Nova vest
Atletika

Nedelja, 07.06.2020.

08:00

Španovićeva poletela prvi put od septembra – i to kako VIDEO

Srpska atletičarka Ivana Španović fenomenalno je otpočela sezonu na otvorenom, na mitingu u skoku u dalj održanom na stadionu "Karađorđe".

Izvor: LN

Autor: LN

Španovićeva poletela prvi put od septembra – i to kako VIDEO
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Španovićeva je ostvarila najbolji skok od 6,8 metara na takmičenju kontrolnog tipa, njenom prvom još od septembra prošle godine.

Miting je održan uz učešće desetak takmičara i tamičarki i bez prisustva publike.

Ivana se uspešno vratila na takmičarsku stazu posle duge pauze, što zbog povrede što zbog pauze zbog koronavirusa, i uspešno je obavila skokove u svih šest serija.

Naša najbolja atketičarka Ivana Španović uspešno se vratila na takmičarsku stazu posle duge pauze i uspešno je obavila skokove u svih šest serija.

Trener Goran Obradović nije krio zadovoljstvo zbog prikazane forme koju je Španovićeva pokušavala da održi i u otežanim uslovima tokom višemesečne pauze zbog pandemije virusa.

"Srećni smo i zadovoljni. Ivana je danas odradila odlično trening - takmičenje i više smo nego zadovoljni s rezultatom 6,80 metara za otvaranje sezone. Bilo je neophodno da imamo saznanje u kojoj se formi Ivana trenutno nalazi i ovo je odličan pokazatelj da smo na dobrom putu da takmičenja Dijamantske lige dočekamo spremni i na nivou od 7 metara što će i biti jedini cilj za ovu sezonu",
rekao je Obradović.

Ovo pripremno takmičenje u Novom Sadu u organizaciji AK Vojvodina i Atletskog saveza je praktično i otvorilo ovogodišnju atletsku sezonu.

Posle duge pauze očekuje se da će se mitinzi Dijamantske lige održati u avgustu i septembru a naša atletičarka će na njima pokušati da dostigne granicu od sedam metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d