Nova vest
Atletika

Četvrtak, 06.10.2022.

15:09

U nedelju jubilarni 30. Novosadski maraton

Jubilarni 30. Novosadski maraton, biće održan u nedelju, 9. oktobra od 10.00 sa Trga slobode.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

U nedelju jubilarni 30. Novosadski maraton
Foto: Peða Milosavljeviæ/Starsport

Ovogodišnje izdanje maratona obuhvatiće više trkačkih disciplina, a istovremeno će to biti i Prvenstvo Srbije u maratonu za seniorke i seniore, rečeno je na konferenciji za novinare.

Marinković Radomirović je kazala da je glavna trka uvrštena u zvaničan takmičarski kalendar i da oni koji je trče prikupljaju i bodove za dalja takmičenja i kvalifikacije na velikim sportskim događajima.

"Novosadski maraton je za ove tri decenije obezbedio Novom Sadu jedan mnogo širi smisao i značaj, a to je najkraće rečeno - promocija i vrednovanje sporta", rekla je ona.

Član Organizacionog odbora Novosadskog maratona Dimitrije Dolga objasnio je da će učesnicima na raspolaganju biti i Štafetni maraton, kao i trke na 25.435 i 10.548 metara.

Dodao je da su, kao i uvek predviđene i trke za građane, uključujući i najmlađe, a da se ;za sada prijavilo oko 800 takmičara, a za glavnu trku više od stotinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve