i da ne znate puno o tenisu - on je idealan po svemu za tenis - to se lako uoči čim shvatite pravila igre i vidite ga kako se u njima snalazi - on je naprosto model savršenog tenisera.

Dylan Dog

pre 9 godina

Novak je imao realnih šansi i 2011, ali nije imao sreće: prvo mu je Fonjini predajom poremetio ritam, a zatim je RF odigrao najbolji meč na šljaci u životu. Rafa je tada bio u nizu od 4 uzastopna poraza od Novaka, od čega poslednja 2 na šljaci i već je nabio kompleks od Novaka. Zatim je Novak imao šanse i 2012, kada je 2 i po seta razbijao Rafi bekhend i kada je trebalo da ga dokusuri, meč je prekinut zbog kiše. Sutradan je bio potpuno novi meč, a Novak je mentalno bio potpuno potrošen i nespreman za borbu. 2013. je platio danak padu koncentracije (nec), a 2014. je prvi poklekao pod nenormalnim vremenskim uslovima. I RN se tada osećao grogirano, ali je uspeo da na nogama ostane taman toliko duže da meč prelomi u svoju korist.
Za osvajanje velikih titula je osim teniskog umeća i fizičke pripremljenosti potrebno i savršeno zdravlje (tj. opšte zdravlje i odsustvo povreda), a zatim i obilje sportske sreće. U poslednje četiri godine Novak na RGu nije imao te dve kategorije na svojoj strani.

Međutim, od kraja prošle godine je kod Novaka sve sleglo. Prvo je rešio svoje privatne probleme, a u međuvremenu sa Bekerom izgradio kvalitetan odnos, i konačno, mentalno potpuno sazreo. Sa svojom "kilometražom" na turu i ogromnim iskustvom, jedino RF i RN u svojim najboljim izdanjima mogu da mu pariraju. Svi ostali moraju da čekaju Novakov loš dan. Zato su šanse na Novakovoj strani.

Uzdravlje!

buc

pre 9 godina

@Dylan Dog
Au covece, pa jel ima Novak neki poraz a da je sam kriv ili da je rival bio bolji. Sve neki "nenormalni" vremenski uslovi, kisa, odlaganja, sve nesto protiv njega? A kako bi bilo da jednom priznate da je Nadal na sljaci bolji od njega? Ajde da je Novak jednom izgubio od njega na RG, ali izgubio je 6 puta i osvojio samo 4 seta u tih 6 meceva!
Uslovi su isti za sve, Novak nije izgubio zbog nekih teskih uslova nego zbog toga sto je Nadal daleko bolji od njega na RG.
Uostalom, Nadal ima 9 titula tamo, a Novak samo 2 finala.

Zarije

pre 9 godina

U pravu si ZLOBEX, Forzeu je zivotna okupacija da Nole ne uzme Rg, pa je vec poceo sa provokacijama!? Boze ima li te da nas spases ovih komentara?

jablan

pre 9 godina

realno je da sacekamo da pocne R.G.pa onda mozemo da dajemo prognoze.moja je prognoza da ce Novak ove godine osvojiti sva cetri.srecno Novace.jablan

Beobrad

pre 9 godina

Svi se cudimo i pitamo kako je moguce da Novak ima samo jedan US Open, i jos 4 finala, a da Melburn toliko dobro igra!
Ima dva Wimbledona, a samo jedan US Open!
Ne mogu da zaboravim 2012. i finale s Marijem, nevidjeno jak vetar i samo zbog vetra je Andy i pobedio !
Imace tri do kraja, najmanje toliko !

da da

pre 9 godina

Ajd Kirk, da nam objasniš da ovaj nema pojma, ha, haa haaaa...
Novak će biti najveći ikada! Samo gledaj godine koje dolaze, he, he... Boleće te Srbin duuugoooo...

