Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 24.04.2023.

11:40

Mo Farah: U septembru kraj – definitivan

Britanski atletičar Mo Farah potvrdio da će u septembru završiti karijeru na polumaratonu "Grit nort ran", koji će biti održan u blizini Njukasla.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Mo Farah: U septembru kraj – definitivan
Foto: Profimedia

Farah je u nedelju u 40. godini poslednji put u karijeri istrčao Londonski maraton, a na kraju je osvojio deveto mesto.

"Deo mene je želeo da plačem nedostajaće mi ovaj osećaj, veoma sam emotivan. 'Grit ran' na severu zemlje će biti moja poslednja trka – biće to moje zbogom", rekao je Farah za BBC.

Farah, koji je rodjen u Somaliji, osvojio je u karijeri deset zlatnih medalja na velikim takmičenjima.

"Moja karijera je zaista bila neverovatna, moja žena i deca su bili uz mene tokom ovog putovanja i želim da im posvetim naredno vreme", dodao je Farah, koji je polumaraton "Grit nort ran" osvajao šest puta u karijeri.

Na Londonskom maratonu pobedio je Kenijac Kelvin Kiptum, koji je ostvario drugo najbrže vreme u istoriji – dva sata, minut i 25 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve