Zanimljivost iz BiH – istrčao polumaraton na terasi FOTO

Iskusni maratonac iz Goražda Emir Hastor istrčao je na terasi svoje kuće polumaraton od 21,1 kilometar.

Izvor: B92, klix.ba
Podeli

Za to mu je na balkonu dugačkom 7,5 metara trebalo jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi, što pokazuje i sat za trčanje, a to je rezultat o kojem mnogi trkači mogu da maštaju na pravoj stazi.

Hastor je portalu "Klix" rekao da se, zbog situacije sa korona virusom u kojoj se našao celi svet pa i njegovo Goražde, odmah prijavio u volonterski servis BPK Goražde.

"Pošto stojim na raspolaganju svojim sugrađanima koji su stariji od 65 godina tako što im idem u kupovinu i po lekove sa svojim kolegama iz volonterskom servisa, nekad ne mogu da stignem da odradim trening. Zbog toga sam odlučio da treniram kod kuće. Ukućani su mi se nasmejali kada sam rekao da ću trčati na balkonu i u neverici su gledali kako idem s jedne na drugu stranu balkona", rekao je Hastor.

Kaže da se u jednom trenutku, kad je bio oko 15. kilometra, čak i policijska patrola prolazeći kroz njegovu ulicu zaustavila ispred kuće i posmatrala ga čudnim pogledom četiri-pet minuta.

"Polumaraton sam istrcao za jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi. Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kod kuće. Želim da istaknem da sam polumaraton istrčao za sve ljude u svetu koji su zaraženi korona virusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van kuće",
rekao Hastor, uz poruku "Ostanite kod kuće".