Ivke

pre 9 godina

Ma kakvi, nema sansu :). Dominira covek jos od prvog osvojenog Vimbldona sa manjim oscilacijama. Realno nema pravu pretnju ni u Federeru ni Nadalu. Moze da izgubi, niko nije nepobediv, ali nisu vise podjednake sanse u tim duelima kao nekada. Istina je i da Novak nece puno puta uspeti da osvoji Rolan Garos, jednostavno mu ne odgovara taj spor tenis, on ima ciste udarce i to dolazi do izrazaja na tvrdoj podlozi gde ima i najvise GS titula.

Stara kuka

pre 9 godina

@Mikii

Kako ti samo |Djokovic nabija komplekse. Inace sta ti licno imas od Federera i Nadala, patike ili reket mozda...jel te poyovu svaki put kad pobede mozda??

Ja od Novaka ima ono najvaynije, PONOS jer dolazi iy moje ZEMLJE!!!

Dylan Dog

pre 9 godina

@(Mikii, 4. februar 2015 14:39)

Nažalost, nedostatak kućnog vaspitanja Vas očigledno jako ometa da sa poštovanjem komunicirate sa ostalim ljudima, dok Vas izražena agresivan nastup potpuno diskvalifikuje kao dobronamernu osobu. Sa druge strane, vrlo prisutna ostrašćenost pri pisanju Vam potpuno oduzima objektivnost i kompetentnost, bez obzira na sadržaj i suštinu onoga što pišete. Bojim se da ste, na vrlo uskoj margini od toga da se Vaši komentari tretiraju kao vid trolovanja.
Sa osobama koje se tako ponašaju besmisleno je razmenjivati mišljenje, pa Vas u tom smislu najljubaznije molim da mi se ne obraćate jer sa Vama sigurno nadalje neću komunicirati i niti reagovati na Vaša eventualna prozivanja.

Iskreno,

бт

pre 9 godina

Новак има реалну шансу да освоји сва четири Гран слема ове године али о томе ће се причати тек после Ролан Гароса. Само да остане здрав и посвећен каријери.

moraš više da čitaš

pre 9 godina

(buc, 04. februar 2015 22:54)

Ti ne umeš da čitaš, barem ne komentare sa ozbiljnim podtekstom. Lako ti je sa ovima na nivou 8. razreda.

Dylan Dog

pre 9 godina

@(buc, 4. februar 2015 22:54)

Ako određene činjenice ne tretiramo kao pouku već kao opravdanja, nismo na dobrom putu, jer su opravdanja vrsta samoobmane. Tražiti priznanje podrazumeva da neko krije istinu, što ovde nije slučaj. Reč je o iznetom stavu, koji je podložan promeni uz prezentovanje valjane argumentacije sa jedne strane i spremnost druge strane istu uvaži ili da je odbije uz kontra argumentaciju. To su osnovni postulati vođenja diskusije.
U tenisu, kao individualnom sportu postoji jedno pravilo: UVEK pobeđuje teniser koji je u TOM MEČU bio BOLJI. Tu je odgovornost individualna. Dakle, nema nikakve sumnje da je Nadal u pomenutim mečevima bio bolji teniser. Svaka druga priča je nekorektna, niti je dole nešto drugo sugerisano.
Tenis je više no drugi sportovi podložniji uticaju određenih naizgled nebitnih detalja - tzv. uticajnih faktora. Na vrhunskom nivou, gde su objektivne razlike između tenisera vrlo male, oni mogu presudno da utiču na ishod meča, tako što u datim okolnostima, mogu više pogodovati jednom, no drugom teniseru, čime ga na izvestan način favorizuju u datom meču. Kako su uslovi na terenu jednaki za sve, na drugom teniseru je da se na njih adaptira, kako mu ne bi predstavljali smetnju, ili da pokuša da prednost protivnika kompenzuje primenom određenih taktičkih varijanti. Primenom tzv. SWOT analize se dijagnostikuje šta je potrebno, a šta moguće učiniti da bi se određene stvari predupredile.

Uzdravlje!