Nova vest
Atletika

Četvrtak, 18.08.2022.

23:30

Tamberi šampion Evrope, Novicki odbranio zlato

Italijanski atletičar Đanmarko Tamberi osvojio je zlatnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Izvor:

Autor:

Tamberi šampion Evrope, Novicki odbranio zlato
EPA/CHRISTIAN BRUNA / POOL

Aktuelni olimpijski šampion je drugo evropsko zlato osvojio sa preskočenih dva metra i 30 centimetra i slavio ispred Nemca Tobija Potjea i Ukrajinca Andrija Procenka koji su skočili dva metra i 27 centimetra.

Poljak Vojčeh Novicki odbranio je titulu evropskog prvaka u bacanju kladiva. Olimpijski šampion iz Tokija je do zlata u Minhenu stigao hicem od 82,00 metra.

Srebro je pripalo Mađaru Benceu Halasu koji je kladivo bacio do 80,92 metra, dok je bronzu osvojio Norvežanin Ejvind Henriksen s rezultatom 79,45.

U trci na 5.000 metara u konkurenciji dama slavila je Nemica Konstance Klosterhalfen koja je trku završila za 14:50,47 minuta. Srebrnu medalju osvojila je turska atletičarka Jasemin Džan (14:56,91), dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela Britanka Ejliš Mekolgan (14:59,34).

Belgijanka Nafisatu Tijam nastavila je svoju dominaciju u sedmoboju. Ona je u Minhenu pobedila sa 6.628 bodova, 96 više od drugoplasirane Poljakinje Adrijane Šulek, dok je bronzu osvojila Anik Kalin iz Švajcarske sa 6.515 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve