Nova vest
Atletika

Sreda, 07.09.2022.

12:45

Ivana Vuleta brani tron u Cirihu

Ivana Vuleta nastupiće na mitingu Dijamantske lige u Cirihu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivana Vuleta brani tron u Cirihu
Foto: Profimedia

Miting je na programu u četvrtak i petak i poslednje je takmičenje ovogodišnje Svetske dijamantske serije.

Švajcarska će imati priliku da ugosti našu najbolju atletičarku Ivanu Vuletu, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Minhenu skokom udalj od 7,06 m postigla rekord u ovoj sezoni i osvojila zlatno odličje.

Ovo je bilo Ivanino sedmo zlato sa najvećih atletskih takmičenja (dva zlata sa Svetskih prvenstava u dvorani, dva zlata sa Evropskih prvenstava i 3 zlatne medalje sa Evropskih prvenstava u dvorani), i ne možemo zaboraviti bronzanu medalju iz Rija 2016 gde je pokazala da je jedna od najboljih atletičarki.

Miting u Cirihu je jedan od Ivaninih omiljenih takmičenja, obzirom da u Švajcarsku dolazi kao prošlogodišnji pobednik ovog prestižnog nadmetanja.

Šampionka Evrope će imati opet jaku konkurenciju, gde će se za medalje u skoku udalj boriti Malaika Mihambo, Marina Bek-Romančuk, Kuaneša Burks, Anik Kalin, Kadi Sanjia i Loren Ugen.

Takmičenje u skoku udalj za žene održava se 8. septembra 2022. godine sa početkom od 20.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve