Nova vest
Atletika

Četvrtak, 03.06.2021.

12:27

Beogradski maraton pod sloganom "Bez barijera"

Beogradski maraton, 34. po redu, održaće se u nedelju sa početkom od 08.00 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Beogradski maraton pod sloganom
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Pripreme za jedan od najpoznatijih i najmasovnijih sportskih događaja na ovim prostorima ulaze u završnicu, a prema najavama organizatora sve je spremno da trke za oko 5.000 prijavljenih takmičara, 1.000 maratonaca i 4.000 polumaratonaca, proteknu u najboljem redu.

Na stazama dugim 42 i 21 kilometar dominiraće domaći atletičari, rekorderi i reprezentativci u maratonu i polumaratonu poput Olivere Jevtić, Nore Trklje, Nevene Jovanović, Kristijana Stošića, Milana Mitrovića i nekoliko vrhunskih trkača iz okolnih zemalja.

U sigurno dobrom ritmu trubača i bubnjara maratonci i polumaratonci dobiće preko potrebnu podršku sa muzičkih stanica na Brankovom mostu i na Terazijama, u završnici maratonskih trka.

Ovogodišnji Beogradski maraton održaće se pod sloganom "Bez barijera“, a prvi put u istoriji neće biti trke zadovoljstva, umesto koje će, shodno sloganu, biti održana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

22 h

U fokusu

Vidi sve