Odložen maraton u Šangaju

Šangajski maraton, koji je trebalo da se održi 28. novembra, odložen je zbog blagog porasta broja zaraženih koronavirusom, saopštili su organizatori.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prema današnjim podacima, u Kini su zabeležena 54 nova slučaja zaraze, ali kinske vlasti slede politiku nulte tolerancije kontaminacije, tri meseca uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

"Izabrali smo da budemo oprezni, da nam zdravlje i bezbednost trkača i gradjana budu prioritet", naveli su organizatori u saopštenju.

Novi termin biće naknadno objavljen. Prethodno su otkazani maratoni u Pekingu i Vuhanu.

Organizatori Zimskih igara saopštili su prošlog meseca da je koronavirus najveći izazov u pripremi takmičenja, a kineske vlasti su učinile sve da iskorene novo izbijanje zaraze.

Šangajski Diznilend je zatvoren 1. novembra, nakon što je otkriven pozitivan rezultat na testiranju bivšeg posetioca, a milioni Kineza stavljeni su u karantin.

Zimske olimpijske igre održaće se od 4. do 20. februara, uz učešće 2.900 sportista, koji će morati da budu potpuno vakcinisani ili da borave u obaveznom karantinu 21 dan po dolasku u Kinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.