Međunarodna trail trka u Deliblatskoj peščari

U subotu 8. maja u organizaciji Atletskog kluba "Panonija" i opštine Alibunar biće održan prva u nizu trail trka kroz prirodu pod nazivom "Fox Trail".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Atletski klub &Panonija&
Foto: Atletski klub "Panonija"

Ova sportsko-turistička manifestacija ima za cilj da okupi što veći broj aktivnih sportista, rekreativaca, planinara, hodača sa nordijski štapovima ali i sve ljude i porodice koji vole da aktivno provedu dan u prirodi.

Biće održane trke na 5, 10 i 20 km a rezultate će beležiti ekipa sudija Atletskog saveza Vojvodine iz Novog Sada a za najbrže obezbeđene su vredne nagrade.

Ceo prostor na poljani gde se održava prvomajski uranak, gde će biti start svih trka toga dana biće ukrašen sa osam startnih kapija, četiri šatora, četiri densera (lutke koje đuskaju) od 6m visine, 30 zastava i još mnogo mobilijara koji su organizatori pripremili.

Do sada je prijavljeno oko 400 takmičara iz 9 zemalja: Rusije, Velike Britanije, Češke, Slovenije, BIH, Crne Gore, Trinidada i Tobaga, Severne Makedonije i Srbije. Prijave za neku od trka biće moguće i na licu mesta a prijemni centar će biti otvoren od 9:00h.

Poseban događaj biće dečija trka koja če imati humanitarni karakter sa ciljem da se pomogne Dunji Kračun koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna nabavka nove hodalice kako bi joj se olakšalo kretanje ali i bavljenje sportom. Maloj Dunji može se pružiti pomoć i slanjem SMS-a 316 na broj 3030.

Opština Alibunar je sa Atletskim klubom "Panonija" potpisala dugoročni ugovor o saradnji pa će tako trke sa ovim nazivom biti na programu svakog proleća i jeseni.

Foto: Atletski klub &Panonija&
Foto: Atletski klub "Panonija"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.