Mo Farah u Londonu – poslednji put

Četvorostruki olimpijski atletski šampion Britanac Mo Farah priprema se za oproštaj od domaćih navijača na maratonu u Londonu.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Očekuje se da će Mo Farah ove godine završiti karijeru.

Farah će trčati u Londonu 23. aprila, gde će se oprostiti od domaćih navijača. On je rekao da nije siguran da li će maraton biti njegova poslednje takmičenje, već je rekao da će ići trku po trku, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Mislim da bez navijača ne bih mogao da postignem ovo što sam postigao. Lepo je oprostiti se i mislim da će to biti prilično emotivno", naveo je 39-godišnji Farah.

Farah nije učestvovao na prošlogodišnjem maratonu u Londonu zbog povrede kuka. Britanski maratonski rekorder će četvrti put učestvovati u trci u Londonu, a najbolji rezultat mu je treće mesto 2018. godine.

"Ovo je bila sjajna karijera, a za mene je učešće na Londonskom maratonu velika stvar. Uvek sam govorio da bi bilo lepo pobediti tu, ali mnogo je potrebno za to", dodao je četvorostruki olimpijski šampion u trkama na 5.000 i 10.000 metara sa Igara u Londonu i Rio de Žaneiru.

Farah je od oktobra 2019. godine učestvovao u samo sedam trka. On nije uspeo da se plasira na Igre u Tokiju, a prošlog maja je u trci na 10.000 metara u Londonu izgubio od trkača iz atletskog kluba Elisa Krosa.

"Ponosan sam na sve što sam postigao i želim da pružim sebi još jednu priliku da vidim šta mogu. Ali nemam šta da dokazujem. Neću ići na Olimpijske igre i mislim da je 2023. godine verovatno moja poslednja godina. Istovremeno, ako pred kraj godine budem izabran u reprezentaciju, to nikada neću odbiti", naveo je Farah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.