Nova vest
Atletika

Četvrtak, 17.12.2020.

11:57

Ivana Maksimović o pauzi u sportskoj karijeri

Naša proslavljena strelkinja, osvajač olimpijskog srebra i nosilac zastave na otvaranju OI Ivana Maksimović Anđušić je govorila o brojnim temama.

Izvor: SN

Autor: SN

Ivana Maksimović o pauzi u sportskoj karijeri
Photo: Reebok

Njen život sa suprugom, košarkašem Danilom Anđušićem i dvogodišnjim sinom Filipom, odvija se na relaciji Srbija-Francuska.

"Ova godina je bila posebno izazovna za moju sportsku karijeru, ali trudim se da budem pozitivna i čekam svoj trenutak, imam još dosta želja i planova", ističe Ivana Maksimović Anđušić.

Ivana se trudi se da održava sportsku karijeru na vrhunskom nivou.

"Važno mi je da ostanem u formi i da budem zdravog duha. Uglavnom treniram pet dana nedeljno. Treninzi u teretani mi dobro dođu da budem u formi i za streljaštvo, ali i da jurim i nosim mog dvogodišnjaka! Treninzi u streljani su zimi iz vazdušne puške i traju oko sat, sat i po, dok leti mogu trajati i tri puta duže, tada pucam iz malog kalibra. Ove godine je bilo posebno izazovno održati trening rutinu zbog pandemije i zatvaranja streljana i teretana, pa sam vežbanje u teretani zamenila vežbanjem kod kuće".

Kakvi su vaši planovi što se tiče streljaštva i učešća na takmičenjima?

"Imam i želju i potrebu da se takmičim i upravo sam zbog toga došla u Beograd. Učestvovala sam u drugom kolu Kupa Srbije i postigla očekivan rezultat, s obzirom na to da nisam bila dovoljno posvećena streljaštvu u prethodnom periodu. U februaru je Evropsko prvenstvo, ali ne znam da li ću moći da se takmičim. Trudim se da budem pozitivna i da čekam svoj trenutak. Imam još želja i ciljeva u sportskoj karijeri, tako da svakako to još uvek nije gotovo, ovo je samo neka manja pauza i prinuđena sam da tako bude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d