Učestvovala je na četiri Olimpijske igre i usput završila fakultet

Dragana Tomašević je srpska rekorderka u bacanju diska i učesnica četiri olimpijske igre.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Atletski savez Srbije
Foto: Atletski savez Srbije

Članica Atletskog kluba Sirmium iz Sremske Mitrovice pričala je o zimskom delu sezone, uticaju pandemije na formu i rezultate, te o planovima za budućnost.

Atletičarima je bukvalno propala cela godina i to olimpijska zbog globaln pandemije, pa je sada fokus na zimi.

"Ono što je u ovom momentu najvažnije je to da se ovo sa pandemijom što pre završi kako bi se mogli neometano vratiti u trenažni proces za narednu godinu. Ako sve prođe kako treba i ne bude prekida, odlaganja ili eventualnog otkazivanja, prvo takmičenje bi trebalo očekivati u martu, zimski Kup Evrope u bacačkim disciplinama u Leiriji (Portugal)",
rekla je Tomaševićeva.

Koliko je situacija sa Kovid-19 virusom uticala na formu i rezultate?

"Svakako da je bilo veoma teško trenirati i spremati se u takvim okolnostima. Sezona je bila nepredvidiva, menjala se nekoliko puta, tako da je bilo teško podići nivo forme na zavidan nivo i očekivati nekakve rezultate, jer je takmičarski period bio sveden na samo jedan mesec što je bio veliki problem"
.

Kako izgleda slobodan dan Dragane Tomašević?

"Svoje slobodno vreme koristim za odlazak u prirodu, odlazak kod porodice jer su mi oni odlično društvo koje me uvek oraspoloži i naravno vidanje sa prijateljima jer zbog treninga, takmičenja, putovanja nismo u mogućnosti da se često viđamo".

Kako sebe vidiš nakon završetka atletske karijere?

"Jedno su želje, a drugo je realnost. Ono što je za mene jako važno je to da nisam zapostavila akademsko obrazovanje nego sam uz sport i atletiku završavala fakultete i tako se usavršavala za ono posle sporta. Nadam se da ću po završetku atletske karijere ostati u sportu i raditi sa decom"
, zaključila je Dragana Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.