Bord AIMS u Beogradu: Nikolić ambasador za Istočnu Evropu

Direktor BGD maratona Dejan Nikolić imenovan je za ambasadora Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) za Istočnu Evropu na sednici Borda u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čelni ljudi AIMS-a okupili su se u glavnom gradu Srbije da bi podržali jubilarni 35. BGD maraton, koji je medju onima sa najdužim stažom u organizaciji, ali i najavili nove aktivnosti.

"Iza nas je negativan period pandemije, dva puta smo otkazali Kongres u Batumiju i zahvalni smo Beogradu na mogućnosti da 'restartujemo' aktivnosti naše organizacije. Zakazali smo sledeći Kongres u Osaki naredne godine, a to je kao što znate zemlja visokih standarda u maratonu", izjavio je predsednik AIMS -a Pako Borao.

On se posebno zahvalio novom direktoru BGD maratona Darku Habušu na podršci i prilici da se napravi plan za buduće aktivnosti, a Nikoliću poželeo da nastavi sa kvalitetnim radom kao ambasador, kao što je to bilo dok je vodio BGD maraton i bio član Borda direktora.

"Želim svima da uživaju sutra u trci. Maraton je kao život, nije uvek lako, ali je lepo ostvariti cilj", poručio je prvi čovek AIMS-a.

AIMS je medjunarodna organizacija koja okuplja više od 435 članica iz 115 zemalja sveta, medju kojima su i neki od najvećih svetskih maratona poput Njujorsakog, Berlinskog, Bostonskog, Amsterdamskog, Tokijskog, Atinskog i mnogih drugih. Beogradski maraton je član AIMS od 1990. godine.

Beogradski maraton, jubilarni 35. po redu, održava se u nedelju od 08.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.