Nova vest
Atletika

Subota, 06.03.2021.

09:45

Otkazan maraton u Pjongjangu

Severna Koreja otkazala je godišnji maraton u Pjongjangu zbog pandemije koronavirusa, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Otkazan maraton u Pjongjangu
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Agencija navodi da je ova sportska manifestacija trebalo da bude održana od 5. do 11. aprila, ali je "Koryo Tours" turistički operater sa sedištem u Pekingu specijalizovan za obilaske Severne Koreje, na Tviteru juče dao obaveštenje da je Pjongjang maraton 2021. godine zvanično otkazan.

Maraton nije održan ni prošle godine, jer je zemlja zatvorila svoje granice kako bi sprečila širenje Kovid 19, a u januaru je "Koryo Tours" saopštio da će ovogodišnji maraton imati virtuelnu opciju koja će učesnicima omogućiti da trče u svom prebivalištu tokom događaja, ali se od tog plana odustalo nedelju dana kasnije, prenosi Jonhap.

Maraton u Pjongjangu je postao neka vrsta turističke atrakcije otkako je 2014. dozvoljeno učešće strancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

22 h

U fokusu

Vidi sve