Nova vest
Atletika

Nedelja, 23.04.2023.

13:54

Kiptum drugim najboljim vremenom u istoriji slavio na Londonskom maratonu

Kenijski atletičar Kelvin Kiptum pobedio je u maratonu u Londonu, uz ostvareno drugo najbrže vreme u istoriji ove discipline.

Izvor:

Autor:

Kiptum drugim najboljim vremenom u istoriji slavio na Londonskom maratonu
Foto: Profimedia

Kiptum je slavio vremenom od dva sata, jedan minut i 25 sekundi, i tako postavio rekord takmičenja u glavnom gradu Velike Britanije, dok mu je najbolji svetski rezultat sunarodnika Eliuda Kipčogea izmakao za 16 sekundi.

Drugo mesto je zauzeo još jedan kenijski atletičar Džefri Kamvoror, a na trećoj poziciji je završio Etiopljanin Tamirat Tola.

Na svom poslednjem maratonu u karijeri deveto mesto zauzeo je bivši olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara Britanac Mo Farah.Pobedu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Holanđanka Sifan Hasan.

Aktuelna olimpijska šampionka na 5.000 i 10.000 metara na debitantskom nastupu u maratonu slavila je vremenom od dva sata, 18 minuta i 33 sekunde.

Druga pozicija je pripala Etiopljanki Alemi Megerti, a treće mesto je zauzela Kenijka Peres Džepčirčir.

Na Londonskom maratonu učestvovalo je više od 47.000 takmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve