Nova vest
Tenis

Sreda, 13.01.2010.

17:22

Federerova najbolja godina

Možda 2009. nije bila najtrofejnija godina za Rodžera Federera, ali on je svakako može smatrati najlepšom u svom životu. Kada je reč o profesionalnim uspesima, po mnogima najbolji teniser sveta svih vremena najpre je izjednačio rekord Pita Samprasa po broju Gren Slem titula, a potom ga premašio. Osvojio je dugo željeni Rolan Garos pa tako u svojoj kolekciji sada ima trofeje sa sva četiri najveća turnira. Ponovo je postao kralj Vimbldona i vratio se na poziciju jedan na ATP listi, koju mu je u avgustu 2008. preuzeo Španac Rafael Nadal.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Ipak, ono što je najvažnije za Rodžera Federera je ženidba dugogodišnjom devojkom Mirkom Vavrinec 11. aprila i rođenje kćerki bliznakinja, Mile Rouz i Šarlin Riva 24. jula, samo dvadesetak dana posle finala Vimbldona. Iako je bila u devetom mesecu treudnoće, Mirka je gledala Rodžerov veoma uzbudljiv i neizvestan meč sa Endijem Rodikom, koji je rešen posle pet setova.

„To je najbolji dan u našim životima“, napisao je Rodžer Federer na svom zvaničnom sajtu, ali i Facebooku.

Prvi teniser sveta je upoznao Mirku, koja je takođe bila profesionalna teniserka, na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. Venčali su se devet godina kasnije u Bazelu u društvu uskog kruga prijatelja i porodice.

Osim Federera, na „ludi kamen“ stali su njegov sunarodnik Stanislas Vavrinka i Amerikanac Endi Rodik. Vavrinka se oženio voditeljkom jedne švajcarske televizije Ilam Vuilod, koja bi trebalo da se porodi u februaru, dok je Rodik rekao „da“ dugogodišnjoj devojci Bruklin Dekster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve