Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.01.2010.

17:58

Đoković: "Drugo mesto korak bliže cilju"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je drago što je došao na drugo mesto ATP liste, čime se približio ispunjenju svog cilja – prve pozicije.

"Srećan sam što sam napravio novi korak u karijeri i došao još bliže ispunjenju jednog od mojih životnih ciljeva, a to je da postanem broj jedan", rekao je Đoković za svoj sajt.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković će na ATP listi koja izlazi u ponedeljak imati 8.310 bodova, što je 510 više od trećeplasiranog Endija Mareja. Prvi je Rodžer Federer, koji je danas osvojio Otvoreno prvenstvo Australije i tako pomogao reprezentativcu Srbije da dodje do drugog mesta.

Da je Marej pobedio, bio bi drugi, ali samo do 15. februara i početka turnira u Roterdamu, na kome Škot neće braniti 500 poena iz prošle godine. Đoković je ispao u četvrtfinalu Australijan opena.

"Najbolji plasman u mojoj karijeri važan je trenutak, jer sam i ranije dolazio blizu. Ovaj Australijen open mi je bio nesrećan. To je turnir koji me je doveo do jednog od najboljih trenutaka u karijeri (pobede 2008.). Ali, takvo je takmičenje. Sada sam kod kuće i nastavljam da vežbam da mogu da nastavim", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve