Nova vest
Atletika

Nedelja, 14.06.2020.

12:20

Završen atletski stadion u Ćupriji

U Ćupriji su završeni radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednom 500.000.000 dinara, koji će biti otvoren 20. juna.

Izvor: B92

Autor:B92

Završen atletski stadion u Ćupriji
FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC

Radove je izvela firma "Bauvzen" iz Lazarevca, a stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, rekli su za Tanjug izvodjači radova.

Stadion u gradu atletike biće otvoren u 17 sati, trkom dece, a zatim trkama seniora i seniorki, atletičara Srbije, na 1.500 metara, saopšteno je danas iz Opštinskog atletskog saveza Ćuprije.

U Savezu očekuju veliki broj atletičara jer su se mnogi, ocenjuju u savezu, "uželeli takmičenja i jedva čekaju da isprobaju staze na novom stadionu".

Atletski stadion u Ćupriji namenjen je za nacionalna i svetska takmičenja, a deo je velikog atletskog kompleksa sa atletskom dvoranom koja će se tu graditi, izjavio je ranije za Tanjug predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Biće i baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine kada je Srbija domaćin svetskog prvenstva u atletici, dodao je Erić.

Izgradnju stadiona je finansirala opština, a dvoranu će Vlada Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksnadra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima: Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem... pronosio slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije.

Krajem prošle godine atletski stadin je posetio potpredsednik Medjunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom u vis Sergej Bubka sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem i oni su tada pohvalili stadion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve