Nova vest
Atletika

Četvrtak, 19.08.2021.

17:40

Ivana Ilić peta juniorka sveta

Pulenka trenera Dragana Dukanca, Ivana Ilić niže ogromne uspehe.

Izvor: SS

Autor: SS

Ivana Ilić peta juniorka sveta

Nakon što je postala prva srpska sprinterka u istoriji kraljice sportova sa osvojenom srebrnom evropskom medaljom, njoj je za dlaku izmakla svetska bronza.

Podsetimo, Ivana je prošlog meseca na Evropskom prvenstvu u Estoniji postala juniorska vicešampionka Starog kontinenta nakon što je finalnu trku na 100 m istrčala za 11.42 sekundi i zauzela drugo mesto.

Ona se u finale Svetskog prvenstva U20 koje se održava u Keniji, plasirala trećim mestom u ukupnom plasmanu vremenom 11.50 s, međutim loše vreme i pomeranje takmičenja uticali su na loš start naše atletičarke, te je finale zavrsila kao petoplasirana sa 11.54 s.

Prvo mesto osvojila Tina Klejton (JAM) rezultatom 11.09 s, drugo mesto zauzela je Beatris Masilingi rezultatom 11.39 s (NAM) i treće mesto pripalo je atletičarki Švajcarske reprezentacije Melisi Gučmidt koja je došla do bronzane medalje rezultatom 11.51 s.

Ivana će trčati i u kvalifikacijama na 200 m koje su na programu u petak od 10h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve