Vuleta i Tentoglu najbolji atletičari Balkana

Na svečanoj godišnjoj ceremociji Balkanske atletike u Beogradu, pod nazivom Balkan Gala, proglašeni su najbolji atletičari i zvezde u usponu.

Podeli
Foto: Srpski atletski savez
Foto: Srpski atletski savez

Bez ikakvih iznenađenja, za najbolje atletičare Balkana proglašeni su Tentoglou Miltiadis iz Grčke i Vuleta Ivana iz Srbije.

Tentoglou Miltiadis iz Grčke, oduševio je ceo svet kada je postao Olimpijski šampion ove godine u Tokiju, nakon što je skočio udalj 8.41 m.

U 2021. godini on je postao i evropski dvoranski šampion rezultatom 8.35 m. Njegov lični rekord doseže čak do 8.60 m.

Ivana Vuleta jedna od najboljih daljašica svih vremena, ove godine zabeležila je najdalji skok na svetskim rang listama, pobedu na Mitingu Dijamantske lige, a njen najveći uspeh bilo je četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju (rezultat 6.91 m).

Priznanje za mladu zvezdu u usponu pripalo je našoj najboljoj mladjoj juniorki, Adriani Vilagoš koja je ove godine postala svetska juniorska šampionka i evropska vicešampionka u bacanju koplja. Postala je prva mladja juniorka na svetu koja je bacila koplje preko 70 m.

U muškoj konkurenciji priznanje je dobio turski atletičar Akcam Berke, svetski juniorski šampion na 400 m prepone sa 49.38 s.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.