Jamajkanka istrčala treći rezultat svih vremena VIDEO

Šerika Džekson istrčala je treći rezultat svih vremena na 200 metara na jamajkanskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Agency/Alamy Live News
Foto: Profimedia/Agency/Alamy Live News

Džekson je ostvarila vreme 21,55 sekundi u Kingstonu, kompletiravši pobede u sprintu nakon trijumfa na 100 metara u petak.

Brže od Džeksona su na 200 metara trčale samo svetska rekorderka Florens Grifit Džojner sa 21,34 sekundi i njena zemljakinja, olimpijska šampionka Ilejn Tompson-Hera sa 21,53.

Tompson-Hera je bila druga u ovoj trci sa 22,05 sekundi, dok je treće vreme ostvarila Šeli-En Frejzer-Prajs sa 22,14 sekundi.

"Iskreno, šokirana sam vremenom. Nikad nisam očekivala da idem tako brzo. Znala sam da imam nešto posebno u svojim nogama, ali da trčim tako brzo... Zahvalna sam"
, rekla je 27-godišnja Džekson.

Što se tiče muške konkurencije na 200 metara, pobedio je Endru Hadson, koji je nedavno promenio državljanstvo sa SAD na Jamajku.

Pobedio je vremenom 20,10 sekundi ispred šampiona na 100 metara Johana Blejka i Najdžela Elisa.

Olimpijski šampion Hansel Parčment je pobedio na 110 metara s preponama, prestigavši posle lošeg starta olimpijskog šampiona iz 2016. i svetskog iz 2017. Omara Mekleoda koji je na kraju udario u preponu i završio kao poslednji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.