Nova vest
Atletika

Sreda, 01.12.2021.

21:17

Tompson-Hera i Varholm najbolji atletičari godine

Olimpijski šampioni, Elejn Tompson-Hera sa Jamajke i Norvežanin Karsten Varholm proglašeni su danas za najbolje atletičare godine, u izboru Svetske atletike.

Izvor: B92

Autor:B92

Tompson-Hera i Varholm najbolji atletičari godine
EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Tompson-Hera iza sebe ima jednu od najboljih sezona, pošto je odbranila zlatne medalje na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali je dodala još jednu u štafeti 4x100 metara.

Pored olimpijskih medalja, ona je ove godine ostvarila i najbolja vremena na 100 i 200 metara (10,54 i 21, 53 sekunde) čime je izbila na drugo mesto večne liste.

"Bila sam blizu svetskog rekorda, tako da je sve moguće. Svetsko prvenstvo u Oregonu je moja sledeća velika meta", rekla je ona.

U konkurenciji muškaraca ovo laskavo priznanje otišlo je u ruke 25-godišnjeg Varholma, koji je u Tokiju slavio u jednoj od najboljih trka na tom takmičenju.

On je pre dolaska u Tokio, u Oslu, oborio svetski rekord na 400 metara s preponama, ali je u japanskoj prestonici nadmašio sva očekivanja i osvojio zlato uz novi svetski rekord - 45,94 sekundi.

"Kada sam video rezultat, pomislio sam: 'Ovo mora da je greška'. Bila je veoma intenzivna trka, znao sam da me svi ostali momci zaista jure. Nikad ne znam šta se dešava iza mene, samo sam se borio do cilja. Kada sam shvatio da je 45,94 realnost, pomislio sam: 'Ovo nije tako loše'", rekao je Norvežanin.

Amerikanka Ating Mu (olimpijska šampionka na 800 metara sa 19 godina) i njen sunarodnik Erjon Najton (četvrti na Igrama na 200 metara sa 17 godina) dobili su nagrade "Zvezda u usponu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve